![]() |
ja mam wylaczonego nortonka i lol i tak dziala a mam procek 400 MHz i nie placze :P nagrywam i bufor nie spada... :> odziwo ale mam toshibe :P
|
Cytat:
Co proponujecie jeszcze by można było pokombinować, bo jak mam palić płytki x2 to porażka. |
Skoro masz tak duże obciążenie procesora to sprawdź czy w tle nie pracuje jakiś program. Może przeszkadza jakiś anty wirus?
Powodzenia |
Cytat:
W Windowsie mam ustawione dla HD (UDMA 5), a nagrywarka na (UDMA 2). Sterowniki do płyty mam VIAHyperion4in1451v. Dysku jeszcez defregmentowałem od około 5 miesiecy bo w sumie nie ma na to czasu. Filmy zrzucam DVDShrink 3.1.6 i wypalam Nero z tym ze te Nero cos duzo mocy procesora mi bierze jakies 95%. A ten problem z buforem tez wystepuje mi jak wypalam zwykle CDR, tzn jak dam wiecej niz wypalanie x16 to znow brakuje tego buforu, poprostu tak jakby dysk nie dawal rady odczytywac danych. Proszę o pomoc. |
DMA? Sterowniki do płyty?
Kiedy ostatni raz defragmentowałeś dysk? (tylko nie tym windowsowym czymś a jakimś porządnym programem). Spróbuj jeszcze wypalać DVD Decrypterem (robiąc wcześniej iso przy pomocy ImgTool'a). |
Bufor przy nagrywaniu płyt DVD
Witam.
Mam nagrywarke LiteOn 451 i problem z nagrywaniem x4 sam proces przebiega OK, tylko wkurza mnie jak ciągle opóżnia sie bufor i musze nagrywać x2 żeby palil ciągłym stgrumieniem. Proszę o pomoc bo sam już nie wiem od czego to zależy. Mam Athlon 2,5GHz, HDD 120 Baracuda 8Mb Cache, 512Ram i WinXP. A i każdy z napędów mam na osobnej taśmie. Pale Nero 6.3.0.3 prosze o pomoc co mam źle skonfigurowane. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:41. |