![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
![]() |
#4681 | |
Guru
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Dżizas... http://myapple.pl/content/3111-phil-...ogle-play.html
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#4682 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a to nie wiedziales?
http://applefobia.blox.pl/2012/04/Fanbojs-forever.html http://applefobia.blox.pl/2012/04/Instadramat.html
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#4683 | ||||||||
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
Cytat:
Na razie weźmy pod lupkę Androida jako system na smarty. Co prawda większość producentów mało dba o swoje dzieci i często oficjalnie nie dostaniemy nowego systemu 2.x --> 4.x (3.x był tylko na tablety) jednak mamy wsparcie społeczności dzięki której życie naszego telefonu wydłużymy. I to wydłużymy życie tym niskobudżetowym urządzeniom, które zazwyczaj kosztują 2/3 razy mniej niż najwyższa półka z robocikiem. Co prawda wiele firm wspiera dużo modeli: HTC(ostatnio zrobił dobrze użytkownikom wypuszczając źródła jajka dla wieluuuuuuu modeli), Sony.... To tylko dwa przykłady. IPhony nie są kompatybilne w dół w 100%, ich oprogramowanie często nie zawiera wielu rzeczy. W przypadku jabłek winna jest jedna firma - Apple, w przypadku Androida konkretny producent a nie Google. Jeżeli ja bym oficjalnie nie dostał ICSa to bardzo prawdopodobne, że od HTC bym już nic nie kupił. Może i Apple ma mniej do stworzenia sterowników ale zachowuje się jak firma która nawet z tym ma problem. Co premiera to seria wpadek. W przypadku robota to takie firmy jak Qualcomm, czy Nvidia odpowiadają za tworzenie sterowników - ostatnio nawet Qualcomm wypuścił je dla starszej platformy ARMv6 aby zrobić dobrze kucharzom na XDA. Różne grafiki oraz CPU liczą się tak na prawdę tylko w wymagających zadaniach - skomplikowane gry 3D, programy do skomplikowanych obliczeń. Tak czy siak nie znalazłem jeszcze oprogramowania które by u mnie działało błędnie bo zostało zoptymalizowane pod inne układy. U Apple pisząc grę, która ma wykorzystywać najnowsze funkcje godzisz się na to, że odpalą ją tylko posiadacze 4S. Patrząc na zajęcie rynku przez konkretne generacje iP można dojść do wniosku, ze fragmentacja w Apple jest również duża. No bo przyjmując że na 1mln iP masz 200tys 4S i powiedzmy po 400tys na 4 i 3GS (liczby z kosmosu), to widzisz że różnica jest ogromna. Android 2.3.x to ok 50% rynku, kolejne 25% to 2.2.x, oraz 2.1.x - to sam system, nie jestem w stanie powiedzieć jak jest z HW. Bardzo zbliżone wartości jeżeli weźmiemy pod uwagę, że liczby które wpisałem u Apple odzwierciedlają rzeczywistość (niestety Apple nie daje nam ich, ciekawe dlaczego?). Cytat:
Jednak różnica między Apple jest taka, że dzięki społeczności można mieć najnowszą wersje Androida na urządzeniu które go nie dostanie oficjalnie. Oczywiście ideałem by było gdyby firmy od konkretnych podzespołów - BT, WiFi, GPS, GPU, CPU robiły sterowniki dla starszych wersji pod nowe wersje Androida. Czyli to co mamy na desktopie. Cytat:
Na pewno przygotowanie ich potrwa dłużej jednak nie na tyle aby z tego powodu płakać. Zresztą zawsze można ograniczyć dla popularniejszych urządzeń. Co do wytłuszczonego tekstu, to są osoby, które takich rozdzielczości używają....serio. Na desktopie mamy również sporo rozdzielczości o różnych proporcjach: 4:3, 16:9.... i jakoś ludzie piszą soft. Cytat:
Niedługo zaczną wychodzić tanie modele Nokii z WP7 i MS zobaczy co to fragmentacja. Gry nie będą chodziły, mocniejsze programy również, pewne efekty graficzne nie będą obecne... Wszędzie jest fragmentacja. Po prostu niektórzy nie chcą ją widzieć ![]() Cytat:
/*#######################*/ http://webhosting.pl/Botnet.Flashbac...kiem.zapytania Cytat:
Cytat:
Czekam na kolejne luki w innych aplikacjach. Np. luka w Adium czy iTunes i mamy jesień średniowiecza ![]() ![]() Na Apple będzie coraz więcej tego typu uderzeń bo jest tam najwięcej zysku, użytkownicy mają pospinane swoje karty kredytowe z iTunes. Jak to pisałem jakiś czas temu to taki yahol, czy Maks mnie wyśmiewali. Kto teraz się śmieje? ![]() /*#######################*/ Cytat:
Może w kręgu fanatyków zyskał plus - jak jarek kaczyński czy biznesmen rydzyk w sowim, jednak dla normalnych użytkowników ten gość nie zrobił wrażenia, ba nawet i wkurzył. Apple coraz bardziej jest postrzegana jako firma sekta, zamykają się w wyobrażeniu, że są najlepsi, najpiękniejsi i najbardziej wyjątkowi na świecie. Wystarczy sobie zobaczyć komentarze lemingów od Apple pod wpisem, z ich większości się już nawet śmiać nie chce... To jest żałosne. Nigdy bym nie zainteresował się kto jest prezesem firmy od lodówki, pralki czy od kibelka. Ba nigdy bym nie kupił ich biografii z tego powodu. To że używam telefonu od htc, monitora od lg, czy urządzenia wielofunkcyjnego od epsona nie czyni mnie nikim wyjątkowym. Wyjątkowym bym był, gdyby mój banan miał długość 40cm. Btw czy w najnowszym iOS jest WiFi Direct?
![]() |
![]() |
#4684 |
ZnakJaworznickiegoBikera
bo ty nie rozumiesz filozofii apple, nie potrafisz uzywac ich produktow dla masz inne zdanie...
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#4685 | |
ZnakJaworznickiegoBikera
kto jest liderem w ilosci dziur w systemach w tym roku?
Cytat:
http://applefobia.blox.pl/2012/04/Ap...W-nabiale.html
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4686 |
Forumator
Data rejestracji: 02.03.2012
![]() |
http://myapple.pl/content/3133-bilet...e-godziny.html
Pozwolę sobie wytłuścić - jedno zdanie: Udział w niej wziąć mogą oficjalnie zarejestrowani deweloperzy, którzy zakupią bilet kosztujący 1599 dolarów. Jak się jednak okazuje, owe bilety zostały wyprzedane w niecałe dwie godziny po rozpoczęciu ich sprzedaży. Zastanawiam się, jak to nazwać. I niech mi nikt nie mówi, że dla Amerykanów te nędzne 1600 $ to jest niewielki wydatek- bo tak nie jest. Tak sobie myślę, że ponieważ wszyscy kopiują od Apple, to Kościół powinien też sprzedawać bilety na swoje nabożeństwa i też w trakcie mszy namawiać do zakupów gadżetów. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4687 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To widocznie wciąż było za tanio skoro się tak szybko sprzedały.
Mogli spokojnie wyczesać $2999 i sprzedać w pieć godzin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4688 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czas najwyższy założyć religię Apple. Oczywiście z odpowiednimi składkami członkowskimi, powiedzmy.. jakieś 1000$ dolarów na początek.
Kokosów z tego nie będzie, ale jeśli wstąpi jakiś milion osób to z miliard dolków rocznie kapnie..
![]() |
#4689 |
Forumator
Data rejestracji: 02.03.2012
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4690 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
Religia, czy fanbolizm, jednak faktem jest, ***380;e to dzia***322;a. Apple zarabia miliardy, a jeszcze nie tak dawno w ko***324;cu by***322;a na granicy zapa***347;ci finansowej.
Wys***322;ane z mojego MT11i |
![]() |
![]() |
![]() |
#4691 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
WAKE UP!
![]() |
#4692 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ponownie krotko - Apple TV przyjechalo w piatek z Polskiego Apple Online Store. Pierwsze wrazenia pozytywne, choc interfejs nieco odmienny od tego do czego przyzwyczailo mnie Apple. Bezglosnie, 1080p na wyjsciu, miesci mi sie w dloni, a pradu pobiera ledwo co. Zobaczymy jak duze pokaze pazurki :-]...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4693 |
ZnakJaworznickiegoBikera
![]() |
![]() |
![]() |
#4694 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
Polecam bardziej wiarygodne źródło, bo w cytowanym przez Ciebie nie ma ani wzmianki, że taki log może odczytać jedynie user z uprawnieniami roota lub ktoś mający fizyczny dostęp: http://niebezpiecznik.pl/post/wpadka...awnym-tekstem/
O żałosnym poziomie tamtejszych wpisów nawet nie wspominam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4695 |
ZnakJaworznickiegoBikera
ale tam jest duzo humoru. a czy podaje nieprawdziwe info? raczej nie
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|