Cytat:
Napisany przez dromader40
Natomiast nie wnikam w to czy jest to technicznie możliwe, bo widziałem nie jeden bajer w programach, który kiedyś wydawał się niemożliwy do zrobienia.
|
Szczerze mówiąc osłabiasz mnie. Usłyszałem już, że nie potrafię czytać ze zrozumieniem, że powinienem coś ci podać, jak taki mądry jestem i że powinienem pisać całym zdaniem. Może dlatego nie chce mi się nad tematem bardziej rozwodzić?
Problem w tym, że czytać ze zrozumieniem potrafię, ale jak ktoś nie ma rozeznania w temacie, to myli pojęcia i wychodzi chaos - przynajmniej dla osoby, które jako takie pojęcie ma. Dopiero z dwóch postów poskładałem całość. Napisałem całym zdaniem: jest podmiot, jest orzeczenie, czegoś brakuje? Natomiast powyższe cytowane zdanie świadczy tylko i wyłącznie o tym, że nie znasz nawet podstaw tematu, którym chcesz się zajmować. Ograniczenia nie wynikają bowiem z braku funkcji w DVDLab, tylko ze standardu opisującego strukturę DVD-Video, więc nie znajdzie się żaden bajer.
Natomiast sam efekt jest prosty do uzyskania pod warunkiem, że menu zyskuje funkcjonalność w momencie, gdy elementy tworzące menu przestają się poruszać po ekranie. Żadne ukrycie, bo nie możesz nic ukryć - albo masz menu, albo go nie masz. I wszystko. I stąd nazwa intro clip. I może jednak poczytaj o standardzie?