Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 30.09.2004, 17:50   #1
Yacho
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 16.07.2002
Posty: 202
Yacho zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
m2v -> DVD - 1 pytanie

Zdemuxowalem m2v na 2 strumienie - jak teraz bez strat jakosci przekodowac video na rozdzielczosc akceptowalna przez DVD ? - cce nei otwiera MPEG 2 :/
Yacho jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.10.2004, 08:51   #2
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
CCE otwiera AVS a w AVS możesz użyć np DirectShowSource (jakiś dekoder MPEG2 pewnie masz). Ewentualnie skorzystać z plugin'a mpeg2dec.
(Tak dla porządku: Korzystając z CCE nie da się tego zrobić bezstratnie)
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.10.2004, 19:21   #3
Yacho
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 16.07.2002
Posty: 202
Yacho zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No dobrze - to jak to zrobic prosciej ? pisanie skryptow AVS to dla mnie magia a mam 80 teledyskow w ktorych musze zmienic rozdzielczosc.
Yacho jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.10.2004, 19:38   #4
Yacho
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 16.07.2002
Posty: 202
Yacho zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ok wiec juz wiem jak budowac skrypty - zrobilem taki:

DirectShowSource('video.mpg')
LanczosResize(720,576)
ConvertToYUY2()

Ale po zaladowaniu do CCE film ma tylko 10 sek.... a sciezka sie zgadza...

Dobra - naprawione - ale teraz CCE w srodku 2 passa wywala takie cus :


Ostatnio zmieniany przez Yacho : 01.10.2004 o godz. 20:00
Yacho jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.10.2004, 20:11   #5
Yacho
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 16.07.2002
Posty: 202
Yacho zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
OK wykumalem juz nieco - dzieje sie tak tylko przy Multipass - jak dam 1 pass CBR wszystko jest niby OK ALE:

1.Przy szybkich scenach obraz sie rozjezdza (gora z dolem FLASKMPG pokazuje ze video jest interlaced.... wiec jak zrobuc deinterlace bez straty jakosci ? - co dodac do AVS
2. Pixeloza przy szybkich scenach :/ dalem bitrate takie jak raportowal Flask - czyli 2520 kbit - i pikseloza jest wieksza niz normalnie (tzn na zrodle... :/)

Plis help :/
Yacho jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.10.2004, 21:15   #6
Yacho
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 16.07.2002
Posty: 202
Yacho zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
i Jeszcze na dobra sprawe nie chce mi sie ladowac plugin zewnetrzny :/

skrypt wyglada tak :

LoadPlugin (D:\Program Files\AviSynth2\plugins\MPEG2Dec3.dll)
MPEG2source("vid.d2v")

i pomimo tak uproszczonej "formy" nie dziala :/
Yacho jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.10.2004, 12:09   #7
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Yacho
Zdemuxowalem m2v na 2 strumienie
przecież *m2v to pojedyńczy strumień video...

Cytat:
pisanie skryptow AVS to dla mnie magia a mam 80 teledyskow w ktorych musze zmienic rozdzielczosc.
możesz zrobić jeden skrypt dla wszystkich klipów o ile parametry kodowania będą takie same...

Cytat:
MPEG2source("vid.d2v")
a nie zapomniałeś o ścieżce dostępu do pliku *d2v ?
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.10.2004, 19:55   #8
Yacho
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 16.07.2002
Posty: 202
Yacho zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
sciezke dalem - nic sie nie zmienilo.... mam pytanie ... znalazlem cos takiego jak SVCD2DVD i niby ten proggie nie rekompresuje video - stworzyl mi voby ktore dzialaja pod powerdvd ale nie wiem jak bedzie ze stacjonarka
Yacho jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.