![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
![]() |
#1 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ledżinsy fajne.
![]()
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Applefobia jest blogiem prześmiewczym, który drwi z Apple. Skoro można pisać tylko pozytywnie, to i można w taki sposób.
Do tych tekstów należy podchodzić z dystansem ;-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Liczyłem, że ktoś z obozu Apple o tym wspomni i będę mógł go szybciutko zbombazować, niestety tak się nie stało więc sam o tym wspomnę
![]() Kilka do temu świat obiegła SZKOUJĄCA wiadomość. Apple nad swoim tabletem pracowało przynajmniej od 2002 roku! Sprawa wypłynęła w związku z procesem o molestowanie Samsunga przez Apple. W rezerwacie MyApple pokazał się taki news http://myapple.pl/content/3518-10-le...atentowej.html Cytat:
Po pierwsze na zdjęciach widzimy prototyp obudowy a nie działającego urządzenia. Po drugie w roku 2002 było już przynajmniej jedno działające urządzenie, które miało taki wygląd! Nie wspomnę o tym, że tablety pojawiały się w literaturze SF na długo przed tym, zanim Jobs ukradł graficzny interfejs od firmy Xerox ![]() No ale konkretny. Tak się prezentuje ów prototajp (zdjęcie to skan dokumentacji sądowej, dlatego taka marna jakość): ![]() A tutaj HP Compaq Tablet PC TC1000 - DZIAŁAJĄCY TABLETO-PC Z ROKU 2002! ![]() Kto ściąga od kogo? ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie ważne, najważniejsze, że Apple ma publicznie odszczekać, że Samsung nie kopiował ich designu.
![]() |
#5 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pierwszy tablet wymyślili Sumerowie. Ale wyszły z mody.
Ile razy Wam trzeba powtarzać, że tablety istniały już dawno temu, a Apple tylko i aż stworzyło z nich przedmiot globalnego pożądania? Nie odmawiajcie też skośnookim zdolności kopiowania, bo to ich duma narodowa. Prototyp andiego to suchar, dawno temu omówiona historia, było czytać książki polecane przez M@Xa. A cała ta awantura jest o zupełnie czym innym niż "tarzanie się ze śmiechu u Samsunga". |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Forumator
Data rejestracji: 02.03.2012
![]() |
Sumeryjskie tablety wyszły z mody, ponieważ wymagały rysika. Za to nigdy nie wyczerpywała się bateria i wykazały się niewiarygodną wytrzymałością. Przetrwały ponad 4500 lat.
![]()
![]() |
#7 |
Banned
Data rejestracji: 20.01.2013
![]() |
Ha! Po Mojżeszu i Sumerach (Sumeryjczykach?) postęp galopował i znalazł ujście w fantazji rzemieślników z PRL!
![]() Miałem taki. andy nie miał ![]() Swoją drogą ciekawe kto to wymyślił i czy to polski unikat czy może gdzieś podpatrzone. Pewnie nigdy nie dowiemy się. Ostatnio zmieniany przez dumpmuzgu : 12.03.2013 o godz. 16:35 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
iPhone 5 coraz bliżej
Cytat:
M@X zbieraj kasę! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Forumator
![]() |
http://myapple.pl/content/3554-os-x-...app-store.html
"OS X 10.8 Mountain Lion wprowadza ponad 200 nowości i zmian. Wśród nich wyróżnić można:
![]() |
#10 |
Forumator
Data rejestracji: 27.08.2004
![]() |
Yossi, już Ci to wyjaśniałem, jako developer, system ten otrzymałem już jakiś czas temu. Wrażenia też już tu opisałem. Różnica między 10.7 a 10.8 jest tak jak między Vistą a Seven. Warto wspomnieć, że ten Power Nap działa tylko z najnowszym sprzętem Apple, ale też na moim wiekowym już Macbooku Air! Dziwne, że Macbooki Pro z tego samego roku co mój (2009) już nie obsługują tej funkcji..
Jak tak teraz o tym pomyślę, to wiem, dlaczego spadł czas pracy na baterii gdy Mac jest uśpiony - właśnie przez Power Nap! Yeeee, że też na to wcześniej nie wpadłem..
![]() Ostatnio zmieniany przez Gadzina18 : 25.07.2012 o godz. 15:09 Powód: poprawa własnego błędu;) |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Forumator
![]() |
Cytat:
Czy - jako developer - uważasz, że to jest nowy system, czy tylko mało znacząca łatka do ostatniej wersji. Bo ja mam wrażenie, że pomiędzy Win Vista, a Win 7 różnica jest kolosalna i tak naprawdę, to 7 jest nowym systemem. Ale jak oglądam specyfikację nowego OS od Apple, to mam wrażenie (może się mylę), że tylko "odmalowano fasadę". Zaznaczam - moja opinia pochodzi tylko z opisów, ponieważ "nie miałem w ręku" ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Forumator
Data rejestracji: 27.08.2004
![]() |
Mam i Windows i Maca. Moja opinia nt Seven jest taka - to poprawiona Vista, uściślając - w końcu zoptymalizowana. Oczywiście dodali parę nowych rzeczy, ale to Vista powinna być taka jak Seven, tymczasem jest produktem raczej nie udanym. By dobrze działała trzeba w wielu przypadkach dobrze się natrudzić. To samo jest z 10.7 i 10.8 - 10.7 jest ogólnie mułowaty, oczywiście na potworach w stylu Mac Pro lub iMac z procesorem i7 tego raczej nie uświadczysz, ale na takiej skromnej maszynie jak moja - C2D z taktowaniem zaledwie 1,86 GHz zamulanie już czuć i to BARDZO mocno. Więc czym jest 10.8 - wg mnie to taka duża łatka na 10.7 usprawniająca działanie systemu - widziałem dużo opinii które zgadzają się z moją, czyli poprawa optymalizacji. Na moim skromnym Air da się w końcu pracować bez wiecznej "pizzy" (odpowiednik kursora klepsydry w Windows). A że Apple chce kase zarabiać, to zamiast optymalizacji 10.7 wydali "nowy" system 10.8. Dodali parę widocznych zmian... i biznes się kręci.
Uściślając, tak, wg mnie 10.8 to taka łatka, ale bardzo znacząca, błędem jest twierdzenie, że jest inaczej.
![]() |
#13 |
Forumator
![]() |
Gadzina18: dziękuję za - jak zwykle - szczerą i merytoryczną odpowiedź. To wyczerpuje zakres mojego pytania.
Moje doświadczenie z przejściem z Win Vista na Win 7 było takie, że jest to system na tyle różny, że przez dłuższy czas musiałem się przywyczajać do nowych rozwiązań (grupowanie ikon na pasku zadań, nowy system przeszukiwania), że niejednokrotnie wkurzałem się na te pomysły. Dziś nie wyobrażam sobie powrotu do Visty lub XP (bardzo dobrego, nawiasem mówiąc).
![]() |
#14 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yossi, grupowanie ikon na pasku, o ile dobrze pamiętam było już w XP
![]() A co do Liona, warto może dodać, ile kosztuje aktualizacja do tego systemu i porównać, ile kosztowała aktualizacja z Visty do W7. O ile dobrze się orientuję, to posiadacze poprzednich wersji OSX nową moga mieć za 16 EUR. W przypadku Vista -> W7 było to ile? Jakieś 200-300 PLN. Dobrze pamiętam? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Forumator
![]() |
Grupowanie ikon w XP oraz w 7 ma chyba tylko wspólną nazwę, zresztą sam o tym wiesz
![]() Cytat:
Aktualizacje w przypadku Win to raczej Service Packi, a te - jak wiadomo nie kosztują nawet 19,90$, tylko są z zasady darmowe.
![]() |
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|