Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 2, średnio 4.50. Tryby wyświetlania
Stary 10.03.2005, 17:50   #61
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
File -> Save As... (klikasz 2 razy na SubRip) i gotowe
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.03.2005, 22:00   #62
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 24.03.2005
Posty: 2
AnJay w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cześć!
Jestem tu nowy i mam pytanie do ciebie sc0rpi0 i bardzo bym prosil o odpowiedz!
A wiec moje pytaniei jest takie a za razem problem jest taki iż gdy juz wgralem jakies nowe profile np(MVCD 2.6 (MPEG-1 PAL 25Fps 352x288).mcf)i gdy go wlaczam i dochodze to okienka gdzie mam zmienic np.'GOP structureto' wszystko mam na szaro i nie moge nic zmienic i taksamo w okienu Video tez nie moge zmienic kilku opcji bo mam na szaro!A otwarlem przed tym ten profil l 'unlock.mcf ' i nic wiec naprwde nie wiem!wiec bardzo prosze cie o pomoc i naprawde bede wdzieczny za pomoc i gdybys mogl jescze wyslac swoj profil mi na maila albo wstawic go jako zalacznik to tez bede bardzo wdzieczny moj e-mail to kili999@tlen.pl !!
pozdrowienia i z gory dzieki!!
pa
AnJay jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.03.2005, 09:27   #63
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Spróbuj kliknąć prawym klawiszem myszy na napisach np."number of B picture in GOP" i ustawić na "unlock" tak jak na załączniku, który podałem. Jeżeli to nie pomaga to już wysyłam do Ciebie maila z moimi profilami ;]
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
AVI -&gt; VCD [poradnik]-1.jpg  
__________________
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.03.2005, 06:54   #64
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 24.03.2005
Posty: 2
AnJay w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dzieki za pomoc pozdrowionka!!
AnJay jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.03.2005, 21:38   #65
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 06.02.2005
Posty: 5
6thomas9 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wielkość pliku

Witam.
Mam takie pytanko, w tym pierwszym programie konwertuje plik, wpisuje zgodnie z instrukcją, zeby jego wyjściowa wielkość miała 790MB czasami troche mniej nawet, a w rzeczywistości po skonwerstowaniu na dysku mam plik o wielkośći 950MB. Co jest nie tak.... Z góry dziekuję za odpowiedź i pozdrawiam
6thomas9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.04.2005, 15:53   #66
Bywalec
 
Avatar użytkownika wojster6
 
Data rejestracji: 04.04.2005
Posty: 39
wojster6 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dzien dobry panie Sc0rpi0 mam do pana takie pytanie: uzylem tej "drugiej metody" nieby wszystko jest ok, ale jak po kompresji jak wlaczam plik mpg to leci film a u dolu jest taki niebieski pas "cinema craft encoder". no nie powiem jednak psuje to ogladanie filmu... czy mozna go jakos usunac? z gory dziekuje moje gg-6707309, moj mail: wojster6@interia.pl
wojster6 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.04.2005, 17:21   #67
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Niebieski napis można usunąć rejestrując program Cinema Craft Encoder, który jest płatny.
__________________
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.04.2005, 07:31   #68
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 10.03.2005
Posty: 22
boskimajkel w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Można też bez trudu znależć cracka, ale to droga dla przestępców i nieuczciwych komputerowców.
boskimajkel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.04.2005, 16:01   #69
Bywalec
 
Avatar użytkownika wojster6
 
Data rejestracji: 04.04.2005
Posty: 39
wojster6 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
wszystko juz jest ok kompresuje sie dzwiek ale potem wyskakuje jaki blad (w cce). i dalej juz nie kompresuje. moze mi ktos pomoc?
wojster6 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.04.2005, 17:54   #70
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 15.03.2003
Lokalizacja: Gliwice
Posty: 5
starygil w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wszystko robię w/g opisu!! Zainstalowałem "The Film Machine" oraz "Cinema Craft Encoder" z crackiem !!!! Kowertuje cały plik avi trwa to około 1,5h wszystko przebiega bardzo dobrze a po zakonczeniu jak chce odtworzyć film to mam tylko dzwięk i dwie szerokie poszarpane linie!!!! Co robię nie tak?Gdzie tkwi błąd?Proszę pmózcie !!!!

Ostatnio zmieniany przez starygil : 08.04.2005 o godz. 18:24
starygil jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.04.2005, 18:35   #71
gn
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 25.11.2004
Posty: 4
gn w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam ten sam problem
gn jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.04.2005, 18:42   #72
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 15.03.2003
Lokalizacja: Gliwice
Posty: 5
starygil w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kto nam pomoże? Proszę o porady !!!!!
starygil jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.04.2005, 19:45   #73
gn
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 25.11.2004
Posty: 4
gn w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
z tego co doczytałem, to są to problemy z kodekami http://www.divx.howto.pl/modules.php...ewtopic&t=1106
gn jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.04.2005, 20:03   #74
Kibic żużla :)
 
Avatar użytkownika sc0rpi0
 
Data rejestracji: 07.12.2004
Lokalizacja: Rzeszów
Posty: 775
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=50771
__________________
sc0rpi0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.04.2005, 20:42   #75
gn
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 25.11.2004
Posty: 4
gn w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
zainstalowałem ten kodek (http://www.koepi.org/XviD-1.0.3-20122004.exe) i problem zniknął - działa pięknie :cool:
gn jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO