![]() |
Zabrać wam smarkfony to poumieracie. :P
|
To tak jak Today Calendar. ;)
|
Cytat:
Kiedyś tak zrobiłem, ale niestety przy próbie dodania nowego spotkania zobaczyłem w kalendarzu komunikat "Brak kalendarza". :rotfl: Musiałem pomóc sobie kartką....k***a |
Do samych widgetów polecam Today Calendar.
|
Ano właśnie z widgetem. Czyli frytki do tego.
Kurde, będę musiał napisać sobie sam. Tylko kto mi go kupi jak wszyscy mają w czterech literach uprawnienia? @Patrix Deweloperski to miałem Desire Z, ale na co dzień używałem Nokię 6 coś, taką blaszaną. Zwaną dziś feature phone'm. ;} |
Cytat:
Kilka dni temu testowałem Sunrise Calendar. Ładny design, nowoczesny. Jednak dopóki nie wprowadzą ustawiania statusu dla wydarzeń oraz obsługi exchange to się na niego nie przesiądę. |
Biedron chyba sobie Androida kupił, Xperię, pytanie co miał wcześniej? :D
|
W Androidzie jest chyba jakieś wspólne API do kalendarzy, możesz mieć kilka sprzedających dane różnym firmom i widzących się nawzajem, ale takiego żeby działał jako standalone to jeszcze nie widziałem :ysz:
I żeby jeszcze widget miał. "Najprościej" chyba zdefiniować kalendarzu systemowym sprzedawanie danych samemu sobie (np do owncloud) i wywalić domyślny googlowski. Np takie coś: https://play.google.com/store/apps/d...davsyncadapter Pewnie nawet nie musisz mieć serwera, byle tylko system myślał że coś sprzedaje. Dziwny świat. |
Szukam jakiegoś dobrego i ładnego kalendarza który nie sprzedaje moich danych... i który jest niezależny od systemowego. Podobno najlepsze są Today Callenar, Digical i Cal: Any.do, ale pierwszy od razu mi się wyłącza, a pozostałe dwa krzyczą że brak kalendarza w systemie (co za absurd w ogóle żeby zewnętrzny kalendarz wymagał systemowego kalendarza - po to mi zewnętrzny abym już systemowego nie potrzebował, nie? logiczne chyba).
|
Istnieje nawet coś ciekawszego, a przy okazji tańszego, czyli mobilny tuner dvb-t. Podłączamy do tabletu lub smartfona (microUSB) i mamy TV.
|
jak smartfon ma wbudowany tuner dvb-t to tak
tylko, ze niezwykle malo jest takich fonow, bardzo bardzo malo (ale istnieja!) |
A w jaki sposób chcesz odbierać telewizje bez internetu?
|
A jest taka aplikacja dzięki której można oglądac programy telewizyjne (głównie polskie) bez potrzeby uruchamiania połączenia internetowego tak jak w programie FM Radio?
|
daję propozycję, dla kierowców, żeby nie musieli płacić mandatów ani stac w korkach :) iCoyote, jest free
|
U mnie na telefonie było dokładnie odwrotnie MX Player chodził wolno, przycinał się, zawieszał.
A VLC śmiga aż miło. :spoko: |
Sprawdziłem 2 filmy full hd i chodzą bez problemów
|
VLC na mobile jest jeszcze w powijakach. Też mogę polecić MX Player, ale ze względu na pierdylion procków to też trochę totolotek. ;p
- - - Potrzebuję aplikacji do kontaktów, która najlepiej jakby przechowywałaby je zaszyfrowane, a obowiązkowo pozwalała na export/import. Ta domyślna brandowana i ta z AOSP eksportują tylko do vCard, a ten nie obsługuje grup (albo tylko u mnie nie eksportuje grup, tego nie wiem). W ogóle co za szajs, okazuje się że absolutnie żadna z aplikacji, które preinstalował producent telefonu do niczego się nie nadaje. Wszystkie są ubogie, zabugowane, "zgettonizowane" i brzydkie. ;] |
Cytat:
Później załaduję coś z podwójnymi napisami. |
Vlc się tnie, pixeloza, odtwarzacz zainstalowany w tablecie odtwarza płynnie ale nie da się zmienić ścieżki dźwięku
|
vlc nie łyknie tego?
|
MX Player?
|
Potrzebny odtwarzacz plików .m2ts lub jeszcze lepiej playlisty, w którym można wybrać ścieżkę dźwiękową.
Najlepiej za darmo i żeby mało żrący był. ;) |
Cytat:
|
Link2SD przenosi wszystko co sie chce
producent nie zaleca przenoszenia widgetow link2sd nie ma nic wspolnego z opcja przenoszenia programow z menu aplikacje :) wymaga podzialu karty na 2 partycje, jedna dla linucha, nie bedzie widziana ani przez robocika (ten dzieki link2sd ja obsluguje) ani dla windy (MS nadal uwaza, ze wymiennych nosnikow flash sie nie partycjonuje) |
Ilość załączników: 2
Nie badałem sprawy dokładnie, ale tak to wygląda dla użytkownika.
APK Adobe Readera ma ok 7,8MB. Co przenosi a co nie przenosi ciężko mi powiedzieć (=jestem leniwy), ale na pewno nie przenosi w całości. Żeby było śmieszniej to przeniesiona aplikacja zajmuje więcej niż nie przeniesiona :rotfl: Załącznik 65564Załącznik 65565 |
Nie może część aplikacji zostawać w telefonie. ;)
A to czy android przenosi czy nie, wynika z manifestu w APK jaki deweloper przygotował - bo to od niego zależy czy na to pozwoli czy też nie (domyślne ustawienie jest takie aby przenoszenie uniemożliwiać). Pozostaje jeszcze kwestia tego co użytkownik rozumie pod pojęciem aplikacja. Mamy zwykłe *.apk, skompilowane *.odex (ale to systemowe zawsze, nie ze sklepu) i *.apk + dociągane zasoby (bo Google Play nakłada limit 50MB na apk-1/2 i chyba też 3). Do tego dochodzi jeszcze aspekt cache'owania danych, w których mogą się w nieskończoność cache'ować reklamy (czyli rozmiar "save'a" (bo nie da się tego wyprowadzić na zewnątrz - chyba ;]) będzie stale rósł wraz z ilością ściągniętych reklam). Przenosząc aplikację na kartę, przenosi się sam APK. Reszta jest na NAND w telefonie i to niekoniecznie w /data, a więc jeśli chcemy się bawić w symlinki to dla każdej takiej aplikacji trzeba to robić oddzielnie... Na szczęście jest ich mało (chociaż nie wiem, bo gier na Androida nie kupuję, tam pewnie odsetek będzie większy). Mówiąc brzydko: burdel. |
Android potrafi też przenosić aplikację na kartę SD.
Ale to jest takie pseudo przenoszenie. Część aplikacji zostaje w pamieci telefonu (ile - to zależy od aplikacji). |
Link2SD robi to o czym napisaliśmy. Po prostu za nas, ale karta nadal musi być sformatowana, FAT32 nie obsługuje. Czy się mylę?
Większość telefonów ma magnetometr, akurat moje wszystkie mają bardzo słaby i mogę sobie jedynie nimi zmierzyć pole wokół monitora. ;d - - - Opcja CyanogenModa. |
To CyanogenMod ma wbudowaną opcję do przenoszenia aplikacji na kartę SD, czy to opcja Androida?
|
link2sd rozwiazuje te problemiki automagicznie
wymaga roota oczywiscie, uzywalem na Szajsungach Xcover, sprawdzone, dziala :) z ciekawostek - testowalem apke Wykrywacz Metali (za free w Google Play) i ku memu zdziewieniu dziala oczywiscie nie jest tak czula jak nawet tani wykrywacz dedykowany, ale na szybko pozwala zlokalizowac metale w scienie wymaga czujnika magnetycznego w fonie, ktory obecnie jest prawie zawsze |
W kupie siła :D
|
A o tym to z kolei ja nie pomyślałem. :D
|
Cytat:
Możnaby podzielić kartę SD na partycje i w autostarcie zrobić mounta. Dobre dla tych co mają roota i mało pamięci w telefonie :spoko: Przez MTP powinien zobaczyć (moim zdaniem) z tym że sam Android nie działa poprawnie z ext4 na karcie (kwestia uprawnień) - dlatego lepiej podzielić na partycję i jedną dać na pożarcie Androidowi żeby się cieszył (fat) a drugą do własnych celów (ext4). |
Nie da się z automatu skonwertować *.jar na *.apk bo są pod zupełnie różne środowiska uruchomieniowe. Guglaj "jar2apk", "how to convert jar apk android" itp. ale szczerze wątpię w coś takiego.
Tak samo nie da się zrobić, aby gry z Google Play instalowały się na karcie SD. Można to obejść, ale w sposób dość kłopotliwy bo wymaga poświęcenia SD dla EXT3 (a więc Windows nie zobaczy karty, chociaż nie wiem jak w trybie MTP, ale chyba też nie) i wykonania linku symbolicznego do /data/app/ na kartę. |
Witam, mam dwa pytanka, czy ktoś może wie i mógłby mi podac nazwy programów do instalacji gier java (z telefonów komórkowych) na androidzie, albo skonwertowania plików .jar na .apk i co trzeba w nim ustawic by sciągane z Google Play gry i programy instalowały się na karcie SD (bardzo dużo miejsca) a nie w pamięci wewnętrznej (coraz mniej)?
|
Ilość załączników: 6
1Weather - aplikacja pogodowa
https://play.google.com/store/apps/d...expressweather Załącznik 65296 Załącznik 65297 Załącznik 65298 Załącznik 65299 Załącznik 65300 Załącznik 65301 |
:D nie no rewelka
|
BroApp ;)
https://play.google.com/store/apps/d...net.broapp.app Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Aktywne powiadomienia jak w Moto X. Wymagany Android >=4.4
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Poszukuję komunikatora obsługującego XMPP. Może być płatny.
Wszyscy polecają Imo, ale ja szukam czegoś co nie wymusza na mnie zakładania zbędnych kont nie wiadomo gdzie i na czym. Po za tym lista wymaganych uprawnień odstrasza. - - - Poszukuję też jakiegoś magicznego programu który umożliwiałby mi blokowanie dostępu danej aplikacji do określonych przeze mnie zasobów (jak np. kontakty czy karta SD). |
hello sms
https://play.google.com/store/apps/d...xt.hello&hl=en Załącznik 64617 Prosta inna aplikacja do SMSów. |
http://gallery.dpcdn.pl/imgc/ToolIco...06160516_0.png SnapPea
Cytat:
|
Dzięki, w sumie pod symbianem również korzystałem z aplikacji służącej do rejestrowania wypraw rowerowych. Bardziej szczegółowo potrzebne mi to do pomiarów odległości podczas szukania usterek kabli ułożonych w ziemi czyli mniej więcej znam trasę kabla i powiedzmy za 600m jest usterka to uruchamiam programik i zasuwam :)
|
https://play.google.com/store/apps/d....gpsarea&hl=pl
poszukaj innych programow do pomiaru gruntu - wszystkie maja opcje exportu na mapy w roznych formatach, w tym google i garmin, bo to standardy pewnie jakas free wylapiesz nie polece nic konkretnego, bo nie uzywam, kiedys sie tylko zainteresowalem kupujac dzialke budowlana ;) potrzebowalem dokladnych pomiarow szerokosci ;) swoja droga jak juz pracujesz na mapie w kompie to najlepiej mierzyc odleglosci na geoportalu - masz miarki najrozniejsze bezisrednio na warstwie mapy |
Na szybko mogę podać Endomondo
https://play.google.com/store/apps/d...omondo.android Tylko to aplikacja do rejestrowania aktywności sportowej. Napisz więcej szczegółów co chcesz rejestrować, to uda się lepiej dopasować aplikację. |
Poszukuje aplikacji do pomiaru odległości poprzez gps z możliwością ewentualnego exportu do google maps, znajdzie się coś? :)
|
No to to. Nie mialem juz czasu na zabawe a clokworkmod recovery sie obrazil i placze, ze nie moze zamontowac karty. Recznie tez lipa :P
Zadzialalo za pierwszym razem ale mi miejsce sie na karcie skonczylo....a pozniej juz lipa :D |
1:1 w tym względzie, że po przywróceniu masz dokładnie to samo co sprzed. O to chodzi Demkowi - kopia, zabawy z innym ROMem i w razie czego przywrócenie do poprzedniego w takim stanie jaki był prze wykonaniem kopii.
|
To nie jest kopia 1:1, chyba że samych plików. Jak zmienisz rozkład partycji to ta kopia stanie się niemal bezużyteczna.
|
SON/SOFF to implementacja nazwa zabezpieczenia stosowanego przez HTC - każdy operator ma inne. Domyślnie każdy bootloader jest zabezpieczony aby przez przypadek sobie nie narobić burdelu. Niektóre firmy pozwalają zabezpieczenie zdjąć przez: fastboot oem unlock, inne to utrudniają.
Wracając jednak do sedna. TWRP obok 4EXT pozwala na zrobienie kopii 1:1 partycji /system i /data i przywrócenie tak jak by nic się nie stało. |
Byłem przekonany, że to jest jednoznaczne, tj. że każdy oryg. bootloader weryfikuje podpis jądra i nie pozwala się nadpisać innym. Co miałoby być określane jako S-OFF.
Myliłem się też co do kopii. Nie jest posektorowa. To zrzut plików ze wszystkich partycji do jednego archiwum. |
Jeżeli 4EXT nie działa to jest TWRP - http://teamw.in/project/twrp2
|
Apka nie dziala z moto defy...
Wiec ponawiam pytanie czy custom recovery robi to o co mi chodzi? |
Cytat:
|
Pany ja mam odblokowany bootloader, custom recovery, roota i cm na pokladzie :P
Chodzi mi tylko czy recovery robi to co mnie interesuje. Czyli robie obraz/zipa/cokolwiek, wgrywam nowy rom do zabawy a pozniej z zipa w recovery/czyms innym wrzucam system, ktory mialem poprzednio w stanie sprzed zabawy. |
Cytat:
Obok 4EXT jest jeszcze TWRP. Załącznik 64315 https://www.dropbox.com/s/o7m2yg96sq...8.12.51.01.png https://www.dropbox.com/s/cu13vl6xd7...8.12.51.09.png https://www.dropbox.com/s/zpx83ga8ax...8.12.51.17.png Recovery to taki drugi bootloader. Zamiast systemu zawiera oprogramowanie jak sama nazwa mówi do przywrócenia oprogramowania. |
Recovery to powiedzmy aplikacja, z poziomu której można zrobić posektorowy obraz flashki.
Aby wgrać nieoficjalny recovery, musisz mieć odblokowany boot loader (tzw. S-OFF). |
Recovery robi 1:1?
|
4EXT jest rewelacyjny, ale nie pasuje do każdego telefonu. Zresztą nie ma uniwersalnego recovery. Najpopularniejszy jest chyba ClockworkMod.
|
Każde recovery to obsługuje. Ze swojej strony polecam 4EXT. Darmowa wersja dostępna na http://www.4ext.net/get.php?apk
Robi kopię 1:1 pamięci telefonu dzięki czemu w razie czego można szybko przywrócić telefon do stanu sprzed. |
@andy
Potrzebuje cos zeby sobie machnac obraz obecnego systemu w mojej defy. Tak zeby wrocic do stanu obecnego w razie czego. Czas na testy czegos innego niz 2.3.7 :D W koncu :D |
Cytat:
|
|
Cytat:
Po prostu zobaczyłem AFW+ u brata i doszedłem do wniosku że go wymienię. To co mnie ostatecznie przekonało to kolorowanie aplikacji, profile i ich eksport/import, a to co mnie zniechęcało to screenshoty na Google Play które na szczęście nie oddają wyglądu aplikacji. Tak, wiem, trochę to nieracjonalne, ale chcę aby te programy oprócz działania miały jakiś styl, aby przyjemnie się ich używało i aby nie przypominały programu gimnazjalisty na zaliczenie wakacyjnej poprawki z informatyki. ;p Aha, pomógł wipe (drugi w karierze tego telefonu...). Na razie spokój, więc chcę to co mnie interesuje poinstalować, kupić, zrobić kopię na zewnątrz i pożegnać się z Google, a w nowym roku z brandowanym softem. |
Ja używam tego:
https://play.google.com/store/apps/d...firewall&hl=pl |
Czyli miałem rację? :-) Jeżeli tak to napisz w tamtym temacie dlaczego Ci nie działało :-)
|
Przeszedłem z antycznego DroidWalla na AFWall+. Niebo a ziemia. :D
|
O właśnie zapomniałem napisać, że na Xperii 4.1 a na Szajsungu 2.3.
|
Cytat:
U mnie z nagrywaniem nie ma żadnego problemu, znaczy nie było do momentu przejścia na 4.3. |
A jednak działa. Testowałem na wbudowanym w aplikację dyktafonie, który to ma takie jak wyżej przypadłości. Natomiast nagrywanie rozmów jest ok, ale z kolei nie działa tam ze źródła phone line, a jedynie mic. :szczerb: I czym to się różni to nie wiem... Wydawało mi się logiczne że dyktafon działa tak samo i używa tego samego co funkcja nagrywania rozmowy telefonicznej.
No nic to, w zasadzie spełnia to moje oczekiwania więc jestem zadowolony. Aha no i dzięki Andy za cynk. Wada taka, że ma nieczytelne GUI i przycisk do nagrywania nie pojawia się na ekranie blokady (ale można ustawić aby każda rozmowa była z automatu nagrywana). Jakby co: działa na Sony Xperia J STi126 i Samsung Galaxy Gio SG-86ileśtam (w komentarzach w sklepie dramat ;]). |
Cytat:
Żadna nie działała :szczerb:, problem był chyba poważny, chyba coś z obsługą mikrofonu, zupełnie nic się nie nagrywało. Nie do przeskoczenia. Także Twój pech to żaden pech :D |
Mnie to prześladuje pech. ;)
Nagrywa, nawet z phone line (bo podobno są z tym problemy), ale nagrany dźwięk jest kilkukrotnie przyspieszony... |
InCall Recorder
|
Czasami może się przydać, szczególnie przy rozmowach z różnymi "ofertologami". ;)
|
Nie gadam więcej z Berionę.
|
Poszukuję teraz dla odmiany czegoś do nagrywania rozmów telefonicznych, ale nie jako osobny dialer. Jest takie coś?
|
Ja polecałem. Kilka postów wcześniej. ;)
|
Nie wiem czy ktoś polecał ale jak dla mnie to świetna sprawa
ElectroDroid Cytat:
|
Ostatnia alpha Jitsi jest już na tyle stabilna, że można jej śmiało używać ;)
https://download.jitsi.org/jitsi/nig...ndroid-178.apk Jitsi to komunikator (XMPP i SIP) dla Androida z obsługą m. in. wideo rozmów. |
Kizzu - wszystkie promocje w jednym miejscu
Chciałam wam polecić aplikacje Kizzu, która zbiera informacje o wszystkim promocjach w centrach handlowych. Wiele galerii oferuje swoje mobilne apki, tu macie je wszystkie w jednej.
Jest naprawdę przydatna, bo dzięki niej przed wizytą w galerii już wiesz, które salony warto zahaczyć i skorzystać z rabatu, wyprzedaży czy innej promocyjnej oferty. Umożliwia także łatwy dostęp do kuponów, które oferuje wiele marek, w tym: Cropp, House, Reserved, czy do gazetek drogeryjnych - szczególnie przydatne teraz, przed świętami. W dodatku apka ma możliwość geolokalizacji, czyli domyślnie wybierze wam galerię, która znajduje się najbliżej, a jeśli interesuje was inna - wystarczy ustawić to w opcjach. Ciekawa jest także możliwość wyboru kategorii, czyli jeśli jesteście facetami, to nie musicie oglądać promocji z mody damskiej czy ciążowej. |
Czy na stockowym Androidzie 4.4 da się wysyłać SMSy bez konta google+?
|
|
DashNotifier - Plugin/wtyczka do DashClocka, która pozwala wyświetlić powiadomienia na ekranie blokady z każdego programu - wtyczka podpina się pod usługę powiadomień, która została zaprezentowana w Androidzie 4.3
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2429111 Tak DashClock jak i DashNotifier to programy z otwartym kodem na licencji GPL. -- Crptonite umożliwia obsługuje też TC po linii komend. |
Cytat:
A Cryptonite jak czytałem, szyfruje pliki na dropboksie, którego nie używam i nie chcę używać. A ja chcę zaszyfrować całą kartę pamięci. - - - Świetny kalkulator znalazłem: https://play.google.com/store/apps/d...oid.calculator I bardzo fajną aplikację dla grzebaczy: ;] https://play.google.com/store/apps/d...lettronica.pro |
Ogólny algorytm poniżej. Zakłada on że ktoś zaczął dzwonić do Ciebie:
Załącznik 63111 Po zakończeniu spotkania ze statusem aktywnym, powinieneś wyczyścić listę osób do których wysłałeś SMSa. |
Później pobiore taskera i będę próbował :) dzięki za pomoc!
|
Poniżej ten skrypt w firmie pliku, który można zaimportować do Taskera:
https://docs.google.com/file/d/0B3yzHZtB6bG6OVNhcGVTVGhDb2s/edit?usp=docslist_api |
Dzięki, ale szczerze nawet nie wiem jak miał bym się za to zabrać ;) roota mam, ale aż tak się nigdy nie zgłębiałem :)
|
Niżej masz nieskończony skrypt, który realizuje funkcję o której wspomniałem.
Autoresponder Profile: Autoresponder (18) State: Call [ Type:Incoming Number:* ] State: Profile Active [ Name:Spotkanie ] State: Variable Value [ Name:%CNAME Op:Is Set Value:* ] Enter: Auto odpowiedź (20) A1: Variable Set [ Name:%JEST To:0 Do Maths:Off Append:Off ] A2: Variable Set [ Name:%NUMER To:%CNUM Do Maths:Off Append:Off ] A3: Variable Section [ Name:%NUMER From:1 Length:2 Adapt To Fit:Off Store Result In:%NUMER ] A4: For [ Variable:%KIERUNKOWY Items:1:12 ] A5: Variable Set [ Name:%index To:%index + 1 Do Maths:On Append:Off ] A6: If [ %KIERUNKOWY(%index) = %NUMER ] A7: For [ Variable:%TEL Items:%TEL(#) ] A8: Variable Set [ Name:%IND To:%IND + 1 Do Maths:Off Append:Off ] A9: If [ %TEL(%IND) = %CNUM ] A10: Variable Set [ Name:%JEST To:1 Do Maths:Off Append:Off ] A11: End If A12: End For A13: If [ %JEST = 0 ] A14: Send SMS [ Number:%CNUM Message:Nie moge teraz rozmawiac. Bede osiagalny dopiero po godzinie: Store In Messaging App:On ] A15: Array Push [ Name:%TEL Position:1 Value:%CNUM Fill Spaces:Off ] A16: End If A17: End If A18: End For |
Teraz patrze w opcjach czy w stocku w samsungu nie da się tego zrobić. Ale chyba potrzebna będzie aplikacja żeby ustalić harmonogram
|
GOSMS posiada taką funkcję.
Kiedyś zacząłem pisać skrypt do Taskera, który miał realizować taka funkcję. Niestety go jeszcze nie ukończyłem. Skrypt miał się aktywować w momencie kiedy w kalendarzu mam spotkanie ze statusem zajęty. Miał wysyłać wiadomości tylko na numer komórkowy, oraz tylko do osób z książki adresowej. Chciałem też dodać zabezpieczenie, aby wysłać do danej osoby taką wiadomość tylko raz, oraz w smsie podać godzinę końca spotkania. Samo połączenie by było odrzucane. |
Cytat:
afirewall Cytat:
Jak znajdziesz to wstaw apkę do tematu. |
Jest jakaś aplikacja do automatycznego odrzucenia połączenia o wybranej godzinie, tak aby wysłała smsa, że oddzwonie później?
|
|
Chodziło mi o VX ConnectBota https://play.google.com/store/apps/d....vx.connectbot
Tak jest to klient ssh, jednak można go używać jako terminalu lokalnego. Cytat:
|
Connectbot to ja widzę że to klient ssh, a nie terminal. ???
W standardzie to są aplikacje, które mają to pole wyszarzone i nie da się ich tak przenieść. A za poradę dzięki, tego akurat nie wiedziałem. Masz na myśli te aplikacje? https://play.google.com/store/apps/d....pictureframes https://play.google.com/store/apps/d....pixlr.express |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Do filmów to MX, do grafiki np. PIXLR Express, Camera FX |
|
Busybox'a mam bo wgrał go ten toolkit do rootowania, a skąd wezmę "emulator terminala"?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:18. |