Powrót   Forum CDRinfo.pl > Urządzenia przenośne > Systemy operacyjne i aplikacje

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 3.00. Tryby wyświetlania
Stary 06.07.2012, 14:43   #4876
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Yossi Podgląd Wiadomości
interesuje mnie podejście użytkowników do kwestii praktycznego zastosowania tabletów w sytacjach, gdzie nie da się użyć tańszych rozwiązań. przepraszam za caps ale ... OBOJĘTNIE JAKIEJ FIRMY!
Jakie masz tańsze rozwiązania np do sprawdzania poczty od tabletu z Androidem 4 za 299zł nówka?

Nie jestem zwolennikiem tabletów, wole smartfony, ale przy obecnych cenach i możliwościach nie dziwie się ich popularnosci, ani temu że dla niektórych mogą zastąpić stacjonarkę (poczta, net, gadu gadu itd).
Mój brat ostatnio puszczał z tabletu za 399zł na telewizorze film FullHD. Film był w 3D (telewizor jest z 3D). I działało bardzo ładnie.
Jasne mógł to zrobić jakimś stacjonarnym odtwarzaczem pewnie w podobnej cenie... ale po co?

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 06.07.2012 o godz. 14:47
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.07.2012, 14:51   #4877
BananowaPrawica
Banned

Data rejestracji: 20.06.2012
BananowaPrawica zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
1. Po raz pierwszy elektroniczna dystrybucja prasy odniosła sukces, dzięki ipad & kindle - tak twierdzi Polityka, która sprzedaje w ten sposób ponad własne oczekiwania i zarabia na tym.

2. Można filmy oglądać, teksty czytać w komunikacji publicznej - z notebookiem to jednak mało wygodne.

3. Można zawiesić na zagłówku przedniego siedzenia (są na rynku akcesoria), dzieciom bajkę puścić, żeby zasnęły.

4. Wygląda się na obytego hipstera. Ofkors to już passe.

5. Będąc młodą nastolatką, można fajne foty zrobić i szybko wysłać starszemu facetowi, z którym ma się ochotę umówić.

6. Można wziąć udział w zacnych konkursach organizowanych przez starozakonnych, o których pisze parówkowy tygodnik Lisa.

Ostatnio zmieniany przez BananowaPrawica : 06.07.2012 o godz. 15:00
BananowaPrawica jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.07.2012, 14:59   #4878
Yossi
Forumator

Data rejestracji: 02.03.2012
Yossi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez BananowaPrawica Podgląd Wiadomości
Proszę, to są twoje żarciki o nieistniejących fanbojach Apple:

Stąd moje wtręty o ogólnych zasadach badania jakiegokolwiek zjawiska. Propozycja, aby nie zajmować się żartami, które były tu podane już 967 razy.

Nie mówię o biologicznym sednie teorii Darwina, tylko o jej konsekwencjach dla kultury, o tym jak przeorała świadomość i dalej orze. Ale zostawmy teorię Darwina.
Może ja jestem ślepy, ale dalej nie widzę w cytatach z moich wypowiedzi ani jednego przypadku użycia słowa Apple lub jego synonimów.
Co do teorii Darwina - chętnie podyskutuję z Tobą na ten temat, ale może na innym forum lub w prywatnej korespondencji.

P.S. Co do "nieistniejących fanboyów" - proszę, nie załamuj mnie.
Yossi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.07.2012, 15:02   #4879
BananowaPrawica
Banned

Nie rób ze mnie idioty, bo ja już nim jestem ;P Starbucks -> Apple

Nie dam się też ewangelizować, zresztą znam teksty przez Krk popierane
Stary 06.07.2012, 15:14   #4880
Yossi
Forumator

Cytat:
Nie rób ze mnie idioty, bo ja już nim jestem ;P Starbucks -> Apple

Nie dam się też ewangelizować, zresztą znam teksty przez Krk popierane
Przepraszam, ale być może z powodu demencji starczej nic nie zrozumiałem. Czy użycie nazwy Starbucks (której zreszta nie użyłem) jest również oznaką hejterstwa?
Czy możesz mi wskazać choć jeden mój przypadek ewangelizowania kogoś? Ile razy muszę jeszcze napisać, że mówię ogólnie o tabletach, a nie o Apple?
Obawiam się, że ktoś tu cierpi na manię prześladowczą.
Co to jest Krk? - słowo daję, że nie wiem.
Na koniec osobiste pytanie - Ty jesteś M czy F - bo nie wiem jaki styl rozmowy przyjąć.

Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
Jakie masz tańsze rozwiązania np do sprawdzania poczty od tabletu z Androidem 4 za 299zł nówka?
Zwracam honor - nie mam. Po prostu nie sprecyzowałem o jaką półkę mi chodzi. Generalnie, nie widzę potrzeby wydawania w tym celu 3k PLN, kiedy mogę używać dużo starszego urządzenia z taką samą lub bardzo podobną funkcjonalnością. Mogę też kupić całkiem dobry tablet na 259,00 PL (taki widziałem dziś w sklepie spożywczym ) i to jest dokładnie to, o czym piszesz.

Cytat:
Nie jestem zwolennikiem tabletów, wole smartfony, ale przy obecnych cenach i możliwościach nie dziwie się ich popularnosci, ani temu że dla niektórych mogą zastąpić stacjonarkę (poczta, net, gadu gadu itd).
No, ja się dziwię, ale dziwić się wolno każdemu - prawda? Dla mnie jest to po prostu niewygodne.
Cytat:
Mój brat ostatnio puszczał z tabletu za 399zł na telewizorze film FullHD. Film był w 3D (telewizor jest z 3D). I działało bardzo ładnie.
Jasne mógł to zrobić jakimś stacjonarnym odtwarzaczem pewnie w podobnej cenie... ale po co?
1. Bo odtwarzacz do tego służy?
2. Bo tablet do tego nie służy?
Stary 06.07.2012, 15:33   #4881
Kris
Nikoniarz

Data rejestracji: 26.01.2004
Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Tablet do tego nie służy? A gdzie napisane, że do tego ma nie służyć?
Kris jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.07.2012, 15:42   #4882
Yossi
Forumator

Cytat:
Napisany przez Kris Podgląd Wiadomości
Tablet do tego nie służy? A gdzie napisane, że do tego ma nie służyć?
Mniej wiecej tam, gdzie jest napisane, że rower również może służyć do codziennych dojazdów do pracy np. z Częstochowy do Krakowa i z powrotem. Przecież da się!
Stary 06.07.2012, 15:46   #4883
BananowaPrawica
Banned

Yossi,
ja jestem zbanowany user płci męskiej, ukrywam się przed Reetou i Bartezem pod przebraniem zakonnicy. Tylko nic im nie mów.

Nie denerwuj mnie z tym S Jak piszesz o kawiarni S to wiadomo o co chodzi.

Ewangelizacja -> Krk to Kościół katolicki; mówisz, że teoria D. upadła; może i upadła, nie interesuje mnie to; ale akurat Krk popiera ten upadek, z powodów wiadomych
Stary 06.07.2012, 16:15   #4884
Yossi
Forumator

Cytat:
Yossi,
ja jestem zbanowany user płci męskiej, ukrywam się przed Reetou i Bartezem pod przebraniem zakonnicy. Tylko nic im nie mów.

Nie denerwuj mnie z tym S Jak piszesz o kawiarni S to wiadomo o co chodzi.

Ewangelizacja -> Krk to Kościół katolicki; mówisz, że teoria D. upadła; może i upadła, nie interesuje mnie to; ale akurat Krk popiera ten upadek, z powodów wiadomych
Akurat chętnie o tym pogadam, tylko nie na tym forum bo nie chcę zarobić bana za OT.
Stary 06.07.2012, 17:00   #4885
Kris
Nikoniarz

Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Yossi Podgląd Wiadomości
Mniej wiecej tam, gdzie jest napisane, że rower również może służyć do codziennych dojazdów do pracy np. z Częstochowy do Krakowa i z powrotem. Przecież da się!
Nie no, qrwa, i dlatego nie da się rozmawiać.

Takich argumentów nie przebiję!
Porównujesz dwie zupełnie diametralnie różne rzeczy.
Stary 06.07.2012, 18:12   #4886
Yossi
Forumator

no jak to Kris - nie da sie rozmawiać? Mnie się tam z Tobą dobrze gada :-)
Więcej poczucia humoru pls.
Stary 07.07.2012, 14:27   #4887
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Ależ jak to tablet do tego nie służy?

Ma nośnik? Ma.
Ma HDMI? Ma.
Ma sprzętowy dekoder AV? Ma.
Ma program do odtwarzania? Też ma.

Więc ma w zasadzie wszystko co ma też sprzętowy odtwarzacz, plus więcej.
Nie ma co szufladkować urządzeń na siłę.

Równie dobrze można powiedzieć, że smartfon nie może służyć do słuchania muzyki czy radia, bo trzeba mieć specjalny przenośny odtwarzacz mp3 plus małe przenośne radyjko tranzystorowe. Przecież telefon jest do dzwonienia
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.07.2012, 15:04   #4888
Kris
Nikoniarz

Trzeba zacząć na fora wpuszczać tylko użytkowników w krawatach.
Stary 07.07.2012, 15:34   #4889
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Więc ma w zasadzie wszystko co ma też sprzętowy odtwarzacz, plus więcej.
Nie ma czytnika DVD/BR, a filmy są dystrybuowane w takiej właśnie formie...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.07.2012, 16:06   #4890
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Pali
andy,

problem w tym, że Ty M@Xa traktujesz jak głupiego nastolatka, który bez zastanowienia łyka religię Apple. To tylko marketing, z którego M@X również śmieje się. Nie pisz "taki M@X".
Jeżeli usuniemy wyraz - nastolatka, to wszystko pasuje. Max dał się poznać mi jako taka osoba. Wystarczy przejrzeć jego wypowiedzi z ostatnich dwóch lat.

Cytat:
Na Linuxa nie polecam przesiadać się, bo jest dead. Cały system graficzny jest skopany. Pozostaje shell, no ale to za mało.
Sam ocenię czy nowe podejście do UI mi pasuje czy nie

Cytat:
We wspomnianej Ameryce, na uczelniach takich jak MIT albo np. w niemieckim Instytucie Fizyki Teoretycznej w Hamburgu, ludzie pracują na Uniksach. Ale to są systemy doskonale skonfigurowane, kosztem setek tysięcy dolarów, jak nie więcej. Oni są do tego przyzwyczajeni. Terminale Unix z GUI istniały tam, gdy my nie mieliśmy nic.
Bez urazy ale nie porównuj takich uczelni jak MIT do ogółu społeczeństwa, które ma problem z prostymi zadaniami w systemie. W PL w największych uczelniach też pracuje się na klasowym sprzęcie, czy systemach.

Cytat:
Na zachodnich uczelniach np. normą jest, że używa się spójnego systemu bibliograficznego, np. udostępnianego przez BibTeX. U nas niedawno z maszynopisu przeszliśmy na Worda, programu dla sekretarek. Nie istnieje pojęcie systemu bib., jesli coś studiujesz, to zapytaj wykładowcę i zobaczysz, zrobi baranie oczy.
Wiesz u nas też można pisać pracę w TeX - każdy sobie wybiera w jakim systemie ma ją robić. Sam pisałem w OO. Gdy się używa styli i robi wszystko jak powinno to pisanie, zmienianie, modyfikowanie dokumentu to czysta przyjemność.
To, że ktoś tego nie potrafi to kwestia szkoły i nauczycieli w której go tego uczono.

Cytat:
Jeszcze w 2000 roku na wydziale warszawskiej etnologii kombinowałem z TEXem, aby walnął na stronę tę samą liczbę znaków, bo pan doktor idiota tak sobie życzył. Jak mu powiedziałem, że mogę mu to policzyć automatycznie, to nie wierzył. To jest przepaść, Andy.
Rok 2000 był 12 lat temu. Dzisiaj sytuacja wygląda zupełnie inaczej.
Problemem jest u nas skuteczne nauczanie. To że dzisiaj student nie potrafi poprawnie sformatować pracy jest winą jego szkoły gdzie takie umiejętności miał nabyć. Oczywiście są przypadki gdzie mimo chęci się nie nauczą.

Cytat:
A OS X jest takim skonfigurowanym UNIXem out of box. AT&T udostępniało w USA dostęp do sieci przez takie śmieszne terminale, Amerykanie są do tego przyzwyczajeni.
G prawda. przeciętny amerykanin potrafi tyle albo mniej co przeciętny polak.
Jak już pisałem. To że ktoś używa dystrybucji linuksa, nie czyni go lepszym/gorszym od osoby używającej Windowsa. Często ten co Windowsa używa może mieć większą wiedzę.

Cytat:
Z USB to nie pamiętasz jak było, boś za młody
Ale czego nie pamiętam? USB zostało standardem nie dlatego, że Jobs tak chciał.

Cytat:
Napisany przez sobrus
@andy
Podchodzisz do tematu zawsze od strony szczegółów. Czyli nie od tej co trzeba.
Nikt tu nie zaprzecza, że większość rozwiązań w jakiejś formie istniała wcześniej (często raczej jako prototypy - np multitouch).
Apple zebrało to jednak w spójną całość i zredefiniowało pojęcie smartfona. Nakreślili kierunek rozwoju tych urządzeń (dziś wszystko wygląda jak iPhone, działa jak iPhone i do iPhone jest porównywane).
Właśnie podchodzenie od strony szczegółów to najbardziej odpowiednia droga. Jeżeli patrzymy na dwa samochody, które mają podobny design i jeżdżą to przy porównywaniu patrzymy na to jak realizują pewne rzeczy.
Jeden może mieć np. systemy wspomagające kierowce a drugi nie itd.
Liczy się to jak coś działa, a nie to że coś tylko jest.

Po drugie Apple patentuje rzeczy które wymyślił ktoś inny i przypisuje je sobie.
Przykład okularów. Patent z roku 2006, jednak pokaż mi prototyp urządzenia. Nie ma?
Apple stworzyło patent czegoś co istniało już wcześniej w literaturze, fantastyce itp. Opisało to jako dokument i złożyło do biura patentowego bez posiadania prototypu.
Czyli wystarczy opisać coś jako patent i złożyć do takowego urzędu nie posiadając na to działającego urządzenia (w PL takie coś nie jest możliwe).
Potem za n lat ktoś tworzy urządzenie tego typu i zostaje oskarżone o naruszenie patentu.

Cytat:
Nazywasz siebie fanem, ale sposób w jaki odrzucasz widoczne gołym okiem fakty na korzyść Google podpada już niestety pod fanatyzm.
Jakie fakty widoczne gołym okiem? Kiedy upierałem się na siłę że coś jest białe a tak na prawdę było czarne?
Po drugie czy ja kogoś traktuje jako osobę drugiej kategorii za to że używa sprzętu firmy a czy b, o to że woli pić pepsi zamiast coca-coli?

Traktuję tak tylko fanatyków przekonanych, że używając produktu firmy Apple są wyjątkowi, tak jak rzekomo te produkty.

Cytat:
Rozumując Twoim sposobem Google nie mogło niczym się inspirować i jest czyste z tego powodu że... korzysta z Linuksa. A Microsoft i Apple - nie.
Czy ja kiedykolwiek tak napisałem? Straszna nadinterpretacja. Nigdy nie pisałem, że Google są pierwszą firmą która wpadła na taki pomysł. Ba nawet napisałem, że oni też nie powinni dostać na to patentu.
Pomysł na takie urządzenie istnieje od wielu, wielu lat.

Przewagą Googla nad Apple w tym konkretnym przypadku jest to, że posiada działający prototyp. Co prawda nie ma jeszcze funkcji AR która była tutaj przedstawiona:

Apple złożyło wniosek na podstawie czegoś co już widzieliśmy w literaturze, filmach...
Opatentowali nie swoje. Niestety prawo patentowe w USA jest chore...

Cytat:
Rozumując Twoim sposobem Google nie mogło niczym się inspirować i jest czyste z tego powodu że... korzysta z Linuksa. A Microsoft i Apple - nie.
Skoro więc system działa na innym kernelu i ma pare ciekawych rozwiązań to wszystko jest ok i kropka.
A to nie tak.
Pokazywałem już wiele podobieństw w urządzeniach sprzed pierwszego iPhona.
Jeśli już to powinni dostać patent na sposób implementacji rozwiązań. Taki algorytm GIF jest objęty patentem. Produkuje on obrazek, ale robi to w specyficzny sposób.
Apple natomiast patentuje idee i to nie swoją.

Google nie jest czyste dlatego, że używa systemów OS, ale dlatego, że nie postępuje jak Apple. Oczywiście nie jest czyste do końca bo ma swoje na sumieniu. Żadna korporacja nie jest aniołkiem, jednak jedne są mniej, a drugie bardziej złe.

Android opiera się na zupełnie innej filozofii działania. Używa do tego zupełnie innych części w zupełnie inny sposób niż iOS.
Już o tym wielokrotnie o tym pisałem i nie mam zamiaru kolejny raz powtarzać tego co napisałem 10-15 stron temu.
Mam takie zdanie a nie inne na ten temat i nie zmienię go pod takimi argumentami jakie wnosisz.

Cytat:
I zgadzam się, że Apple większości rozwiązań nie wymyśliło. O ile pamietam nawet M@X się zgadza. Ale co to ma do rzeczy?
No jak to co ma do rzeczy? Rozwiązań których się nie wymyśliło, nie powinno się móc opatentować.
U nas np. jak jakieś urządzenie jest publicznie dostępne to nie możesz takiego rozwiązania już objąć ochroną patentową.
Cytat:
A reszta firm, z google na czele, tylko podchwyciło pomysł.
Wiesz ja nie twierdzę, że Google jest jakieś super innowacyjne...Używają pomysłów które są dostępne od wielu, wielu lat. Po prostu dzisiaj technologia zaczyna nam na to pozwalać.
Cytat:
Amerykanie pierwsi skonstruowali wahadłowiec, mimo że silniki rakietowe, osłony termiczne, komputery , samoloty fly-by-wire i szybowce były znane od dawna. Może i były znane, ale nie tworzyły wahadłowców. Czy można więc powiedzieć, że Buran nie był kopią wahadłowców, bo w/w elementy istniały wcześniej? Gołym okiem widac, że ktoś tu się mocno inspirował, choć rozwiązania techniczne są zupełnie inne.
Czy USA opatentowało wahadłowiec jako taki?

Cytat:
Co do Windows CE vs NT to jest z punktu widzenia biznesowego szczegół o którym nie warto wspominać. WP8 spokojnie mogłoby bazować na CE (zwłaszcza gdyby Microsoft nie przespał paru lat w rozwoju tego systemu). Obecnie jednak urządzenia mobile są już tak mocne, że nic nie stoi na przeszkodzie wsadzić tam NT i obniżyć sobie koszty tworzenia jednolitej platformy. Tym bardziej że desktopowy windows też działa już na ARM. CE przestał być potrzebny w tym segmencie rynku.
Jaki szczegół? Po prostu CE się nie sprawdzało do większych zastosowań i MS musiał oprzeć to o nowe rozwiązanie.
Niestety ale pewne funkcje nie są możliwe do wdrożenia na starych technologiach.
Pamiętaj, że użycie jajka NT w WP8 dyskwalifikuje każde urządzenie z WP7 do tego aby go dostało.

Cytat:
Napisany przez yossi
tematem pierwotnym tego wątku było "Apple iPad".
Chciałbym do tego nawiązać i zapytać, do czego ta zabawka ma w zasadzie służyć, poza przeglądaniem stron internetowych oraz "lajkowaniem na fejsie" oraz, czy takie zastosowanie jest warte wywalenia 3K PLN. Acha, wiem jeszcze, że można zagać w Angry Birds.
Takimi pytaniami zaczynasz i mnie już wkurzać. Na to pytanie padła już tyle razy odpowiedź, że powinieneś zostać usatysfakcjonowany.

Tablet to urządzenie do konsumpcji multimediów, treści. Nie zastąpi ono ani netbooka, ani notbooka. To DODATKOWE urządzenie które ma sprawić, że pewne rzeczy wykona się o wiele przyjaźniej.
Kiedy chcę poczytać sobie co mi zaciągnął czytnik rss to o wiele wygodniej jest siąść na kanapie z czytnikiem niż siedzieć przed laptopem, czy desktopem.

Tak jak dalej wspomniał Kris tablet może też służyć przedstawicielowi handlowemu.
Wcześniej używali palmtopów z WM. Jednak rozówj technologiczny sprawił, że część pracy można wykonać szybciej i efektywniej niż na smartfonie czy właśnie palmtopie.

Każdy sam musi stwierdzić czy dla niego lepiej jest używać urządzenia A do funkcji A, czy może lepiej wybrać urządzenie B, C czy D.

Z innej beczki, udało się pewnemu trojanowi przejść przez super szczelną ochronę w sklepie od Apple
http://www.mackozer.pl/2012/07/06/ko...aju-app-store/

Czyżby wielki firewall znowu został pokonany? Czekam na kolejną, która dłużej pozostanie w ukryciu.

Tagi
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a

Twoje uprawnienia: