Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 31.10.2004, 11:13   #1
tzk
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.10.2004
tzk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
domyślna scieżka audio na dvd

jak zmienic domyslna scieżkę audio na dvd tzn. obecnie domyślna scieżka audio jest angielska dodatkowa polska, chciałbym aby domyślna była polska a dodatkowa angielska ?
tzk jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.11.2004, 00:30   #2
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz

Data rejestracji: 06.08.2004
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez tzk
jak zmienic domyslna scieżkę audio na dvd tzn. obecnie domyślna scieżka audio jest angielska dodatkowa polska, chciałbym aby domyślna była polska a dodatkowa angielska ?
Co prawda ja niemam takich dylematów bo zawsze zostawiam tylko ścieżkę org. , ale około 5-10 minut mi starszyło żeby na tym forum dowiedzieć śię jakie jest rozwiązanie Twojego problemu.

Oczywiście dałbym Ci gotowca gdyby to był Twój 1 post , a że nie jest to wybacz, nie robię tego ze złośliwości lecz raczej poprzez troskę, ot tylko zmuszam do samodzielnego myślenia co tylko może wyjść na dobre !

Pozdrawiam !
Stary 01.11.2004, 12:24   #3
KC42
Wymiatacz

Data rejestracji: 14.12.2003
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Czołgista
Co prawda ja niemam takich dylematów bo zawsze zostawiam tylko ścieżkę org. , ale około 5-10 minut mi starszyło żeby na tym forum dowiedzieć śię jakie jest rozwiązanie Twojego problemu.

Oczywiście dałbym Ci gotowca gdyby to był Twój 1 post , a że nie jest to wybacz, nie robię tego ze złośliwości lecz raczej poprzez troskę, ot tylko zmuszam do samodzielnego myślenia co tylko może wyjść na dobre !

Pozdrawiam !
Podaj choć link do tego postu, bo mnie też to zagadnienie interesuje, są tylko jak zrobić napisy domyślnie ale audio nie widzę. teraz szukam i nie ma.
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.11.2004, 13:06   #4
tzk
Nowy na forum

ja tez szukałem, ale nie znalazłem stad moje pytanie
Stary 01.11.2004, 17:56   #5
KC42
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez tzk
ja tez szukałem, ale nie znalazłem stad moje pytanie
Jest okrężna metoda pragram DVDFab potrafi zrobić domyślne audio i napisy, czyli film można skompresować każdym programem np. DVDShrink czy temu podobnym a potem zrobić tylko Autoring DVDFabem.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-zmiana-rozmiarucapture_11012004_175344.jpg  
Stary 01.11.2004, 18:37   #6
tzk
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez KC42
Jest okrężna metoda pragram DVDFab potrafi zrobić domyślne audio i napisy ...
no tak ale to jak sam napisałeś troche okrężna metoda, prościej sie nie da ?
Stary 02.11.2004, 00:22   #7
KC42
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez tzk
no tak ale to jak sam napisałeś troche okrężna metoda, prościej sie nie da ?
Prościej to zrobić programem który ma tą opcję w sobie, wiem że mają to DVDFab o którym pisałem ale on tylko dzieli film na dwie płyty a nie kompresuje, DVD2DVDr i DVD2ONE.
albo przerobić pliki ifo tu jest opis jak ustawić domyślne napisy http://robs.wz.cz/ to pewno tak samo się da przy audio ale to trochę zabawy to chyga najlepiej tak jak pisałem DVDFab.
Stary 02.11.2004, 02:20   #8
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz

Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez KC42
Prościej to zrobić programem który ma tą opcję w sobie, wiem że mają to DVDFab o którym pisałem ale on tylko dzieli film na dwie płyty a nie kompresuje, DVD2DVDr i DVD2ONE.
albo przerobić pliki ifo tu jest opis jak ustawić domyślne napisy http://robs.wz.cz/ to pewno tak samo się da przy audio ale to trochę zabawy to chyga najlepiej tak jak pisałem DVDFab.
No i zmusiliście mnie do roboty a tej nie lubię bo jestem leń od urodzenia !

Od jakiegoś czasu delikatnie promuję trochę ignorowany przez fachowców i ignorowany przez wyznawców Shrinka program DVD2one.

Wiadomo że domyślne audio można zrobić np. w Ifoedit to fakt !

Ale też można to zrobić w DVD2one nawet po wypiciu 5 piw, co w wypadku Ifoedit jest już problematyczne. (próbowałem)

Więc zgrywamy DVD Decrypter , a potem DVD2one podwójne kliknięcie na wybranej ścieżce audio oraz podwójne kliknięcie na wybranych napisach czyni z nich domyślne audio i domyślne napisy dla odtwarzacza DVD. Zaznaczenie jak wyżej jest sygnalizowane znakiem "<<"

I tyle ! proste ?
Wystarczyło poszukać !
Dodam że już to sprawdziłem, i działa.
Bo jak bym nie sprawdził , chociaż ja z tego nie kożystam, to bym tego posta nie napisał !
Pytanie : dla czego tylko ja to znalazłem ?
Bo może chciałem znaleźć?
Stary 02.11.2004, 12:00   #9
tzk
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez Czołgista
Wiadomo że domyślne audio można zrobić np. w Ifoedit to fakt !
to jeszcze jakbyś chciał chwilę "popracować" i napisałbyś (lub podał link) jak to zrobić w Ifoedit to byłbym (i pewnie nie tylko ja) bardzo wdzięczny
Stary 02.11.2004, 12:51   #10
Xcom
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.02.2003
Xcom w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
jest jeszcze jedna metoda bardzo prosta,... wystarczy uruchomić dvdshrinka, następnie załadować film czy to z płyty czy z dysku, po dokonaniu analizy, uruchomić opcję w górnym menu re-author, następnie z prawego okna przesunąć ściężkę filmu do lewego (lub wszystko, zależy od upodobań przy tworzeniu własnej kompilacji), po czym prawą myszą wybrać opcję set default streams, pojawi się okno w której dokonujesz interesujących cię zmian, potwierdzasz ok. Uruchamiasz backup! i kolejno, tak jak się postępuje ze shrinkiem. Brak kompresji lub z kompresją to już zależy od tego co się chce zrobić.
Tą metodą, bardzo prostą, gwarantuję, że zawsze będzie się pojawiać jako pierwszy, domyślny strumień dźwięku lub napisów.

pozdrawiam
Xcom jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.11.2004, 23:15   #11
KC42
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez Xcom
jest jeszcze jedna metoda bardzo prosta,... wystarczy uruchomić dvdshrinka, następnie załadować film czy to z płyty czy z dysku, po dokonaniu analizy, uruchomić opcję w górnym menu re-author, następnie z prawego okna przesunąć ściężkę filmu do lewego (lub wszystko, zależy od upodobań przy tworzeniu własnej kompilacji), po czym prawą myszą wybrać opcję set default streams, pojawi się okno w której dokonujesz interesujących cię zmian, potwierdzasz ok. Uruchamiasz backup! i kolejno, tak jak się postępuje ze shrinkiem. Brak kompresji lub z kompresją to już zależy od tego co się chce zrobić.
Tą metodą, bardzo prostą, gwarantuję, że zawsze będzie się pojawiać jako pierwszy, domyślny strumień dźwięku lub napisów.

pozdrawiam
o tej opcji to nie wiedziałem dzięki
Stary 02.11.2004, 23:23   #12
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez tzk
to jeszcze jakbyś chciał chwilę "popracować" i napisałbyś (lub podał link) jak to zrobić w Ifoedit to byłbym (i pewnie nie tylko ja) bardzo wdzięczny
W CDRinfo jest art. Duet DVD . Tam coś znajdziesz.
Stary 03.11.2004, 10:25   #13
tzk
Nowy na forum

dzięki
Stary 03.11.2004, 11:30   #14
KC42
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez Czołgista
W CDRinfo jest art. Duet DVD . Tam coś znajdziesz.
Jak by jeszcze DVDReBuilder miał opcje domyślnych audio i napisów to by było super, szukałem ale nie znalazłem.
Stary 03.11.2004, 11:48   #15
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 10.07.2003
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie ma takiej opcji bo DVD RB jest zorientowany na robienie pełnych kopii (tzn z zachowaniem menu itp itd). Myślę, że Czołgiście bardziej chodziło o DVD ReMake wspomniane w w/w artykule. Alternatywą dla DVD ReMake'a może być PGC Edit.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: