Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 2, średnio 4.50. Tryby wyświetlania
Stary 25.07.2005, 07:35   #211
redneo
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 02.04.2003
Posty: 8
redneo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problmem TMPenc gubi framesy

Przerobiłem jush kilka filmów w/w metoda. Ale okzuje sie ze wszystkie zgubiły klatki. NA odtwarzaczu stacjonarnym nie da sie tego ogladac.

Na kompie jakos ujdzie ale tez bez rewelacji. Może wiecie czego to wina?



Napisze ze przy dodniu do dvdauthora wypisuje ze GOP jest za dlugi. Nie wiem o co chodzi prosze o pomoc wszystkie ustawienia tak jak w poradniku sa wprowadzone

Ostatnio zmieniany przez redneo : 25.07.2005 o godz. 18:16
redneo jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.07.2005, 19:41   #212
has
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.06.2005
Posty: 22
has w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
z nero juz ok, mam kolejne pytanko bo obiecalem koledze film i nadal go nie nagralem , robilem z avi na svcd programem dvd rip to niby tam konwertowal ale koniec koncow stanol w miejscu i lipa, mozesz powiedzec jak w nero skonwertowac avi na svcd lub np jak zrobie format dvd to musi byc oddziwlnie audio video ,bo 1 program easy video conwerter robi niby na dvd a pisze ze robi na vcd svcd i dvd i jest wszystko w 1 pliku ,i np jak nero nagrywam svcd przerzucam avi to zajmuje ponad 500 mega a normalnie ma 200 czy on juz wtedy to automatycznie zmienia na svcd czy trzeba to konwertowac, bo jak pisalem wczesniej zeby chodzilo w tym odtwarzaczu sonego,panowie ratujcie film obiecalem mu miesiac temu i nic, a nie bede wypalal 30 plyt dziennie
has jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.08.2005, 10:57   #213
dayus
Bywalec
 
Data rejestracji: 22.03.2004
Posty: 55
dayus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a mnie nie wylapuje napisów w ffdshow + tmpeg.
Gdy wlaczam film w WMP jest odtwarzany z napsiami,ale gdy juz go wsadzam do tmpeg i wciskam preview, napsiów nie ma.
Oczywiscie priorytety mam ustawione w TMPEG tak jak radzicie. FFDSHOW najnowsze.

Co zrobic?
dayus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.08.2005, 12:41   #214
sc0rpi0
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez dayus
a mnie nie wylapuje napisów w ffdshow + tmpeg.
Gdy wlaczam film w WMP jest odtwarzany z napsiami,ale gdy juz go wsadzam do tmpeg i wciskam preview, napsiów nie ma.
Oczywiscie priorytety mam ustawione w TMPEG tak jak radzicie. FFDSHOW najnowsze.
Co zrobic?
Spróbuj przerobić w TMPGEnc mimo tego początek filmu i po przeróbce otwórz plik który się utworzył i sprawdż czy rzeczywiście będą w nim napisy czy nie. Bo zdaża się, że w preview napisów nie ma a po przeróbce są

Cytat:
Napisany przez has
jak nero nagrywam svcd przerzucam avi to zajmuje ponad 500 mega a normalnie ma 200 czy on juz wtedy to automatycznie zmienia na svcd czy trzeba to konwertowac, bo jak pisalem wczesniej zeby chodzilo w tym odtwarzaczu sonego,panowie ratujcie film obiecalem mu miesiac temu i nic, a nie bede wypalal 30 plyt dziennie
Tak, Nero (gdy przerzucisz do niego film) pokazuje Ci wielkość, jaką będzie on zajmował na płycie po przekonwertowaniu do SVCD. Więc wystarczy tylko przerzucić tam film, który chcesz przekonwertować i dać wypal, przy czym będzie to trwało troche dłużej, bo przed nagraniem Nero przerobi sobie ten film na SVCD.
__________________
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.08.2005, 21:17   #215
dayus
Bywalec
 
Data rejestracji: 22.03.2004
Posty: 55
dayus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no i przerobilem, naopsiów dalej nie ma! A WMPlayer są, wiec zly format napsiów raczej odpada. mam najnowszy ffdshow, co robic?
dayus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.08.2005, 21:29   #216
sc0rpi0
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No to ja już nie mam pomysłu
Gdzieś ktoś mi pisał w podobnym problemie że zainstalował starsze FFdshow i pomogło. Opcjonalnie może spróbować programu TMPGEnc Xpress, prawie to samo tylko łatwiejsza obsługa, może on załapie
__________________
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.08.2005, 22:02   #217
PIOTR34
..: DVD-VIDEO :..
 
Avatar użytkownika PIOTR34
 
Data rejestracji: 20.08.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 2,069
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A może vobsub z pakietu K-Lite codec pack.
__________________
Pozdrowionka
Regulamin forum:
DVD2SVCD - Poradnik

PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.08.2005, 16:19   #218
dayus
Bywalec
 
Data rejestracji: 22.03.2004
Posty: 55
dayus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ale z tego co mi sie wydaje to vobsub'em trzeba na nowo kodowac do divx i pozniej do mpeg? PRAWDA?

Gdy otiweram project o nazwie: "VideoCD 1246kbps (PAL).mcf" w TMPEGEnc wywala mi blad: "The image is invalid". Dlaczego?
tak pisalo w jakims toturialu nt. przerobki,ze mam otworzyc ten projekt, a pozniej "unlock.mcf" Co robie źle?
dayus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.08.2005, 17:44   #219
PIOTR34
..: DVD-VIDEO :..
 
Avatar użytkownika PIOTR34
 
Data rejestracji: 20.08.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 2,069
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez dayus
ale z tego co mi sie wydaje to vobsub'em trzeba na nowo kodowac do divx i pozniej do mpeg? PRAWDA?

Vobsub działa tak samo jak FFdshow.

Gdy otiweram project o nazwie: "VideoCD 1246kbps (PAL).mcf" w TMPEGEnc wywala mi blad: "The image is invalid". Dlaczego?
tak pisalo w jakims toturialu nt. przerobki,ze mam otworzyc ten projekt, a pozniej "unlock.mcf" Co robie źle?
FAQ - Problemy z TMPGEnc
__________________
Pozdrowionka
Regulamin forum:
DVD2SVCD - Poradnik

PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.08.2005, 17:52   #220
sc0rpi0
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Projekt kopiujesz do katalogu templates a potem w programie dajesz load (prawy dolny róg) i go otwierasz.
__________________
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.08.2005, 22:55   #221
Jacek772
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 15.08.2005
Posty: 3
Jacek772 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam maly problem..
Przerobilem metoda pierwsza film AVI na VCD i nie mial glosu
to tak jak bylo wyzej opisane przerobilem dzwiek z mp3 na WAV i dodalem go w tym programie.. Zrobilem wszystko tak jak bylo opisane i film z 575mb pisze ze bedzie zajmowal 4GB po konwersji..:/ Z dzwiekiem mp3 w filmie bylo dobrze miescil mi sie ale dzwieku nie bylo z dzwiekiem WAV pisze ze bedzie zajmowal 4GB Prosze o jakas pomoc probowalem kilka razy

Z Gory dzieki

EDIT@

2 metoda tez robilem ale te logo na srodku ekranu CCS nie pozwala ogladac

EDIT2@

Dodam jeszcze ze jak robie film bez wgrywania dzwieku oddzielnie to zajmuje tyle ile trzeba ale nie ma dzwieku po konwersacji a jak wgram dzwiek jako WAV to zajmuje 4 GB
:?

EDIT3@

Wziełem sprobowalem z innym filmem dzwiek zrobilem na WAV bo normalnie nie bylo wszystko tak jak w poradniku juz wielkosc byla dobra po konwersacji okolo 3 min zatrzymalem odpalilem i znowu nie bylo glosu text lecial ale glosu nie bylo

Ostatnio zmieniany przez Jacek772 : 16.08.2005 o godz. 00:21
Jacek772 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.08.2005, 01:01   #222
Jacek772
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 15.08.2005
Posty: 3
Jacek772 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Juz wszystko mam dobrze.. w tamtym filmie bylo cos nie tak z dzwiekiem bo inny dziala dobrze

Sorki ze jeden post pod drugim ale tamten chyba za duzo razy edytowalem bo sie nie dalo
Jacek772 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.08.2005, 09:25   #223
sc0rpi0
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Aby nie mieć loga CCE na środku ekranu należy zarejestrowac program
__________________
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.09.2005, 02:51   #224
PIOTR34
..: DVD-VIDEO :..
 
Avatar użytkownika PIOTR34
 
Data rejestracji: 20.08.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 2,069
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Taka mała ciekawostka

VideoMax 0.8 beta
Program pozwalajacy dolaczyc napisy (tlumaczenie) do filmow MPEG, VideoCD
Odtwarzane razem z filmem VCD poprzez player zawarty w VideoMax. Oczywiście działa tylko na kompie.

VideoMax 1.0 pre-release version
Najnowsza wersja 1.0 programu do wprowadzania napisów do filmów VideoCD. Poza wieloma poprawkami wprowadzono możliwość zdefiniowania wyświetlania napisów bez tła, nowy interfejs i wiele innych. Aby zainstalować wersję 1.0 należy pobrać ver. 0.8 zainstalować i dograć plik z archiwum 1.0 do istniejącego już katalogu.

OS: Windows 95/98/NT Licencja: Freeware
__________________
Pozdrowionka
Regulamin forum:
DVD2SVCD - Poradnik

PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.09.2005, 22:39   #225
Alien25
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Alien25
 
Data rejestracji: 17.09.2005
Posty: 5
Alien25 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Moj filmik spelnia warunki punktu 2a
ale kiedy przechodze do TMPGEnc Plus i dodaje film avi jako zrodlo video wywala blad

can not open, or unsuported
co robie nie tak z dzwiękiem nie mam takiego problemu
Alien25 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.