![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.06.2005
![]() |
DVD-brak dźwięku na stacjonarnym odtwarzaczu
Cześć,mam duży problem z filmem (moje wesele).otrzymałem kopię swojego wesela na krążku DVD,oglądałem nagranie u znajomych wszystko OK.przyjeżdżam do domu wkładam od swojego odtwarzacza (4 letnia Yamaha 510) i niespodzianka - nie ma dźwięku.Co może być przyczyną
Nie muszę Wam mówić jaka to dla mnie porażka nie móc oglądać swojego wesela w swoim domu Czy może być to wina kodeków a w zasadzie brak jakiegoś w komputerze u pana "kamerzysty"?Kilka dni temu przerabiałem avi na DVD za pomoca TFM i też nie miałem dźwieku na krążku finalnym , jednak wgrałem zestaw nowych kodeków i teraz jest już OK. Czy może być to wina kodeków ??.Czy moge w jakiś sposób poprawić nagranie (wesele) u siebie na kompie ??Jeśli tak to jak to zrobić i jakimi programami?Będę wdzięczny za pomoc.Pozdrawiam tadolboss |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
.................
Data rejestracji: 15.10.2004
![]() |
pobaw się ustawieniami audio w swoim DVD
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
już sprawdzałem - nie pomogło
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
.................
![]() |
otwórz płyte w DVDShrink
zrób backup do pliku iso naprzykład a potem wypal to sobie jeszcze raz przy pomocy Nero a jeszcze jedno zanim zabierzesz się za reauthoring wrzuc ta plytke co nie ma audio do dvd i podczas odtwarzania sprubuj na pilocie wciskać guziczek Audio kilkakrotnie ( wiesz ten od zmiany ścieżki audio ), może dzwięk się pojawi
Ostatnio zmieniany przez zick : 27.07.2005 o godz. 23:36 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Np.PowerDVD jak widzi ta plytke w jakim formacie jest sciezka audio
5.1 czy 2.0 surrand co pokazuje sie w info o sciezce audio ? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
![]() |
Ale ze mnie DUPA - jak się okazuje wystarczyło zmienić w DVD opcje wyjscia sygnału z "cyfrowych i analogowych" na "tylko cyfrowe" chociaż szczerze mówiąc nie wiem jak to wyttłumaczyć ......
Dzięki za zainteresowanie THX. Mam jeszcze pytanie odnośnie Nero przy wypalaniu DVD w zakładce Widok mam zaznaczone domyślnie UDF,a oprócz tego pozostaje jeszcze "jak oryginał" i "ISO poziopm 1" co należy zaznaczyć aby efekt był najlepszy i do czego to służy ![]() Pozdrawiam tadolbossi |
|
|
|
|
|
#7 |
|
.................
![]() |
standardzik
większość tego typu problemów posiada takie zakończenie