![]() |
Cytat:
to zaledwie 2 klikniecia mysza i przesuniecie suwaka odpwiedzialnego za stopien kompresji (i to kazdego title z osobno !!) :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
mjq |
Nie - nie chodzilo mi o usuniecie dodatkow ale o poddanie
ich wiekszej kompresji niz filmu glownego - tego w CloneDVD nie zrobisz... |
Cos takiego da sie zrobić bo mi sie udało jakos nagrać sam film bez dodatków. Ale nie wiem jak, dla mnie to pech bo ja lubie mieć menu i dodatki. Ale nie wiem jak mi sie to zrobilo.
|
CloneDVD jest spoko programem ale brakuje mi jednej rzeczy, ktora
jest w DVD Shrink - reczne ustawianie stopnia kompresji dla kazdego title osobno - naprawde przydatnej jak na plytce jest duzo dodatkow a koniecznie chcielibysmy wszystko upakowac na jednej DVD+R - mozna wtedy film upakowac z mniejsza kompresja a dodatki pod ostrze :) |
natomiast w CloneDVD2 trwa to zaledwie 15-20 minut i wydaje mi sie bardziej przejyste i wygodniejszy program
|
Cytat:
|
CloneDVD zgrywa zabezpieczone filmy. Wystarczy aby w tle uruchomiony był AnyDVD. Nie ma potrzeby rippowac filmu na dysk.
|
przepraszam że wprowadzam zamęt.
Wyciągnąłem zbyt pochopne wnioski nie sprawdziwszy tego uprzednio.
Przekonany byłem, że zapis na rozwijanej liście 'Still pictures' w pozycji 'Video' załatwi sprawę, jednak nie. Dodatki nie są całkowicie usuwane, tworzone jest jakieś slideshow. Zwracam honor. Zachowałem się jak LAMA. Tylko teraz która LAMA? Bardzo rzadko zdarza się, że jestem taką LAMĄ: (Lama glama), ssak z rodziny wielbłądowatych, forma udomowiona (podobnie jak alpaka), bliski krewniak gwanako; wys. w kłębie do 1,2 m; hodowana w Peru i Boliwii ze względu na wełnę, mięso, mleko i jako zwierzę juczne. Za to na szczęście częściej zdarza się, że jestem taką LAMĄ: godność nauczyciela duchowego w buddyzmie tybet., odpowiednika ind. guru; przekazuje uczniom formalną wiedzę rel., a zarazem mistyczną moc niezbędną do osiągnięcia oświecenia; jako nauczyciele, uczeni i zwierzchnicy wspólnot mniszych lamowie cieszą się niekwestionowanym autorytetem wśród wyznawców buddyzmu w Tybecie. A teraz pytanko do 'Jarooooo'. Jakim kompem dysponujesz, że kodowanie w Shrinku zajmuje Ci to aż godzinę? U mnie trwa to kilka-kilkanaście minut (mój sprzęt - patrz podpis). Pozdrowionka. |
naturalnie clone dvd why ? poniewaz wierze ze kolesie robia co moga zeby bylo zapiete na ostatni guzik
|
ja uzywam CloneDVD i jestem zadowolony DVD Shirk jest kiepski bo obrabia film godzine czasu :) a Clonen DVD w 15-20 minut a jakość ta sama.
|
Cytat:
mjq |
To znaczy, ze mozna usunac zbedne tytuly ale stracisz funkcjonalnosc
menu - czyli nie da sie wytnac dodatkow z zachowaniem menu ;) Do tego mozna sie posluzyc CloneDVD2 |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:15. |