![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
![]() |
#1 | ||||
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Tak, to złośliwość i parodia czegoś o czym Bartez mówi. Do jakiego tematu? Cytat:
Poza tym przeczytałem. Cytat:
Chociaż ja nie za bardzo wiem jak ten program działa. Jak dla mnie twój język, na poziomie samego tekstu jest przejrzysty i czytelny. Jedynie coś jest nie tak z wyrażonym w języku sposobie podejścia do dyskusji. Cytat:
A, pocytowałem sobie ![]() |
||||
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | ||||||
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I z tym czytaniem to do yahola było. Kiedy Pali się ustosunkujesz do filmików, które miałeś za karę obejrzeć ? ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 | ||
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Aha, co prawda pisałem o tym, że ajPady uzyskały 2/10 w teście rozbieralności/naprawialności, jednak poniżej filmiki o tym. Warto obejrzeć dla samej kobiety, która o tym mówi ![]() iPad Mini 2/10 Nexus 7 7/10 Trzeba przyznać, że przy Nexus'ie się jakoś bardziej ożywiła ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 02.03.2012
![]() |
Najpierw obrazek.
Potem prośba. Z ok. 700$ we wrzesniu na 576 w listopadzie to już nie jest "spadek". To jest panika. Ja tam jestem kiepski z matematyki, ale może komuś chce się policzyć ile to jest procent?
![]() |
#5 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To tylko świadczy o tym jak dali się sfrajerzyć ludzie, którzy zainwestowali ostatnio w rynek nadgryzionych owoców.
Polska firma Bioton, produkująca insulinę, inwestująca w Rosji i Chinach, jednym słowem rozwój na całego, a akcje spadły w ciągu 5 lat ze 1,15 (o ile dobrze pamiętam kosztowały wcześniej wiele więcej) i teraz się huśtają pomiędzy 6 a 10 groszy i ktoś na tym tnie szmal, drobni ciułacze stracili oszczędności życia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
W Bioton sie nie inwestuje liczac na wzrost. Bioton to szybkie szpile i zarobki na wahaniach, bo ten wspomniany "grosz" to teraz prawie 10% wartosci.
A ze ludzie potracili oszczednosci zycia idac w rynek akcji... Coz... "Jak nie potrafisz, nie pchaj sie na afisz."
Ostatnio zmieniany przez M@X : 05.11.2012 o godz. 10:55 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
No więc na Biotonie można nieźle zarobić na krótką metę, o tym właśnie pisałem. Na akcjach Apple ludzie porobili majątki, ale odkąd firma zaczęła generować naprawdę ogromne zyski, to teraz akcje jak widać...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moim zdaniem akcje Apple będą teraz spadać.
Wydaje mi się, że nadchodzą ciężkie czasy dla nadgryzionych jabłek. Pisałem o tym chyba rok temu, więc mnie to specjalnie nie dziwi. Ale może ktoś tam ruszy głową na czas, problem że Steve Jobsy nie rosną na drzewach... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
cholera
jeszcze niedawno wszystko ponizej 10 cali wsrod tabletow to byl szajs...bo ponizej 10 to za male...a tu prosze fajpad 7,9 ![]() hipokryzja... ale to nic nowego przeciez...z fajfonem mialo byc to samo... no ale klienci uciekaja to trzeba cos zmienic... Microsoft w 3 dni sprzedał 4 miliony kopii swojego nowego Windows 8. Apple potrzebował 4 dni, aby sprzedać 3 miliony swojego Najbardziej Zaawansowanego Systemu Operacyjnego Świata. Niespodzianka? ![]()
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Żadna niespodzianka, bo porównujesz 2 zupełnie różne rzeczy. Jak MS sprzeda tyle tabletów albo tyle telefonów co Apple, to będziemy mogli to dopiero porównywać. Oczywiście MS króluje na rynku systemów operacyjnych w komputerach i co do tego nie ma żadnej wątpliwości.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Jukebox Hero
Jakby fantastycznych wyników Apple nie notowało, to trzeba spojrzeć na kontekst.
Rynek PC był, jest i będzie wielokrotnie większy niż rynek Maca. Produkty Apple nie są pod żadnym względem tworzone by się stać ogólnoświatowym standardem ![]() Nawet wręcz przeciwnie - celowo korzystają z własnych rozwiązań w celu zapewnienia GORSZEJ kompatybilności. To jest nisza. Fakt, że aktualnie gigantyczna, ale ideowo - nisza. Celem Apple nie jest wprowadzenie standardu dla wszystkich, ale wessanie ile się da użytkowników w swoją niszę. W skrajnym przypadku nisza obejmie 100% ludzkości i zapanują nad światem ![]() To wiele wyjaśnia: http://en.wikipedia.org/wiki/Usage_s...rating_systems Windows prawie 70% OSX - 8,45% Jak na jedną firmę to i tak rewelacyjny wynik, spójrzcie ile mają wszystkie linuksy razem wzięte, mimo 20 lat na rynku. Dodajmy że ta firma produkuje tylko relatywnie drogie komputery. A wynik windows to łączna praca setek, jeżeli nie tysięcy firm produkujących PC. Gdyby OSX dało się instalować na PC - Microsoft mógłby być w poważnych tarapatach. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 05.11.2012 o godz. 11:56 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |||
Forumator
![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Spróbujmy podać inne statystyki: "Statystycznie, ok. 90% codziennego pożywienia ludności stanowią bataty". I to jest oczywiście prawda, wystarczy tylko pomnąć informację, że dane dotyczą rynku w Burkina Faso.
![]() |
![]() |
#13 |
Jukebox Hero
O ile mi wiadomo mówiłem o komputerach zgodnych z IBM PC/AT x86, będących od pewnego czasu światowym standardem przemysłowym, a nie o Commodore 64 który też był Personal Computer. Personal Computer może oznaczać cokolwiek, nawet programowalny kalkulator. Oczywiście wiem, że napisałeś to celowo, bo z kontekstu raczej ciężko zrozumieć to inaczej. To tylko potwierdza, że trollujesz.
Nie przeczę sam sobie. Apple wyznacza "standardy" tylko i wyłącznie w obrębie swoich własnych produktów. Do tego każdy ma prawo, bo to są ich produkty. A ich produkty mogą być takie jak chcą, mogą w ogóle nie być kompatybilne z niczym - to ich decyzja i ich problem. Ale nie narzucają swoich standardów posiadaczom innych platform, wręcz im tego zabraniają. To reszta świata chciałaby z nich skorzystać, ale nie może (np AirPlay). A to "narzucanie" można podciągnąć pod wszystko. Pozwij producenta samochodu że narzuca używanie benzyny bezołowiowej, a Ty wolisz lać naftę. Jak Ci się nie podoba samochód na benzynę to kup sobie diesla. Nikt Cie nie zmusza. Potem pozwij Ubuntu że narzuca używanie kernela Linuksa a Ty zainstalowałeś Ubuntu, ale nie wiedziałeś jeszcze, że chciałeś inny kernel. Widać nie zrozumiałeś linka i tym samym tylko mi pomogłeś. Po pierwsze primo nie ma słowa o tym, że to dane z USA. To jest analiza klientów w ruchu HTTP, a internet o ile mi wiadomo nie mieści się w USA. A po drugie jeżeli chodzi o wyniki poza USA - to tam przewaga PC jest jeszcze większa - więc wyniki sprzedaży OSX porównywalne z Windows, o których wspomniał demek (a o których nie przeczytałeś) byłyby jeszcze większym sukcesem dla Apple. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 05.11.2012 o godz. 14:44 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Forumator
![]() |
Akcje Apple od wczoraj:
Apple Inc 537.75 -20.25$ (-3.63%) Wyrazy wspólczucia dla tych, co dali się omamić emejzingowi japka i uważali, że ich akcje (704 $ zaledwie we wrześniu) bądą rosły w nieskończoność. Jak na razie, w ciągu ostatnich dni, tracą na wartości po ok. 20$ dziennie - to już jest paniczna wyprzedaż. Cytat:
![]() Wywalić 3000 zł po to, żeby potestować sobie zabaweczkę - nie każdy może sobie na to pozwolić - mnie nie stać. Swego czasu - nie tak dawno temu, prosiłem, żebyscie wyrazili swoje opinie na temat spadającego na zbity pysk kursu akcji Apple. Ciekawe, że nikt nie skometował tego faktu. Z wrześmniowego szczytu z kursem chyba 704,00 $ za akcję, wczoraj te akcje spadły do poziomu: Apple Inc 537.75 -20.25 (-3.63%) i tracą na wartości ze średnią szybkością ok, 20$ dziennie. Co o tym myślicie? I od razu uwaga - ewentualny upadek firmy z japkiem to coś, czego nie chciałbym doczekać. Ta firma absolutnie powinna istnieć, działać i wychowywać nowe pokolenia wyznawców, bo tylko taka konkurencja będzie korzystna dla nas - klientów rynku IT. Microsoft sobie poradzi, ale samo Google nie da rady. Apple musi być! Niech żyje Apple! (ale nie za moje pieniądze)
Sprzęt: ZX Spectrum+ ------------------------- ...i przyprowadził Pan użytkownika do Apple Store i rzekł mu: "wybierz sobie telefon" Ostatnio zmieniany przez Yossi : 09.11.2012 o godz. 10:23 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
A to, że Ty nie widzisz sensu posiadania tableta, nie znaczy, że wszyscy muszą tak myśleć. Nie ma sensu Cię przekonywać do czegoś, czego sam nie widzisz. Jak uznajesz, że się może przydać, to kupujesz. Proste? Wydaje mi się, że proste. A co do akcji, takie szybkie porównanie z Google ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|