![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
DVD-2-DVDR - ktory program dla JAKOSCI !?
Biorac pod uwage glownie JAKOSC plikow wynikowych, ktory program polecacie do re-kompresji filmow DVD, tak aby wpasowaly sie na jedna plyte DVD-R. Na czasie mi nie zalezy, moze sie robic nawet 24 godzinki lub wiecej... ( pierwsze DivXy na DVD Sqeezeer tyle sie robily
![]() Z gory dziekuje. Pozdrawiam. PS. Wiem ze juz bylo kilka podobnych postow,ale grubo watpie zeby program zajmujacy raptem 100kb (!!!) ( DVD2ONE ) dbal tak bardzo jak mi zalezy na jakosci plikow wynikowych....
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.08.2002
![]() |
Polecam DVD2DVDR 1.3.4 jako nakładkę na CinemaCraftEnc. i IfoEdit. Końcowy efekt zdecydowanie lepszy niż DVD2ONE. Nawiasem mówiąc osądzanie programu po jego wielkości ... Powyższy pakiet softu też ma raptem parę MB.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.06.2002
![]() |
No mnie tez by interesowal taki program do kopi DVD-R jak kolega wyzej napisal.Mozna by tez porade na jakas stronke zrobic co i jak ustawic aby wyszla ladna kopia DVD-R pare zrzutow itp.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.03.2003
![]() |
Zdecydowanie polecam DVD2DVD-R:
1./http://www.dvd2dvd-r.de/index.php ściągasz program, ale jak pisał kolega wyżej musisz jeszcze dodatkowo zaistalować IFOEDIT z np.ze stronki 2./http://www.filemirrors.com/search.src oraz z tej samej strony CCE /cinema craft encoder/ - instalujesz te programy na dysku i.... 1.odpalasz DVD2DVD-R 2.Wskazujesz napęd w którym siedzi płyta DVD 3.Określasz dysk na którym ma być zgrana płyta DVD 4.Określasz czego nie chcesz mieć np.tekstu hebrajskiego,bułgaeskiego itp. oraz fonii np.2-channel, pisząc określasz czego nie chcesz mam na myśli to ,że nie zaznaczasz "ptaszków" czy jak kto woli "fajek".Kiedy już masz to odznaczone naciskasz przycisk "GO" i jazda.... JEŚLI PŁYTA ma mniej niż 4,7GB to potrwa to jakieś 50min /u mnie na athlonie 2600XP+ tyle to trwa/ i masz zdraną płytę na dysk. JEŚLI PŁYTA ma np. 7,8GB to potrwa to ok. 4 godzin i płyta będzie gotowa do wypalenia na 4,7GB w Twojej wypalarce. 5.Odszukujesz folder w którym siedzi płyta - zazwyczaj będzie się nazywał np.PINK_FLOYD_2002_04_22 /będzie podana data i godzina/. 6.Otwierasz folder i /możesz, ale nie musisz/ kasujesz wszystko oprócz folderu DVD /taki się utworzy wewnątrz/. 7.Odpalasz np.Nero i przenosisz pliki zawarte w VIDEO_TS, folder AUDIO_TS pozostaje pusty. 8.Pół godziny i płyta gotowa. SCREENY SĄ TUTAJ:http://www.dvdrhelp.com/forum/viewtopic.php?t=114252 i dużo więcej, tyle,że w języku angielskim -POSZUKAJ!Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
![]() |
wszystko cacy, tylko jak wciskam "GO" to wypisuje mi ze dysk nie jest zgodny z plikami powyzej 4GB. Nie mowcie blagam ze musze instalowac NTFS ?? !!
![]() |
#6 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
![]()
te wszystkie dvd2dvd-r i dvd2one sa do niczego.
tylko dvdxcopy jest narazie cool. moze jak sie ukaze cloneDVD bedzie lepsze ale narazie to DVDXCopy jest the best ![]()
![]() |
#7 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Zorg, czy mozesz sie wypowiedziec na temat jakosci plikow wynikowych programu DVDXCOPY ??
![]() |
#8 |
Caliente
![]() ![]() ![]() |
zrob jedna kopie
tym programem a sam sie przekonasz, jakosc jest taka sama jak orginal
![]() ps. i nie ma problemu z zabezpieczeniami.
![]() |
#9 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Wlasnie sobie zainstalowalem wersje 1.5, i widze ze jest problem. Nie mozna tym programikiem re-kompresowac z dopasowaniem do jednej DVD-R... Do tej pory potrafie zrobic cos takiego tylko na DVD2ONE, niestety jakosc tego programu mnie nie zadawala. Bardzo ciekawie brzmia programy tupu DVD2DVD-R, ktore opieraja sie na Cinema Craft Encoder, gdyz znam mozliwosci tego programu i wiem jakiej jakosci moge sie spodziewac plikow wynikowych... Niestety tu rowniez mam problem, bo wydziera mi sie o typ partychi FAT32. Pisze ze nie jest kompatybilna z plikami powyzej 4 GB; wnioskuje wiec ze chce on stworzyc jeden wielki plik... Nie wiem gdzie robie blad. Jako CCE uzywam do niego wersji 2.66.01.07 a sam DVD2DVD-R jest w wersji 1.4.7, czy moze mi ktos pomoc rozwiazac ten problem ??
Z gory dziekuje
![]() |
#10 |
Caliente
![]() ![]() ![]() |
bo dvdxcopy
robi copie filmu 1 do 1 ze wszystkimi scieszkami audio DTS i subtaiels i czesto sam mowi ze film zmiesci sie na 1 plycie DVD ale jak fil ma 9,7gb to normalne ze musza byc 2 plytki,zato kopia jest idealna i mi to bardzo odpowiada.
Zalozeniem tego programu bylo dac uzytkownikowi mozliwosc zrobienia BakUPu filmu dla wlasnych potrzeb nie narzedzia dla pirata ! Program potrafi nawet zrobic copie plytki mocno porysowanej. I dla mnie jak ja posiadam w domu ponad 500szt filmow DVD (orginaly) to jest swietna sprawa. a ze ci upomina sie o ntfs , to zrob jedna partycie na ntfs i po problemie,przeciez sam pokazujesz gdzie ma byc temp. folder. powodzenia ![]()
![]() |
#11 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Tylko dlatego ze chce miec kopie filmu na jednej plycie uwazasz mnie za pirata ?? Ciekawe (...) Stwierdzasz ze program robiacy Backup na dwie plyty jest oki, a na jedna to narzedzie dla pirata..... Nie za bardzo kumam, ale to wolny kraj - kazdy ma prawo miec swoje teorie
![]() Ja nie prosze o wywody na temat indywidualnych odczuc dotyczacych kwestii moralnych, ale o pomoc w szkoleniu ![]() .....wiec jeszcze raz, DVDXCOPY odpada bo nie robi na jedna plytke, pozostaje DVD95COPY lub Instant Copy firmy Pinnacle ( o tych programach slyszalem ). Jezeli ktos robil cos na tych cudenkach to prosze o pomoc... Dziekuje i pozdrawiam.
![]() |
#12 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.11.2002
![]() |
Cytat:
Moje trzy grosze: masz calkowita slusznosc w kwestii wykonywania kopii posiadanego filmu. Zaplaciles za oryginal i mozesz go teraz nawet zjesc na cieplo jesli najdzie Cie ochota. Masz takze prawo wykonac jedna kopie pod warunkiem ze na wlasny uzytek i ze nie bedziesz jej pozyczal/sprzedawal. Tyle prawo :-) Co do kopiowania to jesli film ma grubo ponad 4.5GB nie obejdzie sie bez downsamplingu. Jedne filmy "zdownsampluja" sie swietnie do 4.5GB i nie zobaczysz roznicy, inne - nie. Wszystko zalezy od charakteru scen w filmie i paru innych rzeczy. Dobre opinie zbiera DVD2One a ja wlasnie testuje stosunkowo nowy produkt: CloneDVD 1.2 :-) O efektach poinformuje, wg. zapewnien autorow z www.clonedvd.net program kopiuje absolutnie wszystko i bez zauwazalnej straty jakosci ubija na jedna plyte wraz z menu i czymkolwiek tam jeszcze. Praktyka pokaze...
![]() |
![]() |
#13 |
Caliente
![]() ![]() ![]() |
ok. najpierw
fido- nie chodzilo mi o to ze jestes piratem bron panie boze,tworcy dvdxcopy takj skonstruowali program zeby byc wpozadku z prawem i nie pomagac piratom ! to jedno a drugi chciales miec " jakosc " a narazie to ten program jest the best.
Teraz nastepne- Clonedvd to nie te clone od elby i jest do niczego bo pokazuje taki komunikat it doesn't support dual-layer DVD's wiec tylko proste filmy-dziekuje poczekam do maja na prawdziwego CloneDVD. z powazaniem zorg. ![]() w temacie bylo JAKOSC !
![]() |
#14 |
volleyball
Data rejestracji: 14.11.2002
![]() |
DVD2One
Ej stary, musisz troche poczytać pare linijek niżej. Za pomocą tego opisu mam połowe wypożyczalni w domu ( na własny użytek ) bez straty jakośći poniważ na telewizorze 21 cali i tak nic nie dojżysz!!
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...threadid=20125
![]() |
#15 |
Caliente
![]() ![]() ![]() |
miles
to obejrzyj sobie te twoje backupy na HDTV to sie przekonasz jak jest roznica, i czy masz wszystkie scieszki audio ?
![]()
![]() |
|
|