![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.01.2005
![]() |
w jakich parametrach i czym z mini-DV na PC do dalszej obróbki
Witam Wszystkich
![]() Mama nadzieję, że to dobry dział... Chciałbym zrzucić materiał z mini-DV na PC, aby dokonać dalszej obróbki. Jeżeli chodzi o dalszą obróbkę, to już wyczytałem na tym forum co, jak i czym, natomiast nie wiem podstawowej rzeczy: 1. Jakim softem zrzucić z kamerki (mini-DV) na PC ![]() 2. Jakie parametry należy ustawić, aby materiał nadawał się do dalszej obróbki tzn.: - staracił jak najmniej na jakości już w trakcie zrzucania - a moze powienien zostać poddany kompresji już w tej fazie (mam ok. 150 GB wolnego miejsca na dysku) - format wynikowy - jakiego softu uzyć do montażu (wyrzucenie kilku scen, przeniesienie kolejnosci scen, sklejenie 3 filmów do kupy, każdy po obróbce jak wczeżniej) Bardzo proszę o pomoc ![]() Pozdrawiam Grzegorz |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pinnacle Studio za***322;atwia problem od a do z. http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=773&t=51
150GB wolnego miejsca to trzeba zgrywa***263; do AVI DV - czyli to samo co jest na kasecie. na koniec zrobi***263; sobie DVD |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Oczywi***347;cie do zrzucania u***380;ywaj firewire. Soft dowolny - chyba, ***380;e komputer ma***322;o wydajny i zacznie gubi***263; klatki. Wtedy mo***380;e troch***281; pom***243;c ScenalyzerLive.
Do obr***243;bki ***347;wietny jest te***380; Adobe Premiere. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.08.2004
![]() |
polecam Scenalyzer Live
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Bywalec
![]() |
Witam ponownie
![]() Cytat:
Dzieki serdeczne za sugestie ![]() Po uruchomieniu tego softu widzę,ze ma on duże możliwosi konfiguracyjne. Czy może mi ktoś pomóc we własciwym ustawieniu parametrów, tak aby jakosć zrzuconego materiału była jak najlepsza lub nie uległa pogorszeniu ![]() Posiadam wersję 4.0.0., a kamerka podłączone przez Fire Wire Bardzo prosze Wszystkich doswiadczonych uzytkowników - to mój pierwszy raz ![]() Z góry dziękuję i pozdrawiam ![]() Grzegorz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
Ok, poradziłem sobie....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
Witam ponownie
![]() Czy mógłbym poprosić kogoś rozeznanego w temacie użytkowania Scenalyzer Live 4.0.0, o pomoc w uruchomieniu tego "cuda" ![]() Ma bardzo dużo parametrów konfiguracyjnych i nie wiem w jaki sposóbv to rozgryść, a chciałbym za pomocą karty TV zrzucić trochę materiału z VHS. Bardzo prosze o pomoc ![]() Z góry dziękuję i pozdrawiam ![]() Grzegorz |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ke?
'ScenalyzerLive can only work with DV devices!' |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.07.2008
![]() |
WItajcie, ja r***243;wniez pierwszy raz b***281;d***281; co***347; takiego robi***322;. Ile miejsca zajmie film po kopiowaniu z kamery na pc bo nie wiem czy miejsca mi starczy mam tylko 80gb.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|