Powrót   Forum CDRinfo.pl > Urządzenia przenośne > Systemy operacyjne i aplikacje

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.11.2011, 10:52   #1
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez M@X
Tak dalo, ze iPhone 4S nadal sprzedaje sie niesamowicie.
Samsung zadrwił sobie z Apple i jego fanatyków. Ktoś w końcu głośno pokazał jacy oni są. Nawet nie wiesz ile się śmiałem oglądając ten filmik ;-)
Cytat:
Ciekawsze jest dla mnie, ze gdy koles na filmie mowi "It's Samsung Galaxy S2" pokazuje inny telefon.
Udowodniłem Ci, że to SGS II.
Cytat:
No, ale ja sie nie znam... ;-)
W tym konkretnym przypadku się mylisz.
Cytat:
Zrodlo : http://myapple.pl/content/2404-kolej...lewizorze.html

Ktos zreszta wklejal juz film z prelekcja Petera. Coz... Sony, Samsung, LG... odpalac kopiarki! :-D
Poczekajmy aż się pojawi. To, że jakiś analityk sobie napisał coś nie znaczy, że taka jest prawda.

Cytat:
Tak... 370 000 aplikacji wobec 500 000 w App Store...
Kiedyś już mieliśmy piękną dyskusję na temat ilości aplikacji. Z trudem zrobiłeś listę 100. Gdybym Cię poprosił o wypisanie 1% ciekawych aplikacji to już tak różowo by nie było..

Aha w Markecie jest już ponad 400tys.

Cytat:
Bo taka jest idea synchronizacji - czego tu nie rozumiesz? Gdyby zrobil to co Ty na SWOJEJ bibliotece to zadana zawartosc po prostu by sie uaktualnila. I jesli to zrobi teraz i powiaze iPoda ze swoja biblioteka (a powinien, bo teraz sparowany jest z Twoja, wiec podpiecie go u niego znowu zasugeruje sparowanie co skonczy sie czyszczeniem zawartosci) to wszystko bedzie OK. Cala filozofia.

Biblioteki bywaja ogromne - gdybysmy parowali iPody z kilkoma to nawet 160 GB w Classicu moze okazac sie za malo. Poza tym parowanie z kilkoma bibliotekami to bezsens, bo iPod to sprzet personalny. Dlatego synchronizacja z jedna tylko biblioteka jest sensownym rozwiazaniem.

Ale po co ja sie produkuje - i tak uslysze, ze lepiej widziec odtwarzacz jak pendrive i kopiowac pliki siedzac mentalnie w DOSie...
Dziwne ale korzystałem już z wielu aplikacji do synchronizacji danych i za każdym razem mogłem sobie ustawić co jak, i w którą stronę ma się synchronizować.
Komputer robił dokładnie to co ja chciałem aby zrobił.

W twoim przypadku to komputer decyduje za Ciebie, nie ważne czy to jest dobre i intuicyjne. Ty się z tym zgadzasz i nie protestujesz, wiesz dlaczego? BO NIE MASZ WYJŚCIA. Nie masz alternatywy, smutne.

Cytat:
Zreszta... Nie zamierzdm sie spierac. Jestem w polowie biografii Steve'a i wiem jedno. Jesli ktos rozumie idee, ktora przyswieca kazdemu produktowi (a przynajmniej przyswiecala za czasow Steve'a - nie wiemy co bedzie dalej), a do tego widzi mocno romantyczne i zgodne z filozofia Zen polaczenie techniki i sztuki wyzwolonej, to nigdy nie bedzie chcial uzywac niczego innego niz Apple. Apple ma dusze. Cos, czego konkurencja chyba nigdy miec nie bedzie...
Kolejny raz kiedy pokazujesz swoje zapatrzenie w tą firmę i Jobsa. Fanatyk czystej krwi.

Co do biografii to fajnie to skwitował yahol kiedyś. Napisał, że taka biografia nie pokazuje całej prawdy. Zgadzam się. W przypadku kontrolowanej książki nikt nie napisze o tobie nic negatywnego..

Cytat:
Napisany przez palikot
Z całym szacunkiem Reetou, ale właśnie jakby czepiasz się do czegoś, co jest dobrze wykonane, widocznie z przyzwyczajenia do bałaganu środowiska Windows.
To nie jest dobrze wykonane. Komputer ma wykonywać twoje polecenia i robić to co ty chcesz. W tym przypadku to komputer próbował narzucić to Reetou.
Cytat:
Apple to świat UNIX, a tam komputer robi dokładnie to, o co został poproszony.
Co z tego, że unix? Przestańcie już pisać to w taki sposób bo mi się słabo robi. To, że Apple jest zbudowany na ?FreeBSD? to nie znaczy, że na starcie jest magiczny i w ogóle.
Reetou pokazał jak pewne rzeczy są źle rozwiązane.
Cytat:
Nawet kucharki używające Apple nie powiedzą "komputer pomylił się", co jest powszechne w naszej windowsowej kulturze.
Co ty znowu bredzisz?
Cytat:
Co do zen, to jest to stara i popularna metafora wielu architektów uniksowych programów - ultraprostych i ponadczasowych, jak np. edytor vi
M@X sam tego nie wymyślił, po prostu jest obcykany z porządnym softem i gdzieś to przeczytał ;P
Wybacz ale M@X w 99% nie wie o czym pisze. nie raz to udowadniałem.
Co do vi to nie odpowiada mi ten edytor. Nie dlatego, że jest minimalistyczny, ale dlatego że jest nieintuicyjny.

Cytat:
A całe narzekanie na biblioteki kontra "bezpośredni dostęp do plików" jest naiwne, co wykazałem x postów niżej. User Windows nigdy nie miał dostępu do żadnego pliku. Zresztą plik nie istnieje.
Niczego nie wykazałeś. Wcześniej pokazał chyba Berion na jakim poziomie abstrakcji nam zależy. Aha i plik istnieje, jest to zbiór 0 i 1.

Cytat:
Widocznie masz zły "komputer".

Czy "nadać numery ścieżkom" to znaczy przypisać im kolejne liczby naturalne?
Najprostsza pętla, pseudokod:
Kod:
for( i = 1; i <= 160; i++ ) { zapisz i tam gdzie trzeba }
A że GUI...
Było nie chcieć GUI.

Na Mac OSX odpalasz terminal i po 0,1 sec masz pod ręką bash, czyli wysokopoziomowy język programowania.
Tagów w plikach mp3 tak łatwo nie zmienisz, musisz wiedzieć które bajty podmienić. No ale mniejsza z tym. MacOSX miał być przecież tak bardzo user friendly, że takie rzeczy miały robić się same. Użytkownik miał nie zaglądać do konsoli...

Cytat:
Dlaczego kucharka nie próbuje? UNIX i Apple są właśnie dla kucharek. Są dla ludzi, których stać na zapłacenie za administrację kontem root i którzy zajmują się konkretnymi rzeczami - swoją specjalizacją, korzystając z dobrodziejstw informatyki, a nie ucząc się na pamięć obrządków magicznych Windows.
Jakich obrządków? Dla osoby która nigdy nie miała komputera w ręku tak Mac OS X jak i Windows, czy Linux będzie ciężki w obsłudze.

Wiesz co @palikot odróżnia mnie od Maksa? To, że ja widzę ograniczenia każdego z tych systemów, natomiast M@X myśli, że Mac OS jest najlepszy ze wszystkim.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.11.2011, 10:57   #2
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
@andy

a ja dalej sie nie doczekalem na odpowiedz w czym inni producenci sa rok za apple w telewizorach
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.11.2011, 11:34   #3
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
demek, bo to pytanie do Petera nie do mnie, wiec nie wiem o co Ci chodzi. Rumu sie napij i schilloutuj :-P!

andrzejj9, czy ja wiem? Moje Nano odtwarza muzyke. Z dodatkowych funkcji ma radio, dyktafon i osobistego trenera Nike+, co wcale nie jest jakims wyszukanym gadzetem. Chyba ze mowisz o iPodzie Touch, ale tego nie posiadam.

Co do MP3 to nie wina Apple ze jakis burak nie umie ich poprawnie otagowac podczas procesu tworzenia. Kupujac piosenke w iTunes Store wszystkie tagi mam zawsze zrobione perfekcyjnie :-)!

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:

M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.11.2011, 13:01   #4
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez M@X Podgląd Wiadomości
Co do MP3 to nie wina Apple ze jakis burak nie umie ich poprawnie otagowac podczas procesu tworzenia.
No to teraz mogę z czystym sumieniem powtórzyć za Andym: bzdury opowiadasz. Jakbyś miał zielone pojęcie o programowaniu, to byś wiedział, że to programista ma dostosować aplikację do użytkownika i przewidzieć wszystkie możliwości wynikające z działania programu. A jak nie przewidział, to może on jest i zen i romantyczny, ale taki z niego programista, jak z koziego zadka trąba i to on jest burak, bo to 4 linijki kodu są.

Edyta:

Na szczęście są jeszcze programiści, którzy potrafią obejść zen i romantyzm japka: http://www.joboshare.com/iphone-rip.html

Ostatnio zmieniany przez Reetou : 27.11.2011 o godz. 17:43
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.12.2011, 12:54   #5
palikot
Banned

Data rejestracji: 20.11.2011
palikot zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Andy, w swoim zacietrzewieniu zaczynasz zachowywać się jak wyznawcy pewnego Prezesa. Oczytanie to nie wada, wbrew Prezesowi.

Cytat:
Napisany przez Reetou Podgląd Wiadomości
No to teraz mogę z czystym sumieniem powtórzyć za Andym: bzdury opowiadasz. Jakbyś miał zielone pojęcie o programowaniu, to byś wiedział, że to programista ma dostosować aplikację do użytkownika i przewidzieć wszystkie możliwości wynikające z działania programu. A jak nie przewidział, to może on jest i zen i romantyczny, ale taki z niego programista, jak z koziego zadka trąba i to on jest burak, bo to 4 linijki kodu są.
Zgadza się, jak to się mówi: 90% pracy włożonej w program, to wyłapywanie błędów, a błąd można z grubsza określić jako dane na wejściu, które powodują nieprawidłowe czy nieoczekiwane działanie programu.
A i tak można przyjąć, że dla każdego programu istnieją dane wejściowe, które go wyłożą. Czyli wszystkich możliwości programista nie przewidzi; jesteśmy na takim etapie rozwoju technologii.
(działania użytkownika to oczywiście również są dane wejściowe)

Jeśli tagi ID3 miałeś jakkolwiek wypełnione - to iTunes zrobiło co chciałeś.
Jeśli tagi ID3 miałeś puste - to moim zdaniem iTunes powinno po prostu tych danych nie przyjąć.

Ale gdyby nie przyjęło - dopiero byłby krzyk hejterów, że drogi sprzęt ze sztucznymi ograniczeniami
palikot jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.11.2011, 20:06   #6
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
ekhmm....
Dołączone obrazki
File Type: jpg apple.jpg (58.4 KB, 80 oglądane)

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.11.2011, 22:54   #7
mgit
Guru

Data rejestracji: 22.08.2004
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9 Podgląd Wiadomości
ekhmm....
Apple 3D

Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk
Stary 28.11.2011, 11:20   #8
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Reklama Samunga jest fajna i śmieszna, jednak co by nie mówić brak jej klasy reklamy iPhone.

Samsung próbuje na siłę pokazać swoją wyższość i lepszość, Galaxy jest lepszy bo ma większy ekran i jest emejzing. A mój samochód jest lepszy bo ma większy spojler i głośniej pierdzi.
Apple nie musi nic udowadniać.

Ale i tak mi sie podobała

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 28.11.2011 o godz. 11:23
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.11.2011, 12:37   #9
Reetou
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
To zależy. Jeśli satysfakcjonuje ich poziom sprzedaży i ilość zagorzałych fanbojów, którzy wezmą do ręki byle co, byle ze znakiem nadgryzionego japka, to nie musi. Ale jeśli chcą dalej zwiększać poziom sprzedaży przy rosnącej świadomości technologicznej użytkowników, to muszą trochę popracować - biały plastik nie wystarczy. Szczególnie po śmierci Jobsa, który potrafił wmówić ludziom, że mimo problemów z rozłączaniem połączeń iPhone jest produktem dla nich idealnym, a gumowy kondom jest szczytem osiągnięć designerskich.

Podobają mi się (optycznie) produkty Apple'a, ale jeśli nie zmienią swojego zen, to nigdy sobie ich nie kupię. Oprócz wyglądu cenię sobie wygodę użytkowania i dostosowanie urządzeń do moich potrzeb - nie odwrotnie, M@X.
Stary 28.11.2011, 12:29   #10
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
ale samsung tam nie udowadnia, ze jest lepszy
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
Stary 28.11.2011, 12:42   #11
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

@Reetou

niektorzy maja juz taki poziom osomowosci i madzikalnosci, ze nawet jesli ip 5 nie bedzie wysylal smsow i nie bedzie mozna przez niego gadac to i tak bedzie najlepszym telefonem na swicie, a wina, ze dzialac nie bedzie zostanie obarczony android i jego uzytkownicy przebywajacy w poblizu sluchawek japka...
Stary 28.11.2011, 12:55   #12
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus
Reklama Samunga jest fajna i śmieszna, jednak co by nie mówić brak jej klasy reklamy iPhone.
A czego konkretnie? Jak pokazaly się reklamy Mac vs PC to ludzie dostawali orgazmów jakie to śmieszne i w ogóle..
Gdy powstało coś w odwrotną stronę to wielkie oburzenie i pisanie jakie to bez klasy itp. itd.

Cytat:
Samsung próbuje na siłę pokazać swoją wyższość i lepszość, Galaxy jest lepszy bo ma większy ekran i jest emejzing.
Na siłę? Dlaczego? Tak w ogóle to reklamy mają właśnie za zadanie pokazać, że nasz produkt jest najlepszy.

Cytat:
Fanatykom nie musi, oni kupią kolejny produkt bez zastanowienia. Są tak przesiąknięci amejzingiem Jobsa, że kupią wszystko co ma japko na obudowie.
Natomiast muszą udowodnić swoją wyższość pozostałym osobom. Wczoraj, albo dzisiaj czytałem, że w rodzimych stronach Szajsunga i LG iPhone nie jest tak popularny bo jest zbyt ograniczony.
Stary 28.11.2011, 13:05   #13
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Ja tam się z reklam PC vs Apple nie śmiałem i produktów Apple jak mówiłem nie lubie.

Ale nie podoba mi się "negatywny" sposób prowadzenia reklamy u Samsunga, który wyraźnie uderza w iPhone. Skupmy się na konkretach, większy wyświetlacz czy więcej Ghz jeszcze lepszego telefonu nie czyni. To styl dziecka w piaskownicy. Reklama Apple skupia się na swoim produkcie i spokojnie pokazuje jego zalety i możliwości. Produkt obroni się sam tym co prezentuje.

Podobnie nie podobały mi się np. Reklamy Audi pokazujące, że są ich pojazdy są lepsze od BMW.
Jasne, są bardzo dobre, ale BMW nic nie musi udowadniać - na torze nawet bez napędu na 4 koła i z mniejszą mocą i tak jest zazwyczaj szybsze...chodzi o odpowiednie zgranie całości.

Po prostu moim zdaniem jak A krzyczy że jest lepszy od B, to dla mnie znak że próbuje tylko B dorównać i nic więcej. I to w dość prymitywny sposób.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 28.11.2011 o godz. 13:13
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.11.2011, 15:46   #14
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Dzisiejszy artykuł w "Uważam Rze" - "Pochwała prostoty" (Eryk Mistewicz) to także miód na oczy (uszy) M@xa i Applefanów. Piszący twierdzi,że SJ przywrócił ludziom kontrolę nad życiem, zepchnął technologię na dalszy plan, dążąc do prostoty i piękna. Przysłowiowy "jeden guzik" i sprzęt gra.

Może i tak jest - nie sprawdzę bo nie mam Appla, po pierwsze chyba dlatego,że mnie na niego nie stać (empetrójek słucham na ulicy z chińskiego odtwarzacza za stoileś zł a nie iPoda za kilkaset). Więc gdzie to "dla ludzi" ? Mogłem mieć telefon Appla ale wybrałem Samsunga bo Jobs nie zawarł w iPhone tego co potrzebowałem. iPad jest może fajny ale z opisów wynika,że sporo rzeczy ważnych mu brakuje.

Nie lubię jak ktoś "ma wizję techniczną" i uważa ,ze sobie nie poradzę z większą ilością guzików. Uważa się nas za durniów, tylko dlatego,że nie odpowiada nam prostota Apple ? A może Apple jest robiony dla głupich w sumie Amerykanów, którzy nie radzą sobie z problemem wyrastającym poza "jeden guzik" ?

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.11.2011, 18:38   #15
Reetou
Cytat:
Napisany przez Jabba the Hutt Podgląd Wiadomości
Uważa się nas za durniów, tylko dlatego,że nie odpowiada nam prostota Apple ? A może Apple jest robiony dla głupich w sumie Amerykanów, którzy nie radzą sobie z problemem wyrastającym poza "jeden guzik" ?
Nie zrozumiałeś najwyraźniej istoty hasła "think diffrent" - to nie jakaś prostota obsługi, czy dizajn. Każda jedna firma ma na celu ogołocenie Cię z pieniędzy. Weźmy tego przykładowego Samsunga: potrzebujesz nowy telefon? - mamy. Telewizor? Odkurzacz? Zmywarkę? - proszę bardzo. Tak bardzo będziemy was kochać (od tyłu), że zostawicie nam wszystkie swoje pieniądze.

Apple, żeby wejść mocniej na rynek, wymyślił "think diffrent". Bo trzeba myśleć inaczej, żeby być posuwanym (od tyłu) i z uśmiechem na twarzy prosić o jeszcze. Płacisz krocie za markę kupując urządzenie, ale masz produkt "osom", jesteś ograniczany przez markę: "akcesoria tylko u nas, ale idealne i tylko one zapewnią bezawaryjne współdziałanie", "muzyka, filmy, aplikacje - tylko w naszym sklepie, ale jakże wspaniałe".

Zen Apple'a nie polega na prześciganiu się na gigaherce, czy cale, bo tu by polegli w konfrontacji z pierwszą lepszą tajwańską firmą. Ich zen to wmówienie ludziom, że używając ich produkty stają się lepsi, bardziej wartościowi. I są w tym doskonali, bo z bankruta stali się najbardziej dochodową firmą na świecie. Nie rozumiem, w jaki sposób im się to udało. Produkty, owszem, ładne, mają coś w sobie, przyjemnie coś takiego wziąć do ręki. Ale nie wiem, jakiej cechy charakteru mi brakuje, żeby poczuć się przez to lepszy. Próżności?
Odpowiedz na post

Tagi
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a

Twoje uprawnienia: