![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
![]() |
#1 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mów mi rycho!
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Można pogryźć.
Kurde. Ja już nie bardzo. Ale... I tu tajemnica. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No, rzeczywiście na słońcu jest trochę mniej cienia...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
http://myapple.pl/content/3070-amery...ywa-apple.html
to juz nie wolno sprzedawac za tyle za ile sie chce?
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Forumator
Data rejestracji: 02.03.2012
![]() |
Cytat:
Jeśli ktoś nie chce współpracować z Aplle, to przecież nie musi. Jak chce - to akceptuje ich warunki. A w skali makro to wygląda tak - Apple jest prywatną frmą i może sobie wystawiać dowolne ceny za dowolne produkty bo to NALEŻY DO NICH I IM WOLNO! To uźytkownicy oraz Fanboye decydują o tym, co jest za drogie, a co nie. To mówiłem ja - Yossi - nawiększy wróg polityki prania mózgów i psychomanipulacji firmy Apple. Wolno im robić co chcą, za ile chca i komu chcą - wszystko dopuki kupowanie ich badziewia jest dobrowolne!. Stara zasada prawa rzymskiego mówi, że "chcącemu krzywda się nie dzieje". Dlatego podkreślam - nikt nie może mieć żadnych prestensji do Apple, bo oni nikogo i do niczego nie zmuszają (chyba, że ja o czymś nie wiem). I dlatego też propaguję ideę bezpłatnego leczenia faboyów - nawet z moich podatków. Nie mogę patrzeć na to, jak strasznie męczą się te nieszczęsne istoty. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Nikoniarz
Cytat:
A po wykrzyknikach nie stawia się kropek! http://sjp.pwn.pl/slownik/2453491/dop%C3%B3ki ============= Żeby nie było - też uważam, że ceny ustala producent/sprzedawca. Rząd nie powinien interweniować jeśli producent nie staje się monopolistą lub nie ma zmowy cenowej na rynku. Jeśli są alternatywne metody zakupu tych ebooków, to nie widzę problemu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Forumator
![]() |
Cytat:
Nie mówiąc już o ortografii. Na moje usprawiedliwienie mogę podać tylko zbyt małą ilośc kofeiny w moim organiźmie od rana. ============= Cytat:
Oczywiście, zawsze istnieje możliwość zablokowania takiej inicjatywy przez socjalistycznie nastawiony rząd (który lepiej wie, co jest lepsze dla ludzi) lub też przez zwyczajnie przekupionych urzędników. Jednak w dobie powrzechnie dostępnego internetu oraz błyskawicznego przepływu informacji uważam, że takie działania są coraz mniej prawdopodobne. No, chyba, że w Polsce, gdzie można nawet kupić przestarzałe iPady 2 dla wszystkich parlamentarzystów po 2-krotnie zawyżonej cenie i nikogo to nie dziwi. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Apple daje im dodatkową platformę do docierania do odbiorców ale nie za darmo.
Uważam że nie powinni interweniować, jak ktoś nie chce przepłacać może kupić papierową. A jak wydawca nie chce oddawać zysków apple może sprzedawać sam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
no wlasnie dlatego sie dziwie, ze ktos sie czepia.
ale news jest ze swiatyni apple wiec cos moglo zostac "przypadkowo" pominiete jak np to, ze przez taka umowe z apple, ceny ich produktow poszly w gore zeby wyrownac poziom...
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Nikoniarz
Yossi, nie zawsze znajdzie się szósta. Nie będę teraz z Tobą dyskutował na tematy ekonomiczne, ponieważ studia mi wyrobiły na te tematy opinię. Przykładem dobrej zmowy jest trudność wejścia nowej firmy na rynek. I mamy zmowę z pięcioma. W długim okresie czasu może być to niemożliwe, ale w krótkim jak najbardziej. Po to są UOKiK oraz inne urzędy kontrolne.
EOT Cytat:
![]() Ostatnio zmieniany przez Kris : 13.04.2012 o godz. 09:51 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Forumator
![]() |
Cytat:
O, byleś na studiach? Gratulacje :-D. Taki żart. Nie wiem skąd u Ciebie taki napastliwy ton w stosunku do mnie bo nic do Ciebie nie mam i zdaje się, ze nigdy nic negatywnego pod Twoim adresem nie napisałem. Co do urzędów i ich zbawczej roli - wybacz, ale uważam że 99% urzędów należy rozpędzić na 4 wiatry. Właśnie się parzy. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ależ oczywiście, że zmowy są cały czas obecne, przynajmniej na naszym rynku, a podejrzewam że nie tylko na naszym.
Już zapomniałeś nie tak dawne afery z materiałami budowlanymi, czy farbami? Kary dowalili ostre. Pośledź sobie choćby rynek węgla, paliw, czy piwa...więcej wymieniać już mi się nie chce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
żeby nie być gołosłownym - przypomnę niedawne mega oferty kilku operatorów gsm na rozmowy i esemesy bez limitu w abonamencie...
trzeba być naiwnym, by wierzyć, że nie było tutaj zmowy cenowej. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
AdvancedNet.pl - hosting
Data rejestracji: 11.04.2005
![]() |
Troszkę z innej beczki:
http://pclab.pl/news49554.html Intel wchodzi w rynek tabletów i z tego się bardzo cieszę. Skończy się na tym polu dominacja Apple i Samsunga. |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|