Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 19.11.2006, 19:44   #1
marbik
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.11.2006
marbik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Błędy przy odtwarzaniu

witam

mam taki problem, po zrobieniu kopi zapasowej orginalnego nosnika DVD film w kilku miejscach podczas odtwarzania przeskakuje o 1-2 sekundy tzn robi się stop klatka i po chwili leci normalnie ale kilka klatek dalej.

uzywam DVD Shrinka 3.2 lub DVDFab Platinium a do nagrywania Nero (testowałem kilka wersji i problem dalej wystepuje), po zgraniu filmu na dysk film odtwarza się normalnie za pomocą Power DVD dopiero po nagraniu na płyte problem wystepuje

flim nagrywam na płytkach TDK lub Verbatim, testowałem różne szybkości nagrywania od x4 do x16 i problem zawsze wystepuje, po nagraniu płytki testuje na wystepowanie błedów zapisu.

myślałem nawet ze to wina samej nagrywarki ale te przerwy w odtwarzaniu przeważnie wystepują w tym samym miejscu jak robiłem testy

Pozdrawiam i prosze o jakieś rady
marbik jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.11.2006, 06:52   #2
anciol
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 06.08.2005
anciol zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Napisz jeszcze jaka to nagrywarka.
Je***347;li dobrze rozumiem to najpierw u***380;ywasz np Shrinka do zrzucenia filmu na dysk, a potem go wypalasz w Nero? Je***347;li tak, to wypal film Shrinkiem lub DVDfab. A co do p***322;yt to TDK-i odstaw na bok
anciol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.11.2006, 13:05   #3
marbik
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.11.2006
marbik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ok już się wyjaśniło wszystko.
Po kilku dniach zabawy w sprawdzenie sprzętu okazało się że najprawdopodobniej uległ uszkodzeniu kontroler dysków na płycie głównej bo po podłączeniu nagrywarki do kontrolera na karcie PCI wszystko jest ok.

a co do płytek TDK to dlaczego mam je odstawić? zawsze myślałem że TDK robi jedne z najlepszych nosników jak nie najlepsze.
marbik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.11.2006, 13:57   #4
anciol
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 06.08.2005
anciol zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Co do TDK to kiedy***347; faktycznie by***322;y to jedne z lepszych no***347;nik***243;w, ale ostatnio zacze***322;y si***281; jednak psu***263;. Na tym forum cz***281;sto napotkasz wiele opini na temat p***322;yt TDK i tego, ***380;e schodz***261; na psy! Ale oczywi***347;cie wyb***243;r nale***380;y do ciebie!
anciol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: