Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 10.11.2005, 21:58   #1
m@req
Nowy na forum

Data rejestracji: 10.11.2005
m@req w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Kopiowanie DVD w locie

Witam, interesuje mnie jako początkującego możliwość zrobienia kopii filmu DVD (zabezpieczonego) w locie, bezpośrednio na DVD+R DL.
Dodam, że potrafię zrobić kopię i zdekodować materiał na twardy dysk (Clon DVD2, Shrink, AnyDVD). Niestety każdy z tych programów umieszcza najpierw kopię na HD. Czy kopia "w locie" jest możliwa?
Serdecznie pozdrawiam,

m@req
m@req jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.11.2005, 22:04   #2
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
kopia w locie jest bardzo niezalecana.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.11.2005, 02:23   #3
wisiann
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 23.04.2005
wisiann zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
instant copy robi to w locie jak masz dwie stacje dvd ale zajmuje to tyle samo czasu co shrink tyle tylko ze nie zostawia materialu na hd
wisiann jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.11.2005, 10:20   #4
m@req
Nowy na forum

Dziękuję za szybkie odpowiedzi. Mój problem polega na tym, że na HD mam tylko 3 Gb wolnego miejsca, więc wolałbym kopiować "w locie". Z jakich powodów tego typu kopiowanie nie jest zalecane?
Pozdrawiam,

m@req
Stary 13.11.2005, 11:46   #5
KC42
Wymiatacz

Data rejestracji: 14.12.2003
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez m@req
Dziękuję za szybkie odpowiedzi. Mój problem polega na tym, że na HD mam tylko 3 Gb wolnego miejsca, więc wolałbym kopiować "w locie". Z jakich powodów tego typu kopiowanie nie jest zalecane?
Pozdrawiam,

m@req
nie darady zrobić kopi DVD w locie szkoda tylko DL, zawsze materiał trzeba zgrać najpierw na HD i najlepiej do obrazu iso
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.11.2005, 12:49   #6
m@req
Nowy na forum

Smile

Cytat:
Napisany przez wisiann
instant copy robi to w locie jak masz dwie stacje dvd ale zajmuje to tyle samo czasu co shrink tyle tylko ze nie zostawia materialu na hd
Rzeczywiście Pinnacle InstantCopy robi kopie filmu DVD w locie. Testowo kopiowałem całą płytkę dvd filmu KILER. Kopia jest idealna. Operacja trwała 2 godz. 30 min. Dziś przetestuję kopiowanie filmu na DVD-R DL. Dla info. podaję, że robię to na laptopie z napędem DVD-ROM oraz zewnętrznej nagrywarce DVD NEC.

Pozdrawiam...
Stary 21.11.2005, 22:21   #7
m@req
Nowy na forum

Witam,
Przetestowałem kopiowanie "w locie" filmu DVD na płytkę DL i o dziwo skończyło się to sukcesem !!! :-)
Jednakże InstantCopy nie kopiuje przy zabezpieczeniach DVD. Problem rozwiązałem uruchamiając AnyDVD i poczciwego Nero, który to wykonał piękną kopię całej płytki DVD na nośnik DL. Nie widzę różnicy w jakości. Wychodzi na to, że wszystko da się zrobić.
Pozdrawiam serdecznie...
Stary 21.11.2005, 22:43   #8
wisiann
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 23.04.2005
wisiann zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez m@req
Witam,
Przetestowałem kopiowanie "w locie" filmu DVD na płytkę DL i o dziwo skończyło się to sukcesem !!! :-)
Jednakże InstantCopy nie kopiuje przy zabezpieczeniach DVD. Problem rozwiązałem uruchamiając AnyDVD i poczciwego Nero, który to wykonał piękną kopię całej płytki DVD na nośnik DL. Nie widzę różnicy w jakości. Wychodzi na to, że wszystko da się zrobić.
Pozdrawiam serdecznie...
jesli plytka bedzie miala powyzej 4.5gb to musisz uzyc programu do zmniejszania objetosci wlasnie ic lub skrink,a co do zabespieczen to anydvd jest ok choc nie zawsze
pozdro
wisiann jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: