Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 22.04.2003, 03:28   #1
fido2001
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 24.04.2002
fido2001 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
DVD-2-DVDR - ktory program dla JAKOSCI !?

Biorac pod uwage glownie JAKOSC plikow wynikowych, ktory program polecacie do re-kompresji filmow DVD, tak aby wpasowaly sie na jedna plyte DVD-R. Na czasie mi nie zalezy, moze sie robic nawet 24 godzinki lub wiecej... ( pierwsze DivXy na DVD Sqeezeer tyle sie robily ) Jestem amatorem jezeli chodzi o tworzenie kopii zapasowych na DVD-R, nawet wypalarki jeszcze nie mam, lecz niebawem - kwestia kilku dni - dostane Toshibe 5002. Chcialbym sobie jednak wczesniej pocwiczyc i nauczyc sie robic takie cudenka.... Co do samego wykonywania kopii, to dodam ze na dodatkach mi nie zalezy. Chce tylko dzwiek AC3 lub DTS, polskie napisy a reszte poswiecic na jak najlepsza jakosc filmu....

Z gory dziekuje. Pozdrawiam.

PS. Wiem ze juz bylo kilka podobnych postow,ale grubo watpie zeby program zajmujacy raptem 100kb (!!!) ( DVD2ONE ) dbal tak bardzo jak mi zalezy na jakosci plikow wynikowych....

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.04.2003, 07:10   #2
chico99
Bywalec

Data rejestracji: 28.08.2002
chico99 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Polecam DVD2DVDR 1.3.4 jako nakładkę na CinemaCraftEnc. i IfoEdit. Końcowy efekt zdecydowanie lepszy niż DVD2ONE. Nawiasem mówiąc osądzanie programu po jego wielkości ... Powyższy pakiet softu też ma raptem parę MB.
chico99 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2003, 09:54   #3
a100dam
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.06.2002
a100dam w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No mnie tez by interesowal taki program do kopi DVD-R jak kolega wyzej napisal.Mozna by tez porade na jakas stronke zrobic co i jak ustawic aby wyszla ladna kopia DVD-R pare zrzutow itp.
a100dam jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2003, 19:12   #4
Gelo_5
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 13.03.2003
Gelo_5 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zdecydowanie polecam DVD2DVD-R:
1./http://www.dvd2dvd-r.de/index.php
ściągasz program, ale jak pisał kolega wyżej musisz jeszcze dodatkowo zaistalować IFOEDIT z np.ze stronki 2./http://www.filemirrors.com/search.src oraz z tej samej strony CCE /cinema craft encoder/ - instalujesz te programy na dysku i....
1.odpalasz DVD2DVD-R
2.Wskazujesz napęd w którym siedzi płyta DVD
3.Określasz dysk na którym ma być zgrana płyta DVD
4.Określasz czego nie chcesz mieć np.tekstu hebrajskiego,bułgaeskiego itp. oraz fonii np.2-channel, pisząc określasz czego nie chcesz mam na myśli to ,że nie zaznaczasz "ptaszków" czy jak kto woli "fajek".Kiedy już masz to odznaczone naciskasz przycisk "GO" i jazda....
JEŚLI PŁYTA ma mniej niż 4,7GB to potrwa to jakieś 50min /u mnie na athlonie 2600XP+ tyle to trwa/ i masz zdraną płytę na dysk.
JEŚLI PŁYTA ma np. 7,8GB to potrwa to ok. 4 godzin i płyta będzie gotowa do wypalenia na 4,7GB w Twojej wypalarce.
5.Odszukujesz folder w którym siedzi płyta - zazwyczaj będzie się nazywał np.PINK_FLOYD_2002_04_22 /będzie podana data i godzina/.
6.Otwierasz folder i /możesz, ale nie musisz/ kasujesz wszystko oprócz folderu DVD /taki się utworzy wewnątrz/.
7.Odpalasz np.Nero i przenosisz pliki zawarte w VIDEO_TS, folder AUDIO_TS pozostaje pusty.
8.Pół godziny i płyta gotowa.
SCREENY SĄ TUTAJ:http://www.dvdrhelp.com/forum/viewtopic.php?t=114252
i dużo więcej, tyle,że w języku angielskim -POSZUKAJ!Pozdrawiam
Gelo_5 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2003, 22:51   #5
fido2001
Wyjadacz ;)

wszystko cacy, tylko jak wciskam "GO" to wypisuje mi ze dysk nie jest zgodny z plikami powyzej 4GB. Nie mowcie blagam ze musze instalowac NTFS ?? !!
Stary 22.04.2003, 23:55   #6
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Exclamation tylko ten

te wszystkie dvd2dvd-r i dvd2one sa do niczego.

tylko dvdxcopy jest narazie cool. moze jak sie ukaze cloneDVD bedzie lepsze ale narazie to DVDXCopy jest the best
Stary 23.04.2003, 00:06   #7
fido2001
Wyjadacz ;)

Zorg, czy mozesz sie wypowiedziec na temat jakosci plikow wynikowych programu DVDXCOPY ??
Stary 23.04.2003, 00:18   #8
zorg
Caliente

zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
zrob jedna kopie

tym programem a sam sie przekonasz, jakosc jest taka sama jak orginal

ps. i nie ma problemu z zabezpieczeniami.
Stary 23.04.2003, 00:43   #9
fido2001
Wyjadacz ;)

Wlasnie sobie zainstalowalem wersje 1.5, i widze ze jest problem. Nie mozna tym programikiem re-kompresowac z dopasowaniem do jednej DVD-R... Do tej pory potrafie zrobic cos takiego tylko na DVD2ONE, niestety jakosc tego programu mnie nie zadawala. Bardzo ciekawie brzmia programy tupu DVD2DVD-R, ktore opieraja sie na Cinema Craft Encoder, gdyz znam mozliwosci tego programu i wiem jakiej jakosci moge sie spodziewac plikow wynikowych... Niestety tu rowniez mam problem, bo wydziera mi sie o typ partychi FAT32. Pisze ze nie jest kompatybilna z plikami powyzej 4 GB; wnioskuje wiec ze chce on stworzyc jeden wielki plik... Nie wiem gdzie robie blad. Jako CCE uzywam do niego wersji 2.66.01.07 a sam DVD2DVD-R jest w wersji 1.4.7, czy moze mi ktos pomoc rozwiazac ten problem ??

Z gory dziekuje
Stary 23.04.2003, 01:16   #10
zorg
Caliente

bo dvdxcopy

robi copie filmu 1 do 1 ze wszystkimi scieszkami audio DTS i subtaiels i czesto sam mowi ze film zmiesci sie na 1 plycie DVD ale jak fil ma 9,7gb to normalne ze musza byc 2 plytki,zato kopia jest idealna i mi to bardzo odpowiada.

Zalozeniem tego programu bylo dac uzytkownikowi mozliwosc zrobienia BakUPu filmu dla wlasnych potrzeb nie narzedzia dla pirata !
Program potrafi nawet zrobic copie plytki mocno porysowanej.
I dla mnie jak ja posiadam w domu ponad 500szt filmow DVD (orginaly) to jest swietna sprawa.

a ze ci upomina sie o ntfs , to zrob jedna partycie na ntfs i po problemie,przeciez sam pokazujesz gdzie ma byc temp. folder.

powodzenia

Stary 23.04.2003, 02:25   #11
fido2001
Wyjadacz ;)

Tylko dlatego ze chce miec kopie filmu na jednej plycie uwazasz mnie za pirata ?? Ciekawe (...) Stwierdzasz ze program robiacy Backup na dwie plyty jest oki, a na jedna to narzedzie dla pirata..... Nie za bardzo kumam, ale to wolny kraj - kazdy ma prawo miec swoje teorie

Ja nie prosze o wywody na temat indywidualnych odczuc dotyczacych kwestii moralnych, ale o pomoc w szkoleniu jak zrobic sobie kopie filmu pozyczonego z wypozyczalni ( np. ). Szczerze mowiac nie widze prawnych roznicy pomiedzy wykonywaniem kopii na kasety Video a DVD. Mnostwo ludzi robilo kopie i dalej robi ulubionych filmow z wypozyczalni i nikt ich nie nazywa piratami.

.....wiec jeszcze raz, DVDXCOPY odpada bo nie robi na jedna plytke, pozostaje DVD95COPY lub Instant Copy firmy Pinnacle ( o tych programach slyszalem ). Jezeli ktos robil cos na tych cudenkach to prosze o pomoc...

Dziekuje i pozdrawiam.
Stary 23.04.2003, 02:35   #12
Salvad0r
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.11.2002
Salvad0r zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
fido2001 napisa***322;(a)

Tylko dlatego ze chce miec kopie filmu na jednej plycie uwazasz mnie za pirata ??

DVDXCOPY odpada bo nie robi na jedna

Moje trzy grosze: masz calkowita slusznosc w kwestii wykonywania kopii posiadanego filmu. Zaplaciles za oryginal i mozesz go teraz nawet zjesc na cieplo jesli najdzie Cie ochota. Masz takze prawo wykonac jedna kopie pod warunkiem ze na wlasny uzytek i ze nie bedziesz jej pozyczal/sprzedawal. Tyle prawo :-)

Co do kopiowania to jesli film ma grubo ponad 4.5GB nie obejdzie sie bez downsamplingu. Jedne filmy "zdownsampluja" sie swietnie do 4.5GB i nie zobaczysz roznicy, inne - nie. Wszystko zalezy od charakteru scen w filmie i paru innych rzeczy. Dobre opinie zbiera DVD2One a ja wlasnie testuje stosunkowo nowy produkt: CloneDVD 1.2 :-) O efektach poinformuje, wg. zapewnien autorow z www.clonedvd.net program kopiuje absolutnie wszystko i bez zauwazalnej straty jakosci ubija na jedna plyte wraz z menu i czymkolwiek tam jeszcze. Praktyka pokaze...
Stary 23.04.2003, 03:44   #13
zorg
Caliente

ok. najpierw

fido- nie chodzilo mi o to ze jestes piratem bron panie boze,tworcy dvdxcopy takj skonstruowali program zeby byc wpozadku z prawem i nie pomagac piratom ! to jedno a drugi chciales miec " jakosc " a narazie to ten program jest the best.

Teraz nastepne- Clonedvd to nie te clone od elby i jest do niczego bo pokazuje taki komunikat it doesn't support dual-layer DVD's wiec tylko proste filmy-dziekuje poczekam do maja na prawdziwego CloneDVD.

z powazaniem zorg.

w temacie bylo JAKOSC !
Stary 23.04.2003, 14:50   #14
miles
volleyball

Data rejestracji: 14.11.2002
miles zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
DVD2One

Ej stary, musisz troche poczytać pare linijek niżej. Za pomocą tego opisu mam połowe wypożyczalni w domu ( na własny użytek ) bez straty jakośći poniważ na telewizorze 21 cali i tak nic nie dojżysz!!

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...threadid=20125
Stary 23.04.2003, 14:56   #15
zorg
Caliente

miles

to obejrzyj sobie te twoje backupy na HDTV to sie przekonasz jak jest roznica, i czy masz wszystkie scieszki audio ?

Twoje uprawnienia: