![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
![]() |
#1 | |
Forumator
Data rejestracji: 02.03.2012
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie prowokuj
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Forumator
![]() |
Ano nie stać mnie, dlatego zazdroszcze i hejtuję.
![]() Jeżeli to będzie np. Twoje siódme dzisiaj piwo i w dodatku z tego samego gatunku co codzień, to masz duże szanse. ![]()
![]() |
#4 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czy jak dziś wypiję piwo, to zostanę "alkolitą"?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
Czytanie waszych postów w tym topiku (ale i nie tylko), to jak spacer po szpitalu psychiatrycznym, dla osób poważnie chorych
![]()
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A co to jest normalność, kto jest normalny, jak tu wypadasz przy nas?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Forumator
![]() |
A tu jest dowód na to, że Steve Jobs "wielkim inżynierem był".
http://facet.interia.pl/ciekawostki/...mmentsZoneList Jacht będzie chwilowo napędzany silnikiem Samsunga, ale za to sterowany głosem, za pomocą Siri (w nieustającej wersji Beta). Zostanie również wyposażony w auto-pilota i nawigację z mapami Apple.
![]() |
#9 |
Jukebox Hero
Ciekawy sprzęt.
chociaż nie jestem fanem łączenia rzeczy względnie trwałych (jacht) z nietrwałymi (elektronika), |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
Apple otrzymał patent na dotykową obsługę map w smartfonie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czekam kiedy dostaną patent na wynalezienie jabłka, tego z raju oczywiście.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Jukebox Hero
Dotyczy to nie tylko Map.
Patentów jest 21 i dotyczą m.in myszy nowej generacji (przyszła Magic Mouse). Tu jest wyjaśnienie: http://www.patentlyapple.com/patentl...ange-icon.html Większość patentów wydaje sie idiotyczna (nawet jeżeli zostały złożone 4 lata temu), ale ten z myszą jest nawet OK. Dotykowa mysz? ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 31.10.2012 o godz. 12:05 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
Na początek odniosę się do krytyki moich postów - chodzi o krytykę ich długości. Otóż, nie moja wina drogie dzieci, że po mojej odpowiedzi w ciągu dnia powstaje 20 postów i większość z nich jest sporych rozmiarów. Nie mam czasu każdego dnia siedzieć i regularnie odpisywać na co ciekawsze komentarze, robię to raz. Pewnie zaraz większość napisze, że przecież nie muszę. Tak nie muszę, ale chcę. Uważam, że jeżeli nic nie napiszę to zło zwycięży ![]() Celem tego forum jest wypowiadanie swojego zdania. Jeżeli kogoś ten temat nie interesuje to po prostu tutaj nie zaglądajcie i nie czytajcie tego co piszemy. Jeżeli jednak chcecie uczestniczyć w dyskusji to ZALECANE jest czytanie wszystkiego. Dzięki temu wasza opinia odnosi się do całości a nie 10% które przypadkiem przeczytaliście lewym okiem o 4 rano. Dobra koniec złośliwości, czas zacząć poważną dyskusję. Wiele osób zarzuca mi, że jeżdżę po Maksiu jak po burej suce co jest bardzo niesprawiedliwe. Nazywanie go fanboyem, fanatykiem jest określeniem niewspółmiernym. Cóż, nazywając M@Xa FANBOYEM APPLE miałem rację, ostatnio znalazłem kolejne potwierdzenie moich zarzutów (w tym temacie wielokrotnie pisałem dlaczego tak uważam, więc Ci co chcą mogą sobie poczytać). W temacie "Twoje stanowisko bojowe" M@X pokazał swoja kapliczkę: (Twoje Stanowisko Bojowe - GALERIA ! ;)) ![]() ![]() W swoim poście napisałeś, że jesteś min. fanem Apple, nie nie jesteś nim. Jesteś FANATYKIEM Apple. Tym postem to tylko ponad wszelką wątpliwość udowodniłeś. Dla osób zorientowanych bardziej w świecie foto proszę o analizę tych zdjęć (tych w pełnej rozdziałce) pod względem jakościowym. Jak dla mnie iPhone 4 robi zdjęcia tak tragiczne, że po prostu wstyd zostawiać o tym informację w metadanych. To tyle jeżeli chodzi o personalne ataki. M@X straciłeś dla mnie resztki obiektywizmu, o ile do tej pory uważałem, że dyskusja z Tobą ma sens tak teraz stwierdzam, że to jak walenie głową w ścianę, bo ty i tak na koniec dnia modlisz się do statuetki Jobsa. Cytat:
Jeżeli chodzi o cytaty to cóż, nie moja wina że dzień po moim poście powstaje 20 innych postów, których długość często jest również duża. Używam cytatów, bo dzięki temu można się precyzyjnie odnieść do bzdur, znaczy do wypowiedzi innych ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czy czytanie tego to aż taki problem? Fakt zajmuje kilka minut więcej ale czy na prawdę to aż tak wielki problem? Jak pisałem wyżej, cytaty sprawiają, że odnoszę się precyzyjnie do pewnych wypowiedzi. Cytat:
Jakość filmów z iTunes nie jest nawet porównywalna do tych na nośnikach BD, ba nawet nie jest porównywalna do ripów, które zajmują 50% filmów BD. Jeżeli film w HD 1920x1080 ma bitrate 2-3Mb/s to wybacz ale postoję. Kupując film chcę się nie tylko cieszyć samym filmem ale i samym oglądaniem - szczegóły. iTunes Ci tego nie da. No ale co kto woli oczywiście. Tylko nie piszcie, że te filmy są porównywalne. P.S. Bitrate BD to 20-40Mb/s jak coś. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pisanie na swojej stronie jak to nasze mapy nie są rewelacyjne było taką brednią, że nie dziwie się reakcji. No ale ty po pacierzu do Jobsa wierzysz w PR firmy Apple. Cytat:
No ale tak to już jest jak się produkuje od mydelniczki, po komputery. Cytat:
Dodatkowo należy też głośno powiedzieć, że wcale tak różowo z aplikacjami nie jest. Dawałem jakiś czas temu ciekawy link do wywiadu z developerem, który mówił, że tworzenie aplikacji na iOS wcale nie wygląda tak pięknie i bezproblemowo - niektórzy po prostu olewają większość starszych urządzeń i piszą pod najnowszy twór Apple, co przekłada się na uruchamianie jej na poprzednich. Cytat:
Tylko jedno urządzenie było nieużywalne - tablet za 200zł. Po prostu nie dało się używać. A tak Android działał bez problemu. Po drugie przestań porównywać LOW ENDOWY sprzęt do tego za 3k. Dlaczego nie porównasz Samsunga Galaxy S3 do iPhona? Cytat:
Jak wychodzi STABILNY CM to wszystko działa. Co do zrywającego WiFi to chyba ten problem mają użytkownicy iOS 6.0.0 o ile się nie mylę - OFICJALNE OPROGRAMOWANIE. Dodatkowo aby zainstalować poprawkę trzeba robić cuda, bo jest błąd który nie daje możliwości instalacji tej poprawki ![]() Apple po raz kolejny myśli inaczej.. Cytat:
Co do instalacji/używania ROMa. Instalacja to kwestia ściągnięcia i (w zależności od łącza, są też aktualizacje OTA). Później uruchamiamy telefon w trybie recovery, wskazujemy plik zip i czekamy chwile. Po wszystkim uruchamiamy ponownie i mamy zaktualizowany telefon - dane są oczywiście zachowane. Cytat:
Cytat:
Tutaj człowiek ma wybór, i kupuje taką słuchawkę jaka mu ma odpowiadać. Jeżeli ktoś kupuje bo dają za 1zł to jego problem, niech potem nie krzyczy na cały świat że ma wolny telefon. Jak w sklepie kupisz patelnię 20cm a w domu okaże się że mało w niej zrobisz to będziesz zganiał na sklep jaki to zły jest? Cytat:
Cytat:
![]() Tylko ty zaraz powiesz, że powinni myśleć. Ale jak ty będzie się brało do tego co zawsze piszesz - że to ktoś ma za Ciebie decydować? Czyżby znowu wiało hipokryzją? Cytat:
Otóż, ja odnoszę się do zdjęcia zrobionego iPhonem a ty podpinasz moją wypowiedź pod zupełnie coś innego: Cytat:
No ale żeby pokazać jak bardzo Android jest BE poniżej kilka zrzutów z wbudowanych aplikacji, funkcji: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Co prawda internet w naszym kraju jest coraz lepszy, jednak wciąż nieodpowiedni do takich zastosowań. Wolę mieć te ndae u siebie na dysku sieciowym i w razie potrzeby zgrać na urządzenie mobilne, niż polegać na dostępności internetu. No ale to nas różni, ty dostosowujesz się do firmy, a ja dostosowuje produkty do siebie, mają działać tak jak ja chcę. Cytat:
Kiedy zaczynałem używać mikroblogów to ty na kupę mówiłeś tata, albo odwrotnie, (nigdy nie nie potrafię zapamiętać jak to leci) więc daruj sobie chwalenie się Twitterem. Niech zgadnę, zacząłeś go używać jak Apple wsadziło go do iOSa tak? Aha, ja zacząłem używać w 2009 roku, niestety obecnie już nie mam dla niego czasu. Cytat:
Cytat:
Co z tego że na iP4 dostaniesz iOSa jak jest on pozbawiony większości kluczowych elementów? To jest właśnie fragmentacja - dwa urządzenia z tym samym oprogramowaniem mają różne funkcje opcje. Tak to wygląda w przypadku Apple. Cytat:
Czy ja kiedyś napisałem że stawiam znak równości? Chyba nie. Pisałem tylko że coś takiego jak fragmentacja w przypadku Apple również istnieje, i wcale nie jest tak niewinna jak by niektórzy chcieli. Aha, dlaczego tylko 60% urządzeń Appe zainstalowało iOS6? Przecież to twory jednej firmy. Cytat:
Konkurencja też ma coraz lepsze urządzenia - cały czas odnoszę się do modeli z najwyższej półki. SGS3 jest bardziej zaawansowany technicznie niż SGS2 itd. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Przy przechodzeniu na nowsze wersje zazwyczaj nie trzeba robić factory reseta, a jeżeli taka konieczność zajdzie, to są programy do zrobienia kopii ustawień systemu, jak i aplikacji. Oczywiście kopia zapisuje się na karcie co umożliwia natychmiastowe przywrócenie po czystej instalacji - bez przesyłania kopii w chmurę i z powrotem. Cytat:
Krytykujesz produkty, politykę Apple - jesteś hejterem, nie stać cię itd. Posiadasz ich produkty i krytykujesz je, oraz politykę Apple - po jaką cholerę w takim razie kupiłeś ich produkty? Kup konkurencje. Nie ważne jak, zawsze będzie źle. Cytat:
Cytat:
Ale w którym momencie tak Google twierdziło? Po drugie Grupa DLNA została założona w 2003 roku, technologia Mircast jest rozwinięciem jej - przesyłanie danych bez użycia serwera multimedialnego. Tak więc kto kogo kopiuje? Niedługo Apple tak się zamknie, że ich przeglądarki będą rozumiały jedynie protokół: APPLE HTTP. Cytat:
Do tego dochodzą eventy programistyczne itd. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co to znaczy tego samego poziomu wsparcia? Windows XP np. zakończył wsparcie w tym roku - 11 lat na rynku. Czy Apple może się poszczycić tak długim czasem wsparcia? Jeżeli chodzi o gwarancje to Apple w UE robi wszystko aby zapewnić tylko jeden rok, mimo że jest i producentem i sprzedawcą. Cytat:
Po drugie. Nie porównuj cyklu Windowsa do Mac OSX. Cena Mac OSX jest tak na prawdę wliczona w komputer, po drugie oni go rozwijają w stylu dystrybucji linuksowych. Rozwój Windowsa rządzi się innymi prawami. I ostatnia kwestia, tak posiadacze Windowsa7 kupionego po czerwcu mogą za 69zł zrobić upgrejd. Ci którzy mają od dawna za 130zł o ile się nie mylę - taką kwotę podał Gadzina w temacie o Windows 8 o ile się nie mylę. Co do "fajnych programów". MS dołącza do windowsa prosty program do składania filmów, do tego użytkownik ma masę darmowego oprogramowania. Tak czy siak polityka uaktualnień desktopowych systemów jest tak różna, że nie ma co ich porównywać - różnią się w samej idei. Cytat:
Skoro wybrała telefon za 1zł w salonie to nie za wiele od niego wymaga? Niech kupi LG Optimus G. Jak to sklep wyświetlił informacje? U siebie niekompatybilnej aplikacji nie mogę znaleźć, nie wiem, może mam ruskiego Androida. Gdy się zaloguję do sklepu via www to mam tylko informację, że dana aplikacja nie jest kompatybilna - brak powodu niekompatybilności. I chciwe to jest Apple wydając po 6 miesiącach poprawionego iPada, który ma zamontowany lepszy CPU i podkręcony o 100% GPU. I dlaczego znowu piszesz o Google skoro ten telefon wydała Motka w 2010? Do tego to lowendowe urządzenie. Widzę , że oczekiwania są jak byś kupił produkt z najwyższej półki. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziwi mnie dlaczego Apple nie pozwala na to samo? Dlaczego nie można uruchomić Mac OSX na komputerach nie od Apple? Cytat:
Ostatnio poleciały podwyżki o 10% w ich sklepie z aplikacjami dla EU, dodatkowo developerzy będą mieli teraz 40/60 podział zysków. Pewnie napiszesz nie podoba się to wyp... Tylko NIE MA ALTERNATYWY. Albo sprzedajesz w ich sklepie albo wcale. Cytat:
Nie może być tak, że jakaś firma robi sobie produkt i sprzedaje go z licencją która jest niezgodna z prawem. Masz przykład pobieraczka. Regulamin łamał prawo. Pobieraczek dostał karę, musiał zmienić zapisy regulaminu. Dodatkowo osoby które były pozywane mogły spać spokojnie. Teraz kwestia przenoszenia licencji. Moim zdaniem w danej usłudze (np. iTunes) każdy ma mieć możliwość przeniesienia własności. Np. kupiłem 10 filmów przez ich sklep. Powinienem mieć możliwość przeniesienia ich na konto innej osoby. Takie możliwości powinna oferować firma która je sprzedaje. Takie rozwiązanie jest najbardziej sprawiedliwe. Dzisiaj kupując rzeczy materialne można to zrobić. Cytat:
Oczywiście przy odsprzedaży kwota powinna być adekwatna do czasu trzymania danej pozycji, im dłużej tym niższa cena. Cytat:
Wszystko zależy od tego jak się telefon sprawdza na co dzień, w takim zwykłym użytkowaniu. O ile kibicuję ms przy W8 dla tabletów i jest duże prawdopodobieństwo, że taki kupię, o tyle przy WP8 jestem bardziej sceptyczny. Na pewno to będzie wielka konkurencja dla iOSa, jednak osoby chcące osiągnąć coś więcej z telefonu zostaną jednak przy Androidzie. Cytat:
Aha, Windows został pozwany za kafelki ![]() ![]() Teraz kilka spostrzeżeń odnośnie tej śmiesznej konferencji Apple. Nie wiem jak to się stało ale odpaliłem sobie jak tylko skończyli ten główny bełkot i zaczęli pokazywać nowe produkty. Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to ciągłe powtarzanie jakie to osom, i amejzing ich produkty nie są - strasznie to irytuje. Dwa, jeżeli ktoś oglądał to słyszał co jakiś czas brawa. To były brawa pracowników Apple, nie publiczności. Trzy, dlaczego na wykresie sprzedanych komputerów Apple podłączyła sobie tablety? Bez nich zajmuje coś koło 6 miejsca. Cztery, pokaz iPada Mini. ten produkt jest gorszy od Nexusa 7 pod każdym względem: procesor, pamięć nawet ekran a i tak mówią, że jest lepszy ![]() Najfajniejsze to jak powiedzieli, że ma większą powierzchnię - no jak dla mnie to nie dziwne, bo ma 7.9" cala, a nie 7" jak Nexus. (iPad Mini, oraz iPad4 mają notę 2/10 w ifixit - pod względem naprawialności, Nexus 7 otrzymał notę 7/10) Pinć, pokaz nowego iMaka mnie rozwalił. Pokazali go pod tak dziwnym kontem że wyglądało jak by miał grubość laptopa, dopiero gdy pokazali go z boku wyszło jak na prawdę jest gruby. Fajnie tym manipulowali, najpierw WOW a potem pokazali z boku. Usunięcie napędu optycznego to podobno zaleta nowego Maca - płacisz więcej za mniej ![]() Apple podobno tłumaczy to problemami technologicznymi - w tłumaczeniu na nie marketingowy język - My nie chcieć płacić tantiem za technologię DVD, oraz BluRay, więc nie włożyć napędu do komputera. Dodatkowo, my nie chcieć abyście Wy kupować filmy gdzie indziej" ![]() Oczywiście dla mnie to duży błąd zlikwidowanie napędu BluRay - na nośnik wchodzi 23GB danych. Świetne narzędzie do archiwizacji, nośnik dobrej jakości kosztuje 4-6zł. Po szóste, zaprezentowanie iPada 4 było spowodowane tym, że Google zaprezentowało Nexusa 10 z matrycą min. 25600x1600px (298ppi), oraz Exynosem 1.7GHz na ARM15 z Mali T604 i 2GB RAM ![]() Apple musiało odpowiedzieć. No i przełożyli sprzedaż na okres świąteczny - większe zyski. Wiecie, że iPad 3 renderuje gry z mniejszą rozdzielczością bo gdyby to robił z pełną to zapaść murowana? ![]() KUNIEC.
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl Ostatnio zmieniany przez andy : 04.11.2012 o godz. 16:36 |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
OMG
![]()
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
Matko Boska! Do dysertacji daje się abstract i składa w LaTEX!
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|