![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|
|
|
#1 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja czasem widze osoby gadające do siebie...
Nie słyszałem żeby ktoś trafił do psychiatryka bo zobaczył jak Luke Skywalker rozmawia z R2D2. |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Gość
|
Ja już wiem dlaczego Siri nigdy nie zdobędzie szerszej popularności, szczególnie w środowisku dorosłych userów.
Po prostu rozmowa z Siri zbytnio przypomina rozmowę z żoną, np.: - user: czy nie uważasz, że trzecia para butów w tym miesiącu to lekka przesada? - Siri/żona: I don't know what you mean |
|
|
|
#3 | |
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
@yossi Czekamy na rzeczowe argumenty przeciw tej technologii (nie siri ale ogólnie przeciw technologi mówienia do telefonu )
|
|
|
|
#4 | |
|
Gość
|
Cytat:
Proszę - oto pierwszy przykład http://www.youtube.com/watch?v=hckri...layer_embedded Ostatnio zmieniany przez yossi : 19.10.2011 o godz. 08:00 |
|
|
|
|
#5 |
|
Jukebox Hero
A jak komputer gada do Ciebie to nie jest chore?
"new mail has arrived", "za 500 metrów skręć w lewo". Przecież nikt nie każe Ci z nim flirtować czy mu sie zwierzać, to tylko forma wydawania poleceń
Ostatnio zmieniany przez sobrus : 19.10.2011 o godz. 08:10 |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Gość
|
Cytat:
Zamiast głosowego "new mail has arrived" (co mnie niesamowicie wkurza), wolę malutką tabliczkę w rogu ekranu. Słysząc taki komunikat czytany słodkim głosikiem po raz 50-ty jednego dnia można dostać furii. "za 500 metrów skręć w lewo": dawno, dawno temu, kiedy używano jeszcze dyskietek 5,25" nauczono mnie posługiwać się mapą. Taką papierową. Mając dobra mapę i będąc obdarzonym pamięcią wzrokową, nie muszę, nie chcę i nie lubię używać nawigacji. Nie ma ŻADNEGO powodu, dla którego musiałbym gadać z robotem. |
|
|
|
|
#7 |
|
Jukebox Hero
No widzisz i tu jest sedno.
Tobie nie podobają się po prostu takie wynalazki, jesteś przyzwyczajony robić to po staremu - więc innowacje nie są Ci po drodze. Ale na przykład ja mam nawigację w telefonie i chętnie jej używam. I chciałbym mówić do telefonu, bo przyciski rozpraszają mnie podczas jazdy. Ale pocieszę Cię - absolutnie nikt nie zmusza Cię, by z tego wszystkiego korzystać
Ostatnio zmieniany przez sobrus : 19.10.2011 o godz. 08:36 |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Gość
|
Cytat:
Mnie nie podoba się TEN jeden konkretny wynalazek. Od nowych technologii nie ma ucieczki, ale należy zachować zdrowy rozsądek w ich stosowaniu. Gadanie do robota - moim zdaniem - przekracza tę cienka granicę. Poza tym - jeśli będziesz używać Siri w czasie jazdy to I TAK MUSISZ korzystać z przycisku do gadania - czy ja się mylę? Jak rozumiem naciskanie akurat TEGO przycisku nie będzie Cie rozpraszać? Czyli - przyciski w telefonie dzielimy na takie, które rozpraszają i takie, które nie rozpraszają - emejzing! Ostatnio zmieniany przez yossi : 19.10.2011 o godz. 08:45 |
|
|
|
|
#9 |
|
Jukebox Hero
Zależy gdzie on jest, mówimy ogólnie o tej technologii a nie o konkretnej implementacji.
Bo jeżeli chodzi o implementacje, to ja żadnego produktu Apple kupować nie zamierzam. Przycisk może być w kierownicy, a może go w ogóle nie być - sposób "Magic Word". I wtedy będę mówił do samochodu jak w Nieustraszonym
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Gość
|
Cytat:
A "nieustraszony"... to pewnie film jest, tak? Wrzuć linka do trailera to chętnie obejrzę bo nie chce dyskutować na poziomie "nie miałes w ręku, a krytykujesz" ;-). You know what I mean... |
|
|
|
|
#11 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A propos "Nieustraszonego" to mam u siebie taka jedna przyjemna zabawke...
http://m.youtube.com/index?desktop_u...?v=QVynb-dSA28 ;-) Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Gość
|
a miało być tak pięknie, wywiady miały być...
![]() www.youtube.com/watch?v=Tkaj7DKPA8E Cytat:
Ostatnio zmieniany przez yossi : 19.10.2011 o godz. 09:34 |
|
|
|
|
#13 | |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Gość
|
|
|
|
|
#15 |
|
Jukebox Hero
Słowo-klucz rozpraszające? Dla kogo? Taka technika jest stosowana też w serialach SF.
Przykładowo "HAL, open the pod bay door", czy "komputer, daj to na ekran". "HAL" czy "komputer", czy jakieś imie, może być słowem kluczem. Trzeba tylko wybrać takie, którego nie powie się przypadkowo. I co jest rozpraszającego w powiedzeniu do samochodu/nawigacji "HAL, zaprowadź mnie do domu"? Wolisz nie patrzyć na droge, ręce zabrać z kierownicy i dziubać w ekranik? No proszę... Z resztą, w komunikacji z człowiekiem też często używasz Magic Word - zazwyczaj to jego imię. Rozprasza Cię to? Nieustraszony to taki stary serial z Davidem Haselfoffem (nie wiem jak to sie pisze) gdzie Michael Knight gadał do czarnego '82 Trans Ama o imieniu KITT. Kiedyś popularny w Polsce serial. Poszukaj na YT "Knight Rider", tylko tą starą wersje z lat 80-tych. http://pl.wikipedia.org/wiki/Nieustr...izyjny_1982%29 Ostatnio zmieniany przez sobrus : 19.10.2011 o godz. 09:55 |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|