![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
![]() |
#1 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idziesz ulic***261; i dyktujesz sms - fajnie.
Idzie dziewczyna ulic***261; - widzi faceta gadaj***261;cego do siebie - nie fajnie. Skupili by swe wysi***322;ki na wyd***322;u***380;eniu czasu pracy baterii, a nie zajmuj***261; si***281; pierdo***322;ami... |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Gość
|
Cytat:
No, ale może ja za stary jestem. |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Może i gadżet, ale moim zdaniem tą drogą będą szli zarówno producenci oprogramowania do telefonów jak i komputerów oraz innego sprzętu (rtv).
Fajnie to wygląda i działa. Dla mnie teraz jako ciekawostka, pożyjemy, zobaczymy. ![]() To jest coś, co do tej pory można było podziwiać na filmach SF (no, jeszcze nie ten poziom, ale marzenie wielu). Pamiętacie 'komputer' ze StarTreka? - Komputer, pokaż mi najkrótszą drogę do planety Volkan. - Telefon, pokaż mi najkrótszą drogę do hotelu "Finezyjne figle". ![]() Powoli, powoli zacznie to być standardem. Polecenia głosowe typu 'włącz światło', 'włącz telewizor', 'napisz sms'. Oczywiście, to jeszcze nie jest takie piękne jak na filmach, ale niech rozwiną trochę bardziej tę sztuczną inteligencję i za kilka-kilkanaście lat to będzie normalna funkcjonalność telefonu/komputera. - Komputer, włącz się i odpal mi Firefoxa, program pocztowy i Photoshopa. Otwórz folder 'ecipeci', skompresuj go i wyślij do Zuzi, - Ekspres, jedno espresso. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
Find My Friends w praktyce
Praktyczne zastosowanie aplikacji szpiegującej:
http://myapple.pl/content/2200-nielo...y-friends.html Uważam, że w połączeniu z Siri to będzie prawdziwy przełom. |
![]() |
![]() |
#5 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
Cytat:
Polecenia głosowe ma nawet wbudowany Win 7 (język angielski oczywiście), a zewnętrzne aplikacje umożliwiają i zaprogramowanie makr i serii czynności. Otwarcie Firefoxa, Outlooka, Photoshopa czy nawet skompresowanie folderu i jego wysłanie nie stanowi problemu. A sterowanie światłem. To tylko kwestia odpowiedniej konfiguracji i podłączenia wszystkiego pod komputer. Mój znajomy tak ma w nowym domu (inna sprawa, że uważam to za kompletnie zbędne).
![]() |
![]() |
#6 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@Andy
Nie chce mi się śledzić całego wątku od czasu ostatniej wizyty, ale pytałeś czym się różni Android od palmtopa. Według mnie urządzeniem wskazującym. Wiem, że do Androida są rysiki, ale nie są w standardzie i aplikacje projektowane są pod palec. Niestety to wyklucza robienie jakiegoś bardziej skomplikowanego GUI, np menu muszą być duże i czytelne, o paro poziomowych pull-down menu można zapomnieć. Stąd podejrzewam, że ciężko byłoby przenieść na Androida aplikacje takie jak np. Pocket Artist. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A mnie angielski nie interesuje. Mieszkam w Polsce.
A propos Siri. ![]() http://nikonrumors.com/2011/10/17/st...ber-26th.aspx/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
Po polsku też można. Tylko na trochę innej zasadzie (konieczność nagrania wzorca, brak możliwości dyktowania). Aha - bo dyktować tekst po angielsku w Win 7 też oczywiście można.
A Siri po polsku jeszcze też 'nie mówić'..
![]() |
#9 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie mowic, ale zaczac. A nagrywanie wzorcow do setek tysiecy sytuacji o ktore moge zapytac osobistego iSystenta mija sie z celem...
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Gość
|
Dla wielbicieli Siri - po prostu kompromitacja
http://www.youtube.com/watch?v=4LM7e...layer_embedded http://www.youtube.com/watch?feature...&v=E91Qu1nVQtE Tego nie można inaczej nazwać, jak tylko jedną wielką kompromitacją. To wstyd z czymś takim wychodzić na rynek i jeszcze twierdzić że to jest emejzing, osom i madżikal. Najwyraźniej Siri jest w stanie odpowiedzieć na jakieś 10 starannie wybranych pytań i to w dodatku zadanych przez konkretną osobę w Cupertino. Jak na razie to ta sztuczna inteligencja jest o jeden poziom inteligentniejsza od mojej szpachelki do gipsu. |
![]() |
![]() |
#12 |
Bez przesady... Ta chińczyka, co mówiła po angilski, to tylko dlatego rozumiałem, że lubię filmy z Jackie Chanem. Widać Siri nie lubi i nie rozumie czajniz-inglisz.
Natomiast z tym kangurem radziła sobie nieźle - a że jeszcze nie szuka miejsc w Australii, to podejrzewam kwestia czasu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Gość
|
Cytat:
Gostek na filmie mówi naprawdę przyzwoitym językiem (w porównaniu z innymi, których znam) i nie ma co narzekać. Na pewno nie jest to "pigeon English", którego nawet tak emejzing produkt jak Siri MA PRAWO NIE ROZUMIEĆ. Gdyby ktoś w razie chciał zrozumieć na czym polega nieco odmienny oraz egzotyczny akcent, polecam serdecznie film "The Party" (ale koniecznie w wersji oryginalnej), z nieodżałowanym Peterem Sellersem, który mówi z tak cudownym hinduskim akcentem, że nawet bym wybaczył Siri, że go n ie rozumie. Zdziwił mnie ten kangur bo znam ich całkiem sporo i nigdy chyba nie spotkałem takiego, który mówił by tak wyraźnie i tak poprawnie jak ten na filmie. Niestety, tym gorzej to świadczy o Siri. (jak mawia mój znajomy Australijczyk - "nie przejmuj się, to nie język, to bełkot".) P.S. Jak na razie to wszystkie osom i madżikal dema Siri pokazują wyłącznie odpowiedzi na pytania i pogodę i lokalizację (oczywiście odpowiada jak chce) - odczuwam pewien niedosyt - Wy nie? Ostatnio zmieniany przez yossi : 18.10.2011 o godz. 16:01 |
|
![]() |
![]() |
#14 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wiesz, jak się przegniesz o 360 stopni, to znowu stoisz prosto, tylko inaczej
![]()
![]() |
#15 | |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|