![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
volleyball
Data rejestracji: 14.11.2002
![]() |
zorg
oki ostanio odpaliłem jedna z Pierwszych wersji moich Władcy Pierścieni (styczeń) u mojego bog.. dobrego kolegi. Nie wiem jak to całość się nazywało ale Telewizor jak wogóle można nazwać to telewizorem drobne 52 cale kupa kabli i tunerów itp. duże naprawde duże kino domowe. WYGLĄDAŁO DRAMATYCZNIE Kupa plam i nic nie widać.
Więc masz racje ale na moje skromne warunki i pewnie większości ludzi (audio na wieży) musi wystarczyć ja jestem Happy PoZDRAWIAM
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
miles
tu sie z toba zgodze. 8)
![]() |
#18 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
Re: zorg
Cytat:
![]() Czy jest sens robienia kiepskiej kopii DVD, kiedy można osiągnąć "prawie" to samo z divx'em? Chyba jednak lepiej robić kopie płyt dwuwarstwowych na 2 płyty DVDR - narazie jeszcze drogie płytki ![]() Pozdrówka . 8) 8) 8) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.03.2003
![]() |
Porownanie DVD2ONE vs DVD95COPY vs INSTANT COPY 7
Wracajac do sedna sprawy/Twojego pytania, zapraszam do odwiedzenia tej strony:
http://republika.pl/dvd2dvdr/ Wrzucilem tam znalezione w necie graficzne porownanie efektow stosowania ww. softu (by jegomosc o ksywie -mrbass). Zatem sam mozesz ocenic, ktory z programow wykonuje swoje zadanie przy najmniejszej stracie jakosci obrazu. Moim zdaniem, kierujac sie kryterium jakosci, bezsprzecznie wygrywa PINNACLE INSTANT COPY 7. Jakie jest wasze zdanie ? Pozdrawiam, Art. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Bywalec
Data rejestracji: 23.02.2003
![]() |
DVDXcopy jest najlepszy!!!. Robi kopie bezpieczeństwa w stosunku 1:1 bez straty jakości. I o to chodzi. Nie ma najmniejszego sensu poddawać innymi programami, kompresji filmu na jedną DVD-R bo zawsze straci się na jakości. Należy przekopiować na 2 DVD-R. Chyba że program zaproponuje że film zmieści się bez dodatków na 1 DVD-R bez straty jakości. Czyste płytki DVD-R już kosztują od 4,5 - 5,5 zł.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
pinacle
Pinacle jest ok. pod warunkiem ze plytka DVD jest nie zabezpieczona bo wtedy to klapa,a dvdxc nawet nie wspomni o zabezpieczeniu.
I tak jak baski napisal po co sie bawic z kipska kopia dvd jak jest dvix
![]() |
#22 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
Re: zorg
Cytat:
powiedzmy ze dla ekranow od 40 cali wzwyz...(wedlug mnie) trzeba zachowac pewien umiar...ja np robie dvd2one filmy trwajace max 2.10/h tak to wale na dwie plytki...bez zadnej ingerencji w kompresje... jednak przy wiekszym ekranie bitrate na film LOTR(3.20/h) jest dosyc niewielki i niestety to widac.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|