Powrót   Forum CDRinfo.pl > Urządzenia przenośne > Systemy operacyjne i aplikacje

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 3.00. Tryby wyświetlania
Stary 20.02.2011, 18:08   #1066
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
TimeMachine da sie wylaczyc, ale po awarii dysku bedziesz tego zalowal.

Czy da sie wylaczyc ._DS_Store nie wiem - nie obchodzi mnie to szczerze mowiac ;-)...

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.02.2011, 18:22   #1067
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Gadzina
1. Dock - Tutaj pasek zadań Windows jest wg mnie gorszy, chociaż do rozwiązania z okienek nie mam jak się przyczepić, bo się na nim "wychowałem"
Jeżeli komuś nie odpowiada ten natywny z Windowsa to zawsze może sięgnąć po alternatywe w postaci RocketDock(freeware), lub StarDock(płatny). Oferują one paski zbliżone do tych z MacOSa, sam używam bo mogę sobie dzięki temu wrzucić w nie używane aplikacje - nie zaśmiecają mi skróty pulpetu.

Cytat:
Gesty multitouch w gładzikach MBP i niektórych MB oraz Magic Trackpad - są po prostu genialne.
Ekrany dotykowe są oferowane u konkurencji więc nic specjalnego.

Cytat:
Spaces (wirtualne pulpity)
Tego mi w Windzie brakuje, jednak jest to np. w Ubuntu i spisuje się świetnie.

Cytat:
Expose (inteligentne zarządzanie wieloma otwartymi aplikacjami)
A coś więcej o tym, jak to działa, po co to jest itp?

Cytat:
3. Stabilność systemu, oraz jego szybkość. Tutaj wg mnie Windows przegrywa. Kupowałem swojego MBP w listopadzie 2009 roku, jakiś czas później kupiłem swojej przyszłej małżonce laptopa HP z Windowsem 7 Home Premium. Od razu wywaliłem standardowo zainstalowany system, postawiłem czysty, klepiąc przy instalacji product key znajdujący się na odwrocie laptopa. Zainstalowałem tylko najpotrzebniejsze rzeczy - Google Chrome, pakiet Office, antywirusa Avira.. Komputer ten służy do Facebooka, Youtube, filmów, muzyki.. Przez rok znacząco zwolnił, podczas gdy mój Macbook nie. Nie stosowałem żadnych programów typu "CUDO - przyśpiesz swojego Windowsa/Maca w ciągu 5 minut!" Windows
U mnie - mam XP+SP3 nie mam problemów z restartami, BSoD(wyjątek to Outpost Firewall, który mi potrafił wykrzaczyć maszynę). Ostatnio dosyć często mam doczynienia z Win7 na niskiej klasie notebooku. Ani razu BSoD, żadnych zwiech itp itd.
Jeżeli chodzi o twoje porównanie to nie jest miarodajne bo bierzesz sobie MBP i "jakiegoś" laptopa - zero informacji o konfiguracji!
Wszystkie programy zabezpieczające typu AV, FW zawsze dodatkowo obciążają system, jeżeli stosujemy jeszcze coś bardzo inteligentnego(FW ze skanowaniem zawartości pakietów, AV na maksa w heurystyce) to zawsze taki komputer będzie chodził wolniej od takiego samego bez.
Proponuję zainstalować coś z takich aplikacji na MacOSie i wtedy powtórzyć test, oczywiście z równym laptopem.

Cytat:
7 standardowo ma ustawione w harmonogramie defragmentowanie dysków itp. Nie zmieniałem tych ustawień, od czasu instalacji gołego systemu plus aplikacje nic nie było w nim instalowane, odinstalowywane.. itp. Były tylko aktualizacje systemu, przeglądarki, office itp.. z MBP postąpiłem tak samo, prędkość systemu, ładowania aplikacji - jest taka sama do dziś.
Wrzuć model laptopa to będzie się można w jakiś sposób do tego odnieść. Jeżeli laptop jest niskobudżetowy to ten "test" jest niemiarodajny.

Cytat:
4. Mac AppStore - wg mnie ten sklep jest genialny! Wszystkie aplikacje na Maca w jednym miejscu, z cenami znacznie niższymi od wersji pudełkowych, z możliwością zakupu jednej aplikacji z pakietu - w wersjach pudełkowych często takiej możliwości nie ma. Ciężko mi znaleźć godnego konkurenta na Windows...
W przypadku urządzeń z iOS to jedyna możliwość na nabycie aplikacji - nie licze JB. W przypadku MacOSa na razie można instalować skąd się da jednak Apple zmierza do celu, że oni będą mieli władze nad wszystkim.
"Znawcy" powiedzą teraz, że no dzięki temu mamy pewny soft...Tylko co z tego? Za to wszystko ograniczacie swoją wolność i prawa. Nie lepiej ze strony Apple by było wymusić instalacji aplikacji które są np. podpisane certyfikatami? Oczywiście takie certyfikaty można nabyć od każdego dostawcy certów jak Certum. I wilk syty i owca cała. Niestety Apple chce kontrolować wszystko, teraz dochodzi sprawa tej marży. Urzędy antymonopolowe zaczynają się przyglądać Apple na łapki. Mam nadzieje, że ktoś powie w końcu basta.

Cytat:
Indeksowanie dysków jest włączone, dyski zdefragmentowane, użycie procka 0% a tu muszę czekać.. Może gdzieś popełniłem jakiś błąd w konfiguracji Windowsa, tylko nie wiem gdzie..Czasem nie rozumiem, nad czym zastanawia się windowsowa wyszukiwarka, gdy wpisuję polecenie systemowe msconfig czekam około 10 sekund na rezultat.
Ty nie wyszukujesz pliku msconfig ale go uruchamiasz a to dwie różne rzeczy. Na takie wolniejsze odpalanie może wpływać antywirus, zanim plik zostanie uruchomiony AV go uruchamia w piaskownicy i sprawdza czy może coś zrobić kuku.

Cytat:
A i jeszcze jedno - pisałem to już, ale napiszę jeszcze raz - wk...... mnie robienie z ludzi idiotów jeżeli chodzi o ceny sprzętu Apple - o ile w przypadku Maca Pro jestem w stanie to zrozumieć
Najmocniejszy MacPro kosztuje 15k. Za kwotę niższą(ok 2-3k) można złożyć "PCta" o delikatnie mocniejszych podzespołach, jeżeli ktoś nie wierzy niech uda się do sklepu internetowego i w konfiguratorze wbije podzespoły z Maca.

Cytat:
Teraz jest na odwrót. Kupiłem MBP 13" w cenie dobrego lapka z Core i5/i7 i grafiką o niebo lepszą niż moja (GF9400). Gdyby można było legalnie instalować OS X na PC, w życiu bym nie kupił sprzętu od nich. Tylko samo oprogramowanie.
Wcześniej dawałem porównanie Dell Studio XPS16 vs najdroższy MBP. Cena della prawie 2x niższa a części momentami lepsze(np. wyświetlacz w 1080p).

Cytat:
Napisany przez M@X
Zmien mentalnosc i przyzwyczajenia zamiast probowac zmieniac system ;-)!
Jak chodzi o Apple to ty musisz się dostosować, ale jak ostatnio szukałeś komunikatora to wszędzie wyklinałeś używanie drzewka zamiast "zakłądek". Ciekawe...

Cytat:
Napisany przez yahol
-roczny Leopard wstaje w ciągu 40 sek, wybudza się poniżej 5 sek.
Po pierwsze wszystko zależy co mamy w systemie. Jeżeli na Windzie jest np. AV to jego uruchomienie jest dłuższe. Druga sprawa to ilość aplikacji wszelkiej maści.
Trzecia sprawa to co rozumiesz przez wybudzenie?
Bo jest trzy możliwości, zamknięcie systemu i goły start, hibernacja->zrzut pamięci na dysk, uśpienie-> wszystko poza pamięcia RAM zostaje odcięte od zasilania(duże uproszczenie).

Cytat:
-kupując komputer dostaje system, (komputer jest licencja na używanie systemu), wiec nawet kupując kompa bez systemu mogę legalnie ściągnąć go z sieci.
Windowsa też można dokupić do komputera, można też kupić system z komputerem.

Cytat:
-dostaje system dostosowany do mojego komputera, ze wszystkimi składnikami, począwszy od sterowników, skończywszy na aplikacjach do muzyki, fotografii, edycji tekstów, tworzenia filmów DVD (amatorskich), muzyki itepe...
Obecnie sprzedawane lapy mają preinstalowany Windows7, taki Win ma sporą bazę sterowników więc na 99% nie musisz ściągać niczego z sieci. Różnego rodzaju aplikacje też są dodawane do niego.

Cytat:
-dostaje natywnie wbudowane narzędzie do backupu systemu -Time Machine-
wiec ani system, ani dane, ani aplikacje nie są zagrożone, a backup działa w tle, wiec nawet (po ustawieniu) bieżące prace są zapisywane.
Cóż natywne w windzie nie jest może jakieś super hiper(pewnie by się jakiś urząd antymonopolowy przywaił jak by było - tak było z WMP) jednak można kupić soft np. od Acronisa lub ściągnąć coś darmowego. Nie wiem jak darmowy ale Acronis True Image robi to co twój TimeMachine, jeżeli kupimy jeszcze DiskDirectora to mamy full wpypas.
Cytat:
-gdyby, co się zdarza, system padł - jedna pyta (Disk Warrior) naprawia cały system z aplikacjami. Druga (TechTool) wspiera naprawy.
Windows Recovery Partition działa na tych samych zasadach.

Cytat:
-jeżeli padnie mi dysk, albo przesiadam się na inny egzemplarz - uruchamiam Time Machine i mam system z ustawieniami, programami, kontami, danymi i wszystkim co miałem na starym dysku/kompie.
Acronis i przywracanie kopii na innym komputerze. Niestety w przypadku sprzętów nie od Apple mamy problem w przypadku innej konfiguracji sprzętowej - mogą wystąpić problemy. Sama idea jest jednak identyczna jak w Apple.

Cytat:
-mogę wpiąć zewnętrzny dysk i postawić na nim nowy system, bez ruszania wbudowanego
Nigdy nie próbowałem instalacji systemu w ten sposób więc nie powiem czy się da czy nie. Pod Windą używa się wirtualnej maszyny do takich rzeczy ;]

Cytat:
-mogę spinać komputery ze sobą i uruchomić system na dowolnym z nich, widząc zawartość drugiego i ściągnąć dane, programy, cokolwiek.
A co to znaczy spinać? Podłączenie przez kabel RJ45 ? Bo jeżeli tak to i linuchy i windowsy też tak można. Można też udostępniać via SMB, FTP itp. itd.

Cytat:
-mogę, mając zewnętrzne dyski utworzyć jednym ruchem RAID, zapisać na nim, podłączyć do drugiego i będzie działał.
Nie używałem w windzie RAIDa więc nie jestem w stanie stwierdzić iloma ruchami można go zrobić...

Cytat:
-mogę podłączyć dowolny dysk windowsowy czy linuxowy, czy jakiś inny i bez problemów zobaczę jego zawartość.
W przypadku windy musimy instalować dodatkowy sterownik lub użyć np. programu TotalCommander.

Cytat:
-mogę używać w macbooku i w miniaku 8GB RAM, a
- w Macu Pro 32GB, +5 kart graficznych +16 rdzeniowych, 32 wątkowych procesorów (w fabrycznym kompie!!!!)
oRLY? Każdy system 64bitowy pozwala na wczepienie powyżej ~3.5GB pamięci ram. Niektóre 32bitowe serwerowe wersje windy potrafiły obsłużyć powyżej tych 3.7GB - był stosowany jakiś hack z adresowaniem czy coś.

Co do innych elementów to można też to zrobić pod PCtem. Wszystko zależy od płyty głównej

Cytat:
-mamy Asystenta BootCampa pozwalającego postawić inny system na wydzielonej przez BootCamp partycji.
Windows, Linux bez różnicy. Na uruchomionym systemie, nie tracąc danych!
Opisana wcześniej wirtualna maszyna pozwala na to samo. Systemy teoretycznie nie mogą zrobić kuku bo są odizolowane no ale gdzieś kiedyś czytałem o tym, że były udane próby na ucieczkę z VM.

Cytat:
-mamy Narzędzia Dyskowe, pozwalające sprawdzić stan dysku i systemu, możemy na działającym systemie wydzielić partycje zapisać dane a później jednym ruchem usunąć dane i scalić partycje. Pociągając za róg okienka
Sam Windows czy opisywany Acronis potrafi to samo. Co do wydzielania partycji to rozpisz to bardziej bo nie wiem o co chodzi i ciężko się odnieść.

Cytat:
-mamy Terminal, i w chwilach depresji możemy wykonywać wszelkie komendy w trybie textowym, a linuxowcy mogą nawet grac w strategie turowe w trybie tekstowym
WIndows ma PowerShella.

Cytat:
-zmiana języka systemu i programów, to przeciągniecie wybranego języka na góre i restart.
W windzie robię to skrótem.

Cytat:
-instalacja aplikacji przy pomocy d&d.
Na windzie wszystko zależy od aplikacji. Są takie co wystarczy 2x klik i działa a są takie co trzeba zainstalować(2x klik i za wizardem).

Cytat:
-mamy iWeb do tworzenia stron internetowych za pomocą d&d.
-mamy iPhoto do robienia albumów i edycji zdjęć
-mamy iMovie do tworzenia filmów
-mamy Garage Band do tworzenia muzyki, sampli, edycji...
Do windowsa możemy dokupić MS Office lub skorzystać z wielu odpowiedników.
Windows ma jakieś oprogramowanie do tego jednak są to tylko podstawy(pewnie strach przez pozwami antymonopolowymi, dziwne, że do Apple się nie czepiają co nie ).

Cytat:
Mamy wydajny podręczny komputer (Miniac) w którym otwarcie 2GB pliku graficznego trwa straszne 30 sekund, zamiast na windowsie, na dużo mocniejszej maszynie, 4 minuty, po jednokrotnym zawieszeniu się na amen, i wymuszonym restarcie.
Sorry ale te bajki musisz udowodnić bo na słowo nie uwierzę.
Stary 20.02.2011, 18:55   #1068
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 24.06.2004
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
W przypadku MacOSa na razie można instalować skąd się da jednak Apple zmierza do celu, że oni będą mieli władze nad wszystkim.
"Znawcy" powiedzą teraz, że no dzięki temu mamy pewny soft...Tylko co z tego? Za to wszystko ograniczacie swoją wolność i prawa. Nie lepiej ze strony Apple by było wymusić instalacji aplikacji które są np. podpisane certyfikatami? Oczywiście takie certyfikaty można nabyć od każdego dostawcy certów jak Certum. I wilk syty i owca cała.
Głupi pomysł bo certyfikaty z Certum itp. kosztują bardzo dużo. I co? Przeciętny Kowalski zrobił sobie program do czegoś tam i nie uruchomi dopóki nie wykupi certyfikatu? Absurd.

Cytat:
Cóż natywne w windzie nie jest może jakieś super hiper(pewnie by się jakiś urząd antymonopolowy przywaił jak by było - tak było z WMP) jednak można kupić soft np. od Acronisa lub ściągnąć coś darmowego. Nie wiem jak darmowy ale Acronis True Image robi to co twój TimeMachine, jeżeli kupimy jeszcze DiskDirectora to mamy full wpypas.
Clonezilla jest darmowa i bardzo dobra.

Cytat:
Systemy teoretycznie nie mogą zrobić kuku bo są odizolowane no ale gdzieś kiedyś czytałem o tym, że były udane próby na ucieczkę z VM.
Nie ucieknie Ci nic jeśli te systemy są różne czyli np. z Linuksa do Windy.

Cytat:
Na windzie wszystko zależy od aplikacji. Są takie co wystarczy 2x klik i działa a są takie co trzeba zainstalować(2x klik i za wizardem).
Większość, a komercyjne wszystkie są z instalatorów i po przeniesieniu sobie katalogu do innego miejsca lub na inny komputer przestaje się np. uruchamiać "bo coś tam". ;] Wolę ideę programów portable bo działają wszędzie bez straty czasu na instalację/konfigurację i jeśli coś się 'spsuje' to po po prostu taki program wypakowuję z RARa.

Cytat:
Napisany przez Yahol
Ale ich naprawdę nie ma to tyko Windows tak specyficznie podgląda pliki macowe rozdzielając jeden plik na dwa, z czego jeden jest _MAC...
A jak mi wytłumaczysz fakt, że dostaje spakowane dane na maku np. do ZIPa, a na Windzie wypakowują mi się z tymi śmieciami? Także muszą tam być fizycznie.

Ale dobrze wiedzieć, że można to wyłączyć.

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF

Ostatnio zmieniany przez Berion : 20.02.2011 o godz. 18:59
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.02.2011, 19:36   #1069
andy
logged out
CDRinfo VIP

andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion
Głupi pomysł bo certyfikaty z Certum itp. kosztują bardzo dużo. I co? Przeciętny Kowalski zrobił sobie program do czegoś tam i nie uruchomi dopóki nie wykupi certyfikatu? Absurd.
Dla aplikacji niekomercyjnych darmowe certyfikaty - mamy coś takiego dla SSL czy podpisu poczty email czy szyfrowania wiadomości. Niestety minus takiego rozwiązania jest to, że darmowe certyfikaty wydawane są bez procedur potwierdzających
No ale to można też w pewien sposób rozwiązać. Przy próbie instalacji aplikacji z takim darmowym certyfikatem wyskakuje komunikat z ostrzeżeniem, że aplikacja nie jest potwierdzona i może zawierać szkodliwe treści. Nie jest to rozwiązanie idealne ale na pewno będzie dobre dla obu stron.

Cytat:
Nie ucieknie Ci nic jeśli te systemy są różne czyli np. z Linuksa do Windy.
Przy dzisiejszym zaawansowaniu i to nie jest problemem MOżna stworzyć aplikacje, która może infekować różne systemy. Np. taki Stuxnet. Wbijał się przez 0daya na Windowsa i infekował sterowniki PLC elektrowni

Cytat:
Napisany przez yahol
Ale ich naprawdę nie ma to tyko Windows tak specyficznie podgląda pliki macowe rozdzielając jeden plik na dwa, z czego jeden jest _MAC...
Tutaj nie mam pewności dlaczego tak się dzieje. Proponuję zacytować jakieś obiektywne źródła, które wyjaśnią dlaczego tak jest.
Stary 20.02.2011, 21:06   #1070
Gadzina18
Forumator

Data rejestracji: 27.08.2004
Gadzina18 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Ty nie wyszukujesz pliku msconfig ale go uruchamiasz a to dwie różne rzeczy. Na takie wolniejsze odpalanie może wpływać antywirus, zanim plik zostanie uruchomiony AV go uruchamia w piaskownicy i sprawdza czy może coś zrobić kuku.
Wyszukuję - klikam na Menu Start, wpisuję tam msconfig bez wciskania enter - na wyszukanie pozycji msconfig czekam 10 sekund, samo odpalenie msconfig jest błyskawiczne. Wyszukanie innych plików też tyle trwa

Cytat:
Wrzuć model laptopa to będzie się można w jakiś sposób do tego odnieść. Jeżeli laptop jest niskobudżetowy to ten "test" jest niemiarodajny
Dell XPS M1330 - tutaj masz opis http://www.notebookcheck.pl/Recenzja...ED.5623.0.html z tym, że ten mój ma dysk 500 GB, 4 GB Ram i wbudowany modem 3G. Na laptopie oprócz Windows 7 HP x64 (legalnego i na bieżąco z aktualizacjami), zainstalowane są programy:

Google Chrome
MS Office 2007
Gadu-Gadu (najnowsze)
Skype (najnowszy)
Media Player Classic Home Cinema x64
Google Picasa
Antywirus Avira Free Edition

i nic ponad to. Wszystko to instalowałem na czysty system z aktualnymi sterownikami. w/w aplikacje są na bieżąco aktualizowane. Przez ponad rok niczego nie dodawałem ani nie usuwałem z zainstalowanych aplikacji. Zmianie ulegał jedynie repertuar filmowy i muzyka, dokumenty, zdjęcia..

Co do expose - tutaj masz wszystko w temacie - http://www.youtube.com/watch?v=-mMsR4tLDQ0

Ostatnio zmieniany przez Gadzina18 : 20.02.2011 o godz. 21:16
Gadzina18 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.02.2011, 21:17   #1071
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Moja opinia jest taka:
Ceny sprzętu Apple w Polsce są do bani- trzeba by ślepym być aby nie widzieć, że ludzi doją.
Serwis i support Appla w Polsce jest do bani (za taką cenę sprzętu i nie ma, taka kicha? o_O ).
Koniec opinii.
Powyższe psuje wszystko.
Stary 20.02.2011, 21:25   #1072
Gadzina18
Forumator

Data rejestracji: 27.08.2004
Gadzina18 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
Moja opinia jest taka:
Ceny sprzętu Apple w Polsce są do bani- trzeba by ślepym być aby nie widzieć, że ludzi doją.
Serwis i support Appla w Polsce jest do bani (za taką cenę sprzętu i nie ma, taka kicha? o_O ).
Koniec opinii.
Powyższe psuje wszystko.
święta racja
Stary 20.02.2011, 21:33   #1073
mgit
Guru

Data rejestracji: 22.08.2004
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Kupując sprzęt Apple wiemy na co się decydujemy, tak jak kupując iMac liczymy się że po około 6 miesiącach zajdzie konieczność wymiany matrycy, i że dokupienie dodatkowej gwarancji jest podstawą.

Ale jak by nie patrzeć stylistyka bije na łeb konkurencje
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.02.2011, 21:44   #1074
Patrix
Pingwin specjalista.

Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez mgit Podgląd Wiadomości
Ale jak by nie patrzeć stylistyka bije na łeb konkurencje
Wzrokowo nie da się nie zgodzić.
Serwisowo jest odwrotnie.

Wstawiałem kiedyś filmik jak to gość wymieniał przewód zasilający,
musiał całego maka rozebrać, wszystkie warstwy bo kabelek był
na samym dole zaraz przy spodzie obudowy

Kit tam z rozbieraniem ale serwisowo ten sprzęt nie jest user friendly.

I zanim mi to ktoś napisze, że tego się w domu nie rozbiera...
Ja mam naturę taką, że rozbieram kupuję część i wymieniam sam po gwarancji.

W USA zamówił sobie kabelek przysłali i wymienił. W Polsce nie wysyłają części, nie ma kto.
Sprowadzać z USA ? Jeszcze raz napiszę: za taką cenę sprzętu ? Serwis kicha.

Ostatnio zmieniany przez Patrix : 20.02.2011 o godz. 21:47
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.02.2011, 23:19   #1075
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP

Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
@andy
Kompletnie bezsensowne.

Co ma stuxnet wspólnego z VM?

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Stary 21.02.2011, 00:22   #1076
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Czy tylko ja mam wrazenie ze andy ma za duzo czasu by jako absolutnie fanatyczny hejter kwestionowal (w watpliwy zreszta i bardzo chaotyczny sposob) kazda wymieniona zalete OS X...?

Pierwszy raz w zyciu - zamiast mojego ulubionego "Get a Mac!" - "Get a life!" ;-)

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.02.2011, 17:32   #1077
andy
logged out
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Gadzina18
Wyszukuję - klikam na Menu Start, wpisuję tam msconfig bez wciskania enter - na wyszukanie pozycji msconfig czekam 10 sekund, samo odpalenie msconfig jest błyskawiczne. Wyszukanie innych plików też tyle trwa
Przed momentem sprawdziłem to na lowendowym notebooku Samsunga i efekt jest prawie natychmiastowy. i3,3GB,W7 Home Premium, w tle Kasperski 2011 + Outpost Firewall 7

Cytat:
Dell XPS M1330 - tutaj masz opis http://www.notebookcheck.pl/Recenzja...ED.5623.0.html z tym, że ten mój ma dysk 500 GB, 4 GB Ram i wbudowany modem 3G. Na laptopie oprócz Windows 7 HP x64 (legalnego i na bieżąco z aktualizacjami), zainstalowane są programy:

Google Chrome
MS Office 2007
Gadu-Gadu (najnowsze)
Skype (najnowszy)

Media Player Classic Home Cinema x64
Google Picasa
Antywirus Avira Free Edition
W innych tematach pisałem jak te programy za***iście działają. Nawet kompy na i7 potrafią być przymulone. Nie wiem czy takie wolne działanie jest akurat spowodowane tymi aplikacjami ale na pewno dramatycznie obniżają one wydajność komputera.

Cytat:
Co do expose - tutaj masz wszystko w temacie - http://www.youtube.com/watch?v=-mMsR4tLDQ0
Hmmm...

http://www.youtube.com/watch?v=_JZPzs21eUM
lub
http://windows7themes.net/mac-expose-for-windows-7.html

Cytat:
Napisany przez mgit
Kupując sprzęt Apple wiemy na co się decydujemy, tak jak kupując iMac liczymy się że po około 6 miesiącach zajdzie konieczność wymiany matrycy, i że dokupienie dodatkowej gwarancji jest podstawą.
Wydając na sprzęt tyle kasy WYMAGAM aby działał on jak najmniej awaryjnie! Ten przypadek, który zacytowałem to wręcz woła o pomstę do nieba! Żeby firma wypuściła wadliwy sprzęt na rynek i nic sobie z tego nie robiła?

Cytat:
Napisany przez Berion
@andy
Kompletnie bezsensowne.
Co bezsensowne?

Cytat:
Co ma stuxnet wspólnego z VM?
Podałem Ci analogię. Po drugie, nie ma rozwiązań idealnie bezpiecznych i pewnie nigdy nie będzie.

Cytat:
Napisany przez M@X
Czy tylko ja mam wrazenie ze andy ma za duzo czasu by jako absolutnie fanatyczny hejter kwestionowal (w watpliwy zreszta i bardzo chaotyczny sposob) kazda wymieniona zalete OS X...?
To żeś mnie rozbawił...

To że potrafię rzeczowo cię zbesztać to oznacza, że jestem hejterem? Jak na razie praktycznie każdy argument o tym jaki to Mac jest za***isty udało mi się rzeczowo odeprzeć, listę którą zapuścił yahol i nie tylko odpowiednio skomentowałem podając przykłady z innych systemów.
Jak na razie to TY chaotycznie odpowiadasz ogólnikami i prowokacjami, ale to normalne jak się nie ma argumentów na poparcie swoich tez.

Cytat:
Pierwszy raz w zyciu - zamiast mojego ulubionego "Get a Mac!" - "Get a life!" ;-)
Czekałem aż tak odpowiesz. Jest to kolejny tekst po "nie stać Cię", "nigdy nie używałeś nic od Appla, a jeżeli nawet to krótko", "jeżeli Ci się nie podoba to po co używasz?".
Takie wypowiedzi świadczą nie o mnie ale o Tobie. Pokazują, że jesteś fanatykiem Apple i nie masz ABSOLUTNIE nic merytorycznego do powiedzenia w tym temacie.
Stary 21.02.2011, 17:50   #1078
mgit
Guru

Data rejestracji: 22.08.2004
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Wydając na sprzęt tyle kasy WYMAGAM aby działał on jak najmniej awaryjnie! Ten przypadek, który zacytowałem to wręcz woła o pomstę do nieba! Żeby firma wypuściła wadliwy sprzęt na rynek i nic sobie z tego nie robiła?
Z tym że nic nie robi to bym się nie zgodził, serwis bezpłatnie wymienia matrycę, przez rok, a jak mamy dodatkową gwarancję wykupioną to przez 3 lata.
Po prostu taka jest konstrukcja iMac, że prędzej czy później pojawią się żółte zacieki na matrycy, i każdy kto kupił iMac wie że czeka go wymiana matrycy, a po trzech wymianach, dostanie nowy egzemplarz iMac'a

Jak ktoś nie chce mieć problemów z sprzętem Apple to wybiera MacBook Pro lub też Mac Pro + monitor Mac Cinema (chyba tak się to pisze) lub mac mini jeśli nie zależy komuś na wydajności (internet+aplikacje biurowe)

Ostatnio zmieniany przez mgit : 21.02.2011 o godz. 17:53
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.02.2011, 18:00   #1079
Patrix
Pingwin specjalista.

Cytat:
Napisany przez mgit Podgląd Wiadomości
Z tym że nic nie robi to bym się nie zgodził, serwis bezpłatnie wymienia matrycę, przez rok, a jak mamy dodatkową gwarancję wykupioną to przez 3 lata.
Po prostu taka jest konstrukcja iMac, że prędzej czy później pojawią się żółte zacieki na matrycy, i każdy kto kupił iMac wie że czeka go wymiana matrycy, a po trzech wymianach, dostanie nowy egzemplarz iMac'a
Gdzie się w to w naszym kraju realizuje ?
Stary 21.02.2011, 18:04   #1080
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP

Cytat:
Co bezsensowne?
To, do którego cytatu się odniosłem.

Cytat:
Podałem Ci analogię.
Analogią byłby przykład robala, który ucieka z VM na zewnątrz (z np. emulowanego Windowsa na np. VBox'ie do emulującego go na nim Linuksa). Stuxnet nie ma z tym kompletnie nic wspólnego, więc jaka to ma być analogia - do czego?...

Znów offtopik, ale musiałem.

Odpowiedz na post

Tagi
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a

Twoje uprawnienia: