![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.08.2002
![]() |
![]()
Mam zautoringowany, krótki filmik 10min, który zajmuje 300MB, cały katalog VIDEO_TS tyle zajmuje.
Czy moge go nagrać na płytę CD-R tak, żeby odtwarzały to stacjonarne DVD ? Ostatnio zmieniany przez Albi : 02.04.2005 o godz. 16:34 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
czyli chcesz zrobic sobie miniDVD
bo tak nazywa sie standard DVD nagranego na CD malo ktory odtwarzacz stacjonarny to przelknie, moj pihillips sie tnie, aiwa znajomego nie widzi plyty a thomson i sony zglaszaja blad
![]() |
#3 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.11.2003
![]() |
Cytat:
![]() maniek
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Hmmm ...
Filmu na DVD nie odczyta komputer z tylko napędem CD - a jest ich nie mało. ![]() W tym problem ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
to nagraj na CD, skoro chcesz odtwarzac to na kompie to nie bedzie zadnego problemu
![]() |
#6 | |
Forumator
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
Cytat:
dokładnie P.S. a co do odtwarzania miniDVD na stancjonarnym DVD - przez takie eksperymenty zepsół mi sie DVD z panasonica (spalił się laser) i to nie wiem czy przez tą miniDVD czy ogólnie - ale naszczęście był na gwarancji i po miesiącu stwierdzili że dadzą mi nowy odtwarzacz (nie było mojego modelu to dali mi wyższy ![]() pozdro
![]() |
![]() |
#7 | |
Bywalec
Data rejestracji: 15.03.2005
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Tak to jest jak się zadaje niekompletne pytania
![]() Bo widzicie będę robić około 1000 takich płyt (tak, filmik komercyjny) i chodzi o jak największy zasięg, tzn, żeby kazdy kto dostani epłyte mógł ją odtworzyć. miniDVD odpada - sprawdziłem na kilku stacjonarnych odtwarzaczach i niestety nie działa SVCD odpada - mam kilka strumieni audio i napisów. Więc zostaje tylko DVD. Dzieki za odpowiedzi. Ostatnio zmieniany przez Albi : 06.04.2005 o godz. 09:28 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@Albi ja sobie myślę, że zostają dobre minusowe płyty kupione w hurtowni. nawet przy 1000 sztuk różnica w cenie nie będzie wielka a możliwość oglądania na stacjonarnym dvd jest ogromnym atutem.
@Briho duża część stacjonarek nie czyta svcd a i nie brakuje takich, które nie czytają vcd lub też nagrywanych vcd (tłoki biorą - znam takie stare sony) pomijając kwestię możliwości odczytu, jakość vcd doprowadza mnie do zgrzytania zębami. ![]() edit: minidvd to jakaś porażka... ![]() Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 06.04.2005 o godz. 09:51 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|