![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.10.2004
![]() |
![]()
co zrobić aby białe napisy były bezpośrednio na filmie a nie na czarnym tle..jak zamienić to czarne tło na przeżroczyste..Help
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
![]() |
sprostowanie: napisy te niesą umieszczone na pasku panoramicznym,tylko besposrednio pod srodkiem obrazu na czarnej grubej kresce..co zrobić zeby zniwelować ten czarny kolor i widziec same białe napisy na filmie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Co prawda nie spotkałem się jeszcze z takim przypadkiem, ale IMHO jedyna możliwość wyświetlania napisów na czarnym pasie wynika z takiego sposobu przygotowania bitmap i nie ma możliwości prostego ich usunięcia. Trzeba by rozłożyć film na strumienie, przygotować nowe napisy i złożyć ponownie do kupy.
Spróbuj może za pomocą np Vobsuba wyciągnąć napisy z filmu w postaci bitmap. Obejrzyj je później, czy nie występuje na nich efekt paska pod napisami, bo może się mylę. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 21.11.2001
![]() |
Zdaje sie ze Reetou mowi dobrze. Nalezaloby rozlozyc owy film DVD na czesci pierwsze - na takiej samej zasadzie jak w kwestii dodawania polskich napisow do DVD sprowadzonego z innego regionu
![]()
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Nie wiem po raz kolejny czy mnie dobrze zrozumieliscie zebym mogł to wstawiłbym scrrena z filmu ale nie wiem jak to sie robi wiec napisze jeszcze raz:mam film na DVD Bloodsport...we filmie oprócz pasków panoramicznych(16:9) wyświetlają się powyżej paska panoramicznego napisy polskie które zrobiłem tyle ze zamiast bespośrednio na filmie to są one naczarnym pasku o długości i szerokości tej samej co wyświetlające się napisy i teraz jaką dać palete(a wcześniej jak robiłem napisy nic nie zmieniałem z kolorami)kolorów aby zniknąl czarny pasek i było w tym miejscu widać obraz filmowy i były białe litery na tle filmu i żeby nie był on zakryty czarnym paskiem z napisami tylko samymi napisami .Przeciez nie ma koloru przeźroczystego aby zastąpić ten czarny..Sorry z góry jesli czegoś nie zrozumiałem z waszych wypowiedzi ale napisy do filmu DVD robiłem pierwszy raz i mysle ze i tak osiagnąłem pewien sukces patrząc jak inni się męczą po kilkanaście razy.Pozdro...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
do vobsuba jak wprowadziłem napisy.*srt to na podglądzie wszystko wygląda dobrze widocznie w pliku *.sup coś jest nie tak ale nie wiem w jakim programie bo w vobsubie nie można sprawdzić a w srt2sup są białe napisy na niebieskim tlewiec nie wiem co mam zrobić.darowałem bym sobie to wszystko ale dla mnie ten film wart jest tego bo w Polsce on w ogóle nie wyszedł na DVD.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Forumator
Data rejestracji: 21.11.2001
![]() |
Hehe... czyli ja dobrze Cie zrozumialem. Nie wiedzialem natomiast ze Ty osobiscie dodawales te napisy
![]() ![]() Pozdrawiam!
![]() |
|
|