Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 23.04.2003, 15:05   #16
miles
volleyball

Data rejestracji: 14.11.2002
miles zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
zorg

oki ostanio odpaliłem jedna z Pierwszych wersji moich Władcy Pierścieni (styczeń) u mojego bog.. dobrego kolegi. Nie wiem jak to całość się nazywało ale Telewizor jak wogóle można nazwać to telewizorem drobne 52 cale kupa kabli i tunerów itp. duże naprawde duże kino domowe. WYGLĄDAŁO DRAMATYCZNIE Kupa plam i nic nie widać.
Więc masz racje ale na moje skromne warunki i pewnie większości ludzi (audio na wieży) musi wystarczyć ja jestem Happy PoZDRAWIAM

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.04.2003, 16:45   #17
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
miles

tu sie z toba zgodze. 8)
Stary 24.04.2003, 09:53   #18
baski
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.12.2002
baski zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: zorg

Cytat:
miles napisa***322;(a)
oki ostanio odpaliłem jedna z Pierwszych wersji moich Władcy Pierścieni (styczeń) u mojego bog.. dobrego kolegi. Nie wiem jak to całość się nazywało ale Telewizor jak wogóle można nazwać to telewizorem drobne 52 cale kupa kabli i tunerów itp. duże naprawde duże kino domowe. WYGLĄDAŁO DRAMATYCZNIE Kupa plam i nic nie widać.
Więc masz racje ale na moje skromne warunki i pewnie większości ludzi (audio na wieży) musi wystarczyć ja jestem Happy PoZDRAWIAM

Czy jest sens robienia kiepskiej kopii DVD, kiedy można osiągnąć "prawie" to samo z divx'em?

Chyba jednak lepiej robić kopie płyt dwuwarstwowych na 2 płyty DVDR - narazie jeszcze drogie płytki , ale powoli rynek zbliży się do poziomu cen "lepszych" CDR (3-5 PLN) może warto popczekać...!?

Pozdrówka
.

8) 8) 8)
baski jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.04.2003, 19:43   #19
Art7
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.03.2003
Art7 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Porownanie DVD2ONE vs DVD95COPY vs INSTANT COPY 7

Wracajac do sedna sprawy/Twojego pytania, zapraszam do odwiedzenia tej strony:

http://republika.pl/dvd2dvdr/

Wrzucilem tam znalezione w necie graficzne porownanie efektow stosowania ww. softu (by jegomosc o ksywie -mrbass). Zatem sam mozesz ocenic, ktory z programow wykonuje swoje zadanie przy najmniejszej stracie jakosci obrazu.
Moim zdaniem, kierujac sie kryterium jakosci, bezsprzecznie wygrywa PINNACLE INSTANT COPY 7.

Jakie jest wasze zdanie ?

Pozdrawiam,
Art.
Art7 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.04.2003, 00:11   #20
MagSP
Bywalec

Data rejestracji: 23.02.2003
MagSP w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
DVDXcopy jest najlepszy!!!. Robi kopie bezpieczeństwa w stosunku 1:1 bez straty jakości. I o to chodzi. Nie ma najmniejszego sensu poddawać innymi programami, kompresji filmu na jedną DVD-R bo zawsze straci się na jakości. Należy przekopiować na 2 DVD-R. Chyba że program zaproponuje że film zmieści się bez dodatków na 1 DVD-R bez straty jakości. Czyste płytki DVD-R już kosztują od 4,5 - 5,5 zł.
MagSP jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.04.2003, 00:15   #21
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
pinacle

Pinacle jest ok. pod warunkiem ze plytka DVD jest nie zabezpieczona bo wtedy to klapa,a dvdxc nawet nie wspomni o zabezpieczeniu.

I tak jak baski napisal po co sie bawic z kipska kopia dvd jak jest dvix
Stary 25.04.2003, 00:16   #22
painkor
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.07.2002
painkor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: zorg

Cytat:
miles napisa***322;(a)

powiedzmy ze dla ekranow od 40 cali wzwyz...(wedlug mnie)
trzeba zachowac pewien umiar...ja np robie dvd2one filmy trwajace max 2.10/h tak to wale na dwie plytki...bez zadnej ingerencji w kompresje...
jednak przy wiekszym ekranie bitrate na film LOTR(3.20/h) jest dosyc niewielki i niestety to widac..
painkor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: