Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 30.01.2005, 10:40   #1
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika kossa
 
Data rejestracji: 26.01.2005
Lokalizacja: London
Posty: 7
kossa w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
DVD dual ( movie 6,5 GB ) ---> DVD 4.7 ( 4,3... GB)

Witam.
Na wstepie bardzo prosze o wyrozumialosc.

Tak wiec chcialem przegrac SPIDERMANA 2. Chcialem kupic dual cd i nie miec z tym porblemow, ale gdy zobaczylem ceny w sklepach od razu pomyslalem sobie " a moze by tak to jakos zmiescic wszytsko na jednym dvd ".

Tak wiec szukalem na forum i sprawdzalem krok po kroku. Nie potrafie jednak tego zrobic. Oto co udalo juz mi sie zrobic/krok po kroku:

1. Uzylem - SMART RIPPERa - do zrzucenia zawartosci plyty na HDD

2. Uzylem - IFO EDIT - do sprawdzenia tylko tych rzeczy ktore mnie interesuja tzn samego filmu bez dodatkow. Sprawdzilem to i wszystko bylo ok do momentu gdy zobaczylem ze
a). calosc zajmuje 5.1 GB
b). zamaist samego dzwieku sa dodane dialogi producentow ( przez caly film )



Po czym wziolem sie za szukanie od poczatku i przeczytalem ze moge to skompresowac programem DVD 2 one w zwiazku z tym zciagnolem ten program z sieci i sporbowalem to przegrac i pozaznaczalem to co chce.
Calosc wyniosla juz po wykoaniu 3,8 GB w zwiazku z tym bylem pewien ze koniec mojej udreki i ze juz nigdy wiecej nie bede musial sie denerwowac bo to po raz osoatni gdy wypalam film !!!
I co sie okazalo odpalilem NERO / Utworz wlasne DVD / Dodaj pliki video - po czymzaznaczylem wszystko i okazalo mi sie ze nero wczytuje tylko pliki *.vob ktorych ilosc byla 4. Ok. dalem nagraj ( bez calej reszty plikow ).

To co wyszlo to az wstyd powiedziec - nie ma / glosu wcale / subtitutles / i stacjonarny dvd traktuje to wszytsklo jako 4 odrebne filmy.


Poprostu nie mam juz sily na to. Moze ktos by mi pomogl piszac na tlena
kossssa@o2.pl lub gg 2048703. Dodam tylko ze ten film wcale nie jest dla mnie poprostu zona wkopala mnie z tym obiecujac jakiejs kolezance dla dziecka. Takze mozna sobie to wyobrazic.

-SOS-POMOCY-SOS-POMOCY-SOS-POMOCY-SOS-POMOCY-SOS-POMOCY
-----------------------------------------------------------------------
kossa jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.01.2005, 11:28   #2
..: DVD-VIDEO :..
 
Avatar użytkownika PIOTR34
 
Data rejestracji: 20.08.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 2,069
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
DVDShrink, soft darmowy i prosty jak konstrukcja cepa.
Edit:
Witamy na forum

linki:
http://www.dvdshrink.info/index_tr.php
__________________
Pozdrowionka
Regulamin forum:
DVD2SVCD - Poradnik


Ostatnio zmieniany przez PIOTR34 : 30.01.2005 o godz. 14:37
PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.02.2005, 05:25   #3
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika Salem
 
Data rejestracji: 08.10.2004
Lokalizacja: Dębica
Posty: 240
Salem zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez PIOTR34
prosty jak konstrukcja cepa
No to powiedź mi kolego z czego dokładnie składa się ten cep

Salem
Salem jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.02.2005, 08:57   #4
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 10.12.2001
Lokalizacja: Południe
Posty: 352
sobi1 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Salem
No to powiedź mi kolego z czego dokładnie składa się ten cep

Salem
Z trzymak, bijaka i elementu laczacego
Pozdrawiam
sobi1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.02.2005, 09:33   #5
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika icemac
 
Data rejestracji: 24.02.2003
Lokalizacja: śmietnik
Posty: 13,687
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ja ci polece CloneDVD2 - nie jest darmowy, ale dobry

P.S. to moje zdanie
__________________
Blog o perypetiach z miniakiem
icemac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.02.2005, 10:11   #6
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika Salem
 
Data rejestracji: 08.10.2004
Lokalizacja: Dębica
Posty: 240
Salem zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobi1
Z trzymak, bijaka i elementu laczacego
Pozdrawiam
A dokładniej będzie tak : Dzierżok , Bijok i Strzemiączko.

Salem
Salem jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.02.2005, 21:49   #7
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika kossa
 
Data rejestracji: 26.01.2005
Lokalizacja: London
Posty: 7
kossa w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Otoz po tygodniu prob powiem tyle - totalna klapa / 5 plytek polecialo do kosza. Niestety dlugo mi chyba zajmie opanowanie tego problemu.
W czym problem Otoz po zgraniu materialu na HDD - film poprostu sie "zacina". Generalnie p wypaleniu na DVD jest to samo. Probowalem juz zgrac to DVD2one oraz Descryptem ale nieststy zawsze jest ten sam problem. W zwiazku z powyzszym wziolem sie do obslugi DVDshrinka i material uzyskany jest prawie dobry. Mowie prawie poniewaz sie nie zacina na stajonarnym odtwarzaczu ale jest taki efekt jakby bylo zle skompresowane lub cos takiego - czasem obraz zmienia sie na ulamek sekundy w jakies "kwadraciki". Na HDD bylo wszystko ok. Mysle ze wiecie o co chodzi i nie musze sie rozpisywac.
Mam natomiast kilka pytan:
- Byc moze problem tkwi w tym iz wypalam to z najwieksza szybkoscia tj 8X.
- Moze cos nie tak z moja nagrywarka.
- Moze nie mam jakiegos kodeka.


Prosze o jakies informacje.
----------------------------------------
Pozdrawiam
kossa jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.02.2005, 21:52   #8
Wyjechać Ci z bani ?
 
Avatar użytkownika Turboni
 
Data rejestracji: 26.02.2004
Lokalizacja: Warszawa - obecnie Pruszków
Posty: 4,124
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
a na jakich plytach palisz
__________________
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna.
Telekomunikacja - nie burdel.
Nie każdy klient musi być zadowolony.


Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.02.2005, 22:43   #9
AMD User
 
Avatar użytkownika Crasher
 
Data rejestracji: 19.01.2005
Lokalizacja: Gryfino
Posty: 246
Crasher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja czegos nie lapie.. Odznaczam sobie jezyki itp. w filmie (Full Disc) i jak daje zeby robil iso to mi tworzy kilka plikow, co ja mam z tym zrobic?

UPDATE :

Wlasciwie to uzylem CloneDVD, odynaczzlem wszystko oprocz 4 sciezek, nie wiem czemu sa az cztery, ale jest miedzy tym jakas roznica czy zostawie jedna czy cztery?

Jak z jakoscia, bo tam mi wyskoczylo cos, ze 82% chyba. Mozna to zrobic jakims innym programem? Wywalic to wszystko i nie stracic na jakosci?

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez Crasher : 02.02.2005 o godz. 23:25
Crasher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.02.2005, 00:21   #10
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 19.12.2004
Posty: 138
Slavekx zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez kossa
Na HDD bylo wszystko ok. Mysle ze wiecie o co chodzi i nie musze sie rozpisywac.
Mam natomiast kilka pytan:
- Byc moze problem tkwi w tym iz wypalam to z najwieksza szybkoscia tj 8X.
... ano właśnie i pewnie na jakiejś "najtańszej" płytce? Ja używam:
1. AnyDVD 4.5.6.2
2. CloneDVD 2.7.1.1
3. Alcohol 120% 1.9.2.1705 (do wypalania ISO)
4. Prędkość zawsze 4x (!!)
5. DVD + R Platinium 8x
Sam od niedawna mam nagrywarkę (Pioneer 108A DL) i jestem na etapie poszukiwań . Platinium używam, ponieważ wielu znajomych mi je polecało (jakość-cena) i nie mam z nimi problemów (innych jeszcze nie próbowałem).
Jeśli chodzi o prędkość, to NIGDY nie yżywam maksymalnych (zysk żaden a straty...). Audio na Verbatimach Crystal-Azo góra 16x, dane 24x (Teac E540).
CloneDVD 2.7.1.1 wybrałem, ponieważ oferuje lepszą jakość kompresji niż DVD2one i jest wygodny w użyciu. Przy kompresji 65% jakość minimalnie odbiega od oryginału a przy mniejszych (76% - 89%) różnicy nie zauważyłem (na monitorze Eizo T67 - Trinitron 20"). Więcej "wymądrzał" się nie będę, ale wydaje mi się, że to kwestia tych 8x (no i nośnika).
Pozdrawiam.
Slavekx jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.02.2005, 00:34   #11
AMD User
 
Avatar użytkownika Crasher
 
Data rejestracji: 19.01.2005
Lokalizacja: Gryfino
Posty: 246
Crasher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No wlasnie ja wywalilem wszystko oprocz filmu i polskiego jezyka i zostalo 82% tylko. A w innej bajce, Finding Nemo 7 GB ponad tez wywalilem wszystko i bylo mniej niz 50%, o co tu chodzi?
Crasher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.02.2005, 00:51   #12
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 19.12.2004
Posty: 138
Slavekx zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Crasher
No wlasnie ja wywalilem wszystko oprocz filmu i polskiego jezyka i zostalo 82% tylko.
To b.dobra jakość (w Elby CloneDVD).
Slavekx jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.02.2005, 01:10   #13
AMD User
 
Avatar użytkownika Crasher
 
Data rejestracji: 19.01.2005
Lokalizacja: Gryfino
Posty: 246
Crasher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Slavekx
To b.dobra jakość (w Elby CloneDVD).
Ale to juz chyba nie najlepiej sie prezentuje, co? Zostawilem tylko film 96 min. i jak widac dzwiek..



Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
DVD dual ( movie 6,5 GB ) ---&gt; DVD 4.7 ( 4,3... GB)-1.jpg   DVD dual ( movie 6,5 GB ) ---&gt; DVD 4.7 ( 4,3... GB)-2.jpg  
Crasher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.02.2005, 01:28   #14
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 19.12.2004
Posty: 138
Slavekx zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Przecież masz 79% !
Jakość b. dobra.
Slavekx jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.02.2005, 09:32   #15
AMD User
 
Avatar użytkownika Crasher
 
Data rejestracji: 19.01.2005
Lokalizacja: Gryfino
Posty: 246
Crasher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Bo juz nie wiem, na ktora sie patrzy. Najpierw jest 62%, pozniej 79...
Crasher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO