![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
![]() |
#4936 |
Forumator
Data rejestracji: 02.03.2012
![]() |
Sumeryjskie tablety wyszły z mody, ponieważ wymagały rysika. Za to nigdy nie wyczerpywała się bateria i wykazały się niewiarygodną wytrzymałością. Przetrwały ponad 4500 lat.
![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#4937 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
iPhone 5 coraz bliżej
Cytat:
M@X zbieraj kasę! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4938 |
Forumator
![]() |
http://myapple.pl/content/3554-os-x-...app-store.html
"OS X 10.8 Mountain Lion wprowadza ponad 200 nowości i zmian. Wśród nich wyróżnić można:
![]() |
#4939 |
Forumator
Data rejestracji: 27.08.2004
![]() |
Yossi, już Ci to wyjaśniałem, jako developer, system ten otrzymałem już jakiś czas temu. Wrażenia też już tu opisałem. Różnica między 10.7 a 10.8 jest tak jak między Vistą a Seven. Warto wspomnieć, że ten Power Nap działa tylko z najnowszym sprzętem Apple, ale też na moim wiekowym już Macbooku Air! Dziwne, że Macbooki Pro z tego samego roku co mój (2009) już nie obsługują tej funkcji..
Jak tak teraz o tym pomyślę, to wiem, dlaczego spadł czas pracy na baterii gdy Mac jest uśpiony - właśnie przez Power Nap! Yeeee, że też na to wcześniej nie wpadłem..
![]() Ostatnio zmieniany przez Gadzina18 : 25.07.2012 o godz. 15:09 Powód: poprawa własnego błędu;) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4940 | |
Forumator
![]() |
Cytat:
Czy - jako developer - uważasz, że to jest nowy system, czy tylko mało znacząca łatka do ostatniej wersji. Bo ja mam wrażenie, że pomiędzy Win Vista, a Win 7 różnica jest kolosalna i tak naprawdę, to 7 jest nowym systemem. Ale jak oglądam specyfikację nowego OS od Apple, to mam wrażenie (może się mylę), że tylko "odmalowano fasadę". Zaznaczam - moja opinia pochodzi tylko z opisów, ponieważ "nie miałem w ręku" ![]()
![]() |
![]() |
#4941 |
Forumator
![]() |
Mam i Windows i Maca. Moja opinia nt Seven jest taka - to poprawiona Vista, uściślając - w końcu zoptymalizowana. Oczywiście dodali parę nowych rzeczy, ale to Vista powinna być taka jak Seven, tymczasem jest produktem raczej nie udanym. By dobrze działała trzeba w wielu przypadkach dobrze się natrudzić. To samo jest z 10.7 i 10.8 - 10.7 jest ogólnie mułowaty, oczywiście na potworach w stylu Mac Pro lub iMac z procesorem i7 tego raczej nie uświadczysz, ale na takiej skromnej maszynie jak moja - C2D z taktowaniem zaledwie 1,86 GHz zamulanie już czuć i to BARDZO mocno. Więc czym jest 10.8 - wg mnie to taka duża łatka na 10.7 usprawniająca działanie systemu - widziałem dużo opinii które zgadzają się z moją, czyli poprawa optymalizacji. Na moim skromnym Air da się w końcu pracować bez wiecznej "pizzy" (odpowiednik kursora klepsydry w Windows). A że Apple chce kase zarabiać, to zamiast optymalizacji 10.7 wydali "nowy" system 10.8. Dodali parę widocznych zmian... i biznes się kręci.
Uściślając, tak, wg mnie 10.8 to taka łatka, ale bardzo znacząca, błędem jest twierdzenie, że jest inaczej.
![]() |
#4942 |
Forumator
![]() |
Gadzina18: dziękuję za - jak zwykle - szczerą i merytoryczną odpowiedź. To wyczerpuje zakres mojego pytania.
Moje doświadczenie z przejściem z Win Vista na Win 7 było takie, że jest to system na tyle różny, że przez dłuższy czas musiałem się przywyczajać do nowych rozwiązań (grupowanie ikon na pasku zadań, nowy system przeszukiwania), że niejednokrotnie wkurzałem się na te pomysły. Dziś nie wyobrażam sobie powrotu do Visty lub XP (bardzo dobrego, nawiasem mówiąc).
![]() |
#4943 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yossi, grupowanie ikon na pasku, o ile dobrze pamiętam było już w XP
![]() A co do Liona, warto może dodać, ile kosztuje aktualizacja do tego systemu i porównać, ile kosztowała aktualizacja z Visty do W7. O ile dobrze się orientuję, to posiadacze poprzednich wersji OSX nową moga mieć za 16 EUR. W przypadku Vista -> W7 było to ile? Jakieś 200-300 PLN. Dobrze pamiętam? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4944 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
16 euro zostalo u Apple. Instaluje sie...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4945 |
Forumator
![]() |
Na jakim sprzęcie instalujesz?
![]() |
#4946 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Prawd***261; jest, ***380;e w najnowszym lapku z logiem jab***322;uszka karta SD tak ***347;miesznie wystaje rado***347;nie do nas merdaj***261;c ogonkiem?
Wys***322;ane z mojego MT11i |
![]() |
![]() |
![]() |
#4947 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Mac Mini Mid 2011 (i5 2,5 GHz, 8 GB RAM).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4948 | |
Forumator
![]() |
Grupowanie ikon w XP oraz w 7 ma chyba tylko wspólną nazwę, zresztą sam o tym wiesz
![]() Cytat:
Aktualizacje w przypadku Win to raczej Service Packi, a te - jak wiadomo nie kosztują nawet 19,90$, tylko są z zasady darmowe.
![]() |
![]() |
#4949 |
Forumator
![]() |
Na takim cudzie to Lion śmiga, czyli Mountain Lion będzie Ci z**** jak dziki osioł
![]()
![]() |
#4950 | |
Forumator
![]() |
No to już jest przegięcie... L O L ! ! ! !
Cytat:
![]() |
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|