Powrót   Forum CDRinfo.pl > Urządzenia przenośne > Systemy operacyjne i aplikacje

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 3.00. Tryby wyświetlania
Stary 10.06.2014, 10:23   #6841
Yossi
Forumator

Data rejestracji: 02.03.2012
Yossi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Bartez Podgląd Wiadomości
Apple zrobiło split akcji 7:1. Zamiast 1 akcji, każdy posiadacz ma teraz 7. Ma to przyciągnąć większą liczbę inwestorów, bo cena za akcję będzie bardziej przystępna. Takie rzeczy się dzieją na giełdzie od czasu do czasu
Masz absolutną rację.
Zapomniałem o tym, że jakiś czas temu sami uprzedzali, że bądą to robić.
W tym układzie wartość pojedyńczej akcji nawet wzrosła.

Cytat:
Napisany przez Bartez Podgląd Wiadomości
Zajęło mi to 5s: wpisałem apple stock w google. Dużo dłużej zajęło Wam bicie piany
Szkoda tylko, że masz taką alergią na każde pytanie zadane na temat Apple, nawet zadane w dobrej wierze i każde pytanie zadane nie z pozycji na kolanach jest dla Ciebie "biciem piany".
Yossi jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.06.2014, 15:14   #6842
Yossi
Forumator

Cytat:
Napisany przez Yossi Podgląd Wiadomości
Masz absolutną rację.
Zapomniałem o tym, że jakiś czas temu sami uprzedzali, że bądą to robić.
W tym układzie wartość pojedyńczej akcji nawet wzrosła.

Szkoda tylko, że masz taką alergią na każde pytanie zadane na temat Apple, nawet zadane w dobrej wierze i każde pytanie zadane nie z pozycji na kolanach jest dla Ciebie "biciem piany".
Mały update - po dzisiejszej, heroicznej, 8-godzinnej walce o zmuszenie Androida do jakiejkowiek współpracy stwierdzam, że ten system nie nadaje się do normalnej pracy.
To jest jakaś zabawa niedorosłych geeków, którzy 25 godzin na dobę grzebią w kodzie i starają się dopieścić przezroczystość ikonek, zamiast postarać sę, żeby z telefonu z Androidem można było zadzwonić i wysłać SMSa.
Z MOJEJ strony - nigdy więcej Androida! Chyba, że jakaś firma w końcu weźmie za niego odpowiedzialność i zapewni użytkownikom choćby minimum pewności, że system nie wywali się przy próbie zmiany tapety i nie wyświetli 3944758 reklam przy próbie wysłania SMSa.
Mówę to po 2 miesiącach używania 3 różnych telefonów z 3 różnymi wersjami Andka.

Od razu zaznaczam - nie mam zamiaru wdawać się w dyskusje na temat wyższości "otwartego systemu", nad kapitalistycznymi wynalazkami typu Windows czy iOS. Ja jestem za stary na to. Ja chcę systemu, który działa, a nie tylko wyświetla reklamy.
Sorry - taka jest MOJA OSOBISTA opinia i życzę wszystkiego najlepszego użytkownikom Androida.

M@X - to specjalnie dla Ciebie - zwracam Ci honor i oficjalnie przepraszam, w porównaniu z amatorszczyzną Androida, Twój iOS to szczyt profesjonalizmu!

Ostatnio zmieniany przez Yossi : 10.06.2014 o godz. 15:18
Stary 10.06.2014, 16:03   #6843
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Yossi, wcale nie używam najnowszego androida, ale mi ten system nie przysparza problemów, nie tracę również wielu godzin na ustawianie, w sumie to dawno nic nie przestawiałem...
Do dzwonienia i sms, nie musisz konfigurować w zasadzie nic, włączasz i działa.

Telefon SGS2.
Stary 04.07.2014, 10:26   #6844
Yossi
Forumator

Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
...Do dzwonienia i sms, nie musisz konfigurować w zasadzie nic, włączasz i działa.

Telefon SGS2.
no, w sumie to masz rację, tylko, że w tym wypadku wystarcza Nokia 3310.
Stary 17.07.2014, 00:26   #6845
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Prawda?
Cytat:
Przekonują się o tym użytkownicy iPhonów, którym autoryzowane serwisy odmawiają darmowych napraw gwarancyjnych z powodu użycia obcej ładowarki. Podobno iPhone jest taki sprytny, że odnotowuje każdy fakt użycia ładowarki i jeśli w historii ładowań trafi się jakiś nieoryginalny zasilacz, to w razie usterki telefonu jest to podstawą do utraty gwarancji.
http://applefobia.blogspot.com/2014/...o-samo-zo.html

Pytam się bo źródło jak Applefobia lubi pewne rzeczy wyolbrzymić aby śmiech był większy
Stary 17.07.2014, 08:13   #6846
Yossi
Forumator

Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
Prawda?

http://applefobia.blogspot.com/2014/...o-samo-zo.html

Pytam się bo źródło jak Applefobia lubi pewne rzeczy wyolbrzymić aby śmiech był większy
NIEPRAWDA! NIEPRAWDA!
Po pierwsze, to prąd certyfikowany przez Apple jest o wiele lepszy niż prąd z Biedronki
Po drugie - użycie takiego prądu od Apple powoduje o wiele wiekszą "responsywność" iZabaweczek
Po trzecie - te głupie 3 miliony ORYGINALNYCH, zepsutych ładowarek, które Apple po cichu wymienia, to tylko błąd statystyczny i tak naprawdę to żadnych problemów z ładowarkami Apple nie ma!

Poza tym, Applefobia to blog homofobiczny, jabłkofobiczny, rasistowski i antysemicki. (Bo tak!)
Wspólnymi, postępowym i i unioeuropejskimi siłami zniszczymy wroga tolerancji - Applefobię, jak kazał Voltaire, a potem jego ś.p. nastepca B. Geremek.

Ostatnio zmieniany przez Yossi : 17.07.2014 o godz. 08:19
Stary 17.07.2014, 09:01   #6847
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Pomysł cokolwiek śmieszny ale w sumie bądź co bądź uzasadniony.

Jaką mamy gwarancję że chińska ładowarka za 3zł z allegro (droższa wysyłka niż sprzęt) nie przepali się i puści nagle 220V na port? Dlaczego producent telefonu (nie tylko Apple) ma wymienić na nowy sprzęt za 2k w takiej sytuacji?
Ok jeżeli ładowarka Apple/HTC kogoś zabije albo usmaży telefon to Apple/HTC odpowie ale jak to będzie noname?

Żaden producent nie jest w stanie zagwarantować poprawności działania swoich urządzeń z innymi na których jakosć nie mają żadnego wpływu.

Nie wiem jak Wy ale ja moich urządzeń do tanich ładowarek nie podłączam, zazwyczaj używam oryginalnej lub ładuje z USB które musi spełniać pewne standardy.

Po drugie o dziwo jak sie okazuje ładowarka ładowarce nie równa. Na przykład mój telefon ładowany ładowarką od SGSII (700mA) ładuje się szybciej i grzeje się o wiele bardziej niż ładowany oryginalną ładowarką gSmart 1000mA (!) . A przecież ta od SGS2 jest dobrej jakości. Więc używam oryginalnej bo temperatura szkodzi. Podobnie ładowarka Philips (takie porty USB do kontaktu) grzeje jeszcze bardziej. SGS2 bez problemu ładuje natomiast ładowarką od gSmarta.

Może to wina napiecia/napiecia pod obciążeniem, nie wiem nie robiłem testów. Wysokie napięcie szkodzi akumulatorom, temperatura też.

Mnie bardziej zraża taki pomysł:
http://applefobia.blogspot.com/2014/...awkowe-bo.html

Tylko... w sumie
- co to mnie w zasadzie obchodzi ja tego i tak nie zamierzam kupować
- zawsze można dowalić przelotke
- rzeczywiście mają rację, może ten wymyślony ze 30 lat temu standard jest faktycznie już "za gruby" a nikt nie ma tyle odwagi zeby to powiedzieć. Walkmany miały ze 4-5cm grubości a nie 7mm.

I co wtedy? Co zrobi HTC/Samsung żeby zrobić telefon cieńszy od Apple? Bo przecież będą próbować.
Wiem co zrobią
!!!! OHASSP !!!!!

Open Headphone Alliance Secure Slim Port!!!! Czyli otwarty odpowiednik rozwiązania Apple plus zabezpieczenie że w promieniu 30 metrów żaden Agent NSA nie odkryje że słuchamy Whitney Houston. Mógłby podsłuchać tekst.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 17.07.2014 o godz. 09:20
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.07.2014, 09:17   #6848
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Kumpel dostał kiedyś iPada, ale bez ładowarki. Kupił jakąś chińszczyznę i okazało się, że nie ładuje. Podtrzymuje prąd, ale nie ładuje. Pożyczył ode mnie oryginalną ładowarkę i działało, więc tablet był ok. Okazało się, że chińszczyzna miała 5V, a chińszczyzna Apple ma 5.1V, co też jest napisane na ładowarce. Być może wewnątrz urządzenia jest jakaś blokada, która uniemożliwia ładowanie w takiej sytuacji. Nie jest też wykluczone, że można takie zdarzenie zapisać w pamięci, skoro są w stanie to wykryć. To było z rok, może więcej temu, więc nie wiem, jakie teraz podróbki robią.

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.07.2014, 09:40   #6849
andy
logged out
CDRinfo VIP

andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Sobrus
Pomysł cokolwiek śmieszny ale w sumie bądź co bądź uzasadniony.

Jaką mamy gwarancję że chińska ładowarka za 3zł z allegro (droższa wysyłka niż sprzęt) nie przepali się i puści nagle 220V na port? Dlaczego producent telefonu (nie tylko Apple) ma wymienić na nowy sprzęt za 2k w takiej sytuacji?
Ok jeżeli ładowarka Apple/HTC kogoś zabije albo usmaży telefon to Apple/HTC odpowie ale jak to będzie noname?
Zadziwia mnie twoja niekonsekwencja

Pamiętasz dyskusję o blokowaniu bootoaderów w telefonach z Androidem? Byłeś wtedy BARDZO przeciwko temu rozwiązaniu. Kiedy wspominałem o programie HTCdev i że odblokowanie może w wielu przypadkach zerwać gwarancję byłeś bardzo oburzony, że jak to?
W przypadku odblokowania bootloadera użytkownik może załadować wadliwe sterowniki i tym samym uszkodzić urządzenie. Dlaczego wtedy producent miałby komuś naprawiać to za darmo?

Wtedy nie rozumiałeś takich kwestii. Teraz gdy w przypadku Apple chodzi o odmówienie udzielenia gwarancji przez stosowanie nieoryginalnych ładowarek nie masz kompletnie żadnych problemów z przyznaniem im racji....

Cytat:
Mnie bardziej zraża taki pomysł:
http://applefobia.blogspot.com/2014/...awkowe-bo.html

Tylko... w sumie
- co to mnie w zasadzie obchodzi ja tego i tak nie zamierzam kupować
- zawsze można dowalić przelotke
- rzeczywiście mają rację, może ten wymyślony ze 30 lat temu standard jest faktycznie już "za gruby" a nikt nie ma tyle odwagi zeby to powiedzieć. Walkmany miały ze 4-5cm grubości a nie 7mm.
Znowu bronisz Apple. Likwidowanie portu słuchawkowego ma jeden cel - jeszcze większe uwiązanie użytkownika w stajni Apple.
Nie wiem czy wiesz, ale Apple niedawno kupiło Beats'a za 3-4 mld $. Teraz mogą robić lepsze zestawy słuchawkowe. Mogę się założyć, że planem Apple jest wyprodukowanie takich słuchawek aby były kompatybilne tylko z ich urządzeniami na wypadek gdyby ktoś chciał zmienić ich urządzenia - zmiana smartfonu == wymiana WSZYSTKICH peryferii.

Kiedyś podałem konkretne wypowiedzi, które potwierdzają zamykanie się Apple nie ze względu o dobro klienta, ale o dobro własne, tak aby mieć stały dopływ gotówki. Jak widać było w tym dużo prawdy.

Ciekaw też jest, że w przypadku Androida czepiasz się często bez potrzeby a Apple bronisz zawsze bez względu na to co chcą wprowadzić...

Cytat:
Open Headphone Alliance Secure Slim Port!!!! Czyli otwarty odpowiednik rozwiązania Apple plus zabezpieczenie że w promieniu 30 metrów żaden Agent NSA nie odkryje że słuchamy Whitney Houston. Mógłby podsłuchać tekst.
Widać jak bardzo nienawidzisz Google oraz samego Androida.

Google nie tworzy standardów aby uzasadnić wdrożenie nowych technologii tak jak to robi Apple czy MS....

Aha i tak na koniec. Wiesz, że Apple złożyło wniosek o przyznanie patentu, który pozwala na losowe przypisanie adresu MAC, aby urządzenia nie dało się śledzić na jego podstawie? Wiesz też że Apple zaproponuje to pewnie tylko dla firm? Nie bądźmy hipokrytami.

Tak podsumowując. Apple blokując sprzęt innych firm (ten tani) idzie w kierunku, który sobie obrało już jakiś czas temu - całkowitej izolacji, całkowitego odcięcia się od standardów. Jeszcze rok, dwa i kupując urządzenie od nich będziesz całkowicie odcięty od innych - pewnie nawet SMSa nie wyślesz.

Ostatnio zmieniany przez andy : 17.07.2014 o godz. 09:43
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.07.2014, 09:54   #6850
sobrus
Jukebox Hero

sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
Zadziwia mnie twoja niekonsekwencja
A mnie nie, bo nigdy przenigdy w życiu nie widziałem aby wadliwy sterownik uszkodził urządzenie. To jest teoretycznie możliwe. Ale w praktyce troche gorzej. Zdarzało mi się podkręcać sprzęty o 100% i nic nie spaliłem.
Poza tym nikt nie każe w urządzeniu wystawiać API do overclockingu/overvoltowania. Nie dajesz możliwości uszkodzenia sprzętu wystawiając niebezpieczne funkcje - to możesz dać gwarancje NA SPRZĘT.

Cytat:
Znowu bronisz Apple. Likwidowanie portu słuchawkowego ma jeden cel - jeszcze większe uwiązanie użytkownika w stajni Apple.
Może i tak, ale jednocześnie gniazdo to jest chyba już faktycznie za grube. Jeżeli chcą zrobić jeszcze cieńsze smarty to nie starczy miejsca na obudowę. Nie jest tak? Na czym tu chcesz jeszcze zaoszczędzić?
A może chcą zrobić smarta cieńszego niż gniazdo i zaskoczyć konkurencję. Głupi pomysł ale moze tak chcą. I co w tedy mają zrobić?

Cytat:
Kiedyś podałem konkretne wypowiedzi, które potwierdzają zamykanie się Apple nie ze względu o dobro klienta, ale o dobro własne, tak aby mieć stały dopływ gotówki. Jak widać było w tym dużo prawdy.
Oczywiscie że Apple dba o swoje dobro, co nie zmienia faktu że gniazdo jest za grube i nie ma obecnie alernatywy. Apple może pójść w kierunku otwartego standardu ale wtedy straci potencjalną przewagę nad konkurencją (Na oko znowu gdzieś tak przez rok będzie miało coś czego nikt inny nie ma). W dodatku cieńszego smarta wypuściłoby razem z resztą generację później. Więc idzie w kierunku dla siebie bardziej opłacalnym i dogodnym.
Też byś tak zrobił!

Cytat:
Ciekaw też jest, że w przypadku Androida czepiasz się często bez potrzeby a Apple bronisz zawsze bez względu na to co chcą wprowadzić...
Nie wiem czy to takie ciekawe, myśle że to nie jest prawda.

Cytat:
Widać jak bardzo nienawidzisz Google oraz samego Androida.
E tam, nic osobistego, tak nienawidze Google że kupiłem rodzicom po Androidzie a bratu doradziłem LG G2 zamiast Lumii 1020. Co nie znaczy ze nie moge krytykować tego co mi sie nie podoba.

Cytat:
Google nie tworzy standardów aby uzasadnić wdrożenie nowych technologii tak jak to robi Apple czy MS....

Aha i tak na koniec. Wiesz, że Apple złożyło wniosek o przyznanie patentu, który pozwala na losowe przypisanie adresu MAC, aby urządzenia nie dało się śledzić na jego podstawie? Wiesz też że Apple zaproponuje to pewnie tylko dla firm? Nie bądźmy hipokrytami.
Nie wiem... i raczej nei napiszę że mi się to podoba bo mi się nie podoba.

Cytat:
Tak podsumowując. Apple blokując sprzęt innych firm (ten tani) idzie w kierunku, który sobie obrało już jakiś czas temu - całkowitej izolacji,
Ich firma, ich droga ich wyniki finansowe, ja im nie bronie. Who cares? Ale po prostu nic od nich nie kupie, bo ich tak uwielbiam że aż nic nie kupuje...
A Apple wtedy powie nie chcesz to nie kupuj who cares mamy 10 milionów innych userów.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 17.07.2014 o godz. 10:05
Stary 20.07.2014, 21:09   #6851
andy
logged out
CDRinfo VIP

Najbezpieczniejszy System Operacyjny Świata (NSOŚ)

Dziurki w iOS .
http://niebezpiecznik.pl/post/wszyst...sci-passlocka/

Cytat:
A mnie nie, bo nigdy przenigdy w życiu nie widziałem aby wadliwy sterownik uszkodził urządzenie. To jest teoretycznie możliwe. Ale w praktyce troche gorzej. Zdarzało mi się podkręcać sprzęty o 100% i nic nie spaliłem.
Poza tym nikt nie każe w urządzeniu wystawiać API do overclockingu/overvoltowania. Nie dajesz możliwości uszkodzenia sprzętu wystawiając niebezpieczne funkcje - to możesz dać gwarancje NA SPRZĘT.
To że tego nie widziałeś nie znaczy, że tak nie jest. Modyfikacja kernela czy sterowników w nim może urządzenie uszkodzić.
O tym, że odblokowane urządzenie może zostać łatwo zainfekowane już nie wspomnę. Aplikacja mająca dostęp do partycji systemowych może nadpisać firmware i np. zrobić z telefonu cegłę.

Sama próba wgrania fw może zakończyć się ucegleniem. Kto wtedy powinien zapłacić za koszty naprawy urządzenia?

Cytat:
Może i tak, ale jednocześnie gniazdo to jest chyba już faktycznie za grube. Jeżeli chcą zrobić jeszcze cieńsze smarty to nie starczy miejsca na obudowę. Nie jest tak? Na czym tu chcesz jeszcze zaoszczędzić?
A może chcą zrobić smarta cieńszego niż gniazdo i zaskoczyć konkurencję. Głupi pomysł ale moze tak chcą. I co w tedy mają zrobić?
To ciekawe, że inni producenci potrafią robić cieńsze telefony tylko nie Apple i potrzebuje do tego usunąć port słuchawkowy...

Jak dla mnie znowu podajesz durne powody na obronę...

Cytat:
Oczywiscie że Apple dba o swoje dobro, co nie zmienia faktu że gniazdo jest za grube i nie ma obecnie alernatywy. Apple może pójść w kierunku otwartego standardu ale wtedy straci potencjalną przewagę nad konkurencją (Na oko znowu gdzieś tak przez rok będzie miało coś czego nikt inny nie ma). W dodatku cieńszego smarta wypuściłoby razem z resztą generację później. Więc idzie w kierunku dla siebie bardziej opłacalnym i dogodnym.
Też byś tak zrobił!
Co ty gadasz? Gdyby Apple na siłę nie montowało tam swoich portów, to wejście słuchawkowe nie stanowiło by problemu.

Standardy są po to aby użytkownik nie musiał kupować pierdyliarda przejściówek. Jak Apple by robiło samochody, to pewnie nie miałbyś nic przeciwko noszeniu przejściówki do pistoletu na paliwo?

Poczytaj sam siebie i zobacz jak bardzo bronisz głupich poczynań tej firmy.

Cytat:
E tam, nic osobistego, tak nienawidze Google że kupiłem rodzicom po Androidzie a bratu doradziłem LG G2 zamiast Lumii 1020. Co nie znaczy ze nie moge krytykować tego co mi sie nie podoba.
Dziwne bo mi pisałeś tutaj kiedyś inaczej. Czepiałeś się za to że krytykuje głupie rozwiązania od Apple.

Dziwie się też dlaczego używasz coś co Ci kompletnie nie odpowiada.

Cytat:
Ich firma, ich droga ich wyniki finansowe, ja im nie bronie. Who cares? Ale po prostu nic od nich nie kupie, bo ich tak uwielbiam że aż nic nie kupuje...
A Apple wtedy powie nie chcesz to nie kupuj who cares mamy 10 milionów innych userów.
Po tym poście zaczynam wątpić, że starasz się być obiektywny wobec tej firmy.
Stary 20.07.2014, 22:11   #6852
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Też to czytałem andy, smutno się robi, że nie jesteś jedynym właścicielem zawartości Twojego urządzenia...
Stary 20.07.2014, 22:15   #6853
andy
logged out
CDRinfo VIP

Jak to mawiają fani naturalnej antykoncepcji - Cóż począć?
Stary 20.07.2014, 22:29   #6854
sobrus
Jukebox Hero

Cytat:
To że tego nie widziałeś nie znaczy, że tak nie jest. Modyfikacja kernela czy sterowników w nim może urządzenie uszkodzić.
O tym, że odblokowane urządzenie może zostać łatwo zainfekowane już nie wspomnę. Aplikacja mająca dostęp do partycji systemowych może nadpisać firmware i np. zrobić z telefonu cegłę.
Tak jasne, na równi stawiasz teoretycznie możliwy przypadek uszkodzenia sprzętu z ewidentnym podłączeniem telefonu pod 220V? Gdy ładowarka/zasilacz pada wszystko może sie zdarzyć. Jeżeli hardware nie posiada możliwości programowego sterowania napięciem/zegaram to żaden kernel i żaden kod go nie uszkodzi.
Cytat:
Sama próba wgrania fw może zakończyć się ucegleniem. Kto wtedy powinien zapłacić za koszty naprawy urządzenia?
Przecież napisałem że chodzi o gwarancję NA SPRZĘT. Jak użytkownik uszkodzi soft wgrywając jakiś syf to sorry ale jego wina. Jak podłączy ładowarkę od chinola i usmaży tel - również. Na bateriach polsko chińskiej marki GoClever jest wyraźnie napisane aby ładować ładowarką oryginalną albo spełniającą określone wymogi.

Cytat:
To ciekawe, że inni producenci potrafią robić cieńsze telefony tylko nie Apple i potrzebuje do tego usunąć port słuchawkowy...

Jak dla mnie znowu podajesz durne powody na obronę...
Cieńsze od czego?

Cytat:
Co ty gadasz? Gdyby Apple na siłę nie montowało tam swoich portów, to wejście słuchawkowe nie stanowiło by problemu.

Standardy są po to aby użytkownik nie musiał kupować pierdyliarda przejściówek. Jak Apple by robiło samochody, to pewnie nie miałbyś nic przeciwko noszeniu przejściówki do pistoletu na paliwo?
Zasmucę Cię. W moim samochodzie mam przejściówkę do pistoletu na paliwo. Inaczej wlew LPG nie zmieściłby się we wlewie Pb. Ale przecież mogłem wyjarmolić sobie szpetną dziurę w błotniku - byłoby brzydko ale za to zgodnie ze standardem Nie przeszkadza mi ta przejściówka codziennie nie tankuje.

Cytat:
Dziwne bo mi pisałeś tutaj kiedyś inaczej. Czepiałeś się za to że krytykuje głupie rozwiązania od Apple.
Bo może nie były dla mnie takie głupie. Przecież nie musimy się zgadzać w tej kwestii...

Cytat:
Dziwie się też dlaczego używasz coś co Ci kompletnie nie odpowiada.
Bo chwilowo nic lepszego nie ma. Poza tym nie jest tak że kompletnie mi nie odpowiada. Po prostu ma pewne rażące wady.
Cytat:
Po tym poście zaczynam wątpić, że starasz się być obiektywny wobec tej firmy.
A ja nigdy nie wątpiłem że nie jesteś obiektywny

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 20.07.2014 o godz. 22:50
Stary 21.07.2014, 08:36   #6855
Yossi
Forumator

Ja jestem człowiek prosty i pewnie dlatego pewnych argumentóww nie rozumiem.
Niech mi ktoś wytłumaczy, dlaczego telefon musi być przed wszystkim "cienki".
To brzmi mniej wiecej jak niemiecka reklama proszku do prania: "ten proszek jest dobry bo jest nasz, a ten proszek jest niedobry bo nie jest nasz."
Możemy ewentualnie przyjąć taki punkt widzenia: telefon ma być cienki. Nieważne czy gubi zasięg, nieważne, że nie może się połączyć z żadnym innym urządzeniem, nieważne, że użytkownik nie ma żadnej kontroli nad własnymi plikami, nieważne, że nie można pod niego podłączyć słuchawek w standardzie, którego używa cały świat, ale za to jest CIENKI!

Co do ladowarek - nie znam przypadku (poza Apple), kiedy to chińska ładowarka (z wyjątkiem chińskich ładowarek Apple) uszkodziła telefon.
Mam w domu kilka telefonów, różnych firm, z różnymi systemami i każdy z nich podłączam pod dowolną ładowarkę, nawet nie zstanawiając się która jest do którego.
Apple coraz bardziej zamyka się we własnym gettcie, bazując na swoich fanatycznie oddanych fanach, którzy kupią absolutnie wszystko co ma logo z używanym jabłkiem i uwierza w każdą prawdę objawioną w stylu: jak będziesz używał innego prądu niż nasz, to twój telefon się spali, twoje dziecko nie zda do następnej klasy, a twoja żona dostanie opryszczki.

Ostatnio zmieniany przez Yossi : 21.07.2014 o godz. 08:45
Odpowiedz na post

Tagi
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a

Twoje uprawnienia: