Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 25.01.2016, 00:03   #1
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika WODZU1972
 
Data rejestracji: 03.07.2006
Lokalizacja: Sosnowiec
Posty: 113
WODZU1972 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Unhappy DVD-Lab Pro brak polskich znaków po eksporcie projektu

Witam, mam problem przy kodowaniu napisów aby potem móc je dodać do płyty dvd.
Otóż montaż już gotowego projektu odbywa się za pomocą programu DVD-Lab Pro wersja 2.52.
Lecz dźwięk w Dolby Digital jest w porządku a DTS jest jak widzę krótszy mimo iż tworzony z tej samej ścieżki dźwiękowej co Dolby Digital.
Eksport jest obydwu w Pal i 25 klatek na sekundę oraz w formacie obrazu 16:9.
Dolby Digital jest z bitrate 448 kb/s i 48 kHz ścieżka z lektorem jak i oryginalna.
DTS jest z bitrate 1536 mb/s i również 48 kHz także lektor i oryginalna ścieżka.
Film oryginalnie był w systemie Pal 25 kl/s i format obrazu 16:9 jak wspomniałem wcześniej.
Tylko rozdzieliłem dźwięk Dolby Digital 5:1 na 6 monofonicznych kanałów mono w formacie pliku wav aby potem poskładać odpowiednio w całość programami przeznaczonymi do obróbki dźwięku.
Rozbicie dźwięku Dolby Digital na 6 monofonicznych kanałów odbyło się za pomocą programu DVD Audio Extractor wersja 7.2.0 z częstotliwością 48 kHz i 48 bit każdy kanał.
Mam również problem z napisami polskimi gdy z tej samej zawartości co był eksportowany dźwięk za pomocą programu SubRip wersja 1.56.1 z pliku vob wyeksportowałem do pliku tekstowego zawartość napisów z filmu oczywiście w takim samym systemie co film czyli Pal 25 kl/s i zapisałem do pliku tekstowego zawartość.
Okazało się że przy poprawce różnych znaków i potem zapisaniu i eksporcie brakuje znaków polskich niestety.
Potem przy imporcie gotowego pliku tekstowego do programu Subtitle Edit wersja 3.4.11 i także ustawieniu kodowania 25 kl/s w Pal format końcowy to SubRip (srt) i ustawione kodowanie na Unicode (UTF-8).
Po dodaniu wszystkiego do projektu w DVD-Lab Pro i eksporcie gotowego materiału okazuje się że niestety nie wyświetla znaków polskich na stacjonarnym odtwarzaczu dvd po włączeniu polskich napisów.
Może mi ktoś pomóc i dać wskazówkę jak można wyżej opisany problem rozwiązać
Pozdrawiam i liczę na pomoc wyżej opisanego problemu.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-problem-z-polskimi-literami.jpg  
WODZU1972 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.01.2016, 05:47   #2
Bywalec
 
Data rejestracji: 18.07.2010
Posty: 52
Ignatius zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Potem przy imporcie gotowego pliku tekstowego do programu Subtitle Edit wersja 3.4.11 i także ustawieniu kodowania 25 kl/s w Pal format końcowy to SubRip (srt) i ustawione kodowanie na Unicode (UTF-8).
Ustaw kodowanie:
1250:Środkowoeuropejski (Windows)
Ignatius jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.01.2016, 06:58   #3
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika WODZU1972
 
Data rejestracji: 03.07.2006
Lokalizacja: Sosnowiec
Posty: 113
WODZU1972 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Angry

Witaj, dzięki za pomoc.
Po ustawieniu na wskazany przez Ciebie format jest o dziwo wszystko ok.
Lecz mimo ustawienia kodowania na system Pal i 25 kl/s napisy są opóźnione w stosunku do filmu i co gorsza spory czas.
Wahają się w zależności ale od 1 do 2 minut a to już spory czas zwłaszcza gdy jest już dla przykładu po akcji a wciąż wyświetlane są z niej napisy.
Wiesz może jak temu zaradzić, hmmm.....
WODZU1972 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.01.2016, 14:48   #4
Bywalec
 
Data rejestracji: 18.07.2010
Posty: 52
Ignatius zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie wiem jak synchronizujesz napisy, ale jeśli początek napisów jest dobrze zsynchronizowany to zrób konwersje 23.976->25 (lub 25->29.976).
Każda konwersja tego typu przyśpieszy ci wyświetlanie napisów.

edit. Nie doczytałem dokładnie. Jeśli czasem jest 1 min, a czasem 2 minuty to znaczy, że nie ma żadnej synchronizacji i trzeba ją zrobić.

Ostatnio zmieniany przez Ignatius : 26.01.2016 o godz. 14:56
Ignatius jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.01.2016, 16:41   #5
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Lokalizacja: Jaworzno
Posty: 10,516
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
A napisy skad? Moze pasuja do inaczej zmntowanej wersji (np. rezyserska?). Wystarczy jedna 30-sekundowa scena rozbieznosci i juz nie wyrownasz tego inaczej niz recznie, linijka po linijce.
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
DVD Shrink, brak dźwięku po 1 min materiału lamunek DVD-Video 5 24.02.2007 17:01
DVD Lab PRO - nie działa rozbudowane menu Kosmi81 Napędy optyczne CD 0 26.03.2005 12:10
po przegraniu DVD brak końca filmu bafy DVD-Video 7 17.04.2004 16:19
Brak polskich znaków w Cd Mate Simon Napędy optyczne CD 0 02.01.2002 20:32
Brak polskich znaków w nazwach plików, HELP!!!!!!!!! GLACa Napędy optyczne CD 1 19.06.2001 15:55


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO