![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
![]() |
#1 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kup BlackBerry. Mój 9780 po ponad roku jest jak nowy. Plastiki bardzo dobrej jakości, ogumowane, nic nie schodzi.
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja mam aktualnie chińskiego gSmarta MS800, zwanego w hong kongu MWg Atom V
- 3,5 roku na karku - kilka upadków na beton - 20 minutowa kąpiel w basenie - użytkowany na mrozie -20C i mniej i... NIC MU NIE JEST. No odłupało mu się 3mm pokrycia obudowy od którymś upadku (też jest jakby "ogumowany") , po kąpieli suszyłem go 2 dni, ale wszystko działa dobrze. A GPS (SiRF Star III) może i łapie sygnał długo, ale jak już złapie to nie puści i jest dokładny, w przeciwieństwie do dzisiejszego low-endu któremu czasem przeszkadzają ... chmury. Następnego też kupie chińczyka. Nikt mnie nie zapewnia o jakości, ale tez za nia nie płacę. To uczciwe podejście ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 11.10.2012 o godz. 08:17 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Jukebox Hero
Dobry jest, ale jak na dzisiejsze czasy możliwości ma niestety bardzo skromne, a dostęp do nowych wersji programów - ograniczony. Dlatego w przyszłym roku być może zdecyduje się na zmianę.
Co do firm, zauważ że inne firmy często mówią że są LEPSZE od Apple. Porównywanie się do Apple to przecież podstawa. A ile prawdy w tej lepszości - widać. HTC podkreśla, że skupia sie na produkowaniu telefonów wysokiej jakości, high-endów: http://androinica.com/2012/06/htc-wi...hen-its-brand/ Cytat:
Cytat:
Jakim więc sposobem ta produkujaca najdroższe androidowe słuchawki firma używająca "better materials" i dojąca użytkowników za "quality handsets" wypuszcza jako swój okręt flagowy takiego GNIOTA? Jak to mówi dr House - wszyscy kłamią ![]() Oczywiście to jest temat o jabłkach, nie twierdze że jakosć iPhone jest dobra, bo pewnie nie jest. Ale jeżeli już mamy być sprawiedliwi, to wskaż mi firmę która robi coś lepszego. Prawda jest taka, że nieważne czy kupujesz HTC czy Apple czy Samsunga czy ZTE. Wszystko jest robione w Chinach przez tych samych Chińczyków. iPhone 5 kosztuje 3tys - to za dużo. Przynajmniej masz support na 3 lata i 99.9% pewności że KAŻDA aplikacja/gra zadziała jak trzeba. HTC czy Samsung kosztuje 1.5-2tys - to ... też za dużo. Support masz często na drodze wielkiej łaski, duże update systemu to rzadkość, więc najlepiej wymień telefon po roku. Przykładowo w obozie HTC nic poza One X, XL i S systemu Jean Bean NIE dostanie. SORRY. A dlaczego Sensation nie dostanie? Choć jeden sensowny powód? Kosztował rok temu 2tys... A Twój nowy duży ekran HD i najnowszy system, za który zapłaciłeś słono, musi być dopiero zauważony przez producentów oprogramowania, co zajmie albo parę miesięcy albo wieczność. Chińczyka z ekranem 5 cali można kupić za 700zł, więc ... po co przepłacać za HTC? ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 11.10.2012 o godz. 10:22 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Forumator
Data rejestracji: 02.03.2012
![]() |
Cytat:
Cytat:
Z tym, że żadna inna firma nie twierdzi, że jest najlepsza na świecie i że wszyscy od niej kradną. Inne firmy wydają 90% wolnych środków na research, a Apple - na prawników i pozywanie wszystkich o kształt prostokąta. Na temat HTC nie chcę się wypowiadać bo zbyt mało ich produktów "miałem w ręku".
![]() |
![]() |
#5 |
Jukebox Hero
Mój MS800. Jest dobry. Mam go 3,5 roku i nie chce wymieniać, ale różnica miedzy nim a Androidem ICS jest ogromna.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Forumator
![]() |
Cytat:
A żebyś mógł się ze mnie pośmiać (oraz wszyscy wyznawcy Apple też), to pokażę Ci jeden z moich telefonów i to bardzo ulubiony: http://www.mgsm.pl/pl/katalog/hp_ipa...PAQ-h6340.html Jest po prostu nie do zarąbania. Zaliczył m.in utopienie w wodzie, kiedy, podczas wędkowania, miałem go w kieszeni szortów i sum wciągnął mi wędkę do wody.
Sprzęt: ZX Spectrum+ ------------------------- ...i przyprowadził Pan użytkownika do Apple Store i rzekł mu: "wybierz sobie telefon" Ostatnio zmieniany przez Yossi : 11.10.2012 o godz. 10:30 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Jukebox Hero
A czemu mam się śmiać. Kiedyś o takim marzyłem.
I miałem Tungstena T z tym samym procesorem. Radził sobie lepiej z grami typu Doom niż obecne low endowe Androidy. No ale jakby nie darzyć tych urządzeń sympatią - ich możliwości są dużo mniejsze niż nowych urządzeń. Spróbuj sobie poogladać www. Jedyna dobra przeglądarka na WM - Opera - nie jest już wydawana od roku czy dwóch. Do tego ekran 320x240 to nie jest szczyt komfortu (mam taki sam). Strony które oferowały programy świecą dziś pustkami: http://www.freewareppc.com/ Last update prawie ROK temu. Niektóre oczywiście działają, ale wszystkie znaki wskazują na to, że czas już przejść na coś nowego ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 11.10.2012 o godz. 10:42 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dokladnie.
Moj tato mial takiego iPaq'a jakis czas, potem wrocil do Nokii (Luna), a teraz jest sczesliwym posiadaczem iPhone'a :-)! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Forumator
![]() |
Cytat:
I - na miłość boską!!! Używaj proszę polskich znaków. Czy naprawdę na ajfonie nie da się tego zrobić?
![]() |
![]() |
#10 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie mam takiego obowiazku i nigdy nie mialem - jest to napisane w regulaminie. Uspokoj sie wreszcie, bo Ci od tego hejtowania zdrowy rozsadek odbiera ;-)...
Tato jest przeszczesliwy - bawil sie dobre pol roku moim iPhone'em gdy go odwiedzalem i w koncu dojrzal do wlasnego. To technologia, ktora nie przerasta normalnych ludzi. Technologiczna potega ukryta jest pod banalnym w obsludze interfejsem. I to jest sila Apple... |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Forumator
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
Już ja bym powiedział co myślę o tej technologicznej potędze, szczególnie w odniesieniu do normalnych ludzi. Ale nie powiem bo zaraz będzie krzyk, że hejtuję i Bartez mnie zbanuje. ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jak kto woli.
ja wole ustawic tak jak ja chce a nie jak innym sie wydaje, ze bedzie mi wygodniej
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Forumator
![]() |
W 100% racja - nie lubię, jak producent traktuje mnie jak półgłówka.
![]() |
#14 |
Jukebox Hero
Powinienem to dać w zasadzie w dziale o aparatach, ale dam tu.
Bo jak się okazuje, iPhone nadaje się też do robienia zdjęć (dotyczy to oczywiście także innych topowych smartów, ale najwięcej osób używa jednak iPhone) http://connect.dpreview.com/post/286...one-experiment Ajfon jest dość częstym gościem na dpreview i można sie czasem zdziwić, co takie urządzenie może w rękach profesjonalisty. Czytałem też inny artykuł, gdzie fotograf zrobił porównanie z lustrzanką i okazało się, że po wydruku ludziom zazwyczaj bardziej podobało się zdjęcie z iPhone. Oczywiście mówimy tu o typowo amatorskich zastosowaniach, bo wyższość techniczna lustrzanki jest oczywista pod każdym względem. Ale być może jest ziarno prawdy w stwierdzeniu w reklamie apple, że iPhone może z powodzeniem służyć za aparat foto. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 13.10.2012 o godz. 18:53 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Forumator
Data rejestracji: 27.08.2004
![]() |
Batman i mapy Apple:
http://www.youtube.com/watch?feature...v=llyq-zyE-wU#! Lśnienie: http://www.youtube.com/watch?feature...v=eAlFEjknh2Q#! Igrzyska śmierci: http://www.youtube.com/watch?feature...&v=__eJOxbyKkk Mistrz!
![]() Ostatnio zmieniany przez Gadzina18 : 15.10.2012 o godz. 01:03 |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|