![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją |
Ranking: ![]() |
Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Kibic żużla :)
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
Przy przerabianiu na VCD (np. w TMPGEnc) napisy same się wkleją w film jeżeli użyjesz kodeka FFdshow i zaznaczysz w nim opcję "subtitles" w ustawieniach. Napisy musza mieć dokładnie tą samą nazwę co plik avi aby takie coś zadziałałol
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.06.2005
![]() |
z nero juz ok, mam kolejne pytanko bo obiecalem koledze film i nadal go nie nagralem , robilem z avi na svcd programem dvd rip to niby tam konwertowal ale koniec koncow stanol w miejscu i lipa, mozesz powiedzec jak w nero skonwertowac avi na svcd lub np jak zrobie format dvd to musi byc oddziwlnie audio video ,bo 1 program easy video conwerter robi niby na dvd a pisze ze robi na vcd svcd i dvd i jest wszystko w 1 pliku ,i np jak nero nagrywam svcd przerzucam avi to zajmuje ponad 500 mega a normalnie ma 200 czy on juz wtedy to automatycznie zmienia na svcd czy trzeba to konwertowac, bo jak pisalem wczesniej zeby chodzilo w tym odtwarzaczu sonego,panowie ratujcie film obiecalem mu miesiac temu i nic, a nie bede wypalal 30 plyt dziennie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 22.03.2004
![]() |
a mnie nie wylapuje napisów w ffdshow + tmpeg.
Gdy wlaczam film w WMP jest odtwarzany z napsiami,ale gdy juz go wsadzam do tmpeg i wciskam preview, napsiów nie ma. Oczywiscie priorytety mam ustawione w TMPEG tak jak radzicie. FFDSHOW najnowsze. Co zrobic? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
no i przerobilem, naopsiów dalej nie ma! A WMPlayer są, wiec zly format napsiów raczej odpada. mam najnowszy ffdshow, co robic?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
No to ja już nie mam pomysłu
![]() Gdzieś ktoś mi pisał w podobnym problemie że zainstalował starsze FFdshow i pomogło. Opcjonalnie może spróbować programu TMPGEnc Xpress, prawie to samo tylko łatwiejsza obsługa, może on załapie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
A może vobsub z pakietu K-Lite codec pack.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
ale z tego co mi sie wydaje to vobsub'em trzeba na nowo kodowac do divx i pozniej do mpeg? PRAWDA?
Gdy otiweram project o nazwie: "VideoCD 1246kbps (PAL).mcf" w TMPEGEnc wywala mi blad: "The image is invalid". Dlaczego? tak pisalo w jakims toturialu nt. przerobki,ze mam otworzyc ten projekt, a pozniej "unlock.mcf" Co robie źle? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
Projekt kopiujesz do katalogu templates a potem w programie dajesz load (prawy dolny róg) i go otwierasz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.08.2005
![]() |
Mam maly problem..
Przerobilem metoda pierwsza film AVI na VCD i nie mial glosu to tak jak bylo wyzej opisane przerobilem dzwiek z mp3 na WAV i dodalem go w tym programie.. Zrobilem wszystko tak jak bylo opisane i film z 575mb pisze ze bedzie zajmowal 4GB po konwersji..:/ Z dzwiekiem mp3 w filmie bylo dobrze miescil mi sie ale dzwieku nie bylo z dzwiekiem WAV pisze ze bedzie zajmowal 4GB ![]() Z Gory dzieki EDIT@ 2 metoda tez robilem ale te logo na srodku ekranu CCS nie pozwala ogladac EDIT2@ Dodam jeszcze ze jak robie film bez wgrywania dzwieku oddzielnie to zajmuje tyle ile trzeba ale nie ma dzwieku po konwersacji a jak wgram dzwiek jako WAV to zajmuje 4 GB :? EDIT3@ Wziełem sprobowalem z innym filmem dzwiek zrobilem na WAV bo normalnie nie bylo wszystko tak jak w poradniku juz wielkosc byla dobra po konwersacji okolo 3 min zatrzymalem odpalilem i znowu nie bylo glosu text lecial ale glosu nie bylo ![]() Ostatnio zmieniany przez Jacek772 : 16.08.2005 o godz. 00:21 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.08.2005
![]() |
Juz wszystko mam dobrze.. w tamtym filmie bylo cos nie tak z dzwiekiem bo inny dziala dobrze
Sorki ze jeden post pod drugim ale tamten chyba za duzo razy edytowalem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() |
Aby nie mieć loga CCE na środku ekranu należy zarejestrowac program
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
![]() |
Taka mała ciekawostka
![]() VideoMax 0.8 beta Program pozwalajacy dolaczyc napisy (tlumaczenie) do filmow MPEG, VideoCD Odtwarzane razem z filmem VCD poprzez player zawarty w VideoMax. Oczywiście działa tylko na kompie. VideoMax 1.0 pre-release version Najnowsza wersja 1.0 programu do wprowadzania napisów do filmów VideoCD. Poza wieloma poprawkami wprowadzono możliwość zdefiniowania wyświetlania napisów bez tła, nowy interfejs i wiele innych. Aby zainstalować wersję 1.0 należy pobrać ver. 0.8 zainstalować i dograć plik z archiwum 1.0 do istniejącego już katalogu. OS: Windows 95/98/NT Licencja: Freeware |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.09.2005
![]() |
Moj filmik spelnia warunki punktu 2a
ale kiedy przechodze do TMPGEnc Plus i dodaje film avi jako zrodlo video wywala blad can not open, or unsuported co robie nie tak z dzwiękiem nie mam takiego problemu |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|