![]() |
Ilość załączników: 1
SATA 2 Gigbyte z kontrolerem IDE - Enable
SATA Port0-3 Native Mode - Enable i widzę to Załącznik 80087 |
działa jak mam tylko samego Plextora to na to samo wychodzi jak go podepnę do ProBooka :-)
eSATA - Disable SATA 2 Gigbyte - Disable 1 port IDE - Disable SATA Port 0-3 Native Mode Disable Marvel 6G AHCI - ENABLE SSD i HDD Załącznik 80086 |
cześć golanek
moja MBO to Gigabyte GA-X58A-UD7 v2 obecnie mam ustawione pod Marvel 6G dysk SSD i HDD w trybie AHCI SATA 2 z ICH10R mam w trybie IDE i tam mam podpięte wszystkie nagrywarki SATA 2 z Gigabyte tryb IDE ale nic nie podpięte podepnę PLEXTOR BD-R PX-LB950SA i zobaczę zaraz i sprawdzę twoje ustawienia |
Cytat:
SATA RAID/AHCI Mode - Disable SATA Port0-3 Native Mode - Disable Onboard SATA/IDE Device - Disable Windows może się nie załadować na takich ustawieniach, wszystko zależy od tego na jakich był instalowany. Jeśli windows się zbootuje i plexutil zadziała to można wtedy spróbować z trybem Enable dla "Onboard SATA/IDE Device" i wtedy w "Onboard SATA/IDE Ctrl Mode" ustawić IDE. Plex musi być wpięty do któregoś z pierwszych portów od góry. Do pierwszego proponuję podpiąć hdd z systemem (sata0) a do drugiego (sata1) plexa. Jak zadziała plexutil można zmienić na sata2 lub sata3. Porty sata4,5,6,7 na czas testu nie będą działać. |
PlexUtilities
Temat dotyczy wszystkich spraw\problemów\ustawień itd itp związanych z programem PlexUtilities
Załącznik 69800 link do programu : PlexUtilities |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:05. |