![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|
|
|
#1 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zle mnie zrozumiales. To narzedzie sluzy do flashowania kart PC ORAZ podkrecania kart w Makach. Na razie mozliwe jest to tylko dla kart nVidia i robi sie to oczywiscie na swoja odpowiedzialnosc. Nie wiem jak to jest rozwiazane - wiem ze dawniej EFI skutecznie blokowalo jakiekolwiek zmiany czestotliwosci taktowania. Widocznie kombinatorzy poszli krok naprzod ;-)!
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No troche źle, ale na jedno wychodzi - Maca sie nie podkręci.
Co do podkręcania, to EFI chyba nie może poddać w wątpliwość częstotliwości zapisanej w firmware karty? Ja swoja Geforce 6600 kiedyś też podkręciłem poprzez modyfikacje firmware i te częstotliwości były od wtedy widziane jako fabryczne. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tego nie wiem - nie interesuje sie tematem podkrecania wiec Ci nie pomoge, ale na logike EFI moze miec zapisane w sobie "baze makowych kart" od samego poczatku i stwierdzi, ze np. karta obecna w danym Maku NIE MA PRAWA byc wyzej taktowana i przywroci jej ustawienia domyslne.
Gdybam, ciezko cokolwiek wyrokowac, ale tworzac zamkniety ekosystem tak bym wlasnie zrobil... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Jukebox Hero
Może. Też nie wiem. Dlatego pewnie nigdy nie kupie Maka - nie chce mieć uwiązanych rąk.
W żadnej firmie nie kupi się czegoś takiego jak porządnie własnoręcznie złożony unikalmy komputer. Nie to żebym miał coś do apple, też bym tak zrobił - bo i tak się przegrzewają ze względu na małe obudowy. To nie zabawki dla power userów. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 24.10.2011 o godz. 14:01 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Spodobało mi się
![]()
|
|
|
#6 |
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nowe srajbuki:
Nowe MacBook Pro 13***8243;:
################# Tragiczna w skutkach synchronizacja iCloud z Outlookiem (Nie wiem jak Wy, ale ja mam niesamowitą polewke )http://antyweb.pl/tragiczna-w-skutka...d-z-outlookiem P.S. Do zarzutów sobrus'a odniosę się wkrótce
|
|
|
#7 | |
|
Gość
|
Cytat:
Jestem starym człowiekiem, który pamięta jeszcze ZX Spectrum+ I zaprawdę powiadam Wam młodzieńcy i IT dziewice - jestem wstrząśnięty. |
|
|
|
|
#8 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
iPoszlo w iChmure
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Aż zobaczę yosssi Twoją dziewiczość...
Wstydzisz się! edit: Pisałem ten edit kilkanaście minut temu ale mnie wydaliło. Nie tak miało być. Nie kasuje poprzedniego wpisu. Jestem młody i też pamiętam ZX kasety i duperele zwiazane z tym Pozdrawliaju! Ja toże bagażowy! Ostatnio zmieniany przez rycho : 24.10.2011 o godz. 19:08 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Jukebox Hero
Andy ale do czego tu się odnosić. Samsung SII wygląda jak dwie krople wody z telefonem Apple, którego design nie zmienił się od wieków.
Coincidence? ![]() Przez grzeczność i dla świętego spokoju mogli przynajmniej zmienić kolory i ikonki. Ja bym się wstydził wypuszczać coś takigo w 2011 roku. Ja bardzo słabo pamietam ZX Spectrum, ale Atari 65XE i C64 owszem
Ostatnio zmieniany przez sobrus : 24.10.2011 o godz. 19:26 |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A potem samsung się dziwi, że go Apple pozywa do sądu ....
|
|
|
#12 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
ale sobrus w czym sie ten wyglad appla nie zmienil?
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Jukebox Hero
A w czym się zmienił? Mały lifting może miał, w szczegóły nie wchodze. To stareńki iP 3G
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
a wiesz, ze samsung pol roku przed pokazaniem pierwszego iphona mial telefon z jednym guzikiem na srodku? coz, juz malo kto pamieta...
|
|
|
|
|
#15 |
|
Jukebox Hero
Mówisz o F700?
F700 miał interfejs przypominający układem iPhone, zgadza się. Wygląd miał też podobny, Nie przeczę. Ale UI choć podobny układem - nie był jednak taki sam (m.in F700 miał menu praktycznie monochromatyczne). I teraz Samsumg po czterech latach ewolucji interface z F700 ma po prostu kopię menu iPhone znanego od 4 lat? WFT? Wszystkie drogi prowadzą do Apple czy jak? Chyba stać ich na wynajęcie grafików i zaprojektowanie czegoś bardziej oryginalnego? Co do wyglądu to tak, iPhone jest zrzynką z F700, jednak przeprojektowano go na glossy black. Oczywiście SII też jest już glossy black, bo jednak ciut ładniejsze od F700 .... Poza tym (wikipedia) F700 - the phone was first introduced at the 3GSM World Congress that was held in February 2007 iPhone - It was announced on January 9, 2007 (introduced June, ale w dwa dni go nie zrobili )Przy czym iPhone nawet ten z 2007 roku bardziej niż F700 przypomina SII, który was announced by Samsung on February 13, 2011 Ostatnio zmieniany przez sobrus : 24.10.2011 o godz. 21:26 |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|