![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.06.2004
![]() |
Dodanie napisów do serialu na dvd?
Witam wszystkich!
Pisże na razie na "sucho" bo jeszcze nie posiadam nagrywarki dvd ![]() Ale zamierzam kupić sobie pewien serial na dvd na allegro, który nie ma polskich napisów, jedynie angielskie, francuskie itp. Wiem, że nie ma problemu z dodaniem napisów do pojedynczego filmu dvd, a co jeśli na jednej płycie znajdują się 3 odcinki? Czy to sprawia jakiś problem? Chciałbym wykonać sobie kopię tych płyt dvd, wraz z dołączonymi już polskimi napisami. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Problemem jest bardziej to jak taka płytka została złożona a nie to czy zawiera 3 filmiki czy jeden. Jeśli każdy odcinek jest w osobnym VTS'e to masz do wyboru trzy metody: www.cobraverde.net dvdrhelp.prv.pl i tę z coruscant'a (patrz sig).
Jeśli wszystko jest w jednym VTS'e to zostaje Ci tylko "moja" metoda (jeden VTS i 3 odcinki implikuje conajmniej MultiPGC a tu już jest potrzebny Scenarist). Mogą być jeszcze jakieś kombinacje (alpejskie przeważnie) i wtedy stopień trudności zadania wzrasta. Najgorszy możliwy przypadek jaki mi przychodzi do głowy może wymagać dopasowania napisów do każdego VOB ID'a osobno (VOB ID może zawierać fragment odcinka między 30 a 45 minutą ale dla napisów czas będzie się liczył od 0 -- no wiem trochę zamotałem ale nie wiem jak to lepiej wyjaśnić)
![]() |
![]() |
|
|