Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 30.01.2005, 11:40   #1
kossa
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika kossa
 
Data rejestracji: 26.01.2005
Lokalizacja: London
Posty: 7
kossa w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
DVD dual ( movie 6,5 GB ) ---> DVD 4.7 ( 4,3... GB)

Witam.
Na wstepie bardzo prosze o wyrozumialosc.

Tak wiec chcialem przegrac SPIDERMANA 2. Chcialem kupic dual cd i nie miec z tym porblemow, ale gdy zobaczylem ceny w sklepach od razu pomyslalem sobie " a moze by tak to jakos zmiescic wszytsko na jednym dvd ".

Tak wiec szukalem na forum i sprawdzalem krok po kroku. Nie potrafie jednak tego zrobic. Oto co udalo juz mi sie zrobic/krok po kroku:

1. Uzylem - SMART RIPPERa - do zrzucenia zawartosci plyty na HDD

2. Uzylem - IFO EDIT - do sprawdzenia tylko tych rzeczy ktore mnie interesuja tzn samego filmu bez dodatkow. Sprawdzilem to i wszystko bylo ok do momentu gdy zobaczylem ze
a). calosc zajmuje 5.1 GB
b). zamaist samego dzwieku sa dodane dialogi producentow ( przez caly film )



Po czym wziolem sie za szukanie od poczatku i przeczytalem ze moge to skompresowac programem DVD 2 one w zwiazku z tym zciagnolem ten program z sieci i sporbowalem to przegrac i pozaznaczalem to co chce.
Calosc wyniosla juz po wykoaniu 3,8 GB w zwiazku z tym bylem pewien ze koniec mojej udreki i ze juz nigdy wiecej nie bede musial sie denerwowac bo to po raz osoatni gdy wypalam film !!!
I co sie okazalo odpalilem NERO / Utworz wlasne DVD / Dodaj pliki video - po czymzaznaczylem wszystko i okazalo mi sie ze nero wczytuje tylko pliki *.vob ktorych ilosc byla 4. Ok. dalem nagraj ( bez calej reszty plikow ).

To co wyszlo to az wstyd powiedziec - nie ma / glosu wcale / subtitutles / i stacjonarny dvd traktuje to wszytsklo jako 4 odrebne filmy.


Poprostu nie mam juz sily na to. Moze ktos by mi pomogl piszac na tlena
kossssa@o2.pl lub gg 2048703. Dodam tylko ze ten film wcale nie jest dla mnie poprostu zona wkopala mnie z tym obiecujac jakiejs kolezance dla dziecka. Takze mozna sobie to wyobrazic.

-SOS-POMOCY-SOS-POMOCY-SOS-POMOCY-SOS-POMOCY-SOS-POMOCY
-----------------------------------------------------------------------
kossa jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.01.2005, 12:28   #2
PIOTR34
..: DVD-VIDEO :..
 
Avatar użytkownika PIOTR34
 
Data rejestracji: 20.08.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 2,069
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
DVDShrink, soft darmowy i prosty jak konstrukcja cepa.
Edit:
Witamy na forum

linki:
http://www.dvdshrink.info/index_tr.php
__________________
Pozdrowionka
Regulamin forum:
DVD2SVCD - Poradnik


Ostatnio zmieniany przez PIOTR34 : 30.01.2005 o godz. 15:37
PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.02.2005, 06:25   #3
Salem
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika Salem
 
Data rejestracji: 08.10.2004
Lokalizacja: Dębica
Posty: 240
Salem zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez PIOTR34
prosty jak konstrukcja cepa
No to powiedź mi kolego z czego dokładnie składa się ten cep

Salem
Salem jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.02.2005, 09:57   #4
sobi1
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 10.12.2001
Lokalizacja: Południe
Posty: 352
sobi1 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Salem
No to powiedź mi kolego z czego dokładnie składa się ten cep

Salem
Z trzymak, bijaka i elementu laczacego
Pozdrawiam
sobi1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.02.2005, 10:33   #5
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika icemac
 
Data rejestracji: 24.02.2003
Lokalizacja: śmietnik
Posty: 13,715
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ja ci polece CloneDVD2 - nie jest darmowy, ale dobry

P.S. to moje zdanie
__________________
Blog o perypetiach z miniakiem
icemac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.02.2005, 11:11   #6
Salem
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika Salem
 
Data rejestracji: 08.10.2004
Lokalizacja: Dębica
Posty: 240
Salem zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobi1
Z trzymak, bijaka i elementu laczacego
Pozdrawiam
A dokładniej będzie tak : Dzierżok , Bijok i Strzemiączko.

Salem
Salem jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.02.2005, 22:49   #7
kossa
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika kossa
 
Data rejestracji: 26.01.2005
Lokalizacja: London
Posty: 7
kossa w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Otoz po tygodniu prob powiem tyle - totalna klapa / 5 plytek polecialo do kosza. Niestety dlugo mi chyba zajmie opanowanie tego problemu.
W czym problem Otoz po zgraniu materialu na HDD - film poprostu sie "zacina". Generalnie p wypaleniu na DVD jest to samo. Probowalem juz zgrac to DVD2one oraz Descryptem ale nieststy zawsze jest ten sam problem. W zwiazku z powyzszym wziolem sie do obslugi DVDshrinka i material uzyskany jest prawie dobry. Mowie prawie poniewaz sie nie zacina na stajonarnym odtwarzaczu ale jest taki efekt jakby bylo zle skompresowane lub cos takiego - czasem obraz zmienia sie na ulamek sekundy w jakies "kwadraciki". Na HDD bylo wszystko ok. Mysle ze wiecie o co chodzi i nie musze sie rozpisywac.
Mam natomiast kilka pytan:
- Byc moze problem tkwi w tym iz wypalam to z najwieksza szybkoscia tj 8X.
- Moze cos nie tak z moja nagrywarka.
- Moze nie mam jakiegos kodeka.


Prosze o jakies informacje.
----------------------------------------
Pozdrawiam
kossa jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.02.2005, 22:52   #8
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?
 
Avatar użytkownika Turboni
 
Data rejestracji: 26.02.2004
Lokalizacja: Warszawa - obecnie Pruszków
Posty: 4,124
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
a na jakich plytach palisz
__________________
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna.
Telekomunikacja - nie burdel.
Nie każdy klient musi być zadowolony.


Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.02.2005, 23:43   #9
Crasher
AMD User
 
Avatar użytkownika Crasher
 
Data rejestracji: 19.01.2005
Lokalizacja: Gryfino
Posty: 246
Crasher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja czegos nie lapie.. Odznaczam sobie jezyki itp. w filmie (Full Disc) i jak daje zeby robil iso to mi tworzy kilka plikow, co ja mam z tym zrobic?

UPDATE :

Wlasciwie to uzylem CloneDVD, odynaczzlem wszystko oprocz 4 sciezek, nie wiem czemu sa az cztery, ale jest miedzy tym jakas roznica czy zostawie jedna czy cztery?

Jak z jakoscia, bo tam mi wyskoczylo cos, ze 82% chyba. Mozna to zrobic jakims innym programem? Wywalic to wszystko i nie stracic na jakosci?

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez Crasher : 03.02.2005 o godz. 00:25
Crasher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.02.2005, 01:21   #10
Slavekx
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 19.12.2004
Posty: 138
Slavekx zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez kossa
Na HDD bylo wszystko ok. Mysle ze wiecie o co chodzi i nie musze sie rozpisywac.
Mam natomiast kilka pytan:
- Byc moze problem tkwi w tym iz wypalam to z najwieksza szybkoscia tj 8X.
... ano właśnie i pewnie na jakiejś "najtańszej" płytce? Ja używam:
1. AnyDVD 4.5.6.2
2. CloneDVD 2.7.1.1
3. Alcohol 120% 1.9.2.1705 (do wypalania ISO)
4. Prędkość zawsze 4x (!!)
5. DVD + R Platinium 8x
Sam od niedawna mam nagrywarkę (Pioneer 108A DL) i jestem na etapie poszukiwań . Platinium używam, ponieważ wielu znajomych mi je polecało (jakość-cena) i nie mam z nimi problemów (innych jeszcze nie próbowałem).
Jeśli chodzi o prędkość, to NIGDY nie yżywam maksymalnych (zysk żaden a straty...). Audio na Verbatimach Crystal-Azo góra 16x, dane 24x (Teac E540).
CloneDVD 2.7.1.1 wybrałem, ponieważ oferuje lepszą jakość kompresji niż DVD2one i jest wygodny w użyciu. Przy kompresji 65% jakość minimalnie odbiega od oryginału a przy mniejszych (76% - 89%) różnicy nie zauważyłem (na monitorze Eizo T67 - Trinitron 20"). Więcej "wymądrzał" się nie będę, ale wydaje mi się, że to kwestia tych 8x (no i nośnika).
Pozdrawiam.
Slavekx jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.02.2005, 01:34   #11
Crasher
AMD User
 
Avatar użytkownika Crasher
 
Data rejestracji: 19.01.2005
Lokalizacja: Gryfino
Posty: 246
Crasher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No wlasnie ja wywalilem wszystko oprocz filmu i polskiego jezyka i zostalo 82% tylko. A w innej bajce, Finding Nemo 7 GB ponad tez wywalilem wszystko i bylo mniej niz 50%, o co tu chodzi?
Crasher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.02.2005, 01:51   #12
Slavekx
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 19.12.2004
Posty: 138
Slavekx zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Crasher
No wlasnie ja wywalilem wszystko oprocz filmu i polskiego jezyka i zostalo 82% tylko.
To b.dobra jakość (w Elby CloneDVD).
Slavekx jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.02.2005, 02:10   #13
Crasher
AMD User
 
Avatar użytkownika Crasher
 
Data rejestracji: 19.01.2005
Lokalizacja: Gryfino
Posty: 246
Crasher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Slavekx
To b.dobra jakość (w Elby CloneDVD).
Ale to juz chyba nie najlepiej sie prezentuje, co? Zostawilem tylko film 96 min. i jak widac dzwiek..



Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
DVD dual ( movie 6,5 GB ) ---&gt; DVD 4.7 ( 4,3... GB)-1.jpg   DVD dual ( movie 6,5 GB ) ---&gt; DVD 4.7 ( 4,3... GB)-2.jpg  
Crasher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.02.2005, 02:28   #14
Slavekx
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 19.12.2004
Posty: 138
Slavekx zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Przecież masz 79% !
Jakość b. dobra.
Slavekx jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.02.2005, 10:32   #15
Crasher
AMD User
 
Avatar użytkownika Crasher
 
Data rejestracji: 19.01.2005
Lokalizacja: Gryfino
Posty: 246
Crasher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Bo juz nie wiem, na ktora sie patrzy. Najpierw jest 62%, pozniej 79...
Crasher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.