Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 16.07.2008, 01:31   #1
zene_k
Zarejestrowany dla jaj

Data rejestracji: 25.11.2004
zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez shigella Podgląd Wiadomości
Ano taki jak już wyżej napisałem:

i to wszystko.
Ano problem, to Ty masz taki kolego, że nie chcesz posłuchać rad @Reetou, czyli głównego specjalisty od authoringu DVD na tym forum.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.09.2009, 01:56   #2
Caius
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.10.2007
Caius w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja także w podobnym temacie.
Przerabiam obraz 4:3 na 16:9 za pomocą MediaCoder. Proporcje obrazu ok, jednak nawala synchronizacja dźwięku z obrazem po pierwszym VOB`ie.
Na podglądzie niby dobrze, jednak później po zaimportowaniu plików do Nero 9.2.6.0, pierwszy trzyma synchronizację, od drugiego pobite gary.
Może ktoś mi podpowiedzieć w czym może leżeć przyczyna?
Ćwiczę temat ze dwa tygodnie i ciągle minimalny rozjazd ruchu ust i głosu, minimalne opóźnienie.
Pytanie drugie.
Wyciągnąć ścieżkę dźwiękową z filmu DVD, to samo z drugim filmem i zaimportować pierwszą ścieżkę dźwiękową (polski lektor) do filmu, który takowej nie posiada (film z empiku ten sam, ale bez polskiego lektora).
VobEdit, dobrze tylko, np, czy Nero zaimportuje plik z takim rozszerzeniem.
Uważam, że Nero ma całkiem poprawny kodek jeżeli idzie o jakość obrazu.
Ponadto filmy nagrane na DVD za pomocą NeroRecode są czytane przez mojego Panasonica z 2003 roku. I to też jest cholernie ważne.
Więc proszę nie wyjeżdżać od tego, że mogę sobie Nero podłożyć pod obcas.
Liczę, że ktoś mi pomoże, za co z góry wielkie dzięki.
Caius
Caius jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.09.2009, 02:23   #3
Caius
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.10.2007
Caius w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Naprawdę olewacie ludzi.
Myślałem, że ktoś laikowi podpowie, poradzi (słowa kluczowe: vobedit, mkvmerge)
Chodzi o zamianę ścieżek dźwiękowych, jednak by nie zrypać jakości obrazu oraz mieć możliwość ustawienia synchronizacji dźwięku z obrazem.
A może znajdzie się ktoś życzliwy i odrobinę cierpliwy?
Caius jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.04.2010, 15:59   #4
basia21
Użytkowniczka

Data rejestracji: 05.02.2010
basia21 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>basia21 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>basia21 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>basia21 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Reetou, przepraszam, że się wtrącam.

Cytat:
Napisany przez Caius Podgląd Wiadomości
Naprawdę olewacie ludzi.
Myślałem, że ktoś laikowi podpowie, poradzi (słowa kluczowe: vobedit, mkvmerge)
Chodzi o zamianę ścieżek dźwiękowych, jednak by nie zrypać jakości obrazu oraz mieć możliwość ustawienia synchronizacji dźwięku z obrazem.
A może znajdzie się ktoś życzliwy i odrobinę cierpliwy?
Dokładnie na takiego trafiłeś i nawet tego nie zauważyłeś. Nie dalej jak kilka tygodni temu nie pozwolił mi spasować przy synchronizacji napisów w DVD Maestro. Cierpliwości mu zaiste nie brakuje. To całkiem przyzwoite forum i zapewne nie wiesz wiecej od nich. Kto pyta musi też umieć słuchać.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: