![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|
|
|
#1 |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ale nie napisali jakim papierem sobie Wozniak podciera.
Ostatnio zmieniany przez Kris : 04.08.2012 o godz. 16:27 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak to jakim. Apką iPaper na swoim iPhonie.
Ale zaraz... czy ta nazwa nie jest zastrzeżona? Nie szkodzi, zapłacą i w US będzie ich.
|
|
|
#3 |
|
Nikoniarz
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Najprawdopodobniej nie potrzebujesz żadnego innego aparatu niż ten w ajfonie 4s
![]() A jeszcze: zaawansowana optyka
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forumator
Data rejestracji: 02.03.2012
![]() |
A ja, głupi, zbierałem na profesjonalną lustrzankę: Nikona, Canona, albo Pentaxa. A przecież wystarczy kupić ajfona za jakieś tam 3K i już będę PRO.
Juz nie mogę się doczekać na emejzingowe fotki zrobiobne obiektywem o wielkości łebka od szpilki. W końcu - co tam optyka, ważne jest profesjonalne logo z owocem na obudowie.
|
|
|
#7 |
|
Jukebox Hero
To amator. Nie zna możliwości tego sprzętu.
Mógłby na przykład jeszcze pomagać profesjonalnym muzykom w nagrywaniu ich płyt studyjnych i koncertów, aby brzmiały bardziej profesjonalnie. Oraz producentom filmowym w nagrywaniu filmów wysokiej jakości do wydania na BluRay.
Ostatnio zmieniany przez sobrus : 07.08.2012 o godz. 09:06 |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
Przecież urządzenia apple nie posiadają napędu BD...
--- http://antyweb.pl/kupiles-maka-iphonea-czy-ipada-z-drugiej-reki-uwazaj-zeby-ktos-nie-skasowal-twoich-danych/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaig n=Feed%3A+Antyweb+%28AntyWeb%29 Cytat:
Ostatnio zmieniany przez andy : 07.08.2012 o godz. 09:22 |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Optyka jest zaawansowana! Tak w reklamie mówią, więc nie wciskaj tu kitu!
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No, jak ktoś głupi, to myśli że lustrzanka konieczna...
Tylko szkoda, że nikt potem nie chce tych zdjęć oglądać. Jak Andrzej podczas wojny polsko-ruskiej, gdy mu ta panienka w golfie pokazała album z wesela. A inni nie mają kompleksów: 3-pineapple-pinhole-ph.-vinsart.jpeg "Obiektyw" zapewne miał ~ 0,2 mm średnicy. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Zdjęcia z XIX wieku mają lepszą jakość.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Jukebox Hero
e tam ... z RAWa to się wyklepie
![]() mój aparat ma taką funkcję .. nazywa się "pinhole" (niektórzy mówią "toy camera mode") i umi robić podobne zdjęcia ![]() Ale to nie jest zdjęcie z iPhone? Bo co prawda 4S do najprostszego nawet kompaktu sporo brakuje (można zobaczyć na imaging-resource.com), ale aż takiego winetowania, beczki i "kolorów" to on nie ma. Nawet mój telefon robi lepsze zdjęcia niż to coś .edit: omg już wiem! to zdjęcie było zrobione ... ananasem! ![]() A mój telefon pstryka z jakością świeżej marchewki
Ostatnio zmieniany przez sobrus : 07.08.2012 o godz. 11:56 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Թ
sobrus, to właśnie jest aparat otworkowy (pinhole). W tym ananasie nie ma ajfona.
Zdefiniujcie pojęcie jakości w fotografii, w sztuce - a dostaniecie Nobla, Pulitzera i Orła Białego. To co Wam wydaje się wysoką jakością, w innym czasie zostanie uznane za brak jakości. Opinie artworld są zmienne... |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Nikoniarz
Cytat:
To nie jest fotografia artystyczna. Tam można sobie ziemniakiem robić zdjęcia. Tu gość sprzedaje foto produktów np. na www czy do katalogu. 'Professional photographer' nie 'artistic'. Po co pytałeś w innym wątku o sprzęt do zdjęć biżuterii? Powiedz im, żeby sobie ajfona kupili i po sprawie. Na takie coś się zgodzą tylko ludzie 'z określonego kręgu', którzy uważają to co robi ta osoba za mistrzostwo świata i tak samo jak on kochają 'japko'. Cała reszta się uśmiechnie i puknie w czoło. Ostatnio zmieniany przez Kris : 07.08.2012 o godz. 13:01 |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Թ
Obecnie jesteśmy w stanie pomierzyć i porównać wybrane cechy optyki, nawet w domu.
Tyle, że jak złożymy te pomiary do kupy, to ciągle niewiele wiemy o jakości technicznej zdjęcia. Czy kryterium ma być możliwe wierne odwzorowanie rzeczywistości, najczęściej reklamowana rzecz? A gdzie jest punkt odniesienia, gdzie ta rzeczywistość? Ludzkie oko? Jeśli oko, to twierdzę że fotografie z pinhole cameras są temu bliższe, o ile będą w miarę ostre i kolorowe. Przecież ludzkie oko potężnie "winietuje", ma gigantyczną dystorsję itd - mózg to prostuje, naprawia, ale u każdego inaczej. Gdybyśmy byli w stanie na jeden dzień zamienić się oczami, to byśmy oszaleli. Stąd tak czy siak dochodzimy do jakości artystycznej, obowiązujących kanonów w danym miejscu i czasie. Spróbujcie w Polsce wschodniej zrobić bokeh na portrecie weselnym, to okaże się że zdjęcie popsute ![]() Kris, pytałem się o możliwie tani sprzęt, dzięki któremu pracownik zdoła zrobić zdjęcia zgodne z oczekiwaniami odbiorców, tu i teraz, w Polsce. Czyli zbliżenie, brak tła etc Widziałem kiedyś indyjski katalog biżuterii i tam nie było zdjęć macro samych produktów, a wyłącznie na modelach i to bez cięć typu "sama dłoń". Zdjęcia były w stylu technicolor. Oczywiście zaawansowany zestaw dSLR pozwoli wykonać zdjęcia w dowolnej estetyce, technice. Ale to droga rzecz i pytałem czy może jakaś tania hybryda da radę. Cytat:
A same zdjęcie jasne, że nieciekawe - gdyby tam była jaka dziewoja rozebrana
|
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|