Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 15.06.2005, 18:42   #76
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 15.06.2005
Posty: 1
jaro54a w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zaczynam przygodę na forum, więc proszę o wyrozumiałość. Mam problem z Adobe Encode w wersji 1.0. Otóż każdorazowo pod koniec transkodowania wyświetlony zostaje napis o nieznanym błędzie. Tak jest zarówno przy próbie wypalenia płyty, stworzenia obrazu płyty na dysku. Nie spotkałęm takiego problemu na forum. Może ktoś miał taki problem.
jaro54a jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.07.2005, 11:20   #77
DVD Maniac
 
Data rejestracji: 02.02.2003
Posty: 211
Fafer zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Może ktoś znalazł sposób na zmiane kodowania bitrate menu w Adobe Encore chciałbym by mi animowane menu robiło z mniejszym od standardowego (8000) bitrate
__________________
Fafer
Fafer jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.07.2005, 07:24   #78
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 21.04.2004
Posty: 97
tompol zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
2 strumienie dzwieku - oznaczenia

Witam!

Adobe Encore rozgryzlem mysle ze dosc dobrze. W miare zabawy pojawiaja sie jednak nowe pomysly i w przypadku ostatniego mojego pomyslu mam problem.

Stworzylem film do ktorego chce dolozyc 2 sciezki dzwiekowe. Po lewej stronie okna Timeline mozna sobie wybrac jezyk w jakim jest sciezka dzwiekowa. Problem w tym ze obie moje sciezki dzwiekowe sa w jezyku polskim, roznia sie tym ze jedna jest z lektorem a druga bez. Jesli obie sciezki oznacze jako "jezyk polski" to pozniej przelaczajac sie miedzy sciezkami przy odtwarzaniu nigdy nie bede wiedzial ktora wlasnie sciezke wlaczam bo obie beda oznaczone tak samo.

Na wielu plytach komercyjnych, na ktorych jest kilka sciezek dzwiekowych czesto jest tak ze np. jest sciezka angielska oryginalna i sciezka angielska z komentarzami rezysera. Wybierajac ta druga pokazuje sie informacja "jezyk angielski - komentarze" - tak np. jest w filmie "gdzie jest nemo".

I moje pytanie - jak cos takiego zrobic w encore? Jak zrobic zeby w trakcie odtwarzania mojego filmu i zmiany sciezki dzwiekowej pojawiala sie na ekranie informacja odpowiednio: "jezyk polski", "jezyk polski z lektorem"?

Pozdrawiam

TOMPOL
tompol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.11.2005, 21:13   #79
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 16.05.2005
Posty: 5
grax w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak dodac video jako tlo, bo mam Video: Nothing i nic nie moge zrobic tak samo Audio. Co mam zrobic ? I czy da sie np to zlo ograniczyc np nie na caly projekt ?
grax jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.01.2006, 21:47   #80
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 02.12.2005
Lokalizacja: Gliwice
Posty: 139
laycik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
jak w encore uzyc napisow w postaci plikow bmp? chodzi mi o to zeby je zaimportowac tak jak w dvd maestro wybrac ladnie kolor tla itp. doszukalem sie ze trzeba je importowac jako FAB Script czy cos tylko jak to zrobic? jak wyglada ten scrypt
laycik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2006, 18:19   #81
Bywalec
 
Data rejestracji: 03.10.2004
Posty: 55
Jacente ma jeszcze możliwość poprawy <-1 - -10 pkt>
Co zrobić,aby w DVD Encore zmienić położenie napisów. Zależy mi na wstawieniu kilku dialogów w górną część ekranu.
Jacente jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.06.2006, 07:29   #82
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 20.06.2002
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 125
slawekb zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Jacente
Co zrobić,aby w DVD Encore zmienić położenie napisów. Zależy mi na wstawieniu kilku dialogów w górną część ekranu.
W trybie TIMELINE ustawiasz kursor w miejscu napisu, który chcesz przesunąć - pokazuje się ten napis w okienku podglądu filmu, a następnie klikasz na niego lewym klawiszem myszki i trzymając przesuwasz w dowolne miejsce ekranu.
__________________
Optymista wierzy, że żyjemy w najlepszym ze światów.
Pesymista obawia się, że może to być prawda.
slawekb jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.03.2007, 11:04   #83
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 18.03.2007
Posty: 1
n0wy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam
Mam takie pytanko co do encora: Czy da sie tak zrobic animowane przyciski, zeby powtarzaly sekwencje (np. co 10s), ale muzyka leciala w tle dalej?
Jak ustawie muzykę, to przyciski też odtwarzają się np te 3 minuty i nie moge tego w żaden sposób zmienić.
Może wy mi pomożecie;]
n0wy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.03.2008, 22:56   #84
Bywalec
 
Data rejestracji: 14.02.2007
Posty: 26
grzesioi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
zaczynam zabawę z tym programem i mam już pierwszy problem: przegrałem film z vhs na kompa i chcę zrobić menu chcę zrobić wybór scen i nie wiem jak mam stworzyć chaptery żeby przyporządkować je potem w menu?? chyba że można przyporządkować poszczególne sceny nie robiąc chapterów jeśli tak można to w jaki sposób?
grzesioi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.05.2009, 16:15   #85
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 21.05.2009
Posty: 1
sunstream w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam wszystkich, jestem nowa w świecie Encora, czyli zarazem zielona proszę więc o pilną pomoc gdyż pracę miałam wykonać na jutro, a program jest dla mnie czarną magią.

Do tej pory pracowałam na oprogramowaniu dla laików, a to jest mój pierwszy projekt z zastosowaniem Premiera + Encore CS3. Praktycznie mam już wszystko gotowe, 3 godzinny materiał który teraz muszę ładnie nagrać na płytę. Zrobiłam już menu itd, mój problem polega na fakcie iż nie wiem jak teraz poprawnie to sfinalizować. Druga sprawa, czy mając film w jednym ciągu mogę go za jednym zamachem nagrac na 3 płyty, bez robienia każdej części osobno.

Mam nadzieję, że zostałam zrozumiana, czekam na pomoc, jest to dla mnie dość pilne. Może ktoś miałby chwilkę i mógłby mnie pokierować np. przez gg 10847141. Byłabym dozgonnie wdzięczna.

Pozdrawiam
sunstream jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.06.2009, 13:18   #86
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 09.06.2009
Posty: 1
oOReXOo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A czemu gdy wrzucam plik avi do project to uznaje mi to jako Audio file? Jak mam uzyskać obraz?
oOReXOo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO