Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 30.09.2004, 17:50   #1
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 16.07.2002
Posty: 202
Yacho zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
m2v -> DVD - 1 pytanie

Zdemuxowalem m2v na 2 strumienie - jak teraz bez strat jakosci przekodowac video na rozdzielczosc akceptowalna przez DVD ? - cce nei otwiera MPEG 2 :/
Yacho jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.10.2004, 08:51   #2
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
CCE otwiera AVS a w AVS możesz użyć np DirectShowSource (jakiś dekoder MPEG2 pewnie masz). Ewentualnie skorzystać z plugin'a mpeg2dec.
(Tak dla porządku: Korzystając z CCE nie da się tego zrobić bezstratnie)
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.10.2004, 19:21   #3
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 16.07.2002
Posty: 202
Yacho zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No dobrze - to jak to zrobic prosciej ? pisanie skryptow AVS to dla mnie magia a mam 80 teledyskow w ktorych musze zmienic rozdzielczosc.
Yacho jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.10.2004, 19:38   #4
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 16.07.2002
Posty: 202
Yacho zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ok wiec juz wiem jak budowac skrypty - zrobilem taki:

DirectShowSource('video.mpg')
LanczosResize(720,576)
ConvertToYUY2()

Ale po zaladowaniu do CCE film ma tylko 10 sek.... a sciezka sie zgadza...

Dobra - naprawione - ale teraz CCE w srodku 2 passa wywala takie cus :


Ostatnio zmieniany przez Yacho : 01.10.2004 o godz. 20:00
Yacho jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.10.2004, 20:11   #5
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 16.07.2002
Posty: 202
Yacho zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
OK wykumalem juz nieco - dzieje sie tak tylko przy Multipass - jak dam 1 pass CBR wszystko jest niby OK ALE:

1.Przy szybkich scenach obraz sie rozjezdza (gora z dolem FLASKMPG pokazuje ze video jest interlaced.... wiec jak zrobuc deinterlace bez straty jakosci ? - co dodac do AVS
2. Pixeloza przy szybkich scenach :/ dalem bitrate takie jak raportowal Flask - czyli 2520 kbit - i pikseloza jest wieksza niz normalnie (tzn na zrodle... :/)

Plis help :/
Yacho jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.10.2004, 21:15   #6
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 16.07.2002
Posty: 202
Yacho zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
i Jeszcze na dobra sprawe nie chce mi sie ladowac plugin zewnetrzny :/

skrypt wyglada tak :

LoadPlugin (D:\Program Files\AviSynth2\plugins\MPEG2Dec3.dll)
MPEG2source("vid.d2v")

i pomimo tak uproszczonej "formy" nie dziala :/
Yacho jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.10.2004, 12:09   #7
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Yacho
Zdemuxowalem m2v na 2 strumienie
przecież *m2v to pojedyńczy strumień video...

Cytat:
pisanie skryptow AVS to dla mnie magia a mam 80 teledyskow w ktorych musze zmienic rozdzielczosc.
możesz zrobić jeden skrypt dla wszystkich klipów o ile parametry kodowania będą takie same...

Cytat:
MPEG2source("vid.d2v")
a nie zapomniałeś o ścieżce dostępu do pliku *d2v ?
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.10.2004, 19:55   #8
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 16.07.2002
Posty: 202
Yacho zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
sciezke dalem - nic sie nie zmienilo.... mam pytanie ... znalazlem cos takiego jak SVCD2DVD i niby ten proggie nie rekompresuje video - stworzyl mi voby ktore dzialaja pod powerdvd ale nie wiem jak bedzie ze stacjonarka
Yacho jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO