![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
![]() |
#5071 | |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ja wybierając coś lubię wiedzieć jak jest poskładane, bo po montażu wiem ile to mniej więcej pociągnie. A wszystko to po to abym nie musiał zbyt wcześnie planować powtórnie tego wydatku. Jakbyś miał te miliony to może i nie jeździłbyś Ferrari, ale miałbyś w czarnym oku cenę benzyny. Tak to właśnie działa.
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#5072 | |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
andy, gdybym Ciebie osobiście nie znał, to pomyślałbym, że jesteś skończonym idiotą, takie głupoty tutaj sadzisz.
Ale jako, że znam Ciebie i wiem, że idiotą nie jesteś, a wręcz przeciwnie - uznaję, że reklamy Samsunga idealnie utrafiły w twoją głowę i potrzebujesz odtrutki. Ale to psychologia. Jaki "zlepek"?! Jaki "pierwszy UNIX" innowatorzy? Wbijając gwoździa młotkiem używasz tysiąca technologii. Ten którego nazywasz geniuszem, bo stworzył jakiś napęd, użył miliona technologii. Innowacją jest właśnie wykorzystanie znanych, istniejących rzeczy w sposób dotychczas nieznany. Geniuszem była małpa, która jako pierwsza rozwaliła kokosa pospolitym kamieniem, zamiast walić nim o swoją bańkę. Jak sobrus poniżej zauważył: Apple ma miliardy dolarów, technologie, no wszystko ma - a nie wie co z tym zrobić. Bo Jobsa zabrakło, tej małpy w golfie. To co Patrixu cytuje: Cytat:
W lekkostrawnej formie: Elliot Aronson, Carol Tavris "Błądzą wszyscy (ale nie ja)", Smak Słowa, 2008. I NIE CYTUJ MNIE. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5073 | |||
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Apple większość tego co siedzi w ich urządzeniach nie wymyśliła, ba nawet nie zaimplementowała. Ich system bazuje na implementacji osób trzecich. Dalej, jak można opatentować rzeczy, które koncepcyjnie np. istaniały już? Multitoucha Apple nie wymyśliło, nie wymyśliło też gestów - pokazywałem swego czasu filmik z lat 70-80' gdzie taki interfejs został pokazany. UI systemu operacyjnego to nic innego jak rozwinięcie dotychczasowych - po prostu zostało ono zaadoptowane w urządzeniach dotykowych. Na takie coś nie powinno się przyznawać patentół - no ale to USA... Na Antywebie trafiłem do czegoś takiego: Fajne nie? Prezentacja - uwaga....uwaga....uwaga rok 2006. Takich projektów na świecie istniało pewnie jeszcze kilka w tym samym czasie. Smutne, że większość myśli, że to właśnie Apple stoi za tą technologią. Cytat:
Reszta to tworzenie produktów na bazie innych produktów. Pokazałem wcześniej model ultrabooka Sony z roku 2004, który miał właśnie wygląd rozciągniętej kropli deszczu a mimo to to Apple opatentowało taki design. Powiedz jak to możliwe? Cytat:
Jeżeli chodzi o przegrany proces Samsunga to w USA to cóż, takie tam mają prawo patentowe. Proponuję aby Apple pozwało za te same rzeczy Samsunga w EU ![]() Dla mnie patentowanie rzeczy oczywistych, wtórnych, bazujących na pomysłach innych to jakiś nonsens. Apple od początku wzoruje, kradnie, kopiuje pomysły innych i jakoś im to uchodzi na sucho.
![]() |
![]() |
#5074 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Andy, nie chce mi się pisać tego samego po raz setny.
Nadajemy na innych falach ![]() Różnica zdań widzę jest tak duża, że nie ma możliwości wypracowania wspólnego stanowiska. ![]() Rozumiem Ciebie ale nie zgadzam się ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 26.08.2012 o godz. 13:27 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5075 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Panowie dajcie sobie spokój z tym tematem, bo od stu stron jest to samo. Przyjmijcie po prostu, że macie różne zdanie na ten temat i niech tak zostanie. andy się upiera przy swoim i żadne argumenty go nie przekonają.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5076 | |
logged out
CDRinfo VIP
@Bartez z jednym się zgodzę - dyskusja ostatnio jest znowu o tym samym, jednak każdy wrzuca coś nowego i można spojrzeć na tą sprawę z różnych stron.
Cytat:
Na większość rzeczy nie powinni dostać patentu bo to nie oni tą technologię wymyślili, no ale cóż, prawo patentowe w USA jest strasznie poryte. Podtrzymuję swoje zdanie, że Apple po pierwszym/pierwszych komputerach przestało być firmą innowacyjną. Na udowodnienie tego pokazałem wiele rzeczy.
![]() |
![]() |
#5077 |
logged out
CDRinfo VIP
Kolejny ciekawy komentarz odnośnie iPada posła SLD.
blog.securitystandard.pl/news/384924.html
![]() |
#5078 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak by nie Apple to nadal by***347; my mieli ochydne obudowy od komputerĂłw ... Jak by nie patrze***263; to Apple jest prekursorem standardĂłw jak powinien wygl***261;da***263; sprz***281;t, ca***322;a reszta stara si***281; w mniejszym lub wi***281;kszym stopniu upodobni***263; swoje produkty do produktĂłw apple ... Nic dziwnego ***380;e Apple ich pozwa ...
Wysy***322;ane z mojego HTC Sensation Z710e za pomoc***261; Tapatalk 2
![]() |
#5079 |
Forumator
Data rejestracji: 02.03.2012
![]() |
Od pewnego czasu następuje u mnie ewolucja poglądów na temat "użytkowników" sprzętu i OS od Apple.
Otóż, dotarło do mnie , że jest pewna grupa klientów, i to wcale nie mała, dla której parametry, czy techniczne oraz użytkowe możliwości nie mają znaczenia, choćby dlatego, że ta grupa kompletnie nie zdaje sobie ( w wiekszości) sprawy z tego, że takie możliwości w ogóle istnieją. Czego oczekuje ta grupa uzytkowników: 1. Sprzęt ma być "ładny" 2. Ma sprawiac wrażenie "solidnego i dobrze wykonanego" 3. Ma być "cool" (według definicji przytoczonej przez jeden z amerykańskich sadów) 4. Ma być stosunkowo drogi - tak, żeby mozna go bez wstydu wyjąć w Starbucksie 5. Ma wymagac znajomości obsługi tylko 1 klawisza bo 2 to już za dużo i może sie pomylić. 6. Ma uniemożliwiać jakąkolwiek kompunikację z jakimkolwiek innym urządzeniem innym niż Apple, w celu automatycznego zwalczania piractwa.
![]() |
#5080 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mniej więcej masz rację. Ale to jest negatywne spojrzenie na sprawę i nie można uogólniać.
Obiektywnie patrząc są to osoby, które chcą łatwiej i wygodniej korzystać z najnowocześniejszych technologii w sposób łatwy, elegancki, komfortowy i stylowy. (uwaga kto chce może sobie to zapisać jako definicję osoby kupującej Apple ![]() Bez konfiguracji routerów i firewalli, grzebania w rejestrze, przejmowania się sterownikami, wirusami, kompilowaniem kerneli i innymi pierdołami dla geeków. (ponieważ to nie interesuje targetu dla którego jest sprzęt - Apple nie udostępnia do tego narzędzi. TAK MA BYĆ. Czy ktoś chciałby kupić Mercedesa od razu z kompletem narzędzi do samodzielnej naprawy i wiejskiego tuningu?) I są w stanie za to zapłacić, bo według nich ten spokój i komfort jest wart tych pieniędzy. I nie wiem po co obrażać takich ludzi i uznawać ich za idiotów. Nie podoba się komuś takie podejście niech kupi Acera nie Apple. Apple nie jest dla wszystkich. Chcesz grzebać sam kup sobie składaka i zestaw śrubokrętów oraz pobierz źródła linuksa i sam sobie przekompiluj. A nie kupuj Apple żeby potem płakać albo robić JB i podawać firmę do sądu. Niektórzy - nie przeczę - robią to dla szpanu. Tak samo jak dla szpanu kupuje się inne drogie rzeczy. Nie jest to NIC nienormalnego a nic nowego. Nie wiem po co 340 stron na forum o sprawach trywialnych... Ostatnio zmieniany przez sobrus : 27.08.2012 o godz. 14:52 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5081 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
andy,
problem w tym, że przez ostatnie sto stron próbujesz zaprzeczyć tezie, której tu nikt nigdy nie postawił. Niejeden z nas wyraził uznanie czy zaciekawienie produktami Apple, a Ty próbujesz przypisać i od razu zwalczyć postawę bezkrytycznego fanatyka, której tu nikt nie zaprezentował. Znalazłeś tę postawę fanboja gdzieś wśród memów internetowych ściągniętych z Zachodu i bardzo chciałbyś nas takimi zobaczyć. Co ciekawe, o ile w ogóle istnieje ten obśmiewany fan Apple, to raczej nie w Polsce: kraju biednym, gdzie produkty Apple posiadają ludzie zamożni, czyli rozumni. Co do szczegółów: mówiąc o "zdzieraniu" przez Apple, nie rozumiesz pojęcia synergii gospodarczej. Samsung sprowokował kolejną ciekawą dyskusję o granicach wolności inspiracji. Granice prawne czy etyczne są ciągle przekraczane, dyskusja jest o przebiegu tych granic - a sprowadzanie tego do hejterstwa gimbusów jest głupie. A Yossi to już masakra: do niego dopiero dociera mem o fanbojach Apple. W chwili, gdy na Zachodzie już wygasł. Yossi, świat już zdążył zmienić się... Nie nadążasz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5082 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A to akurat wcale nie jest takie oczywiste.
![]()
![]() |
![]() |
#5083 |
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5084 |
Forumator
Data rejestracji: 27.08.2004
![]() |
Niektórzy zamożni maja tak narąbane w głowach, że ciężko, serio, ciężko jest ich nazwać rozumnymi... ;-)
![]() |
#5085 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja przekornie napiszę teraz coś, z czym się wszyscy zgodzą.
Apple wygrywając proces z Samsungiem jednocześnie przegrało ![]() ![]() --- *prawda jest taka, że sprzęt prawie każdej innej firmy jest pod pokładem lepiej zbudowany
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|