Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 19.08.2004, 11:24   #1
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.08.2004
Posty: 8
caleodao w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question CCE+menu

Podgląd
witam

Jakim programem można zrobić kopię płyty razem z menu i ewentualnie dodatkami, pórbowałem kilku programów i jak narazie bez skutku, zaczołem od DVD2DVD-R Profesianal rc7 wszystko cały proces przeszedł bez problemu tylko w efekcie końcowym nie mam menu. Sprawdzałem tez opis z cdrinfo (Duet DVD) jednak przy uruchomieniu encodowania wyskakuje mi błąd ecl wszystko skonfigurowałem tak jak napisane, ewentualnie jak przezucić menu do filmu zrobionego w DVD2DVD-R tak aby wszystko działało szczegulnie chodzi mi o wybór scen bo z tym mam największe problemy przy kliknięciu na daną scenę powraca do menu lub początku filmu. Chociaż lepszym rozwiązaniem byłby program który odrazu robi menu jak np.Rebuilder tylko nie wiem dlaczego wyskakuje mi ten błąd:item.ecl" is not an ECL for CCE-SP

Ps. Z góry dziękuję za pomoc.
caleodao jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.08.2004, 11:34   #2
Raven
 
Avatar użytkownika lord_honey
 
Data rejestracji: 19.07.2004
Lokalizacja: Kwidzyn
Posty: 106
lord_honey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja uzywam do tego celu DVD Decrypter do zrzucenia filmu na twardy a nastepnie do przerubek DVD Shrink
lord_honey jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.08.2004, 11:46   #3
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.08.2004
Posty: 8
caleodao w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
niestety jakość z DVD Shrink-a jest nie do przyjęcia osobiście jeśli cała płyta DVD zajmuje ok.5,5GB stosuję nero recode usuwając dodatkowo niepotrzebne ścieżki audio np.niemiecką, czeską itd. tak aby transkodowanie nie było większe niz 10% jednak takich płyt jest niewiele
caleodao jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.08.2004, 11:52   #4
DVD Maniac
 
Data rejestracji: 02.02.2003
Posty: 211
Fafer zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
DVD Rebulider
__________________
Fafer
Fafer jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.08.2004, 11:53   #5
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Masz dwie możliwości: tzw metoda Big 3 (opisana w dziale DVD www.cdrinfo.pl) albo DVD ReBuilder (ten program jest jeszcze w fazie beta ale działa dość stabilnie). Opis DVD RB również jest w dziale DVD
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.08.2004, 14:17   #6
Raven
 
Avatar użytkownika lord_honey
 
Data rejestracji: 19.07.2004
Lokalizacja: Kwidzyn
Posty: 106
lord_honey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
co do jakosci DVD Shrink-a to nie wiem porownywalem z orginalnym DVD i skopiowanym i za cholere nie widze roznicy przy odtwarzaniu czy ogladaniu. a wyniki w jakis programach zbytnio mnie nie obchodza skoro wizualnie jest wszytko ok
lord_honey jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.08.2004, 14:38   #7
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jakie wyniki w jakich programach?
Zawsze mówiłem, że jeśli wystarczy obciąć 15%-20% (może nawet 20+%) z płyty by się zmieściła na dvdr to nie ma sensu używać czegoś więcej niż transcodera (oczywiście od każdej reguły są wyjątki). Enkodery pokazują pazurki dopiero przy większych stopniach kompresji (tak dla testu spróbuj przepuścić przez DVD Shrinka np PearlHarbor albo LOTR SE). Im dłużej będziesz robił backupy tym szybciej i łatwiej zaczniesz zauważać artefakty związane z obcięciem bitrate'u filmu. To wymaga trochę wprawy.
Dużo też zależy od tego jak się ogląda dvd (jak dla mnie monitor komputera nie jest najlepszą metodą). Zerknij sobie na przykład na ten post i zawarte w nim porównanie.
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.08.2004, 15:01   #8
Yoda
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Robs
 
Data rejestracji: 01.06.2003
Lokalizacja: Dagobah
Posty: 2,040
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez caleodao
Jakim programem można zrobić kopię płyty razem z menu
CCE+IfoUpdate (IfoEdit)
więcej na mojej stronce.
__________________
pozdrawiam Robs
Robs jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.08.2004, 21:51   #9
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.08.2004
Posty: 8
caleodao w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
zdecydowałem się jadnak na medodę opisaną na stronie (DUET DVD) bo z aktualizacją w ifoedicie niebardzo mi wychodziło za każdym razem jakis error, film wyszedł super tylko mam jedno pytanie po kliknięciu w DVD REbuilder aby przeanalizował film utworzył sobie kilkanaście plików wiem że tak powinno być ale jak cce enkodował poszczególne części za każdym razem musiałem mu potwierdzić że chcę czyli w moim przypadku było to 17 razy, czy da się ustawić aby robił to automatycznie.
caleodao jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.08.2004, 22:22   #10
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Hmmm szczerze mówiąc czegoś takiego nie widziałem.. Której wersji CCE używasz? Której wersji EclCCE? Pogrzeb w opcjach może tam będzie coś na ten temat (nie mam pod ręką windowsów z EclCCE/CCE żeby sprawdzić)
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.08.2004, 22:32   #11
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 19.08.2004
Posty: 8
caleodao w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
CCE SP Ver.2.67.00.27 Retial czyli już skr.... instalke przez paradox oraz EclCCE 1.81

Ostatnio zmieniany przez Robs : 21.08.2004 o godz. 12:25
caleodao jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.02.2005, 13:36   #12
Forumator
 
Avatar użytkownika artoor
 
Data rejestracji: 21.11.2001
Lokalizacja: Częstochowa
Posty: 719
artoor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez caleodao
CCE SP Ver.2.67.00.27 Retial czyli już skr.... instalke przez paradox oraz EclCCE 1.81
Yo! Sorka ze wygrzebuje stare posty... ale mam dokladnie ten sam problem - Uzywam tych samych narzedzi (te same wersje) + DVD-RB 0.72. Czy ktos potrafi rozwiazac ten problem?? U mnie tych kawalkow jest ponad 70 i nie jest mi wygodnie bawic sie w klikanie na okraglo

Prosze w wsparcie

Pozdrawiam

artoor
__________________
"Jeśli uczysz się od innych, ale sam nie pomyślisz - to najczystsze oszołomstwo;
Jeśli myślisz, ale nie uczysz się od innych - to może być dla Ciebie wręcz niebezpieczne."

/ Konfucjusz /
artoor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2005, 01:54   #13
User nad userami :)
 
Avatar użytkownika mesztica
 
Data rejestracji: 09.01.2004
Lokalizacja: Łagów Lubuski
Posty: 119
mesztica zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez caleodao
niestety jakość z DVD Shrink-a jest nie do przyjęcia osobiście jeśli cała płyta DVD zajmuje ok.5,5GB stosuję nero recode

)) moze sie myle, ale czy oba te programy nie transkoduja tak samo?
__________________
XP-M2500+@2710Mhz & Hynix512DualDDR460 & 120GB+160GBSATA & Plextor712A & DVDLiteON & BenqEW162i
mesztica jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2005, 08:11   #14
Bywalec
 
Avatar użytkownika skip18
 
Data rejestracji: 03.11.2004
Lokalizacja: Żory
Posty: 40
skip18 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no też mi się tak wydaje.. a shrink nawet chyba lepiej jeśli włączyć sharpness i analistic.. jeszcze takim transkodekiem (który ja stosuję jeśli mam do zrobienie 10 filmów i na niektórych mi tak bardzo nie zależy, to instant copy 8
a co do tematu, to ja też miałem problemy z tym ecl.. w ogóle, to dvd rb nie wpółpracuje z niektórymi wersjami cce, no i są straszne problemy, bo trzeba ściągnąć dużo tego pościągać i spradzić kiedy zaczenie działać.. ja korzystam z dvd rb v066a (czesem starszego, bo np w jednym filmie nie chciał mi zrobić rebuild, włączyłem v0.57a i poszło ) i full wersji CCE SP 2.67, ecl nie muszę mieć, bo jest już w tym cce.. we wszystkich okienkach podałem link do cce, no i jeszcze z tymi bibliotekami są problemy, bo mi np nie chciało działać z tymi które są podane w opisie Duet DVD, także mam inne i wreszcie wszystko dziła jak trzeba
jak co, to napisz maila i co potrzebujesz, to ci mogę podesłać bo z szukaniem tych właściwych bibliotek i wogóle to się idzie namęczyć.. mi też ktoś kiedyś pomógł i je przysłał
__________________
_________________________________
Myślenie to przyszłośc...
...ale ja tej przyszłości u Ciebie nie widzę...
jakby komuś się coś nie podobało to niech się...
...zmobilizuje i do mnie napisze skip@buziaczek.pl

Ostatnio zmieniany przez skip18 : 05.02.2005 o godz. 08:16
skip18 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO