Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Bitrate Viewer podaje zle dane o filmie :( (https://forum.cdrinfo.pl/f13/bitrate-viewer-podaje-zle-dane-o-filmie-37034/)

latet 15.07.2004 11:15

Cytat:

Napisany przez KC42
Ja dodam że zanim to zrozumię to potanieją nośnki DL :) i się nię będę tym wszystkim marwił.

Za to będziesz się martwić jakością i trwałością tych nosników ||

latet

Jabba the Hutt 15.07.2004 11:23

Cytat:

Napisany przez latet

latet

No jesli będzie kupowal esperanze to na pewno. Może przy Verbatimach, ewentualnie TDK nie będzie źle.

Jabba

kiewas 15.07.2004 11:27

Wydaje mi się, że na DOBRE nośniki DL to jeszcze sobie jakiś czas poczekamy.

Michal2004 15.07.2004 11:41

my tu gadu gadu, a we wspomnianym wczesniej (w Instrukcji) watku na oficjalnym forum DVD2DVD-R wywiazala sie dyskujsja...

Question about "interlaced=true" command...

wydaje mi sie, ze Chatwalker nie ma za bardzo o tym pojecia...

KC42 15.07.2004 11:57

Cytat:

Napisany przez latet

latet

Zresztą nie wiem czy to na długo się odejdzie od kompresji, jak już się staną popularne nośniki DL, to wtedy wejdzie już na szeroki rynek technologia blu-ray i zacznie się znowu kompresja na nośniki DL z nośników blu-ray :) a potem może znów coś wymyślą nowszego i tak w kółko

Michal2004 15.07.2004 16:51

aha jeszcze taka mala uwaga, odnosnie poprawnego pisania:

musi byc tak:

ConvertToYUY2(interlaced=true)

czyli tam jest YUY, a nie YUV jak zdarzylo mi sie ze 2 razy w pierwszym poscie napisac.. zeby sie ktos nie pomylil....
oczywiscie blad byl tylko w poscie (pisalem pozno), ale jak widac (na screenach) testy mialy dobra komende :spoko:

Jabba the Hutt 15.07.2004 18:16

Dlatego własnie pod koniec tak ważnej dyskusji nalezy wszystko usystematyzować w mini instrukcji.

Jabba

Michal2004 17.07.2004 02:10

Pewnie zauwazyliscie odpowiedz ideJ'a udzielona tutaj :

Cytat:

Napisany przez ideJ
Jeśli materiał jest PROGRESSIVE to zakodowanie go jako INTERLACED nie zepsuje go. Gorzej jest odwrotnie. Najgorzej jest gdy w materiale INTERLACED w trakcie enkodowania zmienisz/pomylisz kolejność pól.

Poza tym przejrzalem jeszcze archiwum angielskiej sekcji forum na oficjalnej stronie DVD2DVD-R i znalazlem watek z podobnym pytaniem.
Gosc stwierdzil - podobnie jak ideJ, ze to nie zaszkodzilo (na probe przekodowal Terminatora 3 [ktory jest progressive ale oznaczony jako interlaced] z takim i takimi ustawieniami, pozniej porownywal to na TV i na projektorze i nie zauwazyl roznicy....
zawsze to jakies pocieszenie.

Michal2004 06.08.2004 18:57

Pisalem wczesniej:

Cytat:

(...)Nie wiem tylko jak sprawdzic (komu/czemu wierzyc)
czy dany film ma "Quantscale: Nonlinear" czy "Quantscale: linear"? Czy mozna zaufac BV?(...)
latet napisal:

Cytat:

Napisany przez latet
(...)Na oko tego nie stwierdzisz, więc chyba pozostaje zaufać w tej jednej kwestii BV i nie przejmować się tym.

czytalem forum dvd2dvdr.de i autorzy zalecaja tam deaktywowanie tej opcji jesli mamy do czynienia z materialem progresywnym. Ze 2 razy widzialel wlasnie film progressive zakodowany jako interlaced, i ktory wg Bitrate Viewera jest "Quantscale: Linear". Jednak powinno sie to zostawic niezaznaczone w DVD2DVD-R.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:10.