![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|
|
|
#1 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No wiem wiem. Ja tu mówie o jakości technicznej, bo tylko w ten sposób można oceniać sprzęt w sposób sensowny.
Wartość artystyczna to już co innego i dobre dzieła mogą powstać nawet z ananasa - aczkolwiek trudno mi uznać powyższe za coś wybitnego ![]() Wydaje mi się że zrobienia zdjęcia ananasem było tu wartością samą w sobie i jest częścią dzieła (powiedzmy). Ostatnio zmieniany przez sobrus : 07.08.2012 o godz. 12:27 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja bym powyższe uznał nawet za coś wybitnie marnego.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Jukebox Hero
Najgorsze że w cenie iP4S mógł kupić coś co się do tej roboty nadawałoby o wiele lepiej.
I tu niestety musze przyznać rację przeciwnikom Apple, bo firma reklamując ten aparat trochę przegięła. On nie ma wysokiej jakości zdjęć. Jak na aparat - ma bardzo słabą. Nie jako profesjonalny sprzęt, nawet jak na małpkę ma słabą. Natomiast promuje się go jako coś nadzwyczajnego, narzędzie dla artysty, profesjonalisty, dokręca obiektywy warte więcej niż dobry aparat.... No i to jest chyba efekt ![]() Poruszenie wywołała nawet kampania Panasonica który dogadał się z profesjonalnym fotografem, aby ten podczas Olimpiady 2012 używał tylko najnowszego Panasonica G5. Jest to sprzęt nieco za niskiej klasy do tego typu zadań (choc z dobrym obiektywem potrafi kosztować 7 tysięcy). W tym świetle używanie iPhone przez profesjonalistów wygląda na słaby żart. Ale jak widać ludzie to kupują. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 07.08.2012 o godz. 13:33 |
|
|
|
|
|
#4 | ||
|
Forumator
Data rejestracji: 02.03.2012
![]() |
Cytat:
Wg mnie - ŻADEN telefon nie nadaje się do robienia zdjęć. Tu odsyłam do książek mojego fotograficznego guru - Scott'a Kellby'ego (nawiasem mówiąc - znawcy i wielbiciela Apple), który podaje definicję odróżniającą "zdjęcie" od "fotki", Cytat:
Wszystkim tym, którzy uważają, że telefonem z obiektywem o średnicy 0,000002 mm są w stanie robić artystyczne zdjęcia, życzę rychłego powrotu do zdrowia. I jeszcze raz podkreślam - nie ma to nic wspólnego z tym, czy innym producentem sprzętu.
|
|
|
|
#5 | |
|
Jukebox Hero
Cytat:
A przecież nie o to chodzi, aby ciężką pracę i kreatywność marnować słabym sprzętem. Nie wszystko też da się telefonem sfotografować. Oczywiście istnieje techniczna możliwość zrobienia telefonu z dużą matrycą i wymiennymi szkłami - ale wtedy będzie słabym telefonem. Taki Nikon D80 z funkcją dzwonienia ![]() Co do Panasonica G5 to sprawa jest śliska, ponieważ ten aparat robi zdjęcia dokładnie z jakością lustrzanki i w typowych amatorskich warunkach lustro nie ma nad nim przewagi. Jednak w sporcie wszystko rozbija się o szybkość EFV oraz AF. Panasonic chciał pokazać, że zrobił na tym polu postęp. Jeżeli faktycznie zrobił - to zdjęcia będą świetne. Ale to już wywołało szum, będący częścią kampanii reklamowej. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 10.08.2012 o godz. 08:33 |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forumator
![]() |
Marzy mi się coś w stylu Nikon D90 (z wybranym przeze mnie szkłem - nie kitowym), jednak nie kupię, bo jak na raazie moje umiejętności są zbyt małe na taki sprzęt.
Kupię dopiero, jak się nauczę wyciskać wszystko z tego sprzętu co mam. Samo lansowanie się zółtym paskiem jakoś mnie nie jara.
|
|
|
#7 | |
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@M@X bardzo często się podniecał ile to aplikacji jest w sklepie Apple. A tymczasem mamy ciekawe badania:
Cytat:
|
|
|
|
#8 |
|
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ile aplikacji w Google Play jest ''martwych'' lub s***261; tylko dodatkami do innych?
Wys***322;ane z mojego MT11i |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forumator
![]() |
Jak w starym dowcipie: "a u was to murzynów biją".
|
|
|
#10 |
|
logged out
CDRinfo VIP
@woitas a czy ja kiedykolwiek podnicałem się faktem ile jest aplikacji w Google Play? To Max ciągle o tym pisał.
Kiedyś zrobiłem mu malutki test, aby mi wypisał bodaj 100 aplikacji, które są wartościowe - zrobił to z wielkim trudem. Myślę, że przy 1% by się załamał ![]() Tak więc miałem racje pisząc wcześniej, że liczba aplikacji wcale nie jest czymś czym można się podniecać.
|
|
|
#11 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Raz na kwartal chyba moge cos wkleic ;-). Zwlaszcza, ze Conan jak zwykle w formie :-D!
http://www.youtube.com/watch?v=YciM_54HzZk |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Forumator
![]() |
Cytat:
![]() Ty mi lepiej powiedz, czy już zamówiłeś nowego iPhone (iphone 5? The new iphone?)
|
|
|
|
#13 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
ale zenua
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#14 |
|
logged out
CDRinfo VIP
Uśmiałem się. Szkoda, że to tylko zmyślone
![]() btw, wiecie jak się będzie nazywał nowy iP? - iPhone 5Sony Edition
|
|
|
#15 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|