Powrót   Forum CDRinfo.pl > Urządzenia przenośne > Systemy operacyjne i aplikacje

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.08.2012, 22:48   #1
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Kolejny ciekawy komentarz odnośnie iPada posła SLD.
blog.securitystandard.pl/news/384924.html

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.08.2012, 23:01   #2
mgit
Guru

Data rejestracji: 22.08.2004
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Jak by nie Apple to nadal by***347; my mieli ochydne obudowy od komputerĂłw ... Jak by nie patrze***263; to Apple jest prekursorem standardĂłw jak powinien wygl***261;da***263; sprz***281;t, ca***322;a reszta stara si***281; w mniejszym lub wi***281;kszym stopniu upodobni***263; swoje produkty do produktĂłw apple ... Nic dziwnego ***380;e Apple ich pozwa ...

Wysy***322;ane z mojego HTC Sensation Z710e za pomoc***261; Tapatalk 2
Stary 27.08.2012, 13:35   #3
Yossi
Forumator

Data rejestracji: 02.03.2012
Yossi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Od pewnego czasu następuje u mnie ewolucja poglądów na temat "użytkowników" sprzętu i OS od Apple.
Otóż, dotarło do mnie , że jest pewna grupa klientów, i to wcale nie mała, dla której parametry, czy techniczne oraz użytkowe możliwości nie mają znaczenia, choćby dlatego, że ta grupa kompletnie nie zdaje sobie ( w wiekszości) sprawy z tego, że takie możliwości w ogóle istnieją.
Czego oczekuje ta grupa uzytkowników:
1. Sprzęt ma być "ładny"
2. Ma sprawiac wrażenie "solidnego i dobrze wykonanego"
3. Ma być "cool" (według definicji przytoczonej przez jeden z amerykańskich sadów)
4. Ma być stosunkowo drogi - tak, żeby mozna go bez wstydu wyjąć w Starbucksie
5. Ma wymagac znajomości obsługi tylko 1 klawisza bo 2 to już za dużo i może sie pomylić.
6. Ma uniemożliwiać jakąkolwiek kompunikację z jakimkolwiek innym urządzeniem innym niż Apple, w celu automatycznego zwalczania piractwa.
Yossi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.08.2012, 14:45   #4
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
andy,
problem w tym, że przez ostatnie sto stron próbujesz zaprzeczyć tezie, której tu nikt nigdy nie postawił.

Niejeden z nas wyraził uznanie czy zaciekawienie produktami Apple, a Ty próbujesz przypisać i od razu zwalczyć postawę bezkrytycznego fanatyka, której tu nikt nie zaprezentował.

Znalazłeś tę postawę fanboja gdzieś wśród memów internetowych ściągniętych z Zachodu i bardzo chciałbyś nas takimi zobaczyć. Co ciekawe, o ile w ogóle istnieje ten obśmiewany fan Apple, to raczej nie w Polsce: kraju biednym, gdzie produkty Apple posiadają ludzie zamożni, czyli rozumni.

Co do szczegółów: mówiąc o "zdzieraniu" przez Apple, nie rozumiesz pojęcia synergii gospodarczej. Samsung sprowokował kolejną ciekawą dyskusję o granicach wolności inspiracji. Granice prawne czy etyczne są ciągle przekraczane, dyskusja jest o przebiegu tych granic - a sprowadzanie tego do hejterstwa gimbusów jest głupie.

A Yossi to już masakra: do niego dopiero dociera mem o fanbojach Apple. W chwili, gdy na Zachodzie już wygasł.

Yossi, świat już zdążył zmienić się... Nie nadążasz.
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.08.2012, 15:12   #5
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez pali Podgląd Wiadomości
[...] ludzie zamożni, czyli rozumni.

[...]
A to akurat wcale nie jest takie oczywiste.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.08.2012, 16:35   #6
Gadzina18
Forumator

Data rejestracji: 27.08.2004
Gadzina18 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
....ludzie zamożni, czyli rozumni...
Niektórzy zamożni maja tak narąbane w głowach, że ciężko, serio, ciężko jest ich nazwać rozumnymi... ;-)
Stary 27.08.2012, 21:27   #7
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Ja przekornie napiszę teraz coś, z czym się wszyscy zgodzą.

Apple wygrywając proces z Samsungiem jednocześnie przegrało Ludzie nie znają szczegółów procesu, nie interesują się tym, to zbyt skomplikowane. Ludzie słyszą i zapamiętują to zdanie: Samsung is the same as Apple więc po co przepłacać, skoro wg tego twierdzenia można mieć to samo* taniej ?

---
*prawda jest taka, że sprzęt prawie każdej innej firmy jest pod pokładem lepiej zbudowany
Stary 28.08.2012, 07:26   #8
Yossi
Forumator

Data rejestracji: 02.03.2012
Yossi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
A Yossi to już masakra: do niego dopiero dociera mem o fanbojach Apple. W chwili, gdy na Zachodzie już wygasł.

Yossi, świat już zdążył zmienić się... Nie nadążasz.
NIe nadążam A niby za czym? Czy muszę być jak fanboye Apple - zawsze z najnowszym modelem na stoliczku w Starbucksie? (bo poprzedni model jest dla biedaków spod Biedronki).
Piszę na temat, który mnie interesuje i wtedy, kiedy mam na to ochotę. Oczywiście, dopuki to nie jest zabronione. Nie bardzo mnie obchodzi co na zachodzie wygasło, a co nie.
Ogólnie - interesuje mnie zjawisko fanboystwa, które w Polsce przybiera obraz czystego fanatyzmu, znacznie bardziej zacietrzewiony i sekciarski niż ten, który znam z "Zachodu". Sama firma Apple ani mnie ziębi, ani grzeje. Kto chce i komu pasuje ich podejście - niech kupuje i używa na zdrowie.
Yossi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.08.2012, 14:39   #9
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Mniej więcej masz rację. Ale to jest negatywne spojrzenie na sprawę i nie można uogólniać.

Obiektywnie patrząc są to osoby, które chcą łatwiej i wygodniej korzystać z najnowocześniejszych technologii w sposób łatwy, elegancki, komfortowy i stylowy.
(uwaga kto chce może sobie to zapisać jako definicję osoby kupującej Apple )

Bez konfiguracji routerów i firewalli, grzebania w rejestrze, przejmowania się sterownikami, wirusami, kompilowaniem kerneli i innymi pierdołami dla geeków.
(ponieważ to nie interesuje targetu dla którego jest sprzęt - Apple nie udostępnia do tego narzędzi. TAK MA BYĆ. Czy ktoś chciałby kupić Mercedesa od razu z kompletem narzędzi do samodzielnej naprawy i wiejskiego tuningu?)

I są w stanie za to zapłacić, bo według nich ten spokój i komfort jest wart tych pieniędzy.

I nie wiem po co obrażać takich ludzi i uznawać ich za idiotów. Nie podoba się komuś takie podejście niech kupi Acera nie Apple.
Apple nie jest dla wszystkich. Chcesz grzebać sam kup sobie składaka i zestaw śrubokrętów oraz pobierz źródła linuksa i sam sobie przekompiluj.
A nie kupuj Apple żeby potem płakać albo robić JB i podawać firmę do sądu.

Niektórzy - nie przeczę - robią to dla szpanu. Tak samo jak dla szpanu kupuje się inne drogie rzeczy. Nie jest to NIC nienormalnego a nic nowego.
Nie wiem po co 340 stron na forum o sprawach trywialnych...

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 27.08.2012 o godz. 14:52
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.08.2012, 15:34   #10
Prezesik
Człekokształtny

Data rejestracji: 27.12.2004
Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
Nie wiem po co 340 stron na forum o sprawach trywialnych...
Tak jest w większości tematów
Prezesik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.08.2012, 22:17   #11
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Sobrus twierdzi, że one nie są do siebie podobne:
7655597084_1d4e9bcd0f_z.jpgip1.png7655601820_d646d8dc94_z.jpgip3.png7655653376_e3875bfc47_o.jpgip5.png

Jak dla mnie iP4/4S to ksero projektu Sony.

Cytat:
Napisany przez Sobrus
Obiektywnie patrząc są to osoby, które chcą łatwiej i wygodniej korzystać z najnowocześniejszych technologii w sposób łatwy, elegancki, komfortowy i stylowy.
Czy ja kiedyś krytykowałem zwykłe osoby, które używają sprzętu Apple? Nie, krytykuje fanbojów oraz samą firmę.

Po drugie Apple nie ma ani na wygląd, ani na użyteczność, czy łatwość używania patentu.
Czy widziałeś sobrusie te 5 filmików o których kiedyś wspominałem? Ładnie podsumowana jest tam "intuicyjność" sprzętu od Apple.

Od jakiegoś czasu używam Linuksa jako pierwszego systemu. Fakt na początku miałem 3 reinstalki systemu, jednak to było z mojej winy - namieszałem instalując różne dziwne rzeczy i siadło mi np. usypianie systemu.
Sam system jest bardzo prosty w użytkowaniu, mogę nawet powiedzieć, że wiele rzeczy mi się robi na nim szybciej i wygodniej niż na XP, czy W7.
To nie to Ubuntu co w wersji 4 (wtedy to było jeszcze nie do używania normalnie na desktopie).

Cytat:
Bez konfiguracji routerów i firewalli, grzebania w rejestrze, przejmowania się sterownikami, wirusami, kompilowaniem kerneli i innymi pierdołami dla geeków.
Wybacz ale troszeczkę się zapędziłeś w kwestiach bezpieczeństwa...
To że nie ma firewalla, czy czegoś na wzór antywirusa to tylko i wyłącznie wada tego systemu. Pamiętasz jak pojawiło się pierwsze prymitywne malware, które wymagało ingerencji użytkownika? ~600.000 maszyn w botnecie!

Cytat:
I są w stanie za to zapłacić, bo według nich ten spokój i komfort jest wart tych pieniędzy.
Ale nie mam nic przed płaceniem za komfort i jakość - serio. Dla mnie cena w naszym kraju sprzętu Apple jest znacząco przesadzona, tutaj jest to traktowany sprzęt jak jakiś luksus - co jest niesłusznie, w USA jest to tak pospolite jak jajka w kurniku...

Cytat:
I nie wiem po co obrażać takich ludzi i uznawać ich za idiotów.
Nie wiem jak inni, ale ja nigdy tak nie powiedziałem na normalnego użytkownika.
Bycie idiota nie jest się przez posiadanie sprzętu jednej marki.

Cytat:
Apple nie jest dla wszystkich. Chcesz grzebać sam kup sobie składaka i zestaw śrubokrętów oraz pobierz źródła linuksa i sam sobie przekompiluj.
A nie kupuj Apple żeby potem płakać albo robić JB i podawać firmę do sądu.
Czy my tutaj piszemy, że Apple ma być dla wszystkich? Dlaczego ciągle to powtarzasz?
Tu nie chodzi o to, że ktoś ten sprzęt kupuje. Serio mam to daleko w d. Dopiero mnie rusza jak taki jeden sobie kupi i na siłę próbuje wmawiać ludziom rzeczy nieprawdziwe.

Cytat:
Niektórzy - nie przeczę - robią to dla szpanu. Tak samo jak dla szpanu kupuje się inne drogie rzeczy. Nie jest to NIC nienormalnego a nic nowego.
Wiesz dla mnie to coś nienormalnego, to takie podnoszenie swojej wartości przez posiadanie dóbr.
To nie to co posiadasz definiuje ciebie jako człowieka.

Cytat:
Napisany przez pali
andy,
problem w tym, że przez ostatnie sto stron próbujesz zaprzeczyć tezie, której tu nikt nigdy nie postawił.

Niejeden z nas wyraził uznanie czy zaciekawienie produktami Apple, a Ty próbujesz przypisać i od razu zwalczyć postawę bezkrytycznego fanatyka, której tu nikt nie zaprezentował.
W tym temacie próbuję zwalczyć metkę jaka jest przylepiana sprzętom tej marki.

Cytat:
Znalazłeś tę postawę fanboja gdzieś wśród memów internetowych ściągniętych z Zachodu i bardzo chciałbyś nas takimi zobaczyć.
Takim fanatykiem jest przynajmniej jedna osoba na tym forum.
Polecam poczytać jego posty tutaj, oraz w innych tematach a zrozumiesz.
Jeżeli ktoś się pyta jakim programem nagram płytę pod windowsem to nie wyskakuję z tekstem: bo na linuksie to jest to i to. Niestety Maks tak robi z Apple - to tylko jeden przykład jego sposobu myślenia.

Cytat:
Co ciekawe, o ile w ogóle istnieje ten obśmiewany fan Apple, to raczej nie w Polsce: kraju biednym, gdzie produkty Apple posiadają ludzie zamożni, czyli rozumni.
Ja taką postawę dostrzegam dosyć często.

Cytat:
Co do szczegółów: mówiąc o "zdzieraniu" przez Apple, nie rozumiesz pojęcia synergii gospodarczej.
Jak Apple kreadnie od innych to synergia, wzorowanie się, inspiracja. Jak w drugą stronę to kradzież. Wybacz ale Apple większość pomysłów zaczerpnęła od konkurencji.

Cytat:
kraju biednym, gdzie produkty Apple posiadają ludzie zamożni, czyli rozumni.
Większej bzdury to ja nie słyszałem od dawien dawna. Skąd bierzesz takie mądrości? To że ktoś ma kasy jak lodu nie znaczy, że jest mądry, inteligentny czy rozumny.
Bardzo często w tym przypadku to idzie w drugą stronę.

Z jednym się zgodzę. Powinny istnień patenty na sposoby implementacji danego rozwiązania. Np. miecz świetlny - nie patent na gotowy miecz, a na sposób jego pracy.
Można np. opatentować implementację ekranu wielodotykowego(oczywiście zakłądając, że taka implementacja się nigdzie wcześniej nie pojawiła) jednak nie sam ekran i idee. Niestety w USA to można wszystko i tak Apple często patentuje rzeczy, które ktoś już wcześniej zaprezentował.
U nas w PL nigdy by takie coś nie przeszło.
Stary 28.08.2012, 07:35   #12
sobrus
Jukebox Hero

sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Szkoda Andy że nie wkleiłeś photo białego iP4S oraz Apple Purple.
Bo tak manipulować to i ja potrafię
Według Andy'ego to nie jest podobne (iP4S white oraz Purple - rok 2005 - btw ciekawe ile firm miało białe telefony w 2005 roku?)

Linuks przyjazny? Nie łudź się, tylko na pierwszy rzut oka. Spróbuj zainstalować sobie iPla na Linuksie. Banalna rzecz.
Powodzenia więc w kompilowaniu XBMC ze źródeł z patchami ffmpeg dla kodeka vividas.
Jeżeli trzeba zrobić coś czego twórca dystrybucji nie zamieścił łaskawie w repozytorium, aby się zrobiło/zainstalowało automagicznie to jest mniej więcej tak przyjazny jak kopniak z buta w mordę.
Postaw potem serwer FTP na z wirtualnymi użytkownikami (jeżeli ktoś nie zrobił GUI to masz przewalone), udostępnij drukarkę przez sambę >3.6 (nawet jeżeli jest GUI to bardzo możliwe że sie nie da).
Zamontuj sieciowy dysk w fstabie (najpierw trzeba poczytać manuala cifs), dodaj coś w autostarcie na prawach roota (update-rc.d) itd przykłady można mnożyć bez końca.
A są to normalne rzeczy, których może potrzebować zwykły użytkownik.
Ulubione zajęcie użytkowników linuksa to czytanie logów systemowych, żeby zobaczyć czemu coś nie działa. I proszenie na forach o pomoc.

To ma być przyjazne? No proszę Cię. Bez przynajmniej podstawowej znajomości basha i wiedzy informatycznej używanie linuksa to samobójstwo. To ostatni system na którym budowałbym cokolwiek przyjaznego. Wszystko inne jest z założenia lepsze. Z windowsami na czele.

A kwestia bezpieczeństwa w Linuksie to dla zwykłego Kowalskiego przerost formy nad treścią i powód do siwych włosów i totalnej nerwicy (dlaczego mi to nie działa?! przecież wszystko ustawiłem jak w manualu, jak mi kazali na forum a to nie działa!! i po roku olśnienie - bo profil AppArmor blokuje działania tak zwanego procesu ).
chroot i chmod, firewall jak tabelka magicznych kodów ("porty" to są w Gdańsku i Gdyni a TCP to przecież fosforan wapnia, no słowem - masakra).
Nie wspomniałem jeszcze o kontrolowanym dostępie do udev. Sane nie widzi skanera? Choć zainstalowany i podłaczony? No jasne że nie widzi. Norma.

Bo trzeba wejśc do konfiguracji udev, do udev-rules i tam wśród stu tysięcy wierszy odnaleźć PCIID i VendorID Twojego urządzenia (wyczytany z lsusb | grep producent), dopisać odpowiednie dwie linijki praw dostępu do urządzenia i wybranej klasy, dodać je do grupy użytkowników a następnie w /etc/groups dopisać się do tej grupy!
(tip: jeżeli chcesz edytować plik tekstowy jako root, to najlepiej zacznij się uczyć vim-a, im wcześniej tym lepiej).
Ale nawet jak dopiszesz to niekoniecznie skaner zadziała, bo jeszcze może być to albo tamto... albo tamto.... i jeszcze to... a sprawdz czy opcja legacy_scsi była ustawiona przy kompilowaniu kernela (czy jest katalog /proc/scsi), bo jak nie to sorry musisz przekompilować swoją wersję żeby skaner ruszył...life is brutal and full of zasadzkas

To wszystko jest bardzo proste! I co najważniejsze - przyjazne. Jak siekiera

A że Unity jest przyjazne to już inna rzecz. Ale Unity to nie system, równie dobrze można zrobić port Unity na windows.
Jedyny sposób aby z linuksa zrobić system przyjazny jest całkowite odcięcie użytkownika od tego systemu przy pomocy nakładki GUI i udawać że linuksa nie ma.
"unix is user friendly it's just very selective about who its friends are"

A co do Apple to nie chce mi się pisać. Ja napiszę, Ty odpiszesz i tak w kółko.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 28.08.2012 o godz. 08:56
Stary 28.08.2012, 07:51   #13
Kris
Nikoniarz

Data rejestracji: 26.01.2004
Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Widziałem ostatnio podpis u jednego ludka na jakimś forum:
Używam Linuxa - nie mam wirusów! Grafiki i drukarki też.

Kris jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.08.2012, 08:11   #14
sobrus
Jukebox Hero

Bo to mniej więcej tak jest, chyba że masz szczęście i po zainstalowaniu Linuksa wszystko od razu działa. Jeżeli tak jednak nie jest - bez pomocy informatyka zapomnij.
Nawet jeżeli masz sterowniki prosto od producenta to uruchomienie tego może być PITA.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 28.08.2012 o godz. 08:24
Stary 28.08.2012, 09:04   #15
sobrus
Jukebox Hero

Ale tu nie jest myApple.

Fanbojów tutaj nie ma, a użytkowników Apple można policzyć na palcach jednej ręki.
I nie mogą w zasadzie powiedzieć nic dobrego o swoim sprzęcie, bo zaraz jest krucjata 10 na jednego, że to gówno i przepłacili.

A może ktoś z szanownych krytyków by najpierw kupił, poużywał, a potem się wypowiadał?
Albo sprawdził na kimś, kto magistra informatyki nie posiada, czy mu się takie nowe rozwiązania podobają.
Trochę więcej empatii nie zaszkodzi, a de gustibus non est disputandum.

Mi na przykład to zupełnie nie odpowiada, ale myśle że 80-90% populacji powinno mieć zupełnie odmienne zdanie, ponieważ obsługa zestawu Apple z chmurą jest bardzo prosta i wygodna.
A interfejs graficzny i wygląd urządzeń jest co tu mówić pierwsza klasa.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 28.08.2012 o godz. 09:21
Odpowiedz na post

Tagi
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a

Twoje uprawnienia: