![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.11.2010
![]() |
co do odtwarzacza to powiem ci tak kolego ja mam Mante oraz Panasonica i na nicg wszystko śmiga aż miło ale mam też pożyczony odtwarzacz KORR model 3358 i już na nim jest problem mam tez jeszcze jeden sprzęt w rodzinie ale już nie pamiętam jaki to jest model ani producent. Koledzy ja się nie znam na tym wszystkim i jak coś to ja chętnie odpowiem na każde pytanie jeśli tylko będę znał na nie odpowiedz.
![]() tak myślę czy to nie będzie może wina brudnego albo starszego lasera?? Ostatnio zmieniany przez Reetou : 07.03.2011 o godz. 19:26 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#18 |
Bywalec
![]() |
Jak będziesz miał moje lata to też juz nie ten refleks będziesz miał
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teściowej przeczyścić. Jak się zepsuje sprawić nowe, lepsze na dzień kobiet.
Nic nie przerabiać, wypalać jako DVD-Video na DVD+R ze zmianą booktype na DVD-ROM na płytkach sony, verbatim. Jeśli nadal będą problemy, to przeczyścić/zmienić nagrywarkę (teściową też można) |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Bywalec
![]() |
no własne ta opcja już była sprawdzana przez wypalenie DVD-Video na DVD+R (płyta Sony i Verbatim) ze zmiana booktypa na DVD-ROM i jest ten sam problem czyli chyba będzie to wina lasera
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Być może to wina nagrywarki.
Jeżeli było na przykład palone na laptopie, to nic dziwnego że stacjonarne odtwarzacze nie czytają. Mówię z doświadczenia ![]() Zawsze uważałem odwrotnie, ale ostatnio dochodzę do wnioski że to nagrywarka musi być porządna, a płytki to już niekoniecznie (oczywiście dobrze jak są). Pioneer 112 pali na wszystkich, tylko Shivaki DL się nie wypaliły. Ale to już było przegięcie ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 08.03.2011 o godz. 08:04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Bywalec
![]() |
były palone na 3 nagrywarkach i to na 3 desktopach dziś zawiozę to DVD do czyszczenia lasera zobaczymy czy będzie jakaś różnica.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To sprawa jest faktycznie podejrzana, bo mało prawdopodobne aby z 3 nagrywarek i na dobrych płytkach uzyskać tak kiepską kompatybilność z odtwarzaczami.
Mam podejrzenie o kiepski authoring płyty. Może niektóre odtwarzacze przymykają oko na jakieś niedociągniecia w plikach IFO, a niektóre sie wykładają? |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Bywalec
![]() |
Nie mam pojęcia co może być grane. umówiłem się ze znajomym który zajmuje się naprawą tv i ma spróbować jutro przeczyścić laser i zobaczymy czy będzie poprawa czy też nie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.11.2010
![]() |
Nie da się przerobić DVD bez straty jakości. Ta zawsze wystąpi w mniejszym lub większym stopniu. Poza tym jak już ktoś wspomniał niektóre odtwarzacze nie czytają AVI.
Poza tym jaki sens ma przerabianie DVD na AVI. Płyty dvd są teraz tanie.
![]() |
#26 | |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#27 |
Bywalec
![]() |
Witam koledzy. Juz nie potrzebuje kompresowania bo okazało się że wina że wyskakiwał komunikat zła płyta okazał się zabrudzony laser DVD i już jest ok. czyli temat do zamknięcia Dzięki za Pomoc
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Polskie Radio BIS upadło - Czyli cenzure w Polsce czas zacząć... | Qbi@k | Off topic | 73 | 03.10.2013 18:16 |
11 Wrzesnia WTC | andy | Off topic | 51 | 22.11.2006 21:34 |
Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 01:41 |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |
Pranie #@$%*& ! | mr_spock | Off topic | 55 | 06.09.2004 13:01 |