![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|
|
|
#1 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oj wiecie, taka dziwna jest psychika ludzka.
Nastolatki mdleja i popełniają samobójstwa na widok justina biebera. To i ludzie się podniecają na konferencji Apple. Zauważmy jednak że na taką konferencję musieli przybyć zatwardziali wielbiciele, bo mi by się nie chciało tam iść nawet gdyby była w Lublinie. |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Te 199$ to przy umowie dwuletniej, ale na jakich warunkach? Apple tak standardowo podaje ceny? (bo u nas byłoby to trochę dziwne..)
|
|
|
#3 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wiecie jak to jest
$199=199GBP=299EUR=4000PLN to nie wina Apple Wszystko za oceanem ma 50% naszej ceny, a Apple jest jeszcze u nas postrzegane jako premium więc sklepy dają kosmiczne marże. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 05.10.2011 o godz. 08:49 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Gość
|
Z rynkowego punktu widzenia takie działanie jest jak najbardziej logiczne. Apple jest firmą, która ma przynosić jak największe zyski, tak samo jak każda inna, normalna firma.
W tej sytuacji nonsensem byłoby wystawianie produktu w cenie niższej, jeśli można go sprzedać w cenie wyższej. Czytałem gdzieś ostatnio, że polscy fanboy'e Apple są najwierniejsi na świecie. Czyli - są gotowi zapłacić każą ceną za każdy produkt z japkiem, bez względu na jego przydatność, funkcjonalność czy opłacalność. Takie kryteria dla nich po prostu nie istnieją. Kto ekonomicznie myślący w tej sytuacji nie podniósłby ceny, jeżeli wie, że towar i tak się sprzeda? |
|
|
|
#5 |
|
Applefan's Terminatrix
Data rejestracji: 18.09.2011
![]() |
Yossi - kreatywny marketing cz. II. Wg Apple 25% procent rynku należy do Maców. Inne źródła niedawno podały, że udział MacOSX w USA (!!!) właśnie lekko przekroczył 10% i to niedawno.
Co do 7x szybszego GPU. W iPadzie2 miało być 9x szybsze, jedyna funkcja która jest zaledwie 6x szybsza to liczba fpsów przy większej ilości świateł - reszta to max 2-3x http://www.ipod.info.pl/wp-content/u..._vs_ipad_2.jpg Szczegółowe porównanie. Zwróć uwagę na co innego - częstotliwość pracy procesora Tu też kreatywny marketing zadziałał.To samo z udziałem na rynku systemów mobilnych - iOS przegrywa z Androidem sromotnie, ale na każdym tego typu przedstawieniu twierdzi coś innego.
|
|
|
#6 |
|
Gość
|
nemka: daruj sobie wklejanie tabelek i porównań. Ty to wiesz, ja to wiem i parę innych osób też. A Fanboy i tak po prostu nie przyjmie tego do wiadomości:
- "i znowu zaczyna się wojna na gigabajty i megaherce, a przecież to nieważne bo i tak Apple to działa lepiej" - "i co z tego, że ma gorsze wyniki - dla mnie jest idealny" |
|
|
|
#7 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ten przelicznik wcale by mnie nie zdziwił (przy niektórych częściach Apple był nawet większy), ale to chyba jednak nie do końca tak, bo te 199$ to przy dwuletniej umowie (nie sprawdzałem nigdy dokładnie, ale coś mi się obiło, że obecny IPhone u nas tak kosztuje około 1000zł). Dlatego chciałbym się dowiedzieć, na jakich warunkach.
|
|
|
#8 |
|
Applefan's Terminatrix
![]() |
To że działa lepiej to się tylko tak jemu wydaje
Animation Core robi swoje ![]() Aha w ciągu 2 godzin akcje Apple spadły z 380 do 355 dolarów
Ostatnio zmieniany przez nemka : 05.10.2011 o godz. 09:39 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Applefan's Terminatrix
![]() |
@sobrus Pisałam o przelicznikach na przykładzie monitorów. Oba za 1000$ - ten od Apple miał przelicznik 4.59 a ten od Dell'a 3,19 ;] Dziwne, że TYLKO sprzęt od Apple ma taki dziwny przelicznik. TYLKO!
|
|
|
#10 |
|
Gość
|
Czy może ktoś się orientuje, dlaczego na moim ulubionym portalu MyApple.pl nie ma praktycznie żadnych komentarzy na temat wczorajszego Keynote? Przecież chyba każdy fan i każdy fanboy to oglądał?
Czyżby było aż tak mało emejzingu? |
|
|
|
#11 | |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Gość
|
Dlaczego nikt nie odpowiada na moje pytania?
![]() To jak to w końcu jest z tą elitarnością? - Czy IP4 to jeszcze elita, czy już biedota, której nie stać na IP4S? - czy 199US$ to jest jeszcze elitarność? To jest równowartość 2 butelek dobrej whisky (mówię "dobrej: a nie amerykańskiego bimbru z kukurydzy). |
|
|
|
#13 |
|
Applefan's Terminatrix
![]() |
@yossi jak nie ma? http://myapple.pl/content/2134-iphon...h-nowosci.html 10 stron. W tym 9 jadu
|
|
|
#14 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nie przesadzaj, dobra whisky mozna kupic za 200zl vel glenmorangie 10 letni single malt (chivas 18 sie umywa mimo, ze drozszy)
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Gość
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|