![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.09.2004
![]() |
BARDZO prosze o pomoc!!!
Mam wielką prośbę. Macie może jakieś propozycje jak sobie poradzić z materiałem z kamery miniDVD zapisanym w formacie .VRO. Widzi mi to tylko Power DVD 5. Żadne programy ripujące (te, które zdążyłem sprawdzić) nie rozpoznają tego formatu. A to jest materiał z mojego ślubu i musze to jakoś pociąć, połączyć ze zdjęciami, itp (jakoś obrobić). Proszę bardzo o pomoc. Jakich programów użyć? Czy jakoś to zamienić na dvix, i wtedy obrabiać, czy może obrabiać to na tym formacie (DVD). Pomocy bo w tym temacie jestem zielony, a żona namnie liczy
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Czym to było zrzucane? Jeśli masz dostęp do kasetki i kamery to proponowałbym zrzucić jeszcze raz przy pomocy Scenalyzera czy WinDV do formatu DV AVI i potem to przerabiać do DVD. Jeśli nie to pozostaje tylko nadzieja, że program, którym to było zrzucane ma możliwość eksportu do zwykłego DV AVI
![]() |
![]() |
#3 |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
jak rozumiem, masz płytę DVD zapisaną w formacie DVD-VR...
*vro to specyficzny sposób zapisu plików Mpeg2 z niektórych kamer i nagrywarek DVD-RAM i teoretycznie strukturą nie różni się od popularnych plików *vob. jak chcesz je edytować to skopiuj te pliki na HDD (np. VOBtool 0.93) i spróbuj wrzucić do jakiegoś edytora video... albo możesz rozbić to na audio i video za pomocą TMPGEnc (Mpeg Tools->Demultiplex) i wtedy edycja i authoring DVD pójdzie bez problemu... bo oczywiście konwersja takiego materiału nie ma sensu, on już jest w formacie Mpeg2/DVD i nie warto tracić jakości i czasu na niepotrzebne operacje.
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp. Ostatnio zmieniany przez CobraVerde : 09.09.2004 o godz. 17:14 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.09.2004
![]() |
wielkie dzieki. naprawde dziekas. podzieliłem to programem TMPGEnc i połączyłem to tym samym prog. w plik mpg. Teraz myślę, że już dam rade to czymś edytować, czymś obrobić. Może znacie jakiś dobry program. Jeszcze raz dzieki i Pozdrawiam. KONIU
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|