![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
![]() |
#1 |
Forumator
Data rejestracji: 02.03.2012
![]() |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
w nowym maku tez jest nowy port zasialania....
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
![]() |
Od niedawna używam SkyDrive. Broń Boże nie do przechowywania jakichś kopii zapasowych czy też waznych dokumentów, ponieważ z zasady żadnym chmurom nie wierzę. Ale używam do udostępniania np. zdjęć znajomym i do tego celu (wyjątkowo proste udostępnianie), jak najbardziej się nadaje. Do tego odbiorca wcale nie musi zakładać tam, ani nigdzie, specjalnego konta.
Usiłowałem sobie porówneć tę usługę ze słynnym i emejzing, madżikal i osom iCloud. Mam kilka watpliwości, więc może szanowni użtkownicy mnie pouczą? 1. Czy to prawda, że na iCloud nie można przechowywać dowolnych plików, tylko kilka konkretnych typów, na jakie pozwala Apple? 2. Czy to prawda, że plików w iCloud nie można udostepnić innej osobie, kóra nie jest zarejestrowana w Apple? Przepraszam za post pod postem, ale nie mam możliwości edytowania. Obie odpowiedzi usyskałem i zrozumiałem. Kwestia zamknięta. Ostatnio zmieniany przez Reetou : 01.07.2012 o godz. 13:34 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
Czyli jednak...
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 |
ZnakJaworznickiegoBikera
zapamietaj
to jest zaleta!
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
Data rejestracji: 20.06.2012
![]() |
Cytat:
A zresztą, co tam, może mnie Bartezu nie zabije: Kod:
rpm -ihv sasha-grey-fantasy.jpg Dlaczego? Bo w świecie unix-like (o którym Amerykanie nigdy nie zapomnieli i np. jest standardem na MIT) do organizacji plików zazwyczaj używamy specjalizowanych programów, które operują na metadanych. W świecie Windows nie ma tego poziomu abstrakcji i dla unixowca śmieszny jest np. brak menedżera zainstalowanych programów - programy Windows to bezładny zbiór plików. A twoje pliki, do których masz niby "bezpośredni dostęp" i tak to sobie chwalisz, tak naprawdę są tylko abstraktem, ikoną i one nie istnieją. Ale o tym już pisałem osiemset postów niżej. Jak jest w iClodd to nie wiem, ale mam nadzieję, że właśnie tak jak się Tobie nie podoba. @andy A wiesz, że lepsze są PC bez zintegrowanego złącza PS/2, ino z DIN na karcie ISA? No bo przecież jak się spali, to można wymienić kartę a nie od razu całą płytę. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Forumator
![]() |
widzisz Banan... problem polega na tym, ż np. AS400 na którym pracowałem dłuższy czas jest obiektywnie lepszy - ale co z tego? Liczy się to, że ludzie - czytaj - normalni użytkownicy, chcą czegoś takiego, z czym nie beda sie musieli użerać i czego nie bądą musieli sią uczyć. W technologiach jest już tak, że najlepsze jest nie to co jest technologicznie najlepsze, tylko to, co jest najbardziej powszechne. Patrz casus kaset BetaCam i VHS.,
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
logged out
CDRinfo VIP
Apple kolejny raz patentuje coś czego nie wymyślili, oraz coś co już istniało wcześniej... żal.pl
http://twojepc.pl/news_wiecej.php?id=27204 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
ZnakJaworznickiegoBikera
a potem beda mowic, ze oni to wymyslili
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
logged out
CDRinfo VIP
@Bartez chodzi o to że w USA można patentować coś nawet jeżeli już było na rynku w takiej czy innej formie.
Prawo USA jest chore przez co takie firmy jak Apple mogą patentować co im się podoba... Tutaj HTC wygrało ze slide to unlock. http://gizmodo.pl/brytyjski-sad-htc-nie-naruszylo-patentow-apple/ Ostatnio zmieniany przez andy : 05.07.2012 o godz. 11:08 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
Wniosek został złożony w 2006 roku. Coś takiego było wtedy na rynku? Ja wiem, że prawo patentowe jest do kitu, ale trochę obiektywnego podejścia by się przydało. To, że na TPC bzdury są w newsie nie znaczy, że tak się w rzeczywistości stało.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeszcze się okaże, że google przegląda patenty i pomysły apple a potem wprowadza to na rynek przed nimi....
![]() Tak jak niejasna jest geneza powstania Androida i jaki udział miał w tym były pracownik Apple - a potem nagle dyrektor w Google. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 05.07.2012 o godz. 11:41 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
W tym momencie wychodziłoby, że Google trochę schrzaniło nie sprawdzając najpierw jakie rozwiązania objęte są patentami..
Z drugiej strony.. Prawo patentowe miałem dawno, ale wydawało mi się, że aby coś opatentować trzeba było przedstawić coś więcej niż tylko pomysł i że nie mogło być już podobnego rozwiązania w użyciu. Z tym, że nie dotyczyło to USA..
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|