![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
![]() |
#4876 | |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Nie jestem zwolennikiem tabletów, wole smartfony, ale przy obecnych cenach i możliwościach nie dziwie się ich popularnosci, ani temu że dla niektórych mogą zastąpić stacjonarkę (poczta, net, gadu gadu itd). Mój brat ostatnio puszczał z tabletu za 399zł na telewizorze film FullHD. Film był w 3D (telewizor jest z 3D). I działało bardzo ładnie. Jasne mógł to zrobić jakimś stacjonarnym odtwarzaczem pewnie w podobnej cenie... ale po co? Ostatnio zmieniany przez sobrus : 06.07.2012 o godz. 14:47 |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#4877 |
Banned
Data rejestracji: 20.06.2012
![]() |
1. Po raz pierwszy elektroniczna dystrybucja prasy odniosła sukces, dzięki ipad & kindle - tak twierdzi Polityka, która sprzedaje w ten sposób ponad własne oczekiwania i zarabia na tym.
2. Można filmy oglądać, teksty czytać w komunikacji publicznej - z notebookiem to jednak mało wygodne. 3. Można zawiesić na zagłówku przedniego siedzenia (są na rynku akcesoria), dzieciom bajkę puścić, żeby zasnęły. 4. Wygląda się na obytego hipstera. Ofkors to już passe. 5. Będąc młodą nastolatką, można fajne foty zrobić i szybko wysłać starszemu facetowi, z którym ma się ochotę umówić. 6. Można wziąć udział w zacnych konkursach organizowanych przez starozakonnych, o których pisze parówkowy tygodnik Lisa. Ostatnio zmieniany przez BananowaPrawica : 06.07.2012 o godz. 15:00 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4878 | |
Forumator
Data rejestracji: 02.03.2012
![]() |
Cytat:
Co do teorii Darwina - chętnie podyskutuję z Tobą na ten temat, ale może na innym forum lub w prywatnej korespondencji. P.S. Co do "nieistniejących fanboyów" - proszę, nie załamuj mnie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4879 |
Banned
![]() |
Nie rób ze mnie idioty, bo ja już nim jestem ;P Starbucks -> Apple
Nie dam się też ewangelizować, zresztą znam teksty przez Krk popierane ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4880 | ||||
Forumator
![]() |
Cytat:
Czy możesz mi wskazać choć jeden mój przypadek ewangelizowania kogoś? Ile razy muszę jeszcze napisać, że mówię ogólnie o tabletach, a nie o Apple? Obawiam się, że ktoś tu cierpi na manię prześladowczą. Co to jest Krk? - słowo daję, że nie wiem. Na koniec osobiste pytanie - Ty jesteś M czy F - bo nie wiem jaki styl rozmowy przyjąć. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
2. Bo tablet do tego nie służy? |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4881 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tablet do tego nie służy? A gdzie napisane, że do tego ma nie służyć?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4882 |
Forumator
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4883 |
Banned
![]() |
Yossi,
ja jestem zbanowany user płci męskiej, ukrywam się przed Reetou i Bartezem pod przebraniem zakonnicy. Tylko nic im nie mów. Nie denerwuj mnie z tym S ![]() Ewangelizacja -> Krk to Kościół katolicki; mówisz, że teoria D. upadła; może i upadła, nie interesuje mnie to; ale akurat Krk popiera ten upadek, z powodów wiadomych |
![]() |
![]() |
![]() |
#4884 | |
Forumator
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4885 | |
Nikoniarz
Cytat:
Takich argumentów nie przebiję! ![]() Porównujesz dwie zupełnie diametralnie różne rzeczy. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4886 |
Forumator
![]() |
no jak to Kris - nie da sie rozmawiać? Mnie się tam z Tobą dobrze gada :-)
Więcej poczucia humoru pls. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4887 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ależ jak to tablet do tego nie służy?
Ma nośnik? Ma. Ma HDMI? Ma. Ma sprzętowy dekoder AV? Ma. Ma program do odtwarzania? Też ma. Więc ma w zasadzie wszystko co ma też sprzętowy odtwarzacz, plus więcej. Nie ma co szufladkować urządzeń na siłę. Równie dobrze można powiedzieć, że smartfon nie może służyć do słuchania muzyki czy radia, bo trzeba mieć specjalny przenośny odtwarzacz mp3 plus małe przenośne radyjko tranzystorowe. Przecież telefon jest do dzwonienia ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4888 |
Nikoniarz
Trzeba zacząć na fora wpuszczać tylko użytkowników w krawatach.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4889 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4890 | ||||||||||||||||
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
To, że ktoś tego nie potrafi to kwestia szkoły i nauczycieli w której go tego uczono. Cytat:
Problemem jest u nas skuteczne nauczanie. To że dzisiaj student nie potrafi poprawnie sformatować pracy jest winą jego szkoły gdzie takie umiejętności miał nabyć. Oczywiście są przypadki gdzie mimo chęci się nie nauczą. Cytat:
Jak już pisałem. To że ktoś używa dystrybucji linuksa, nie czyni go lepszym/gorszym od osoby używającej Windowsa. Często ten co Windowsa używa może mieć większą wiedzę. Cytat:
Cytat:
Jeden może mieć np. systemy wspomagające kierowce a drugi nie itd. Liczy się to jak coś działa, a nie to że coś tylko jest. Po drugie Apple patentuje rzeczy które wymyślił ktoś inny i przypisuje je sobie. Przykład okularów. Patent z roku 2006, jednak pokaż mi prototyp urządzenia. Nie ma? Apple stworzyło patent czegoś co istniało już wcześniej w literaturze, fantastyce itp. Opisało to jako dokument i złożyło do biura patentowego bez posiadania prototypu. Czyli wystarczy opisać coś jako patent i złożyć do takowego urzędu nie posiadając na to działającego urządzenia (w PL takie coś nie jest możliwe). Potem za n lat ktoś tworzy urządzenie tego typu i zostaje oskarżone o naruszenie patentu. Cytat:
Po drugie czy ja kogoś traktuje jako osobę drugiej kategorii za to że używa sprzętu firmy a czy b, o to że woli pić pepsi zamiast coca-coli? Traktuję tak tylko fanatyków przekonanych, że używając produktu firmy Apple są wyjątkowi, tak jak rzekomo te produkty. Cytat:
Pomysł na takie urządzenie istnieje od wielu, wielu lat. Przewagą Googla nad Apple w tym konkretnym przypadku jest to, że posiada działający prototyp. Co prawda nie ma jeszcze funkcji AR która była tutaj przedstawiona: Apple złożyło wniosek na podstawie czegoś co już widzieliśmy w literaturze, filmach... Opatentowali nie swoje. Niestety prawo patentowe w USA jest chore... Cytat:
Jeśli już to powinni dostać patent na sposób implementacji rozwiązań. Taki algorytm GIF jest objęty patentem. Produkuje on obrazek, ale robi to w specyficzny sposób. Apple natomiast patentuje idee i to nie swoją. Google nie jest czyste dlatego, że używa systemów OS, ale dlatego, że nie postępuje jak Apple. Oczywiście nie jest czyste do końca bo ma swoje na sumieniu. Żadna korporacja nie jest aniołkiem, jednak jedne są mniej, a drugie bardziej złe. Android opiera się na zupełnie innej filozofii działania. Używa do tego zupełnie innych części w zupełnie inny sposób niż iOS. Już o tym wielokrotnie o tym pisałem i nie mam zamiaru kolejny raz powtarzać tego co napisałem 10-15 stron temu. Mam takie zdanie a nie inne na ten temat i nie zmienię go pod takimi argumentami jakie wnosisz. Cytat:
U nas np. jak jakieś urządzenie jest publicznie dostępne to nie możesz takiego rozwiązania już objąć ochroną patentową. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Niestety ale pewne funkcje nie są możliwe do wdrożenia na starych technologiach. Pamiętaj, że użycie jajka NT w WP8 dyskwalifikuje każde urządzenie z WP7 do tego aby go dostało. Cytat:
Tablet to urządzenie do konsumpcji multimediów, treści. Nie zastąpi ono ani netbooka, ani notbooka. To DODATKOWE urządzenie które ma sprawić, że pewne rzeczy wykona się o wiele przyjaźniej. Kiedy chcę poczytać sobie co mi zaciągnął czytnik rss to o wiele wygodniej jest siąść na kanapie z czytnikiem niż siedzieć przed laptopem, czy desktopem. Tak jak dalej wspomniał Kris tablet może też służyć przedstawicielowi handlowemu. Wcześniej używali palmtopów z WM. Jednak rozówj technologiczny sprawił, że część pracy można wykonać szybciej i efektywniej niż na smartfonie czy właśnie palmtopie. Każdy sam musi stwierdzić czy dla niego lepiej jest używać urządzenia A do funkcji A, czy może lepiej wybrać urządzenie B, C czy D. Z innej beczki, udało się pewnemu trojanowi przejść przez super szczelną ochronę w sklepie od Apple ![]() http://www.mackozer.pl/2012/07/06/ko...aju-app-store/ Czyżby wielki firewall znowu został pokonany? ![]()
![]() |
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|