![]() |
Ja wszystkie moje testy (wycinane klatki) robiłem z pierwszych vobów, bo po wszytaniu drugiej pary vobów rzeczywiście ten sam numer klatki różnił się w cce i w shrinku.
Ale uznając, że pewnie coś robiłem źle postanowiłem wrzucić tylko screeny z pierwszej pary. Mysle że rozwiązaniem na to było by połączyć voby w jeden duży, albo zmusić programy enkodujące by wypuszczały jednego dużego voba, oczywiście z filmem a nie z menu i extrasami :D W tym tylko problem, ze nie mam pojęcia jak to zrobić, ale może ktoś ma :D |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Czy za pomoca ww softu mozna wczytac caly film DVD?? No bo przykladowo chcac porownac poszczegolne klatki - powiedzmy - ze srodka filmu enkodowanego CCE a oryginalem, jesli wezmiemy sobie przykladowo jakiegos voba (jednego sposrod 7) to nie bedzie on rowny tym enkodowanym bo ich tam bedzie w sumie 5 a nie 7. Wiec vob3 oryginalu nie bedzie zawieral tego samego materialu co vob3 enkodowanego CCE... jak zatem to porownac?? Zdawaloby sie ze porownanie moze byc wiadygodne dla vob1... a jak jest w rzeczywistosci?? Prosze o podpowiedz. Moze uda mi sie zrobic jakies testy dla CCE (1+6 pass), Shrinka (deep) i byc moze dla ProCoder ;) ---=== edit ===--- No dobra... zrodzilo sie jeszcze jedno pytanie... kto poradzi, jesli klatka o konkretnym numerze (z CCE) pokazuje nieco inny zrzut od klatki o tym samym numerze (z Shrinka) ? :| to wcale nie jest smieszne. Co to moze oznaczac?? przykladzik w zalaczniku |
W jaki sposob "przyspieszyc" CCE - tego nie wiem... mysle ze odpowiedz "zakup mocniejszego kompa" nie wchodzi w gre i osobiscie sam takich nie lubie i mnie denerwuja wiec nie proponuje... chyba ze dla wygody uzytkowania zachecam do korzystania z zestawu DVD-Rebuilder + CCE + RB-Opt. Dzieki takiemu zestawowi mozesz wczytywac niestandardowe matryce, zmieniac bitrate dla poszczegolnych VTS-ow a co najwazniejsze, mozesz w kazdym momencie przerwac enkodowanie, a w dogodnej chwili je wznowic ;) To chyba wszystkie podstawowe atuty. Nie zmienia to jednak faktu ze w sumie trwa to dosc dluuuugo :|
|
Cytat:
Co można wyłączyć w systemie, jak skonfigurować dvd2dvdr+cce aby trochę to szybciej sie mieliło - bo jakieś 30 godzin :podbite: mi szedł ten film i każda taka kompresja powyżej 6 przbiegów to dla mnie wyzwanie ;) Nie kwestionuje z kolei jakości pliku wynikowego :cool: @ ROBS OK, nie ma problemu :) |
Wątek trafił oczywiście do Przyklejonych Linków,
tylko prosba do @brodkiew007 o nie kasowanie załączników, zaby ludziska po jakims czasie dalej mogli je porównywac. |
Cytat:
|
Cytat:
A możesz tak więcej napisać o co chodzi i co Ci ta klatka wyraźnie pokazała, jak duża jakościowo jest różnica miedzy shrinkiem a cce i czy warto czekać kilkanaście godzin w porównaniu do 2-3 ?? |
Cytat:
brodkiem007 dobra robota!! |
Cytat:
Robs, rzeczywiscie :) |
Cytat:
|
Ilość załączników: 4
Ciezko mi znaleźć klatki wyjątkowe pixelowate ale wrzucam porównanie wybuch (klatka 1855) i zadymiony plan (60406)
|
Ja mam mieszane uczucia i twierdze, ze mimo iz jest roznica w pikselach na screenach to jakosc okreslam na taką samą :) Są zalety obu metod ale sa tez i wady :) Wg mnie jest remis, ale z checia zobaczylbym jeszcze klatki naprawde rozjechane (jesli takowe istnieja) czyli jakis ogien z bliska, jakas bardzo dynamiczna scena, jakis wybuch :) W takich scenach CCE pokazuje pazurki... :) Jesli mozesz to poszukaj w filmie klatek o najgorszej jakosci z mozliwych... szukaj w Shrinku a potem porownaj z CCE :)
Dobra robota, dzieki wielkie :) |
Ilość załączników: 1
wrzucan ostatnią rame bo limit na po-s to 5 plików :D
|
Ilość załączników: 5
Proszę bardzo wersja w poprawionej jakości :cool: . Czekam na opinnie o poniższych próbkach. :D
|
Z tego co czytalem na temat CCE to na jakosc maja wplyw rozne ustawienia (nie znam sie wiec nie wiem jakie) i ciekawe czy dla tego filmu wszystko bylo wybrane optymalnie :)
Ja sie przekonalem do Shrinka odkaw wyszla wersja 3.2 ... jak znajde chwilke czasu to napisze maly poradnik jak zrobic Shrinkiem backup filmu z menu wycinajac przy tym dodatki :) Pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:43. |