Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 09.01.2005, 00:55   #31
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.
 
Avatar użytkownika Kasprzak
 
Data rejestracji: 25.06.2002
Lokalizacja: Poznań
Posty: 4,752
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a ja mam inny problem. Program WinAvi dziala wysmienicie...jednak na stancjonarnych dvd - jak narazie testowalem na AIWA (zawiesza sie) Pioneer - pojawia sie obraz 0:01 min czyli jedna sekunda i obraz staje, dzwiek tez...co jest grane?
__________________
Pozdrawiam!
Kasprzak jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.01.2005, 16:37   #32
dajenda
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 28.12.2004
Posty: 21
dajenda w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja mam tak skonwertowalem film tym sposobem ,co prawda kopia tego avika nie jest zaciekawa film sie zacina z 6 razy podczas odtwarzania ,ale da sie obejrzec.Zrobilem wiec go w format DVD i postanowilem nagrac swoja pierwsza plyte DVD z filmem gdyz od paru dni mam dopiero nagrywarke DVD :1S41 lite on jak sadze.Slyszalem ,ze NERO nie jest najlepszym do tego programem ale jednak sprobowalem ,gdyz postanowilem to sprawdzic moze u mnie bedzie dobrze.Zaopatrzylem sie w 3 plyty DVD :1 TDK DVD-R
1-8x , i dwie firmy eProformance DVD-r i DVD+R 8x.Wypalilem to na plycie eProformance DVD-R ale moglem tylko wypalic z predkosci 1x ,nie wiem czemu nie moglem zmienic ,przeczytalem tez gdzies na forum zeby zaznaczyc opcje :zweryfikuj dane po zapisie .Po nagraniu pisalo ze nagranie powiodlo sie i zaczelo sie weryfikowanie ktore zatrzymalo sie na 5% i wyskoczyly jakies bledy, pomyslalem ze plyta wogole nie zadziala. Najpierw ja odpalilem w POWER DVD i szla ale film czest sie zacinala , i poszedlem sprawdzic czy zadziala na stacjonarnym i poszla ale co jakis czas pokazywaly sie takie kolorowe kwadraciki na ekranie a po jakis 10 min. odtwarzania obraz szedl dalej ale strasznie sie zacinal ale glosu wogole nie bylo.
Tak jak pisalem to maja pierwsza nagrana plyta i prosil bym o jakies porady :
1)czy to moze by wina plyty
2)czy moze nagrac w jakims innym progsie
Moze macie jakies porady

Z gory dzieki .
dajenda jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.01.2005, 18:23   #33
benedykt
Bywalec
 
Avatar użytkownika benedykt
 
Data rejestracji: 29.12.2004
Posty: 35
benedykt w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja mam takie pytanie - mam film avi na 2cd no i co sie z tym wiaze 2 pliki tekstowe, aby przerobic te pliki filmowe w winavi najpier je łacze w virtualdub no i zaczyna sie problem z plikami tekstowymi - co zrobic zeby je zączyc i dobrze działały. Jak narazie to miałem szczęście bo udało mi sie na necie znależć tekst pasujący własnie do wersji 1,5GB - ale co bedzie jak takowego sie nie uda znaleść - napewno sie to da jakos zrobić, tylko pytanie jak
benedykt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.01.2005, 19:08   #34
dajenda
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 28.12.2004
Posty: 21
dajenda w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No i jeszcze jedna sprawa czy tak zrobiony film mozna jakos przewijac na stacjonarnym
odtwarzaczu ,bo chyba zdaje mi sie ,ze nie a moze sie myle.Podczas odtwarzania filmu
na kompie obraz jest normalny ,natomiast ja wlaczylem go na stacjonarnym:
SAMSUNG SV-DVD50, to mam jeszcze jeszcze miedzy tym czarnym pasem co jest u dolu i gorze taki cienszy pasek koloru ciemno popielatego i dopiero obraz z filmem .
Czyzbym cos w ustawiemiach zle poustawial?
dajenda jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.01.2005, 11:05   #35
l@mer
Bywalec
 
Avatar użytkownika l@mer
 
Data rejestracji: 19.12.2002
Lokalizacja: Capital City
Posty: 73
l@mer w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez benedykt
... zaczyna sie problem z plikami tekstowymi - co zrobic zeby je zączyc i dobrze działały...
do łączenia plików z napisami (txt) moim zdaniem najlepszy jest programik Time Adjuster
__________________

Gibabyte P35-DS3R,Core2DuoE6750,2x1024MB SuperTalent DDR2, EVGA8800GTS 320MB, SATA II Seagate 320MB, LiteOn LH-20A1H
l@mer jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.01.2005, 20:10   #36
benedykt
Bywalec
 
Avatar użytkownika benedykt
 
Data rejestracji: 29.12.2004
Posty: 35
benedykt w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dzięki wielkie
benedykt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.01.2005, 16:10   #37
benedykt
Bywalec
 
Avatar użytkownika benedykt
 
Data rejestracji: 29.12.2004
Posty: 35
benedykt w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam kolejne pytanie - po przerobieniu fimu avi (1cd) wychodzi coś ok.700mb po przerobieniu w winavi uzyskujamy jakieś 1,9GB, czyli spokojnie dałoby sie upchnąć na jednej plytce dvd 2 filmy - pytanie jak to najlepiej zrobić w nero express tylko że jest problem bo NE wymaha chyba 2x tyle miejsca na dysku ile ma film (przykładowo 4Gb ja mam jeszce wolnego 1Gb no i wyskakuje komunikat że mam za mało miejsca bo jest potrzebne jescze). Może zna ktos jakąś inną alternatywe
benedykt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.01.2005, 18:02   #38
KaeRZet
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 10.10.2004
Posty: 16
KaeRZet w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no jesli ustawiamy na 4300 to powinno jesli nawet jest dlugi film obnizyc jakosc
tak
dzisiaj 3x przerabialem film i wychodzilo mi ponad 5gb i 1 plyta zajmowala 1,2 a druga 4,1 :/
dlaczego
co mam zrobic jesli chce by to byla tylko 1 plyta
i czy da sie obznizyc uzycie procka bo jak przerabiam jest 100% a mam durona 800 i trwa to prawie 2h
wole uniknac komentarzy w stylu zmien sprzet bo na to mnie nie stac
KaeRZet jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.01.2005, 15:01   #39
benedykt
Bywalec
 
Avatar użytkownika benedykt
 
Data rejestracji: 29.12.2004
Posty: 35
benedykt w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
...no i jeszcze jedno pytanie...hehe....czy da sie jakoś ustawic w winavi albo jeszcze przed konwertowaniem szerokość filmu - no bo za każdym razem obraz wychodzi mi poza TV (29 cali) i jest to troche denerwujące, szczegolnie jak dodatkowo napisy wychodzą poza ekran ( jak jest dużo gadki) - próbowałem 4:3 (najgorzej) i 16:9 (troche lepiej, ale i tak nie jest dobrze) i więcej opcji w winavi nie zauwazyłem dotyczących wielkości obrazu. Prosze o pomoc ....aha mam winavi 6.2
benedykt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.01.2005, 22:06   #40
Fafer
DVD Maniac
 
Data rejestracji: 02.02.2003
Posty: 211
Fafer zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
40 min to najwyżej 1 przebieg cce czyli stałe bitrate zakoduj tak np gladiatora to zobaczysz róznice
__________________
Fafer
Fafer jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.01.2005, 11:02   #41
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Posty: 39,007
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ja właśnie odinstalowałem TheFilmMachine. kilka dni temu zrobiłem tym kombajnem piękny film (4 pass kilkanaście godzin przy Athlonie 1800@2000) a od wczoraj 2 razy mieliło i przy 90% kupa. (może CCE uszkodzony) poszukam u innego dostawcy i w wolnym czasie wypróbuje.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.01.2005, 09:20   #42
afikr
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.12.2004
Posty: 6
afikr w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
WinAVI Video Converter

Mam problem ze znalezieniem darmowej pełnej wersji programu WinAVI Video Converter. Prosze o pomoc.
afikr jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.01.2005, 14:30   #43
tido78
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 29.01.2005
Posty: 1
tido78 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Exclamation Mam problem

jak chce wypalic film to mi pokazuje ze test zgodnosci sie nie powiódl i brak jest wspomaganego pliku VIDEO_TS.info i jeszcze paru innych ale sprawdzalem sa wiec juz nie wiem co robic prosze o pomoc uzywam win con. 5.6 full i do wypalenia nero i daje oczywiscie dvd-video
tido78 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.01.2005, 23:49   #44
Jerry from hell
Calibra is the best!!!
 
Avatar użytkownika Jerry from hell
 
Data rejestracji: 06.07.2004
Lokalizacja: Trzebinia
Posty: 314
Jerry from hell zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@kaerzet - ustaw w ustawieniach 1 DVD a nie 2
@fafer - Chcesz dobrą jakoć to kup oryginał A swoją drogą to śmieszą mnie jakieś "płacze" o jakość filmu. Jak z divx'a robisz DVD to czego oczekujesz? To tak samo jak z mp3 nagrywasz audio. na sprzecie za 400zł nie widzisz różnicy ale włącz to na czymś czego cena zaczyna się tak od 10 tys zł. Zobaczysz o czym mówie.
@afikr - poszukaj na strychu A na poważnie to za darmo to nic nie ma Szukaj dalej. Widocznie źle szukasz
@tido78 - prawdopodobnie żle przenosisz te pliki do nero. Przenies cały katalog VIDEO_TS
__________________
Calibra..... i wszystko jasne :-)


Jerry from hell jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.08.2006, 17:03   #45
eloelo1553
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 12.08.2006
Posty: 2
eloelo1553 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wink

Cytat:
Napisany przez Jerry from hell

po1. Sciągnij z netu i zainstaluj 2 programy. Pierwszy to winavi video converter i drugi ffdshow (a skąd to sie domyśl) Pamiętaj że winavi musi być "pełna wersją"

.

Mam pytanie. Mógłby ktoś podać linki do tych programów, bo nie wiem skąd ściągnąć . Z góry dziękuję.

Ostatnio zmieniany przez Reetou : 13.08.2006 o godz. 00:14
eloelo1553 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.