![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|
|
|
#1 | |||||||||||||||||||||||||||||
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wybacz ale takie są realia. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do drugiego zdania to właśnie fanatycy Apple tak myślą. Cytat:
Cytat:
Android do wersji 4 nie miał pełnego wsparcia GPU dla animacji. Zresztą ponoć i w 4.0 nie jest to jeszcze najlepiej zrealizowane. To, że jest mnogość nakładek nie ma nic w tym wypadku do rzeczy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nawet urządzenia z ostatniej najtańszej półki mogą być solidnie wykonane - jedyna wada to tańsze podzespoły, co skutkuje gorszymi osiągami. Cytat:
Dzięki wolności Androida możesz mieć na nim jakie chcesz UI, masz do wyboru program do SMSów, możęsz wybierać między dialerami - na końcu możesz wgrać sobie alternatywnego ROMa. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To iście marketingowy bulszit. Nie ma to jak sobie zrobić pozytywny PR czyimś kosztem. No ale tak było zawsze, o Apple można pisać albo dobrze, albo wcale. Każda wada jest zamieniana na zaletę... Cytat:
Dopiero później wychodzi prawda: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Po drugie. Dla Androida takie zabawki istnieją od dawna. Po trzecie to NIE APPLE, wymyśliło Siri - kupili firmę, która to oprogramowanie napisała. P.S. Siri było wcześniej dostępne jako aplikacja. Po czwarte? Funkcje głosowe były dostępne od dawien dawna. Jedyny plus dla Siri i podobnego softu jest to, że potrafi realizować zadania - dodaj spotkanie, sprawdź pogodę itp. Jednak jak wcześniej pisałem, to nie Apple to napisało a zewnętrzna firma. Aha i ta technologia jest bezużyteczna bez dostępu do internetu - podobnie jak w zresztą Androidzie. Nie podyktujesz smsa, nie dodasz spotkania jak nie masz połączenia z serwerami...
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Banned
Data rejestracji: 20.11.2011
![]() |
andy,
nie da rady w ten sposób rozmawiać, nawet to forum nie ma technicznych mechanizmów do cytowania w drzewkach. Masz ścisły umysł, jesteś spec. IT i często literalnie rozbierając czyjąś wypowiedź - masz rację, bo widzisz błędy wyrażone w języku. No ale czasem warto byłoby zebrać dyskusję do kupy, odnieść się w prostych zdaniach ułożonych w akapity i zrezygnować z pobocznych wątków. Niemniej to już z kimś innym, nie ze mną. Zacytuję tylko jedno, akurat najmniej ciekawe z całej tej wymiany zdań, ale trudno: Cytat:
Musisz widzieć, że tylko zacytowałem wulgarne słowa demka, rzucone trzy posty niżej. Musisz widzieć, bo sam je cytujesz, odnosisz się i nie widzisz problemu. Zapewne widzisz też, że demek z upodobaniem używa tego słowa. Ja demka skądinąd bardzo lubię i w ogóle mi jakoś strasznie to nie przeszkadza. Ot, czasem się do niego przyczepię, gdy już mnie wkurzy. Dziś akurat powiększeniem jego wypowiedzi. Wali po oczach, prawda? Ale mnie tak samo wali, gdy nafajdane po cichu w kąciku. Również Ciebie lubię i skoro żądasz dla mnie bana, to OK. Byłeś tu moderatorem, masz poniekąd takie prawo. Widzę Berionu na jabberku i zaraz go poproszę, skoro tak bardzo chcesz.... Trochę mi szkoda, bo już nie będę się wygłupiał z kolejnym kontem, no ale jak mówiłem, twoje zdanie cenię. No to cześć! |
|
|
|
|
|
|
#3 | ||||
|
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edit: znalazłem takie zestawienie: ![]() And the winner is... Nokia (jeszcze) ![]() Cytat:
Czasem nie ważne, kto jest autorem danego kawałka technologii. Ważne, kto to wszystko umiejętnie poskładał w jedną całość i potrafił to sprzedać
|
||||
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Banned
Data rejestracji: 20.11.2011
![]() |
Jako, że jeszcze nie mam bana, pozwolę sobie uzupełnić listę M@Xa.
Zdecydowanie zbanowani zostać powinni: - kolega demek - ja, za cytowanie demka - kolega Bartez, za cytowanie tego co ja zacytowałem - kolega andy, za cytowanie demka directly i poprzez mój cytat oraz za żądanie hau hau A podsumowując dyskusję o CIQ pozostał jeden argument: nic się nie da Apple zarzucić, więc muszą mieć coś na sumieniu, skoro to ukrywają. I w konsekwencji do kompletu bana powinien dostać M@X, za brak szczerości. Dziękuję za uwagę i czekam na bany. Ostatnio zmieniany przez palikot : 15.12.2011 o godz. 14:33 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Tak samo jak kazdy z nas kupil telefon zamiast go sobie samemu wyprodukowac. Najzwyklejsze prawo rynku w - moznaby rzec - modelu B2B ;-)!
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pragnę wyrazić zadowolenie, z powodu, nie brania, od dłuższego czasu, udziału w tej żenującej, głupiej i przykrej, dyskusji.
Czego i wam życzę. I, jakoś tak bez żadnego specjalnego powodu, chęć na udział w jakiejkolwiek dyskusji na tym forum, całkiem mnie odeszła.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Team Member
Zlotowicz
Cóż, zdrowia pozostaje życzyć yaholku, skoro nie masz ochoty z nami dyskutować.
|
|
|
|
|
|
#9 | ||
|
Głupi Yasio
Cytat:
Cytat:
Reasumując: -jestem użytkownikiem Maca i nie zamierzam się z tego ani tłumaczyć, ani nikogo przekonywać do swoich racji.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
||
|
|
|
|
|
#10 |
|
Team Member
Zlotowicz
Bardzo ciekawa definicja, dzięki
![]() Nie wiem, jaki jest cel dyskusji, być może nie ma żadnego poza biciem piany. Wygląda na to, że jest to kolejna święta wojna o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocnymi i odwrotnie. Tak jak Windows vs Linux, Pepsi vs Coca Cola itp ![]() Ja zabieram w niej od czasu do czasu głos, bo nie mogę obojętnie przejść nad nadinterpretowaniem niektórych cytatów, wydarzeń itp. Dyskusja chyba skończyła się w momencie, gdy z osób udzielających się w tym temacie po stronie Apple został jedynie M@X, któremu też czasem zdarzy się przeginać i interpretować rzeczy na swój sposób. Pomijając interpretacje jednej, czy drugiej strony, mimo wszystko można się czegoś nowego dowiedzieć. Sam często szukałem informacji w sieci, żeby poznać, jaka jest wersja tej drugiej strony i dzięki temu poszerzyłem swoją wiedzę na temat Apple, czy Androida. No i oczywiście masz prawo kupować sobie produkty jakie chcesz i wcale nie musisz się z tego tłumaczyć
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
coca cola jest zdecydowanie lepsza, jak i święta bożego narodzenia
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Głupi Yasio
Cytat:
i nie lubi świąt!
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
tonic jest dobry ale tylko z kinleya [coca cola
] a święta są spoko zawsze można zobaczyć szklana pułapke ,i kevina w domowym zaciszu z piwem albo iść a pasterkę z ziomkami i się ululać nie bacząc na dzień jutrzejszy bo i tak można spać do pozna ![]() no i w święta sa makówki - tego nic nie przebije - cały rok czekam na makówki
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Głupi Yasio
Cytat:
I więcej maku niż ciasta - boski! Z makowcem to i święta mogą być.
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|