Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 11.11.2007, 01:59   #1
Tupac
Bywalec
 
Avatar użytkownika Tupac
 
Data rejestracji: 11.02.2006
Posty: 28
Tupac zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
2 plyty DVD na 1 z zachowaniem menu

problemy sa nastepujace:
1) chce scalic 2 plyty dvd w calosc z zachowanym menu dla kazdej z plyt + dorobionym menu we wlasnym zakresie w celu wyboru plyty.
cos takiego mozna zrobic w dvdRemakePro oprocz mozliwosci wlasnorecznego stworzenia menu wyboru plyty /chce tam podlozyc dzwiek, wstawic odpowiednie opisy plyt etc etc/. czy znacie soft ktory umozliwilby taka obrobke materialu?
2) czy jest szansa by po scaleniu wszystko smigalo bez problemu jesli sa rozne formaty plyt tzn jedna jest w PAL, druga w NTSC. jesli tak czy konwersja nadal stanowi taki problem w kwestii jakosci bo posty ktore znajdywalem na ten temat byly dosc stare i odradzano tam takiego dzialania ze wzgledu na utrate jakosci dzwieku / http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ght=PAL+NTSC#3 /
probowalem konwertowac pod DVD2SVCD ale dzwiek po konwersji byl "spowolniony".
caly czas mowa o konwersji plyty z zachowaniem jej struktury tj menu, rozdzialow, dodatkow etc.

Ostatnio zmieniany przez Tupac : 11.11.2007 o godz. 02:04
Tupac jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.11.2007, 02:33   #2
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,590
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
1) Nie bawiłem się w takie rzeczy - ale jakbym się miał pobawić to połączyłbym najpierw płytki w DVDRemake Pro, a później podmienił menu na własne np. w PGCEdit.

2) nie ma szans. Są rózne próby 'oszukiwania' odtwarzaczy, ale IMO to proszenie się o kłopoty.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.11.2007, 11:55   #3
Tupac
Bywalec
 
Avatar użytkownika Tupac
 
Data rejestracji: 11.02.2006
Posty: 28
Tupac zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
cuda?
nagralem kompilacje wykonana w DVDRemakePro bez konwersji jednej z plyt czyli polaczone sa NTSC i PAL. sprawdzilem w odtwarzaczu stacjonarnym i wszystko dziala bez problemu. chodzi zarowno plyta PAL jak i NTSC bez jakichkolwiek bledow.

teraz czeka mnie tylko zmiana glownego menu na wlasne
Tupac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.02.2008, 22:37   #4
vinklerkx
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 10.02.2008
Posty: 7
vinklerkx w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam
Sorry, że odświeżam stary temat, ale mój problem idealnie do niego pasuje:-)
Otórz za pomocą DVD Remake zrobiłem projekt, który zawiera dwie płyty ( foldery VIDEO_TS)
Postanowiłem również edytować menu startowe tzn. to, które automatycznie wykreował program.
Po moich zabiegach menu wygląda tak:


Teraz własnie pojawia się pytanie w jaki sposób zmienić kolor i reprezentację graficzną elementu menu po zaznaczeniu myszą w odtwarzaczu na komputerze i odtwarzaczu stacjonarnym, ponieważ pomimo edycji menu oryginalnego, które wygląda tak:


podczas zaznaczania dalej widać tą charakterystyczną strzałkę, a kolor podświetlenia zrobił się mało czytelny?
vinklerkx jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.02.2008, 22:41   #5
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,590
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Kolor - zmiana palety w PGCEdit, czy DVDRemake, czy DVDSubedit.

Kszałt - temat przypięty w tym dziale o edycji menu.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.02.2008, 23:38   #6
vinklerkx
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 10.02.2008
Posty: 7
vinklerkx w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dziękuję za super ekspresową odpowiedź, choć prawdę mówiąc zanim napisałem to trochę poczytałem - ale zgrabnie wyszło

Jeżeli chodzi o kolory to dla menu oryginalnego ustawiony był dla obu przycisków schemat nr.1 (Prawdę mówiąc nie wiem co ten schemat oznacza)
próbowałem zmienić na 2 oraz 3, więcej się nie dało i w zasadzie bez większych zmian.

Co zaś do kształtu to nie on jest moim problemem tylko reprezentacja graficzna podświetlenia, która została z menu oryginalnego, którego przecież już nie ma (choć chyba jednak jest)

No tak trochę namieszałem, ale tematyką DVD "od środka" zajmuję się od soboty............ zatem czytam dalej i po cichutku liczę na malutką sugestię.
Pozdrawiam.
vinklerkx jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.02.2008, 00:50   #7
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,590
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez vinklerkx Podgląd Wiadomości
Jeżeli chodzi o kolory to dla menu oryginalnego ustawiony był dla obu przycisków schemat nr.1 (Prawdę mówiąc nie wiem co ten schemat oznacza)
próbowałem zmienić na 2 oraz 3, więcej się nie dało i w zasadzie bez większych zmian.
Oprócz schematów możesz w nich jeszcze modyfikować/zmieniać poszczególne kolory - ustaw takie, które Ci odpowiadają.

Cytat:
Napisany przez vinklerkx Podgląd Wiadomości
Co zaś do kształtu to nie on jest moim problemem tylko reprezentacja graficzna podświetlenia, która została z menu oryginalnego, którego przecież już nie ma (choć chyba jednak jest)
Dokładnie o tym mówiłem... Zobacz to:

http://forum.cdrinfo.pl/862964-post5.html

tak zmienisz pozostały po starym menu podpis (obrazek).
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.02.2008, 14:11   #8
vinklerkx
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 10.02.2008
Posty: 7
vinklerkx w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dziękując za kolejną sugestię mam jeszcze jedno pytanie.
Czy w DVD Remake można gdzieś podejrzeć efekt zmiany schematu kolorów ale bezpośrednio na przycisku oraz co ważniejsze kształtu zaznaczenia( podświetlenia)?
W przeciwnym wypadku to zabawa trochę po omacku, a zwłaszcza wtedy gdy nie bardzo rozumie się samą ideę.
vinklerkx jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.02.2008, 14:22   #9
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,590
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Kształt w DVDSubEdit - a dokładnie w playerze DVD przy odtwarzaniu.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.02.2008, 21:20   #10
vinklerkx
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 10.02.2008
Posty: 7
vinklerkx w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dziękuję, działa!

P.S.
Życzyłbym sobie i pewnie nie tylko ja, aby wszystkie fora internetowe na tej planecie miały swojego Reetou.
vinklerkx jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.