![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|
|
|
#1 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Żartujesz? A dopieszczany IP, który rozłączał rozmowy, jak go "źle" trzymałeś? Tak zachwalali przecież innowacyjną antenkę, którą jak się okazało,równo spieprzyli... I te rozwiązanie problemu - gumowe kondomy na telefon. Nie było śmiesznie?
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Było
i wtedy się śmiałem ![]() nie upoważnia to jednak mnie do zakładania że wszystko od razu spieprzą. To było ewidentnie niedotestowane. Spójrzmy na to jednak z dystansu - iPhone ma słaby zasięg to prawda (nawet prawidłowo działający). Pewnie w USA mają lepsze pokrycie i to im tak nie przeszkadza - ale to jest jeden z negatywnych "ficzerów" tych urządzeń. - problem z antenką dotyczy wielu telefonów (mojego też, zasięg UMTS spada o połowę jak chywcę za dół telefonu), ale nie do poziomu gdzie rozłącza rozmowe. Z resztą .. jak zasygnalizowałem w moim poprzednim poście - pisałem głównie o innowacyjności, a nie o implementacji. A pomysł jest innowacyjny. To że pionierzy mają przewalone to chyba nikogo nie dziwi, ale to oni właśnie wytyczają ścieżki. Siri może nie działać idealnie, ale Siri2 moze już będzie. Albo jakieś HTC TalkToDo(TM), które być może HTC właśnie teraz zaczyna tworzyć, mając być może lepsza technologię i gotowy pomysł ![]() I ucząc się na błędach Apple. Bo nie wierzę, że jeżeli iP4S czy iP5 będzie to miało, to reszta będzie stała bezczynnie i wciąż zmieniała pocztę głosową w tekst (swoją drogą co za idiotyczny pomysł, czy ktoś z Was w ogóle używa poczty głosowej ).To jest właśnie droga którą szło Apple Jobsa i tą drogą musi iść dalej. Ciągle coś nowego i do przodu. Nie tylko to co już jest, ale też to czego jeszcze w użyciu powszechnie nie ma. Wpadki są i będą, ale w sumie i tak wyjdzie to na dobre. PS. Co innowacyjnego było w tej antence, poza tym że można było zrobić disconnect dotykowo?
Ostatnio zmieniany przez sobrus : 07.10.2011 o godz. 11:10 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Gość
|
Mam nieśmiałą propozycję - może byśmy się podzielili naszymi poglądami, kto - w kulturze współczesnej - (żeby zawęzić zagadnienie) jest dla Was geniuszem i dlaczego - dziedziny mogą być najróżniejsze.
1. Jeśli to wymaga innego wątku to uprzejmie proszę moderatorów o przekierowanie do odpowiedniego. 2. Wątek nie dotyczy Steve Jobsa, który - jak wiemy - geniuszem był, bo tak! I tu dyskusja nie ma dalszego sensu. |
|
|
|
#4 |
|
Applefan's Terminatrix
Data rejestracji: 18.09.2011
![]() |
A ja mam 2 hasła na dziś
![]() - Chcesz kupić Samsunga? Nie przepłacaj za nalepki z jabłkiem. - Chcesz smartfona od Samsunga? Nie kupuj amerykańskiej wersji demo
|
|
|
#5 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@nemka
to juz przestalo byc smieszne i staje sie nudne chyba dolacze do osob tu zagladajacych mniej
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
Samsunga się ma a iPhona i @Nemke się kocha!
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Applefan's Terminatrix
Data rejestracji: 18.09.2011
![]() |
@demek Ale to czysta żywa prawda. W iPhone 4S nawet antena jest Samsungowa
|
|
|
#8 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
ale ja nie mowie, ze tak nie jest
ale ogolnie na to patrzac sie zrobilo mega nudne
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Troche newsow, bo ostatnio bylem zbyt podlamany smiercia Steve'a by sledzic fakty...
Zdjecia z iPhone 4S : http://www.redmondpie.com/iphone-4s-camera-pictures/ W USA mozna go juz zamawiac : http://www.redmondpie.com/pre-order-iphone-4s-now/ Dzisiaj pogrzeb : http://www.redmondpie.com/steve-jobs...g-place-today/ . Tak jak myslalem, bedzie skromnie, kameralnie, bez prasy i wielkich osobistosci. Caly Steve... Krotka fotowedrowka po Jego zyciu : http://www.redmondpie.com/a-trip-thr...e-jobs-photos/ Spuscizna Jobsa przetrwa dzieki Uniwersytetowi Apple : http://myapple.pl/content/2150-spusc...cie-apple.html I chyba najciekawsze - polska wersja pierwszej autoryzowanej autobiografii Steve'a bedzie dostepna juz w listopadzie : http://myapple.pl/content/2149-polsk...stopadzie.html
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów, lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem: Ostatnio zmieniany przez M@X : 08.10.2011 o godz. 10:03 |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Zdjęcia z Iphone'a niezłe. Szansę na to, że są bez obróbki oceniam mniej więcej na 0.. Uniwersytet Apple brzmi interesująco. Ciekawe, ile było to jeszcze na etapie planowania, ile już faktycznych, konkretnych działań. Biografia.. Trafili w czas... Ale kupię, bo może to być interesująca lektura. Zastanawiam się tylko, czy nie lepiej w oryginale.
|
|
|
|
#11 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Jesli Twoj angielski jest na wysokim poziomie, to oczywistym jest ze lepiej w oryginale by uniknac bledow wynikajacych z przekladu. Ja przeczytalem juz wszystkie biografie Jobsa, ale dopiero ta ma jego pelna autoryzacje i z checia przeczytam o kwestiach o ktorych do tej pory sie nie mowilo, m.in. o co dokladnie poszlo w sporze miedzy Jobsem a Sculleyem.
Sadze ze to bedzie najbardziej fascynujaca biografia czlowieka ze swiata IT jaka kiedykolwiek czytalem, jesli nie biografia W OGOLE! Kto jeszcze nie widzial zachecam tez do "Piratow z Doliny Krzemowej", czyli ekranizacji rodzacej sie w bolach historii komputerow osobistych. Wprawdzie pobieznie, ale tez pokazane jest jak Gates kradl od Jobsa ;-)! |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
a w biografi jest pokazane jak jobbs ukradl ksiazke? tfu jak prawie w calosci oparl sie na ksiazce z lat dwudziestych ;-)
|
|
|
|
|
#13 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Łatwiej mi się mimo wszystko czyta po polsku niż po angielsku. Jednak w tym przypadku mam wrażenie, że kluczowe jest zrozumienie istoty osiągnięć i sposobu myślenia SJ, a jeżeli tłumacz to przegapi (bardzo prawdopodobne), wersja polska może być bardzo okrojona.
|
|
|
#14 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
przeczytam ale w orginale
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Wszystkie inne pomijają błędy, smaczki, głupstwa itepe.... Wszystkie autoryzowane lub autobiografie, to w większości upiększone dyrdymały, albo wręcz hagiografia. To ma sens, przy dobrym poziomie amerykańskiego (bo jest on jednak inny niż angielski) i dużym zasobie slow techniczno-informatycznym. (tak przynajmniej myślę)
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|