Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Przydatne aplikacje na Androida (https://forum.cdrinfo.pl/f124/przydatne-aplikacje-androida-89711/)

joujoujou 01.06.2014 00:12

Zabrać wam smarkfony to poumieracie. :P

Berion 31.05.2014 22:43

To tak jak Today Calendar. ;)

sobrus 31.05.2014 22:24

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1284499)
Przecież synchronizację można wyłączyć...

Kilka dni temu testowałem Sunrise Calendar. Ładny design, nowoczesny. Jednak dopóki nie wprowadzą ustawiania statusu dla wydarzeń oraz obsługi exchange to się na niego nie przesiądę.

Bez podłączonego konta kalendarz niestety się nie uruchomi :(
Kiedyś tak zrobiłem, ale niestety przy próbie dodania nowego spotkania zobaczyłem w kalendarzu komunikat "Brak kalendarza". :rotfl:

Musiałem pomóc sobie kartką....k***a

andy 31.05.2014 22:23

Do samych widgetów polecam Today Calendar.

Berion 31.05.2014 21:21

Ano właśnie z widgetem. Czyli frytki do tego.

Kurde, będę musiał napisać sobie sam. Tylko kto mi go kupi jak wszyscy mają w czterech literach uprawnienia?

@Patrix
Deweloperski to miałem Desire Z, ale na co dzień używałem Nokię 6 coś, taką blaszaną. Zwaną dziś feature phone'm. ;}

andy 31.05.2014 20:20

Cytat:

Napisany przez Sobrus
W Androidzie jest chyba jakieś wspólne API do kalendarzy, możesz mieć kilka sprzedających dane różnym firmom i widzących się nawzajem, ale takiego żeby działał jako standalone to jeszcze nie widziałem :ysz:
I żeby jeszcze widget miał.

Przecież synchronizację można wyłączyć...

Kilka dni temu testowałem Sunrise Calendar. Ładny design, nowoczesny. Jednak dopóki nie wprowadzą ustawiania statusu dla wydarzeń oraz obsługi exchange to się na niego nie przesiądę.

Patrix 31.05.2014 20:15

Biedron chyba sobie Androida kupił, Xperię, pytanie co miał wcześniej? :D

sobrus 31.05.2014 20:12

W Androidzie jest chyba jakieś wspólne API do kalendarzy, możesz mieć kilka sprzedających dane różnym firmom i widzących się nawzajem, ale takiego żeby działał jako standalone to jeszcze nie widziałem :ysz:
I żeby jeszcze widget miał.

"Najprościej" chyba zdefiniować kalendarzu systemowym sprzedawanie danych samemu sobie (np do owncloud) i wywalić domyślny googlowski. Np takie coś:
https://play.google.com/store/apps/d...davsyncadapter

Pewnie nawet nie musisz mieć serwera, byle tylko system myślał że coś sprzedaje.

Dziwny świat.

Berion 31.05.2014 19:28

Szukam jakiegoś dobrego i ładnego kalendarza który nie sprzedaje moich danych... i który jest niezależny od systemowego. Podobno najlepsze są Today Callenar, Digical i Cal: Any.do, ale pierwszy od razu mi się wyłącza, a pozostałe dwa krzyczą że brak kalendarza w systemie (co za absurd w ogóle żeby zewnętrzny kalendarz wymagał systemowego kalendarza - po to mi zewnętrzny abym już systemowego nie potrzebował, nie? logiczne chyba).

Kogoro 16.05.2014 09:52

Istnieje nawet coś ciekawszego, a przy okazji tańszego, czyli mobilny tuner dvb-t. Podłączamy do tabletu lub smartfona (microUSB) i mamy TV.

nimal 14.05.2014 18:31

jak smartfon ma wbudowany tuner dvb-t to tak
tylko, ze niezwykle malo jest takich fonow, bardzo bardzo malo (ale istnieja!)

murt 14.05.2014 15:09

A w jaki sposób chcesz odbierać telewizje bez internetu?

michael555voyag 14.05.2014 14:25

A jest taka aplikacja dzięki której można oglądac programy telewizyjne (głównie polskie) bez potrzeby uruchamiania połączenia internetowego tak jak w programie FM Radio?

adik53 21.04.2014 01:51

daję propozycję, dla kierowców, żeby nie musieli płacić mandatów ani stac w korkach :) iCoyote, jest free

Prezesik 20.04.2014 12:27

U mnie na telefonie było dokładnie odwrotnie MX Player chodził wolno, przycinał się, zawieszał.
A VLC śmiga aż miło. :spoko:

ed hunter 20.04.2014 12:20

Sprawdziłem 2 filmy full hd i chodzą bez problemów

Berion 20.04.2014 12:08

VLC na mobile jest jeszcze w powijakach. Też mogę polecić MX Player, ale ze względu na pierdylion procków to też trochę totolotek. ;p

- - -

Potrzebuję aplikacji do kontaktów, która najlepiej jakby przechowywałaby je zaszyfrowane, a obowiązkowo pozwalała na export/import. Ta domyślna brandowana i ta z AOSP eksportują tylko do vCard, a ten nie obsługuje grup (albo tylko u mnie nie eksportuje grup, tego nie wiem).

W ogóle co za szajs, okazuje się że absolutnie żadna z aplikacji, które preinstalował producent telefonu do niczego się nie nadaje. Wszystkie są ubogie, zabugowane, "zgettonizowane" i brzydkie. ;]

ed hunter 19.04.2014 19:13

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1281043)
MX Player?

Wygląda, że MX Player da radę, ma taką opcję. :)
Później załaduję coś z podwójnymi napisami.

ed hunter 19.04.2014 18:12

Vlc się tnie, pixeloza, odtwarzacz zainstalowany w tablecie odtwarza płynnie ale nie da się zmienić ścieżki dźwięku

revolver0 19.04.2014 18:04

vlc nie łyknie tego?

andy 19.04.2014 17:33

MX Player?

ed hunter 19.04.2014 15:32

Potrzebny odtwarzacz plików .m2ts lub jeszcze lepiej playlisty, w którym można wybrać ścieżkę dźwiękową.
Najlepiej za darmo i żeby mało żrący był. ;)

sobrus 13.04.2014 11:07

Cytat:

Napisany przez nimal (Post 1280411)
Link2SD przenosi wszystko co sie chce
producent nie zaleca przenoszenia widgetow
link2sd nie ma nic wspolnego z opcja przenoszenia programow z menu aplikacje :)
wymaga podzialu karty na 2 partycje, jedna dla linucha, nie bedzie widziana ani przez robocika (ten dzieki link2sd ja obsluguje) ani dla windy (MS nadal uwaza, ze wymiennych nosnikow flash sie nie partycjonuje)

Wiem, odpowiadałem na pytanie Andy'ego :)

nimal 13.04.2014 09:16

Link2SD przenosi wszystko co sie chce
producent nie zaleca przenoszenia widgetow
link2sd nie ma nic wspolnego z opcja przenoszenia programow z menu aplikacje :)
wymaga podzialu karty na 2 partycje, jedna dla linucha, nie bedzie widziana ani przez robocika (ten dzieki link2sd ja obsluguje) ani dla windy (MS nadal uwaza, ze wymiennych nosnikow flash sie nie partycjonuje)

sobrus 12.04.2014 14:02

Ilość załączników: 2
Nie badałem sprawy dokładnie, ale tak to wygląda dla użytkownika.
APK Adobe Readera ma ok 7,8MB.

Co przenosi a co nie przenosi ciężko mi powiedzieć (=jestem leniwy), ale na pewno nie przenosi w całości.
Żeby było śmieszniej to przeniesiona aplikacja zajmuje więcej niż nie przeniesiona :rotfl:

Załącznik 65564Załącznik 65565

Berion 12.04.2014 12:53

Nie może część aplikacji zostawać w telefonie. ;)

A to czy android przenosi czy nie, wynika z manifestu w APK jaki deweloper przygotował - bo to od niego zależy czy na to pozwoli czy też nie (domyślne ustawienie jest takie aby przenoszenie uniemożliwiać). Pozostaje jeszcze kwestia tego co użytkownik rozumie pod pojęciem aplikacja. Mamy zwykłe *.apk, skompilowane *.odex (ale to systemowe zawsze, nie ze sklepu) i *.apk + dociągane zasoby (bo Google Play nakłada limit 50MB na apk-1/2 i chyba też 3). Do tego dochodzi jeszcze aspekt cache'owania danych, w których mogą się w nieskończoność cache'ować reklamy (czyli rozmiar "save'a" (bo nie da się tego wyprowadzić na zewnątrz - chyba ;]) będzie stale rósł wraz z ilością ściągniętych reklam). Przenosząc aplikację na kartę, przenosi się sam APK. Reszta jest na NAND w telefonie i to niekoniecznie w /data, a więc jeśli chcemy się bawić w symlinki to dla każdej takiej aplikacji trzeba to robić oddzielnie... Na szczęście jest ich mało (chociaż nie wiem, bo gier na Androida nie kupuję, tam pewnie odsetek będzie większy).

Mówiąc brzydko: burdel.

sobrus 11.04.2014 19:54

Android potrafi też przenosić aplikację na kartę SD.
Ale to jest takie pseudo przenoszenie.
Część aplikacji zostaje w pamieci telefonu (ile - to zależy od aplikacji).

Berion 11.04.2014 18:14

Link2SD robi to o czym napisaliśmy. Po prostu za nas, ale karta nadal musi być sformatowana, FAT32 nie obsługuje. Czy się mylę?

Większość telefonów ma magnetometr, akurat moje wszystkie mają bardzo słaby i mogę sobie jedynie nimi zmierzyć pole wokół monitora. ;d

- - -

Opcja CyanogenModa.

andy 11.04.2014 12:39

To CyanogenMod ma wbudowaną opcję do przenoszenia aplikacji na kartę SD, czy to opcja Androida?

nimal 11.04.2014 10:05

link2sd rozwiazuje te problemiki automagicznie
wymaga roota oczywiscie, uzywalem na Szajsungach Xcover, sprawdzone, dziala :)

z ciekawostek - testowalem apke Wykrywacz Metali (za free w Google Play) i ku memu zdziewieniu dziala
oczywiscie nie jest tak czula jak nawet tani wykrywacz dedykowany, ale na szybko pozwala zlokalizowac metale w scienie
wymaga czujnika magnetycznego w fonie, ktory obecnie jest prawie zawsze

sobrus 10.04.2014 21:08

W kupie siła :D

Berion 10.04.2014 20:38

A o tym to z kolei ja nie pomyślałem. :D

sobrus 10.04.2014 20:35

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1280172)
wykonania linku symbolicznego do /data/app/ na kartę.

Hahaha nie pomyślałem o tym, dobre :)

Możnaby podzielić kartę SD na partycje i w autostarcie zrobić mounta.

Dobre dla tych co mają roota i mało pamięci w telefonie :spoko:

Przez MTP powinien zobaczyć (moim zdaniem) z tym że sam Android nie działa poprawnie z ext4 na karcie (kwestia uprawnień) - dlatego lepiej podzielić na partycję i jedną dać na pożarcie Androidowi żeby się cieszył (fat) a drugą do własnych celów (ext4).

Berion 10.04.2014 20:29

Nie da się z automatu skonwertować *.jar na *.apk bo są pod zupełnie różne środowiska uruchomieniowe. Guglaj "jar2apk", "how to convert jar apk android" itp. ale szczerze wątpię w coś takiego.

Tak samo nie da się zrobić, aby gry z Google Play instalowały się na karcie SD. Można to obejść, ale w sposób dość kłopotliwy bo wymaga poświęcenia SD dla EXT3 (a więc Windows nie zobaczy karty, chociaż nie wiem jak w trybie MTP, ale chyba też nie) i wykonania linku symbolicznego do /data/app/ na kartę.

michael555voyag 10.04.2014 14:45

Witam, mam dwa pytanka, czy ktoś może wie i mógłby mi podac nazwy programów do instalacji gier java (z telefonów komórkowych) na androidzie, albo skonwertowania plików .jar na .apk i co trzeba w nim ustawic by sciągane z Google Play gry i programy instalowały się na karcie SD (bardzo dużo miejsca) a nie w pamięci wewnętrznej (coraz mniej)?

andy 20.03.2014 21:59

Ilość załączników: 6
1Weather - aplikacja pogodowa
https://play.google.com/store/apps/d...expressweather

Załącznik 65296

Załącznik 65297

Załącznik 65298

Załącznik 65299

Załącznik 65300

Załącznik 65301

- Deckard - 23.02.2014 23:18

:D nie no rewelka

andy 23.02.2014 22:44

BroApp ;)
https://play.google.com/store/apps/d...net.broapp.app

Cytat:

BroApp is your clever relationship wingman. It automatically messages your girlfriend sweet things so you can spend more time with the Bros. Select your girlfriend's number, add some sweet messages, and set the time of day when you want those messages sent. BroApp takes care of the rest."What if I get caught by my girlfriend?" you ask.
BroApp is smart, taking all possible steps to safeguard the BroApp secret. BroApp's unique detectors integrate advanced Android technologies that ensure your girlfriend never becomes suspicious of your relationship wingman.
* Girlfriend Wifi Detector: BroApp won't send messages when you are at your girlfriend's place.
* Girlfriend Intrusion Detector: BroApp will prevent inquisitive girlfriends from uncovering the BroApp secret.
* Recent Contact Detector: BroApp won't send messages if you have recently communicated with your girlfriend.
BroApp: Maximizing Your Relationship.

andy 22.02.2014 22:35

Ilość załączników: 1
Aktywne powiadomienia jak w Moto X. Wymagany Android >=4.4

Cytat:

AcDisplay gives life to your device. Your device will let you know when a notification is received by showing you a beautiful, minimalist screen. You can then choose to ignore it, open the notifying app, or show the notification's preview without leaving AcDisplay. Designed to be light on resources, battery and frustration, AcDisplay is the perfect companion for you.
http://forum.xda-developers.com/show...php?p=50164643

andy 17.01.2014 21:44

Cytat:

Poszukuję też jakiegoś magicznego programu który umożliwiałby mi blokowanie dostępu danej aplikacji do określonych przeze mnie zasobów (jak np. kontakty czy karta SD).
Jeżeli nie masz CM to albo LBE Security, albo Xposed Framework.
Cytat:

Poszukuję komunikatora obsługującego XMPP. Może być płatny.

Wszyscy polecają Imo, ale ja szukam czegoś co nie wymusza na mnie zakładania zbędnych kont nie wiadomo gdzie i na czym. Po za tym lista wymaganych uprawnień odstrasza.
Multikomunikator IM+ (jest płatny i darmowy), Xabber - ma OTRa, Jitsi umożliwia komunikacje multimedialną: głos, wideo. Szyfrowaną: tekst OTR, multimedia to SRTP + ZRTP - niestety obecnie jest w wersji Alpha.

Berion 17.01.2014 21:33

Poszukuję komunikatora obsługującego XMPP. Może być płatny.

Wszyscy polecają Imo, ale ja szukam czegoś co nie wymusza na mnie zakładania zbędnych kont nie wiadomo gdzie i na czym. Po za tym lista wymaganych uprawnień odstrasza.

- - -

Poszukuję też jakiegoś magicznego programu który umożliwiałby mi blokowanie dostępu danej aplikacji do określonych przeze mnie zasobów (jak np. kontakty czy karta SD).

andy 13.01.2014 22:07

hello sms
https://play.google.com/store/apps/d...xt.hello&hl=en

Załącznik 64617

Prosta inna aplikacja do SMSów.

gallus 06.01.2014 17:45

http://gallery.dpcdn.pl/imgc/ToolIco...06160516_0.png SnapPea
Cytat:

SnapPea to przydatne narzędzie dla każdego posiadacza smartfona z systemem Android. Z jego pomocą możliwe jest sprawne i wygodne zarządzanie zawartością urządzenia z poziomu komputera, a w szczególności kontaktami, wiadomościami SMS, zainstalowanymi aplikacjami oraz przechowywanymi multimediami.
Więcej...
Wszystko działa elegancko tak jak mówi opis choć problem sprawia wersja webowa pod przeglądarką FF

gallus 02.01.2014 12:33

Dzięki, w sumie pod symbianem również korzystałem z aplikacji służącej do rejestrowania wypraw rowerowych. Bardziej szczegółowo potrzebne mi to do pomiarów odległości podczas szukania usterek kabli ułożonych w ziemi czyli mniej więcej znam trasę kabla i powiedzmy za 600m jest usterka to uruchamiam programik i zasuwam :)

nimal 02.01.2014 08:05

https://play.google.com/store/apps/d....gpsarea&hl=pl
poszukaj innych programow do pomiaru gruntu - wszystkie maja opcje exportu na mapy w roznych formatach, w tym google i garmin, bo to standardy
pewnie jakas free wylapiesz
nie polece nic konkretnego, bo nie uzywam, kiedys sie tylko zainteresowalem kupujac dzialke budowlana ;) potrzebowalem dokladnych pomiarow szerokosci ;)

swoja droga jak juz pracujesz na mapie w kompie to najlepiej mierzyc odleglosci na geoportalu - masz miarki najrozniejsze bezisrednio na warstwie mapy

andy 02.01.2014 08:00

Na szybko mogę podać Endomondo
https://play.google.com/store/apps/d...omondo.android

Tylko to aplikacja do rejestrowania aktywności sportowej. Napisz więcej szczegółów co chcesz rejestrować, to uda się lepiej dopasować aplikację.

gallus 02.01.2014 05:33

Poszukuje aplikacji do pomiaru odległości poprzez gps z możliwością ewentualnego exportu do google maps, znajdzie się coś? :)

demek 29.12.2013 21:01

No to to. Nie mialem juz czasu na zabawe a clokworkmod recovery sie obrazil i placze, ze nie moze zamontowac karty. Recznie tez lipa :P

Zadzialalo za pierwszym razem ale mi miejsce sie na karcie skonczylo....a pozniej juz lipa :D

andy 29.12.2013 16:00

1:1 w tym względzie, że po przywróceniu masz dokładnie to samo co sprzed. O to chodzi Demkowi - kopia, zabawy z innym ROMem i w razie czego przywrócenie do poprzedniego w takim stanie jaki był prze wykonaniem kopii.

Berion 29.12.2013 15:52

To nie jest kopia 1:1, chyba że samych plików. Jak zmienisz rozkład partycji to ta kopia stanie się niemal bezużyteczna.

andy 29.12.2013 15:50

SON/SOFF to implementacja nazwa zabezpieczenia stosowanego przez HTC - każdy operator ma inne. Domyślnie każdy bootloader jest zabezpieczony aby przez przypadek sobie nie narobić burdelu. Niektóre firmy pozwalają zabezpieczenie zdjąć przez: fastboot oem unlock, inne to utrudniają.

Wracając jednak do sedna. TWRP obok 4EXT pozwala na zrobienie kopii 1:1 partycji /system i /data i przywrócenie tak jak by nic się nie stało.

Berion 29.12.2013 15:24

Byłem przekonany, że to jest jednoznaczne, tj. że każdy oryg. bootloader weryfikuje podpis jądra i nie pozwala się nadpisać innym. Co miałoby być określane jako S-OFF.

Myliłem się też co do kopii. Nie jest posektorowa. To zrzut plików ze wszystkich partycji do jednego archiwum.

andy 28.12.2013 20:12

Jeżeli 4EXT nie działa to jest TWRP - http://teamw.in/project/twrp2

demek 28.12.2013 16:04

Apka nie dziala z moto defy...

Wiec ponawiam pytanie czy custom recovery robi to o co mi chodzi?

andy 28.12.2013 15:42

Cytat:

Chodzi mi tylko czy recovery robi to co mnie interesuje. Czyli robie obraz/zipa/cokolwiek, wgrywam nowy rom do zabawy a pozniej z zipa w recovery/czyms innym wrzucam system, ktory mialem poprzednio w stanie sprzed zabawy.
Tak to wyżej robi dokładnie to.

demek 28.12.2013 14:18

Pany ja mam odblokowany bootloader, custom recovery, roota i cm na pokladzie :P

Chodzi mi tylko czy recovery robi to co mnie interesuje. Czyli robie obraz/zipa/cokolwiek, wgrywam nowy rom do zabawy a pozniej z zipa w recovery/czyms innym wrzucam system, ktory mialem poprzednio w stanie sprzed zabawy.

andy 28.12.2013 13:49

Cytat:

Aby wgrać nieoficjalny recovery, musisz mieć odblokowany boot loader (tzw. S-OFF).
SOFF dotyczy tylko urządzeń od HTC. (Security OFF - to flaga która mówi, aby nie weryfikować min. podpisu jajka przy odpaleniu).
Obok 4EXT jest jeszcze TWRP.
Załącznik 64315

https://www.dropbox.com/s/o7m2yg96sq...8.12.51.01.png
https://www.dropbox.com/s/cu13vl6xd7...8.12.51.09.png
https://www.dropbox.com/s/zpx83ga8ax...8.12.51.17.png
Recovery to taki drugi bootloader. Zamiast systemu zawiera oprogramowanie jak sama nazwa mówi do przywrócenia oprogramowania.

Berion 28.12.2013 13:33

Recovery to powiedzmy aplikacja, z poziomu której można zrobić posektorowy obraz flashki.

Aby wgrać nieoficjalny recovery, musisz mieć odblokowany boot loader (tzw. S-OFF).

demek 28.12.2013 13:32

Recovery robi 1:1?

Berion 28.12.2013 13:32

4EXT jest rewelacyjny, ale nie pasuje do każdego telefonu. Zresztą nie ma uniwersalnego recovery. Najpopularniejszy jest chyba ClockworkMod.

andy 28.12.2013 13:07

Każde recovery to obsługuje. Ze swojej strony polecam 4EXT. Darmowa wersja dostępna na http://www.4ext.net/get.php?apk

Robi kopię 1:1 pamięci telefonu dzięki czemu w razie czego można szybko przywrócić telefon do stanu sprzed.

demek 28.12.2013 12:11

@andy

Potrzebuje cos zeby sobie machnac obraz obecnego systemu w mojej defy. Tak zeby wrocic do stanu obecnego w razie czego. Czas na testy czegos innego niz 2.3.7

:D

W koncu :D

andy 27.12.2013 19:47

Cytat:

SANEDroid is an Android frontend for SANE (Scanner Access Now Easy). SANEDroid enables remote scanning from conventional "saned" and network-enabled desktop scanners to your mobile device without the requirement for a physical cable connection. The application provides you with the ability to manipulate rudimentary image acquisition properties such as scan source, mode, resolution and bit depth. Post acquisition images can be stored on your device and / or shared with others. Furthermore, SANEDroid provides you with the ability to capture SANE log files for debug purposes. SANEDroid utilises cross-compiled binaries based on source from the SANE project (http://www.sane-project.org) modified to be compatible with the Android platform.
https://play.google.com/store/apps/d...com.sane.droid

demek 23.12.2013 12:37

http://photoephemeris.com/tpe-for-android

Zna ktos moze darmowy odpowiednik?

Berion 23.12.2013 12:10

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1270238)
Czyli miałem rację? :-) Jeżeli tak to napisz w tamtym temacie dlaczego Ci nie działało :-)

Rozczaruję Ciebie, ale nie. Miałbyś rację gdyby wyłączenie lub usunięcie DroidWalla rozwiązywało problem (po uprzednim przepuszczeniu wszystkich programów). Na dodatek wcześniej nie było z nim problemu, to dlaczego nagle miałby psuć reguły?

Po prostu zobaczyłem AFW+ u brata i doszedłem do wniosku że go wymienię. To co mnie ostatecznie przekonało to kolorowanie aplikacji, profile i ich eksport/import, a to co mnie zniechęcało to screenshoty na Google Play które na szczęście nie oddają wyglądu aplikacji. Tak, wiem, trochę to nieracjonalne, ale chcę aby te programy oprócz działania miały jakiś styl, aby przyjemnie się ich używało i aby nie przypominały programu gimnazjalisty na zaliczenie wakacyjnej poprawki z informatyki. ;p

Aha, pomógł wipe (drugi w karierze tego telefonu...).
Na razie spokój, więc chcę to co mnie interesuje poinstalować, kupić, zrobić kopię na zewnątrz i pożegnać się z Google, a w nowym roku z brandowanym softem.

sobrus 23.12.2013 08:37

Ja używam tego:
https://play.google.com/store/apps/d...firewall&hl=pl

andy 23.12.2013 08:15

Czyli miałem rację? :-) Jeżeli tak to napisz w tamtym temacie dlaczego Ci nie działało :-)

Berion 23.12.2013 02:28

Przeszedłem z antycznego DroidWalla na AFWall+. Niebo a ziemia. :D

Berion 21.12.2013 20:34

O właśnie zapomniałem napisać, że na Xperii 4.1 a na Szajsungu 2.3.

andy 21.12.2013 20:01

Cytat:

Wada taka, że ma nieczytelne GUI i przycisk do nagrywania nie pojawia się na ekranie blokady (ale można ustawić aby każda rozmowa była z automatu nagrywana).
Jak dla mnie GUI jest nawet ok. Nagrywanie z automatu tylko w wersji płatnej. U mnie aplikacja nie działa od wersji Androida 4.3 chyba. Niby pracują nad poprawką, ale chyba się nie zanosi na nową wersję :/

U mnie z nagrywaniem nie ma żadnego problemu, znaczy nie było do momentu przejścia na 4.3.

Berion 21.12.2013 18:03

A jednak działa. Testowałem na wbudowanym w aplikację dyktafonie, który to ma takie jak wyżej przypadłości. Natomiast nagrywanie rozmów jest ok, ale z kolei nie działa tam ze źródła phone line, a jedynie mic. :szczerb: I czym to się różni to nie wiem... Wydawało mi się logiczne że dyktafon działa tak samo i używa tego samego co funkcja nagrywania rozmowy telefonicznej.

No nic to, w zasadzie spełnia to moje oczekiwania więc jestem zadowolony. Aha no i dzięki Andy za cynk.

Wada taka, że ma nieczytelne GUI i przycisk do nagrywania nie pojawia się na ekranie blokady (ale można ustawić aby każda rozmowa była z automatu nagrywana).

Jakby co: działa na Sony Xperia J STi126 i Samsung Galaxy Gio SG-86ileśtam (w komentarzach w sklepie dramat ;]).

sobrus 21.12.2013 12:25

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1269978)
Mnie to prześladuje pech. ;)
Nagrywa, nawet z phone line (bo podobno są z tym problemy), ale nagrany dźwięk jest kilkukrotnie przyspieszony...

Mój kolega kiedyś próbował sobie taką aplikację zainstalować na Motoroli RAZR costam (Android 4.0) .

Żadna nie działała :szczerb:, problem był chyba poważny, chyba coś z obsługą mikrofonu, zupełnie nic się nie nagrywało. Nie do przeskoczenia.

Także Twój pech to żaden pech :D

Berion 21.12.2013 12:05

Mnie to prześladuje pech. ;)
Nagrywa, nawet z phone line (bo podobno są z tym problemy), ale nagrany dźwięk jest kilkukrotnie przyspieszony...

andy 21.12.2013 07:51

InCall Recorder

Berion 21.12.2013 02:20

Czasami może się przydać, szczególnie przy rozmowach z różnymi "ofertologami". ;)

ed hunter 20.12.2013 23:51

Nie gadam więcej z Berionę.

Berion 20.12.2013 23:44

Poszukuję teraz dla odmiany czegoś do nagrywania rozmów telefonicznych, ale nie jako osobny dialer. Jest takie coś?

Berion 01.12.2013 13:39

Ja polecałem. Kilka postów wcześniej. ;)

gallus 01.12.2013 13:37

Nie wiem czy ktoś polecał ale jak dla mnie to świetna sprawa

ElectroDroid

Cytat:

ElectroDroid jest prostym, a zarazem potężnym narzędziem dla elektroników i zawiera:
***8226; Dekoder pasków kodowych na rezystorach;
***8226; Dekoder kolorów cewek;
***8226; Kalkulator Prawa Ohma;
***8226; Kalkulator reaktancji
***8226; Dzielnik napięcia;;
***8226; Rezystory (stosunek, połączenie równoległe, połączenie szeregowe);
***8226; Obliczenie ładunku kondensatora;
***8226; Wzmacniacze operacyjne;
***8226; Kalkulator rezystorów do diod LED;
***8226; Kalkulator LM317;
***8226; Rozpraszanie ciepła;
***8226; Kalkulator żywotności baterii;
***8226; Narzędzie projektowania cewek;
***8226; Kalkulator spadku napięcia;
***8226; Kalkulator szerokości ścieżki PCB ;
***8226; Kalkulator prostych filtrów;
***8226; Kalkulator NE555;

andy 26.11.2013 00:30

Ostatnia alpha Jitsi jest już na tyle stabilna, że można jej śmiało używać ;)
https://download.jitsi.org/jitsi/nig...ndroid-178.apk

Jitsi to komunikator (XMPP i SIP) dla Androida z obsługą m. in. wideo rozmów.

wroclawianka 23.11.2013 19:16

Kizzu - wszystkie promocje w jednym miejscu

Chciałam wam polecić aplikacje Kizzu, która zbiera informacje o wszystkim promocjach w centrach handlowych. Wiele galerii oferuje swoje mobilne apki, tu macie je wszystkie w jednej.

Jest naprawdę przydatna, bo dzięki niej przed wizytą w galerii już wiesz, które salony warto zahaczyć i skorzystać z rabatu, wyprzedaży czy innej promocyjnej oferty. Umożliwia także łatwy dostęp do kuponów, które oferuje wiele marek, w tym: Cropp, House, Reserved, czy do gazetek drogeryjnych - szczególnie przydatne teraz, przed świętami.

W dodatku apka ma możliwość geolokalizacji, czyli domyślnie wybierze wam galerię, która znajduje się najbliżej, a jeśli interesuje was inna - wystarczy ustawić to w opcjach. Ciekawa jest także możliwość wyboru kategorii, czyli jeśli jesteście facetami, to nie musicie oglądać promocji z mody damskiej czy ciążowej.

sobrus 16.11.2013 13:02

Czy na stockowym Androidzie 4.4 da się wysyłać SMSy bez konta google+?

andy 16.11.2013 12:22

8sms (Stock Messaging, KitKat).
https://play.google.com/store/apps/d...tyeightsms.mms

andy 06.10.2013 17:47

DashNotifier - Plugin/wtyczka do DashClocka, która pozwala wyświetlić powiadomienia na ekranie blokady z każdego programu - wtyczka podpina się pod usługę powiadomień, która została zaprezentowana w Androidzie 4.3
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2429111

Tak DashClock jak i DashNotifier to programy z otwartym kodem na licencji GPL.

--

Crptonite umożliwia obsługuje też TC po linii komend.

Berion 28.09.2013 12:57

Cytat:

Napisany przez Berion
czegoś co pozwala na szyfrowanie karty pamięci
Cytat:

Napisany przez andy (Post 1256826)
Android ma w standardzie, albo Cryptonite.

Mój stockowy rom nie ma takiej opcji. Dziwne. :hmm:

A Cryptonite jak czytałem, szyfruje pliki na dropboksie, którego nie używam i nie chcę używać. A ja chcę zaszyfrować całą kartę pamięci.

- - -

Świetny kalkulator znalazłem:
https://play.google.com/store/apps/d...oid.calculator

I bardzo fajną aplikację dla grzebaczy: ;]
https://play.google.com/store/apps/d...lettronica.pro

andy 31.08.2013 20:13

Ogólny algorytm poniżej. Zakłada on że ktoś zaczął dzwonić do Ciebie:
Załącznik 63111

Po zakończeniu spotkania ze statusem aktywnym, powinieneś wyczyścić listę osób do których wysłałeś SMSa.

ynsiwy 31.08.2013 19:50

Później pobiore taskera i będę próbował :) dzięki za pomoc!

andy 31.08.2013 19:09

Poniżej ten skrypt w firmie pliku, który można zaimportować do Taskera:

https://docs.google.com/file/d/0B3yzHZtB6bG6OVNhcGVTVGhDb2s/edit?usp=docslist_api

ynsiwy 31.08.2013 19:07

Dzięki, ale szczerze nawet nie wiem jak miał bym się za to zabrać ;) roota mam, ale aż tak się nigdy nie zgłębiałem :)

andy 31.08.2013 18:53

Niżej masz nieskończony skrypt, który realizuje funkcję o której wspomniałem.

Autoresponder
Profile: Autoresponder (18)
State: Call [ Type:Incoming Number:* ]
State: Profile Active [ Name:Spotkanie ]
State: Variable Value [ Name:%CNAME Op:Is Set Value:* ]
Enter: Auto odpowiedź (20)
A1: Variable Set [ Name:%JEST To:0 Do Maths:Off Append:Off ]
A2: Variable Set [ Name:%NUMER To:%CNUM Do Maths:Off Append:Off ]
A3: Variable Section [ Name:%NUMER From:1 Length:2 Adapt To Fit:Off Store Result In:%NUMER ]
A4: For [ Variable:%KIERUNKOWY Items:1:12 ]
A5: Variable Set [ Name:%index To:%index + 1 Do Maths:On Append:Off ]
A6: If [ %KIERUNKOWY(%index) = %NUMER ]
A7: For [ Variable:%TEL Items:%TEL(#) ]
A8: Variable Set [ Name:%IND To:%IND + 1 Do Maths:Off Append:Off ]
A9: If [ %TEL(%IND) = %CNUM ]
A10: Variable Set [ Name:%JEST To:1 Do Maths:Off Append:Off ]
A11: End If
A12: End For
A13: If [ %JEST = 0 ]
A14: Send SMS [ Number:%CNUM Message:Nie moge teraz rozmawiac. Bede osiagalny dopiero po godzinie: Store In Messaging App:On ]
A15: Array Push [ Name:%TEL Position:1 Value:%CNUM Fill Spaces:Off ]
A16: End If
A17: End If
A18: End For

ynsiwy 31.08.2013 18:50

Teraz patrze w opcjach czy w stocku w samsungu nie da się tego zrobić. Ale chyba potrzebna będzie aplikacja żeby ustalić harmonogram

andy 31.08.2013 18:41

GOSMS posiada taką funkcję.

Kiedyś zacząłem pisać skrypt do Taskera, który miał realizować taka funkcję. Niestety go jeszcze nie ukończyłem.

Skrypt miał się aktywować w momencie kiedy w kalendarzu mam spotkanie ze statusem zajęty.
Miał wysyłać wiadomości tylko na numer komórkowy, oraz tylko do osób z książki adresowej.
Chciałem też dodać zabezpieczenie, aby wysłać do danej osoby taką wiadomość tylko raz, oraz w smsie podać godzinę końca spotkania.
Samo połączenie by było odrzucane.

Kogoro 31.08.2013 18:41

Cytat:

Napisany przez ynsiwy (Post 1259171)
Jest jakaś aplikacja do automatycznego odrzucenia połączenia o wybranej godzinie, tak aby wysłała smsa, że oddzwonie później?

Może chodzi o coś takiego. Sam nie testowałem, bo nie jest to dla mnie sprawa priorytetowa.
afirewall

Cytat:

aFirewall to Android Firewall. Pozwala on skonfigurować wiele różnych reguł tak aby blokować wybrane połšczenia i/lub wiadomoci w wybranych okresach czasu. Obsługiwane sš zarówno reguły używane okresowo jak i jednorazowo.
Powinieneś przejrzeć aplikacje do blokowania połączeń. Niektóre może posiadają funkcje, których oczekujesz.

Jak znajdziesz to wstaw apkę do tematu.

ynsiwy 31.08.2013 18:33

Jest jakaś aplikacja do automatycznego odrzucenia połączenia o wybranej godzinie, tak aby wysłała smsa, że oddzwonie później?

andy 21.08.2013 20:20

https://play.google.com/store/apps/d...bitspin.timely

andy 27.07.2013 21:17

Chodziło mi o VX ConnectBota https://play.google.com/store/apps/d....vx.connectbot
Tak jest to klient ssh, jednak można go używać jako terminalu lokalnego.
Cytat:

Masz na myśli te aplikacje?
Drugą z których podałeś.

Berion 27.07.2013 19:07

Connectbot to ja widzę że to klient ssh, a nie terminal. ???

W standardzie to są aplikacje, które mają to pole wyszarzone i nie da się ich tak przenieść. A za poradę dzięki, tego akurat nie wiedziałem.

Masz na myśli te aplikacje?
https://play.google.com/store/apps/d....pictureframes
https://play.google.com/store/apps/d....pixlr.express

andy 26.07.2013 18:45

Cytat:

Napisany przez Berion
jakiegoś terminalu, najlepiej takiego gdzie mógłbym tworzyć swoje aliasy

Otwarty i darmowy VCX ConnectBot?
Cytat:

czegoś co pozwala na szyfrowanie karty pamięci
Android ma w standardzie, albo Cryptonite.
Cytat:

- czegoś co pozwala przenieść aplikacje z telefonu na kartę pamięci (a jeśli się nie da to może przenieść fizycznie a w sys/app zrobić symlinka ???)
W standardzie powinno być. Tylko trzeba uważać. Jeżeli przeniesiesz aplikację, która działa non stop - widget, telefon itp to przy podpięciu telefonu jako pamięć masowa zostaną zabite.

Cytat:

Co sądzicie o Solid Explorer? Wygląda super, używałem trochę jak był jeszcze betą, ale może są lepsze?
SE jest moim zdaniem najlepszy. ES jest zaraz za nim.

Do filmów to MX, do grafiki np. PIXLR Express, Camera FX

sobrus 26.07.2013 18:31

tu jest :)
https://play.google.com/store/apps/d...roidterm&hl=pl

Berion 26.07.2013 18:26

Busybox'a mam bo wgrał go ten toolkit do rootowania, a skąd wezmę "emulator terminala"?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:18.